به گزارش سایت خبری ساعد نیوز ، بهترین سن کودک برای یادگیری زبان انگلیسی همِشه دغدغه ای برای والدین بوده و هست . همه بر سر این موضوع، که هرچه کودک زودتر شروع به یادگیری زبان کند بهتر است با یکدیگر اتفاق نظر داریم. برخی محققان می گویند که مهارت های دستیابی به زبان دوم در سن ۶ یا ۷ سالگی یا قبل از آن به اوج خود می رسد. اما تمایل به یادگیری یک زبان جدید در نوجوانی حتی بیشتر هم هست. با این وجود، هر چه سن بالاتر می رود تسلط در حد زبان مادری بر یک زبان دوم، سخت تر خواهد شد.
در ادامه تمام مواردی که باید در مورد آموزش زبان انگلیسی به کودکان، بدانید تا تصمیم آگاهانه ای بگیرید، آورده ایم.
بهترین سن یادگیری زبان دوم برای کودکان
در مورد یادگیری زبان دوم در میان روانشناسان و همینطور زبانشناسان اختلاف نظر وجود دارد و سن دقیقی برای شروع یادگیری زبان به عنوان بهترین سن یادگیری زبان دوم وجود ندارد . هر کس با توجه به دیدگاه های خود درباره ی رشد زبان یک ملاک برای سن ورود به یادگیری زبان دوم را مد نظر قرار می دهد ؛ اما همگی بر این باورند که بهترین سن یادگیری زبان دوم زمانی است که کودک هنوز در زبان مادری خود پیشرفت چندانی نداشته است .
برخی از والدین این نگرانی را دارند که ممکن است یادگیری زبان دوم در روند یادگیری زبان مادری اختلال ایجاد کند ، در صورتی که زبانشناسان بر خلاف این تصور ادعا می کنند کودکی که در حال یادگیری زبان دوم است به دلیل به کار گرفتن ذهن کودک در استفاده از ترجمه ها و معانی کلمات و ساختار جملات ، گویی زبان مادری را دو بار می آموزد .
بزرگترین مزیت سن یادگیری زبان دوم برای کودکان در سنین پایین
بزرگترین مزیت یادگیری زبان دوم در سنین پایین ، شکل گیری لهجه ی فرد است . کودکانی که آموزش زبان را از سنین ابتدایی تر آغاز می کنند لهجه ای مشابه با افراد بومی آن زبان دارند و به همین جهت برخی از زبانشناسان ادعا می کنند که هرچه آموزش زبان دوم در کودکان زودتر شروع شود بهتر است .
گرچه برخی از متخصصان به شدت اعتقاد دارند که یادگیری زبان در کمتر از پنج سالگی به دلیل تفاوت های دستوری در دو زبان مختلف می تواند منجر به عقب افتادن در مرحله ی تکلم ، اختلال و بی نظمی فکری کودک شود . این دسته از متخصصان بهترین سن یادگیری زبان را از اوایل نوجوانی یعنی حدود ۱۱ تا ۱۳ سالگی می دانند ، زیرا کودک در این سن بر زبان مادری خود کاملا مسلط است و از طرفی انگیزه ی بیشتری برای یادگیری زبان دارد .
اثر منفی دو زبانه بودن
آسیب های آموزش دو زبانه بودن در مراحل ابتدایی زیاد مشخص نمی شود ، اما با گذشت زمان و در هنگام ورود به مدرسه خودش را نشان می دهد . این کودکان که از سنین خیلی کم آموزش زبان دوم دیده اند ممکن است مشکلاتی از نظر گفتاری داشته باشند و در درک دروس دچار برخی اشکالات شوند و همین امر متخصصان را برآن داشت تا سنین بالاتری را به عنوان بهترین سن یادگیری زبان در نظر بگیرند .
آموزش زبان دوم متناسب با سن کودکان
بدیهی است که آموزش و یادگیری زبان به روش های مختلفی صورت می گیرد . اما آن چیزی که اهمیت دارد این است که بدانیم تنوع روش های آموزشی تا حد زیادی به سن فراگیران بستگی دارد . هنگامی که یادگیرنده کودک است ، یادگیری زبان دوم باید به مثابه ی یک تفریح برای کودک قلمداد شود ، استفاده از تصاویر ، شکل ، موسیقی و .. می تواند آموزش زبان دوم را برای کودک لذت بخش کند . هنگامی که یادگیرنده در سن نوجوانی است می توان از روش های انتزاعی تر استفاده کرد و آموزش را به حالت رسمی تر تبدیل کرد .