به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،ولو - ایکس سی 60 (Volvo XC60) بر روی پلت فرم پی 24 کمپانی ولو (P24 Platform) قرار دارد و از این لحاظ با لندرور - فری لندر (Land Rover Freelander) برابر است . یکی از پیشرانه های قابل سفارش برای این خودرو موتوری است دیزل به حجم 2.4 لیتر و تعداد سیلندر 5 با آرایش خطی و بهره مند از توربو شارژر که توانایی تولید 185 اسب بخار (PS) نیرو را دارد
مزایای ولوو XC60
مزیت اول کیفیت و ایمنی
ایرانیان به خوبی با محصولات ولوو آشنایی دارند و طی چند دهه اخیر، انواع و اقسام خودروهای سبک و سنگین ولوو را در جاده ها و خیابان های کشور شاهد بوده اند؛ از همین رو به خوبی می دانند که مشخصه مشترک تمامی محصولات کمپانی بنام ولوو، امنیت و کیفیت ساخت بالای آن ها است. به بیان دیگر خودروهای ولوو ترکیب قابل قبولی از کیفیت، امنیت و تجملات را در خود جای داده اند و حتی با خرید خودروهای متوسط این شرکت، حس نابی از کیفیت ساخت را تجربه خواهید کرد که ممکن است مشابه آن در محصولات آلمانی نیز دیده نشود.
این کیفیت فوق العاده با ویژگی منحصربه فرد شرکت ولوو یعنی ایمنی ترکیب شده است تا زمینه ساز یکی از بزرگ ترین مزایای ولوو XC60 باشد. درواقع به همین دلیل است که خودرویی همچون ولوو XC60 در بازار جهانی به فروش قابل توجهی دست یافته و تمامی رقبای اروپایی و آمریکایی خود را وادار به شکست کرده است.
مزیت دوم دنیایی از فناوری زیر پای شما
ولوو تمایل دارد تا محصولات خود را به طیف وسیعی از فناوری های کاربردی مجهز کند که این مورد یکی از مزایای ولوو XC60 نیز محسوب می شود. در حقیقت سطح بالای امکانات رفاهی و ایمنی ولوو XC60 که از فناوری بالای به کار رفته در ساخت این خودرو نشات می گیرد، توجیه مناسبی برای کمپانی سازنده محسوب می شود تا قیمت ولوو XC60 را بیشتر از رقبای آن تعیین کند.
افرا موتور ولوو XC60 را در سه تیپ R-Design، R-Design plus و SeLux، در دو نسخه 2013 و 2014 به بازار ایران عرضه کرد که نسخه SeLux ساده ترین نمونه، و تیپ آردیزاین پلاس مجهز ترین نسخه ولوو XC60 محسوب می شود. این نسخه به امکاناتی همچون سنسور خواب آلودگی راننده، سنسور نور، رادار نقطه کور، رادار هشدار تصادف جلو، رادار تغییر خطوط، ترمز پارک برقی، ترمز اضطراری، چراغ تطبیق پذیر (چرخشی)، هد آپ دیسپلی و بسیاری تجهیزات ایمنی و رفاهی دیگر است. توجه کنید نمونه های وارد شده از ولوو XC60 مربوط به سال 2014 هستند و این سطح از امکانات حتی امروزه نیز در بسیاری از محصولات هم رده این خودرو دیده نمی شود!.
مزیت سوم پیشرانه قدرتمند
قلب تپنده ولوو XC60 یک موتور 2 لیتری 4 سیلندر توربوشارژ است که با کد T5 شناخته می شود. این موتور قدرتمند نسبت به کیفیت بنزین مصرفی از حساسیت نسبتا بالایی برخوردار است، اما چالاکی آن در حدی قرار دارد که می توان از آن به عنوان یکی از مزایای ولوو ایکس سی 60 یاد کرد.
حداکثر توان خروجی موتور این خودرو برابر با 242 اسب بخار قدرت و 320 نیوتن متر گشتاور است. چنین قدرتی از طریق یک گیربکس 6 دنده دوكلاچه به چرخ های جلو منتقل می شود تا این کراس اوور 1833 کیلوگرمی بتواند طی زمانی در حدود 8 ثانیه از حالت سکون به سرعت صد کیلومتر بر ساعت دست پیداکند. مطمئنا این میزان از شتاب و توان خروجی می تواند سواری هیجان انگیزی را در اختیار سرنشینان قرار دهد و تمامی انتظارات شما از یک کراس اوور جمع وجور لوکس را برآورده کند.
معایب ولوو XC60
عیب اول خدمات پس از فروش ضعیف
شکی نیست که یکی از اساسی ترین معایب ولوو XC60 به خدمات پس از فروش ضعیف این خودرو مربوط می شود. طی سال های گذشته شرکت های واردکننده محصولات ولوو یعنی افرا موتور و سپس داتیس خودرو، کارنامه ضعیفی در ارائه خدمات پس از فروش ولوو از خود برجای گذاشته اند و موجب شدند تا کمتر مصرف کننده ای تمایل به خرید خودروهای ایمن و باکیفیت ولوو داشته باشد. درنتیجه بازار کراس اوورها و شاسی بلندهای کوچک و متوسط کشور همچنان در دست آلمانی ها، ژاپنی ها و کره ای ها باقی مانده است و محصولات کشور سوئد نتوانستند نقش پررنگی در این عرصه ایفا کنند.
خدمات پس از فروش ضعیف ولوو نقش تعیین کننده ای در شکست این محصولات در ایران داشت. برخلاف خودروهای کره ای و ژاپنی که معمولا با سوخت کم کیفیت سازگاری دارند و چندان مالک خود را به دردسر نمی اندازند، خودروهای اروپایی به واسطه فناوری های پیشرفته به کار رفته در ساخت آن ها، شدیدا به کیفیت سوخت مورد استفاده حساس هستند. این مسئله در مورد ولوو XC60 نیز صدق می کند و پیشرانه این خودرو حساسیت شدیدی به بنزین استفاده شده دارد، درنتیجه میزان خرابی آن نیز در ایران بسیار بالا است و نیاز شدیدی به مراکز تعمیرات دقیق و حرفه ای ولوو احساس می شود که متأسفانه چنین مراکزی اندک هستند.
عیب دوم واردات محدود و بازار خریدوفروش کم رونق
عدم ارائه خدمات پس از فروش رضایت بخش برای محصولات ولوو سبب شد تا این خودروهای باکیفیت در بازار مهجور شوند و مشتریان ایرانی تمایل چندانی به خرید آن ها نشان دهند. درنتیجه تعداد کمی از خودروهای ولوو به بازار ایران وارد شدند که یکی از معایب ولوو XC60 نیز به همین مسئله مربوط می شود.
مدت کوتاهی پس از عرضه ولوو XC60 به بازار نیز مشتریان ایرانی شاهد عرضه برادر لوکس تر و مجهز تر این خودرو یعنی ولوو XC90 بودند که این مورد نیز بیش ازپیش موجب کاهش رونق بازار خریدوفروش ولوو XC60 شد و این خودرو را به حاشیه بازار کشور راند. امروزه نیز تعداد محدودی از ولوو XC60 در بازار دیده می شود که به واسطه نبود زیرساخت ارائه خدمات، کمتر کسی تمایل به خرید آن ها دارد.