به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، «نسخه ای ارزان قیمت از لکسوس RX نسل دوم»؛ این جمله، ساده ترین توصیفی است که می توان برای تعریف S6 به کار برد. آن طور که از شواهد پیداست، همکاری بی وای دی و تویوتا (برای ساخت S6) ریشه در مبانی قانونی دارد و مانند برخی خودروهای چینی، صرفا در یک کپی کاری خلاصه نمی شود هرچند که مشخص نیست بی وای دی دقیقا تاچه اندازه از دانش ژاپنی ها در این خودرو استفاده کرده است. S6 اولین کراس اور کاملاً بومی بازار چین و همچنین نخستین قدبلند بی وای دی است. طبق گزارش موسسه C-NCAP در 2012، بی وای دی S6 اولین شاسی بلند چینی است که «پنج ستاره ایمنی» در تست های تصادف این موسسه گرفته. به هرحال S6، که اولین محصول کارمانیا برای بازار ایران بود، از پاییز 1395 به کشورمان آمد و هم اکنون نیز یکی از معدود کراس اورهای تک دیفرانسیل چینی با مانورپذیری خوب است.
معرفی بی وای دی S6
مصرف کنندگان ایرانی برای نخستین بار از طریق بی وای دی S6 با این خودروساز مطرح چینی آشنا شدند. بی وای دی یکی از بزرگ ترین و پیشروترین خودروسازان چین است و علاوه بر آن، یکی از تولیدکنندگان بزرگ خودروهای الکتریکی نیز به شمار می رود. چنین پیشینه ای موجب شد تا بی وای دی در بازار ایران متفاوت از سایر خودروسازان چینی به نظر برسد و مصرف کنندگان ایرانی برای آن احترام ویژه ای قائل شوند.
در این مطلب قصد داریم به بررسی مزایا و معایب بی وای دی S6، یعنی نخستین نماینده بی وای دی در ایران بپردازیم. این خودرو با همکاری تویوتا و بی وای دی و بر اساس پلتفرم نسل قبلی لکسوس RX توسعه یافته است و یک کراس اوور مقرون به صرفه برای خانواده های متوسط محسوب می شود. این خودرو در فاصله سال های 1395 تا 1398 روی خط مونتاژ شرکت کارمانیا قرار داشت تا آن که به واسطه قطع همکاری خودروسازان جهانی بر اثر آغاز تحریم ها، تولید آن متوقف شد.
برخلاف بسیاری از خودروهای چینی، مزایای بی وای دی S6 پرتعداد بودند که به این خودروی تازه وارد شانس رقابت با محصولاتی همچون چری تیگو 5 و جک S5 را اعطا می کردند. در نقطه مقابل، معایب بی وای دی S6 همان مواردی بودند که مدتی پیش خودروهای سوبارو را به ورطه شکست کشاندند؛ یعنی مسائلی همچون محدودیت خدمات پس از فروش و عدم گستردگی نمایندگی های فروش که همواره پاشنه آشیل خودروسازان خصوصی در ایران محسوب می شوند.
با وجود تمام مزایا و معایب بی وای دی S6، این خودرو در حال حاضر یکی از کراس اوورهای مطرح بازار محسوب می شود و همچنان گزینه خرید برخی از افراد است؛ از سوی دیگر به واسطه حضور محدود بی وای دی S6 در بازار، می توان این خودرو را با قیمتی معقول تر از سایر رقبا خریداری کرد. پس اگر در مورد مزایا و معایب بی وای دی S6 کنجکاو هستید یا قصد دارید نمونه چینی لکسوس RX نسل دوم را بهتر بشناسید، در ادامه با ما همراه شوید.
مزایای بی وای دی اس 6
مزیت اول کابین جادار
در مقدمه مقاله مزایا و معایب بی وای دی S6 ذکر شد که بی وای دی S6 پلتفرم مشترکی با نسل دوم لکسوس RX دارد. این مورد به یکی از مزایای بی وای دی S6 تبدیل شده است، زیرا شما پس از خرید این خودرو، کراس اووری با فضای یک شاسی بلند را در اختیار دارید که کاملا مناسب سفرهای خانوادگی است.
یکی از مهم ترین معایب اغلب خودروهای کراس اوور به فضای داخلی آن ها مربوط می شود. در حقیقت چنین خودروهایی بر اساس پلتفرم مشترک با خودروهای سواری یا هاچبک توسعه می یابند؛ به همین دلیل معمولا در قسمت فضای کابین یا فضای بار دچار نقص هستند. اما شرایط در مورد بی وای دی S6 متفاوت است و این خودرو بر روی یک پلتفرم بزرگ و مجهز توسعه یافته که توسط مهندسین شرکت تویوتا طراحی و تولید شده است؛ بنابراین درون کابین BYD S6 فضای کافی برای 5 سرنشین بزرگسال وجود دارد و از این نظر هیچ کمبودی در این خودرو مشاهده نمی شود.
مزیت دوم امکانات رفاهی رنگارنگ و ایمنی قابل قبول
خودروسازان چینی عادت دارند تا محصولات خود را به طیف وسیعی از امکانات و تجهیزات مجهز کنند که این مورد به عنوان یکی از مزایای بی وای دی S6 نیز محسوب می شود. نکته مهم در خصوص تجهیزات بی وای دی S6، کامل بودن آن ها است و این که شرکت کارمانیا هیچ کدام از امکانات رفاهی بی وای دی S6 را حذف نکرده است.
برخی از امکانات بی وای دی S6 در نوع خود بی نظیر هستند و شرایط فوق العاده ای را برای این خودرو ایجاد کرده اند که از جمله آن ها می توان به دوربین زیر آینه سمت راست و قابلیت تنظیم پشتی های صندلی عقب اشاره کرد. در کنار این آپشن ها، سایر تجهیزات رفاهی معمول نظیر سانروف دوحالته، تنظیمات 8 جهته برقی صندلی راننده، کیلس استارتر، کروز کنترل و آینه الکتروکرومیک نیز در این خودرو قابل مشاهده است.
از سوی دیگر، بی وای دی S6 در سال 2012 توسط موسسه انکپ چین (CNCAP) مورد آزمون تصادف قرارگرفته و پنج ستاره ایمنی را از آن خود کرده است. بی وای دی S6 به شش کیسه هوا، ترمز هوشمند (BOS)، ABS، EBD و سنسور پارک جلو و عقب مجهز است که لیست نسبتا کاملی به نظر می رسد، اما سیستمی همچون کنترل پایداری (ESP) در میان تجهیزات آن به چشم نمی خورد. این در حالی است که رقبای اصلی این خودرو یعنی جک S5 و چری تیگو 5 چنین سامانه ای را در خود جای داده اند.
معایب بی وای دی S6
عیب اول نمای ظاهری
به بخش معایب مقاله مزایا و معایب بی وای دی S6 رسیدیم؛ یکی از بارزترین نقاط ضعف S6، نمای ظاهری آن است. همان طور که در ابتدای این مطلب نیز اشاره شد، بی وای دی S6 بر روی پلتفرم لکسوس RX نسل دوم شکل گرفته است که با نام Toyota K platform شناخته می شود. برای کاهش هرچه بیشتر هزینه های تولید و همچنین افزایش اعتبار S6، مهندسین شرکت بی وای دی ترجیح دادند تا نمای ظاهری این خودرو تا حد ممکن به لکسوس RX شباهت داشته باشد.
در این میان نکته حائز اهمیت این است که نمای ظاهری RX نسل دوم در سال های ابتدایی قرن بیست و یکم شکل گرفته است و با معیارهای طراحی حال حاضر به هیچ وجه هماهنگی ندارد؛ از همین رو چهره این کراس اوور چینی نسبت به سایر خودروهای هم رده کمی بیش ازحد ساده و قدیمی به نظر می رسد و نمی تواند در جذب مخاطبین جوان موفق عمل کند. همانند نمای بیرونی، در فضای داخلی BYD S6 نیز از همان سبک طراحی مشابه لکسوس RX350 استفاده شده است که برای خودرویی در این رنج قیمتی کمی زمخت و خسته کننده جلوه می کند.
عیب دوم قوای فنی ضعیف
یکی از نقایص مشترک خودروهای چینی به پیشرانه های ضعیف و کم توان آن ها مربوط می شود. با توجه به سلیقه مشتریان چینی که تمایل به خودروهای کم مصرف دارد، خودروسازان این کشور از پیشرانه های کوچک و ضعیف در محصولات خود استفاده می کنند که این پیشرانه ها معمولا با وزن خودرو هم خوانی ندارند. در کمال تأسف باید گفت این مورد یکی از معایب بی وای دی S6 نیز به شمار می رود و شاید بتوان آن را یکی از دلایل عدم فروش گسترده این محصول در بازار ایران عنوان کرد.
در زیر کاپوت BYD S6 یک موتور 2.4 لیتری تنفس طبیعی قرار دارد که قادر است تا حداکثر 160 اسب بخار قدرت و 229 نیوتن متر گشتاور تولید کند. برای سیستم انتقال قدرت نیز، بی وای دی از گیربکس شش سرعته دوکلاچه استفاده کرده است. مطابق رسم همیشگی کراس اوورهای چینی، بی وای دی S6 تک دیفرانسیل بوده و قادر به انجام مانورهای آفرودی نیست.
با توجه به چنین مشخصاتی نمی توان انتظار عملکرد جالبی را از بی وای دی S6 داشت. گیربکس دوکلاچه به همراه مواردی همچون مصرف سوخت ترکیبی 10 لیتر در هر صد کیلومتر، بی وای دی S6 را به خودرو نامناسبی برای استفاده های روزمره تبدیل کرده است. از سوی دیگر نبود سیستم کنترل پایداری و همچنین فنربندی فوق العاده نرم این خودرو، رانندگی با سرعت های بالا را برای بی وای دی S6 تقریبا ناممکن کرده است و حتی در جاده نیز نمی توانید از تمام قدرت و کشش پیشرانه 2.4 لیتری این خودرو لذت ببرید.
عیب سوم عرضه محدود و کمبود خدمات پس از فروش
وجود رقبای قدرتمندی همچون چری تیگو 5 و جک S5 که از فروش گسترده ای برخوردار بودند و به گستردگی شبکه فروش و خدمات پس از فروش خود افتخار می کردند، موجب شد تا بی وای دی S6 به سرعت حاشیه نشین بازار شود و حتی تبلیغات رسانه های مختلف نیز تأثیر چندانی بر فروش این خودرو نداشت. درنتیجه عرضه محدود امروزه یکی از معایب بی وای دی S6 است و شما به سختی می توانید این خودرو را در خیابان ببینید.
علاوه بر آن کارمانیا نیز شبکه گسترده ای را در سراسر کشور ندارد و مراکز خدمات این شرکت محدود هستند؛ بنابراین بسیاری از مشتریان ایرانی قادر نخواهند بود از محصولات بی وای دی بهره بگیرند، چراکه برای انجام امور ساده ای همچون سرویس های دوره ای به مشکل برخورد می کنند. چنین مواردی تأثیر منفی قابل توجهی بر فروش یک خودرو می گذارد و متأسفانه یکی از مهم ترین معایب بی وای دی S6 نیز محسوب می شود.