به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، پاسات اولین محصول وارداتی فولکس واگن بود که ماموت خودرو ابتدا در نمایشگاه خودرو تهران 96 آن را رونمایی کرد و سپس از زمستان همان سال اولین سری آن را به مشتریانش تحویل داد. پاسات تنها در یک تیپ به ایران آمده و باید با رنو تلیسمان و پژو 508 در مرحله اول و سپس با اپتیما و سوناتا در مرحله دوم، رقابت تنگاتنگی داشته باشد. پاسات شاید در اصالت و کیفیت ساخت و قدرت موتور از بهترین های ایران باشد اما نبود آپشن های ایمنی متداولی مانند سنسورهای نقطه کور و تغییرلاین، باعث شده تا به لحاظ تجهیزاتی، یک پله پایین تر از رقیب فرانسوی اش باشد. البته پاسات، مجهز به تهویه مطبوع سه گانه هست تا سرنشینان ردیف عقب، راحتی بیشتری (نسبت به سایر همکلاسان) داشته باشند. پاسات همچنین در سواری نرم و راحتش، از بهترین های بازار در سگمنت «سدان های متوسط» محسوب می شود.
مزایای فولکس واگن پاسات
ابتدا به بررسی مزایای این خودرو می پردازیم:
مزیت اول، کیفیت ساخت
هنگامی که با یک خودروی ژاپنی یا آلمانی روبه رو می شوید، نخستین مسئله ای که به ذهن شما خطور می کند، کیفیت بالای ساخت این محصول است. درحقیقت، صنعت گران ژاپنی، آلمانی و آمریکایی تولیدات خود را با مفهوم کیفیت در بازار مطرح کرده اند و همین مسئله، به یکی از نقاط قوت آن ها تبدیل شده است. کیفیت ساخت بالا، نخستین مورد از مزایای فولکس واگن پاسات است که این خودرو را در مقابل رقبای کره ای و فرانسوی خود برتری داده است.
کیفیت ساخت بالای فولکس واگن پاسات در شرایط فعلی که قیمت خودروهای وارداتی تا حد غیرقابل باوری افزایش یافته است، بیشتر از همیشه برای مشتریان و خریداران اهمیت دارد. کیفیت مناسب ساخت یک خودرو در بازار ایران که خودروهای وارداتی برای مدت طولانی در بازار آن قابل خریدوفروش هستند، مزیتی بزرگ برای مطرح بودن محسوب می شود.
مزیت دوم، سواری نرم و راحت
فولکس واگن پاسات، خودرویی است که با هدف تحت تأثیرقراردادن طیف وسیعی از مشتریان ساخته شده است؛ از این رو، فولکس واگن در طراحی و تولید این خودرو نکات مختلفی را مدنظر قرار داده است. یکی از مزایای این خودرو، سواری نرم و راحت آن است.
باید توجه کرد که سدان های سایزمتوسط، در ابتدا برای مصارف خانوادگی و رسمی مورد استفاده قرار می گیرند. از این رو، تولید محصولی که فاصله بین دو محور قابل توجهی داشته باشد و سواری نرمی را ارائه دهد، در اولویت طراحی های فولکس واگن پاسات قرار داشته است. تنظیم صندلی های جلو پاسات به صورت برقی صورت می گیرد و ماساژور صندلی ها نیز عامل مثبت دیگری است که موجب می شود تا پاسات را یک سدان نرم و راحت بدانیم.
مزیت سوم، امکانات ایمنی و رفاهی متعدد
فولکس واگن، شهرت خود را با تولید خودروهای مردمی کسب کرده است؛ اما سال ها است که این شرکت از تولید خودروهایی نظیر بیتل فاصله گرفته است و محصولاتی لوکس و نیمه لوکس را روانه بازار می کند. فولکس واگن پاسات نیز یک سدان سایز متوسط نیمه لوکس است که برخلاف انتظارات اولیه، به امکانات ایمنی و رفاهی خوبی مجهز شده است که این خودرو را در سطح محصولات مرسدس بنز ارتقا می دهد.
برای مثال، پاسات به کیسه های هوای جانبی برای سرنشینان عقب مجهز است که مشاهده این آپشن در این کلاس چندان مرسوم نیست. سیستم تهویه پاسات نیز سه منطقه ای است و به سرنشینان اجازه می دهد تا دمای هوای قسمت های مختلف خودرو را مطابق میل خود تنظیم کنند. نمایش گرهای دیجیتالی پشت آمپر، سیستم صوتی به همراه نمایشگر و هشت بلندگو، دوربین 360 درجه و سیستم هشدار برخورد از عقب نیز دیگر تجهیزات این خودرو هستند و سبب می شوند تا امکانات رفاهی و ایمنی رضایت بخش را یکی از مزایای فولکس واگن پاسات قلمداد کنیم. البته باید خاطرنشان کرد که فولکس واگن پاسات فاقد سنسور نقاط کور است که این مسئله، یک نقطه ضعف برای پاسات در مقایسه با رقبا محسوب می شود.
معایب فولکس پاسات
نوبت به بررسی معایب این خودرو می رسد:
عیب اول، عرضه محدود
شاید بتوان گفت مهم ترین مورد از معایب فولکس واگن پاسات که سایر نقاط ضعف این خودرو نیز از آن مشتق شده اند، عرضه محدود این خودرو به بازار است. واردات فولکس واگن پاسات به بازار کشورمان بسیار دیر صورت گرفت، در حالی که رنو تلیسمان و کیا اپتیما این بازار را در فاصله سال های 2015 تا 2018 به تسلط خود در آورده بودند.
عرضه محدود فولکس واگن پاسات به بازار سبب شده تا علاقمندان به این خودرو، از خرید پاسات منصرف شوند و به سراغ سایر گزینه های موجود در بازار بروند؛ درواقع خریداران در این بازه قیمتی می توانند به طیف گسترده ای از انواع سدان های سایز متوسط کره ای و فرانسوی دسترسی داشته باشند که چه از لحاظ خدمات و چه از نظر رونق بازار دست دوم در وضعیت بسیار بهتری قرار دارند.
عیب دوم، زیرساخت ضعیف ارائه خدمات پس از فروش
واردات و عرضه خودروهای فولکس واگن به بازار ایران توسط شرکت ماموت خودرو صورت گرفت و در بازه زمانی کوتاهی، سه خودرو پاسات، تیگوان و گلف توسط این شرکت به بازار عرضه شدند. با وجود سابقه درخشان ماموت خودرو در عرضه و خدمت رسانی به خودروهای سنگین با برند اسکانیا، این شرکت زیرساخت مناسبی را برای ارایه خدمات پس از فروش به خودروهای فولکس واگن ایجاد نکرده است که این مسئله را باید یکی از معایب فولکس واگن پاسات بدانیم.
همان طور که در قسمت قبل اشاره شد، فولکس واگن سال ها است که از ایده ساخت خودروهای ساده فاصله گرفته و محصولات امروزی این شرکت به شدت پیچیده و مدرن هستند. به همین دلیل انجام دقیق سرویس ها و تعمیرات یک خودرو آلمانی همچون فولکس واگن پاسات نقش مهمی در تضمین حیات این اتومبیل دارد که متاسفانه زیرساخت لازم برای انجام چنین کاری در کشورمان مهیا نیست و این موضع در دراز مدت می تواند برای خریداران ایرانی به معضلی بزرگ تبدیل شود.
عیب سوم، قیمت بالاتر نسبت به رقبا
فولکس واگن پاسات به هیچ عنوان خودرو لوکسی در بازار جهانی محسوب نمی شود، اما به واسطه قیمت گذاری غیر رقابتی در ایران، هم اکنون با نرخی بالاتر رقبای شناخته شده اش همچون رنو تالیسمان به بازار عرضه می شود که ارزش خرید پاسات را به شدت زیر سوال برده است.
توجه به این نکته ضرورت دارد که پاسات یک فولکس واگن است و با لوگو بنز یا بی ام و به بازار عرضه نشده است؛ بنابراین لزومی ندارد که مشتریان ایرانی برای خرید یک فولکس واگن، هم قیمت مشابه بنز یا بی ام و آن وجه پرداخت کنند. قیمت خودرو یکی از مهم ترین فاکتورهای تصمیم گیری مشتریان هنگام خرید است که متاسفانه این مسئله را باید یکی از معایب فولکس واگن پاسات بدانیم.