دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

بازار / بازار بورس /

مزایای استفاده از سجام چیست؟ 

سه شنبه، 27 خرداد 1399
ساعد نیوز: مطمئنا امروزه اغلب افراد اطلاعات کم و بیشی درباره ی سجام دارید. در جهت تکمیل اطلاعات, این مطلب قصد دارد شما را با مزایای سامانه سجام آشنا کند.

ثبت نام در این سامانه یکبار برای همیشه صورت می پذیرد و اگر در هر بازه زمانی شخص بخواهد در نهادهای مالی مانند: کارگزاری ها، شرکت های سرمایه گذاری یا صندوق های سرمایه گذاری …. حساب جدید ایجاد نماید یا از کلیه خدمات بازار سرمایه استفاده نماید با توجه به ثبت نام در سامانه سجام دیگر نیاز به ارائه اطلاعات مجدد و تکمیل فرم جدید نخواهد بود.
-یکی از مشکلات سهامداران دریافت سود سهام شرکت های بورسی در زمان تصویب مجامع عمومی عادی است که باید بصورت حضوری به یک بانک عامل مراجعه نمایند یا از طریق اعلام شماره حساب بانکی به شرکت متقاضی دریافت سود سهام خود باشند. با راه اندازی سامانه سجام بعد از این سهامداران می توانند با شماره حسابی که در این سامانه ثبت نموده اند سود سهام شرکت های بورسی را دریافت نمایند که این شماره حساب قابلیت ویرایش و تغییر رو خواهد داشت.
-با ثبت نام در سامانه سجام دسترسی به تمامی خدمات بازار سرمایه میسر می شود مانند: تغییر کارگزار ناظر، تغییر اطلاعات ارتباطی اعم از نشانی محل سکونت؛ شماره حساب بانکی و … ، مشاهده تمامی دارایی های اوراق بهادار خود اعم از سهام های بورسی، اوراق مشارکت و….

دریافت سود تقسیمی

قبل از راه اندازی سامانه سجام، پرداخت سود به روش های متفاوتی انجام می شد. به این صورت که، پس از تشکیل مجمع عمومی عادی، قسمتی از سود هر سهم(EPS) بین سهام داران تقسیم می شد. سپس سرمایه گذاران می توانستند مطابق با اعلامیه ای که در سایت کدال (codal.ir) منتشر می شد، با استفاده از یکی از روش های زیر سود خود را دریافت کنند:

  1. شماره حساب خود را از طریق ایمیل ارسال کنند تا سود تقسیمی به حساب آن ها واریز شود.
  2. یک بانک به سرمایه گذار معرفی می شد تا وی با مراجعه به بانک مذکور در تاریخ اعلام شده و ارایه کارت ملی و کد بورسی خود سود تقسیمی مقرر را دریافت کند.
مشکل این روش ها زمانی بود که سرمایه گذار به تاریخ مجمع توجه نکند یا تاریخ پرداخت سود تا زمان سرمایه گذاری وی فاصله زیادی داشته باشد و فراموش کند که سود تقسیمی را دریافت کند. یا نیاز باشد برای افتتاح حساب به بانک های متفاوتی مراجعه کند و به این ترتیب هزینه ای به او تحمیل شود.
با روی کار امدن سامانه سجام، این روند تغییر کرد. هم اکنون وجوه مربوط به هر سهمی که شما با آن به مجمع می روید و درخواست سود تقسیمی برای آن سهم می کنید، درتاریخ مشخص شده از سوی شرکت، به حساب شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه واریز می شود. سپس این شرکت وجوه مذکور را به حساب هایی که سرمایه گذاران در سایت سجام معرفی کرده اند، واریز می کند. به این ترتیب سود بسیار سریع تر و کم دردسرتر و به طور خودکار به واسطه سامانه جامع سجام به حساب سرمایه گذاران واریز می شود.

دسترسی به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه

سهامداران پس از احراز هویت و سجامی شدن می توانند به صفحه اختصاصی خود در درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه به نشانی ddn.csdiran.com مراجعه کرده و از خدمات متنوعی بهره ببرند. بالای این صفحه منویی وجود دارد که به شکل زیر است:

سربرگ دارا

با ورود به بخش سبد دارایی در سربرگ دارا می توانید سبد دارایی خود را مشاهده کنید.
در سمت چپ بالای صفحه، موجودی حساب شما نشان داده شده است. این عدد نشان دهنده مبلغی است که به عنوان سود به حساب شما واریز شده است.
در ستون اول کد سهام داری شما نمایش داده شده است.
در ستون های بعدی به ترتیب نماد هر سهمی که شما مالک ان هستید، نام شرکتی که در ان سهام دارید، تعداد سهمی که در هر شرکت دارید و ارزش ریالی ان سهم مشخص شده است. اگر سهم شما دارای حق تقدم باشد، نماد ان به صورت نام «نماد+ح» نمایش داده می شود. برای مثال نماد دارو به صورت داروح نمایش داده می شود.
ستون بعدی درصد از کل را نشان می دهد. به این معنی که اگر شما نماد صبا را در سبد خود دارید، این سهم چند درصد از کل سبد شما را به خود اختصاص داده است. ستون بعدی نیز نشان دهنده نوع دارایی شما است.
در نهایت، ستون اخر نام کارگزاری که سهم را از طریق ان خریداری کرده اید و کارگزار ناظر را نشان می دهد. گاهی ممکن است شما به دلایلی از سرویس دهی کارگزاری خود راضی نباشید و بخواهید کارگزاری خود را تغییر دهید. در این صورت باید فرم های کارگزاری جدید را پر کرده و تایید هویت شوید. (البته قرار است در آینده این تایید هویت نیز برداشته شود و همان احراز هویت در سجام کفایت کند.) پس از ثبت نام در کارگزاری جدید بایستی دارایی سهامتان به آن کارگزاری منتقل شود.
قبلا انتقال به صورت حضوری انجام می شد ولی با استفاده از این درگاه شما می توانید فایل سند سهم های خود را دانلود و به کارگزار جدید ارایه دهید تا نقل و انتقالات لازم انجام شود.
برخی از کارگزاری ها بدون ارایه برگه سهام فرایند تغییر کارگزار ناظر را برای سهامداران انجام می دهند. دقت کنید که این کار خلاف قانون است.
گاهی در بخش کارگزار ناظر یک نماد خاص، عبارت CDS درج شده است. این عبارت به این معناست که سهم شما زیر نظر یک کارگزار مجازی قرار گرفته و غیر قابل معامله شده است. برای قابل معامله شدن ان، سهامدار باید از طریق یک کارگزاری، از شرکت سپرده گذاری مرکزی درخواست کند که این سهم مجددا زیر نظر یک کارگزار قرار بگیرد.
در سمت چپ صفحه سبد دارایی شما به صورت یک نمودار اماری به نمایش درآمده و نسبت هر سهم را در کل سبد شما را با رنگ های مختلف نشان می دهد. در پایان این صفحه می توانید گزارش سبد دارایی خود را به صورت یک فایل اکسل دریافت کنید.
در قسمت گزارش گردش معاملات، شما می توانید یک گزارش روزانه از گردش معاملات خود را مشاهده یا ان را به صورت یک فایل اکسل دانلود کنید.
در ستون اول مجددا نماد هر سهم را مشاهده می کنید. با این تفاوت که نماد ها بر اساس حروف الفبا مرتب شده اند و تغییرات هر کدام پشت سر هم امده است. یعنی اگر شما 100 سهم از یک نماد را در تاریخ 01/01/1398 خریده اید و 20 سهم از ان را در 01/03/1398 و 40 سهم دیگر را در 01/08/1398 فروخته اید، تاریخ تمام خرید و فروش های شما در ستون دوم پشت سر هم لیست شده است.
در دو ردیف بعدی، به ترتیب تعداد سهامی که از هر نماد خرید و فروش کرده اید به همراه میانگین قیمت ان نشان داده شده است.
در ستون اخر نیز نام کارگزاری هایی که از طریق انها اقدام به خرید و فروش سهام کرده اید، امده است.
در سمت چپ صفحه، با استفاده از گزینه فیلتر می توانید اطلاعات مربوط به خرید و فروش هر سهم تان را در تاریخ دلخواه مشاهده کنید.
در بخش مجامع، نماد و شرکتی که در ان سهام دارید، امده است. ستون بعدی نوع مجمع(عمومی، فوق العاده) و ستون اخر تاریخ برگزاری هر مجمع را نشان می دهد. در این قسمت نیز می توانید با استفاده از فیلتر تاریخ، بازه زمانی دلخواه خود را انتخاب کنید. با استفاده از این قسمت و قسمت گزارش معاملات می توایند بفهمید که در مجمع عادی سالیانه یا فوق العاده شرکت کرده اید یا نه.
به اینصورت که اگر در قسمت گزارش معاملات سهام را قبل از تاریخ مجمع خریداری کرده باشید و تا یک روز قبل از تاریخ مجمع نفروخته باشید سود نقدی یا افرایش سرمایه به شما تعلق گرفته است و می توانید در آینده از آن بهره ببرید.
همچنین در قسمت اطلاعیه های نماد، می توانید اطلاعیه های منتشر شده در “کدال” را به همراه عنوان و تاریخ به تفکیک هر نماد مشاهده کنید.(عکس زیر)

در سربرگ گزارش دارایی، اطلاعات جدیدی از جمله کل دارایی و دارایی غیر قابل معامله برای هر سهم به تفکیک مشخص شده است.

در ستون گواهی سهام نیز یک امکان ویژه در نظر گرفته شده است. پیش از راه اندازی سامانه سجام، سهامداران برای حضور در مجامع نیاز به گواهی سهام داشتند که باید از محل امور سهام دریافت می کردند. این امر نیازمند صرف وقت و مراجعه حضوری بود به همین دلیل بسیاری از سهامداران مخصوصا افرادی که ساکن شهرستان ها بودند امکان حضور در مجامع را از دست می دادند. اما با استفاده از درگاه ذینفعان بازار سرمایه، کاربران می توانند در بخش مجامع الکترونیکی به صورت آنلاین در مجامع شرکت کنند و همچنین از مراجعه حضوری به امور سهامداری شرکت ها جلوگیری می شود.
به علاوه از گواهی سهام به عنوان تضمینی برای مالکیت بر سهام هم می توان استفاده کرد. کاربرد دیگر این گواهی زمانی است که شما قصد انتقال سهمی از یک کارگزاری به کارگزاری دیگر با استفاده از تغییر کارگزار ناظر دارید، در اینصورت می توانید در هنگام ثبت درخواست فایل دانلود شده گواهی سهام را به همراه توضیحات برای انتقال سهام خود به کارگزاری جدید ارسال کنید.
در سربرگ دارا، اطلاعات دیگری از گزارش استعلام وضعیت فریز هم در اختیار سهام داران قرار دارد.
همچنین می توانید گزارش سود های تعلق گرفته به خود را (که روش دریافت آن در بخش دریافت سود تقسیمی توضیح داده شد.) در سربرگ دارا مشاهده کنید.

سربرگ بازار

در سربرگ بازار می توانید به اطلاعات انواع بازار های بورس، فرابورس، اوراق بدهی و مشتقه دسترسی داشته باشید. از جمله این اطلاعات می توان به وضعیت بازار، شاخص کل و هم وزن، ارزش بازار، تعداد، ارزش و حجم معاملات و مورادی از این دست اشاره کرد

سربرگ مجامع الکترونیک

در بخش مجامع الکترونیکی نیز می توانید تاریخ برگزاری مجامع سهامی که در اختیار دارید را مشاهده و در صورت تمایل در ان مجمع شرکت کنید.
در هر صفحه قسمتی نیز برای اخبار اختصاص یافته است.
افرادی که چندین بار کارگزاری خود را تغییر داده اند، احتمالا بیش از دیگران نیاز به این درگاه را احساس می کنند. گاهی ممکن است شما سهامی را که در یک کارگزاری خریده باشید و با عوض کردن کارگزاری خود، این سهام به جایی دیگر منتقل شده باشد و شما ندانید دقیقا کجاست. یا قبلا در افزایش سرمایه سهمی شرکت کرده باشید ولی قبل از ثبت افزایش سرمایه، سهام اصلی را فروخته باشید و بعدتر یادتان رفته که اصلا چنین سهمی داشتید. در این صورت شما می توانید کل سبد دارایی خود را در این درگاه مشاهده و اطلاعات لازم را کسب کنید. فارغ از این که سهام را چه زمانی یا از کدام کارگزاری خریداری کرده اید.

نکته: دقت کنید که دسترسی به خدمات درگاه ذینفعان بازار سرمایه منوط به ثبت نام در سامانه سجام است.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز جمعه 14 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
تبدیل پایان نامه به مقاله علمی پژوهشی
گام به گام مراحل چاپ کتاب
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
ترجمه رسمی انگلیسی اسناد و مدارک
چاپ فوری مقالات علمی پژوهشی
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
قیمت استخراج مقاله از پایان نامه
هندی حرف زدن محمدرضا گلزار در آنتن تلویزیون/ آیسان خانوم باید به این همه استعداد افتخار کنه +فیلم
استخراج فوری مقاله از پایان نامه برای مجلات ISI
مراحل چاپ کتاب با بهترین کیفیت