دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

هنر و رسانه /

دیجیتال فشن یا مد مجازی، تکنولوژی جدید در صنعت فشن! 

یکشنبه، 10 مهر 1401
ساعدنیوز: عصر جدید صنعت فشن با حیرت انگیز ترین اتفاقات روبه رو شده. مد مجازی که جای واقعیت را گرفته . تکنولوژی بزرگی که موافقان و مخالفان خود را دارد. در ادامه با مد دیجیتال آشنا خواهید شد. با ما همراه باشید.

لباس هایی بپوشید که در دنیای واقعی وجود ندارند راهی جدید برای بیان خود از طریق مد، بدون آسیب رساندن به سیاره کشف کنید. تصویر شما بیانیه شماست، سبک شما نشان می دهد که چه احساسی دارید و چه چیزی در ذهن شماست، شکل ظریف و در عین حال خلاقانه ای از ارتباط. حالا تصور کنید که خیلی جلوتر بروید زیرا مد مجازی هیچ محدودیت فیزیکی ندارد.

مد مجازی یا فشن دیجیتال چند دهه ای است که به بحث داغ اهالی فشن تبدیل شده است و روز به روز هم گفت وگو راجع به آن بیشتر و بیشتر می شود. یکی از اتفاقاتی که اهمیت مد مجازی را افزایش داده، بحران کرونا در یک سال و نیم اخیر بوده است. این بحران اکثر جمعیت جهان را خانه نشین کرد که برندها و اهالی فشن هم از این قضیه مستثنی نبودند و با شرایط سختی در این مدت مواجه شدند. چندین ماه طول کشید تا صنعت فشن و طراحان مد با شرایط جدید خود را وفق دهند، اما به زودی اهل فشن راه حلی برای دنیای قرنطینه شده پیدا کردند و این راه حل چیزی نبود جز روی آوردن به دنیای دیجیتال و مد مجازی.

پس از ماه ها تعطیلی فروشگاه ها و هفته های فشن، بالاخره در اولین تابستان پس از کرونا، هفته های فشن آنلاین از جمله هفته ی فشن اوت-کوتور و مردان شروع به کار کردند. بسیاری از برندها ویدیوهای خلاقانه برای این هفته های فشن آنلاین تهیه کردند و بسیاری هم از باری های ویدیویی برای ارائه ی کالکشن های خود کمک گرفتند.

اما پیشینه ی مد مجازی به کجا بر می گردد و در چه بخش هایی از صنعت فشن حضور دارد؟

مد مجازی یا فشن دیجیتال چیست؟

با بیشتر شدن تأثیر دنیای مجازی و دیجیتال در زندگی انسان ها، ابعاد مختلف زندگی حقیقی وارد دنیای مجازی شده اند که یکی از این ابعاد، فشن است. به احتمال زیاد اکثر افرادی که در دنیای امروز زندگی می کنند، با بازی های کامپیوتری آشنا هستند و حداقل یک بار به دنیای بازی های کامپیوتری سر زده اند. در بسیاری از این بازی ها گزینه ی انتخاب لباس برای کاراکترها وجود دارد و حتی در بسیاری از آن ها، شخص می تواند کاراکتر یا آواتاری شبیه به خود بسازد. مد مجازی هم در راستای همین موضوع قرار می گیرد و هدف آن طراحی لباس برای شخصیت مجازی انسان ها در دنیای دیجیتالی امروز است.

در چند سال اخیر، برندهای بسیاری از جمله گوچی و بالنسیاگا وارد دنیای مد مجازی شده اند و لباس های خود را در بازی ها کامپیوتری ارائه داده اند. آیتم های این برندهای لاکچری در بازی های کامپیوتری و آنلاین محبوب میان نوجوانان قابل خریداری هستند تا بتوانند شخصیت های مجازی کاربران را بیش از پیش به دنیای حقیقی نزدیک کنند.

این طرح از کجا آغاز شد؟

جدای از تأثیر بازی های کامپیوتری در پیشرفت مد مجازی، فاکتورهای دیگری هم در قدرت گرفتن این بخش از صنعت فشن مؤثر بوده اند. یکی از این فاکتورها، ظهور مدل ها و اینفلوئنسرهای دیجیتالی به شمار می رود که در چند سال اخیر در شبکه های اجتماعی به محبوبیت دست یافته اند. با اینکه این مدل ها و اینفلوئنسرها کاملا دیجیتالی و مجازی خلق شده اند و شخصیت حقیقی ندارند، همچنان در پلتفرم هایی همچون اینستاگرام چندین میلیون دنبال کننده جذب کرده اند و توانسته اند با برندهای مطرحی همکاری کنند. با استفاده از نرم افزارهایی همچون فوتوشاپ می توان لباس ها را بر تن این شخصیت های دیجیتالی پوشاند، اما بسیاری ار برندها به این راه بسنده نکرده اند و دست به طراحی لباس به صورت دیجیتالی برای این مدل ها زده اند.

فاکتور دیگری که به سرمایه گذاری برندها و مؤسسه های فشن در مد مجازی کمک کرده است، اهمیت پیدا کردن پرو آنلاین و افتتاح نمایشگاه ها و بوتیک های مجازی به شمار می رود. برای انسان امروز بیش از هر چیز دیگر، زمان و وقت ارزشمند است و از هرگونه نوآوری که در این زمینه به او کمک کند، استقبال می کند. این موضوع با اتفاق افتادن بحران کرونا، اهمیت بیشتری هم پیدا کرد و در شرایطی که همه خانه نشین شده بودند، رابطه ی جدیدی بین انسان و دنیای دیجیتال رخ داده بود. از آنجایی که در این روزها اکثر مردم به خرید اینترنتی روی آورده اند، پرو آنلاین هم به یکی از ضرورت های فروشگاه های آنلاین پوشاک تبدیل شده است و برای دست یافتن به آن، نیاز به فشن دیجیتال مطرح می شود.

پرو مجازی در کشورهای آسیای شرقی و به خصوص چین چندین سال است که جا افتاده و در بسیاری از فروشگاه ها استفاده می شود تا سختی های لباس عوض کردن را کم کند. یکی از اولین برندهای غربی که سراغ این موضوع رفت، تاپ شاپ بود که در چند تا از فروشگاه های خود با کمک دستگاه کینکت و تکنولوژی واقعیت افزوده، پرو مجازی را در فروشگاه های خود ارائه داد. کمپانی نایک هم چند سالی است که در اپلیکیشن خود به کاربرانش این امکان را می دهد که کفش هایش را به صورت مجازی پرو کنند.

با بالا رفتن هزینه های مدیریت یک فروشگاه فیزیکی و افت فروش این فروشگاه ها در دوران بحران کرونا، برندهای فشن بسیاری به سراغ بوتیک های مجازی رفته اند. برندهایی همچون ولنتینو و گوچی در سال گذشته بوتیک ها و نمایشگاه های مجازی خود را برگزار کردند و برای این رویدادها از مد مجازی کمک گرفتند. این برندها برای تحقق یافتن رویدادهایشان، از تکنولوژی های مرتبط با مد مجازی، همچون پرینت سه بعدی و علوم کامپیوتری استفاده می کنند.

برند ولنتینو چندی پیش بوتیک مجازی خود را ارائه داد که هر شخصی با قدم زدن در آن می توانست بخش های مختلفش را تجربه کند. لباس های این برند در این بوتیک ارائه شده بودند که امکان خرید همزمان آن ها نیز وجود داشت. این بوتیک همچنین مخاطبان را به اجراهای موسیقی آنلاینی دعوت می کرد که در یوتیوب ولنتینو بارگزاری شده بود. همچنین با کلیک کردن روی قسمت موزیک، کاربران به پلی لیست اسپاتیفای ولنتینو هدایت می شدند.

مد مجازی و NFT

جدیدترین کاربرد مد مجازی، ان اف تی (NFT) به شمار می رود که بر پایه ی تکنولوژی بلاک چین ساخته شده است. هنرمندان و طراحان می توانند نسخه ی دیجیتالی طراحی های خود را در پلتفرم های مختلف به عنوان ان اف تی برای فروش قرار دهند و مالکیت آن را به اشخاص دیگر منتقل کنند. ان اف تی یکی از جدیدترین راه های کسب درامد برای هنرمندان و طراحان فشن است که در چند ماه اخیر با محبوبیت بسیاری در فضای مجازی و اینترنت مواجه شده است.

گوشه ای از چگونگی جهان متاورس

تا کنون اسم دیسنترالند به گوشتان خورده است؟ استارت پروژه ای به اسم Decentraland در سال 2015 زده شد که در واقع یک پلتفرم دنیای مجازی سه بعدی، مبتنی بر فناوری بلاک چین است. به عبارت دیگر دیسنترالند به عنوان یک سازمان خودگردان غیر متمرکز است که از سال 2020 عموم افراد می توانند به آن ورود کنند.

در دیسنترالند برخلاف اکثر بازی های آنلاین، این بازیکنان هستند که (طبق دارایی های دیجیتالی) کنترل مستقیم قوانین Decentraland را در اختیار دارند و می توانند مستقیما درباره ی سیاست های سازمان و مسائل داخل بازی اظهار نظر کنند (چیزی که شاید در دنیای واقعی غیرممکن و حتی غیرمنطقی به نظر بیاید). در این فضای فراواقعی کاربران زمین هایی را خریداری می کنند؛ قطعه زمین هایی که در زمان عرضه اولیه Decentaland در سال 2017 حدود 20 دلار قیمت داشتند اما اکنون می توانند تا 100,000 دلار هم به فروش برسند.

در دیسنترالند شما می توانید با کسانی که تفکر مشابهی دارید اجتماع های مختلفی را شکل دهید تا افراد شبیه خود را بیشتر جذب کنید. حتی جوامع تشکیل شده، در پلتفرم رسانه های اجتماعی یا حتی گروه های آفلاین می توانند با دوستان خود تعامل بیشتری را تجربه کنند. همه ی این تعاملات به اینجا ختم نمی شود بلکه توسعه دهندگان می توانند اپلیکیشن هایی را درون دیسنترالند ساخته و توزیع کرده و از طریق فروش به دیگر کاربران، کسب درآمد کنند.

حتی در این شهر، شهربازی یا موزه هایNFT برقرار است و شما می توانید با توکن های این پلتفرم از این خدمات بهره ببرید. اما جای جذاب این پلتفرم مارکت پلیس (Marketplace) است که اقلامی مثل پوشاک هم به فروش می رسد و همانند اکثر دیگر بازی های حاوی اقتصاد بلاکچین، شانس کسب درآمد در این فضا نیز وجود دارد. در این بازی مثلا برای خرید یک ماسک جدید، باید کمی ارز دیجیتال MANA (توکن دیسنترالند) در اختیار داشته باشید.

چندین سده است که انسان از فشن به عنوان ابزاری برای بیان هویتش استفاده می کند و در دورانی که عموم مردم زمانی زیادی را در فضای مجازی صرف می کنند، این طبیعیست که بشراز مد همچنان بهره ی بیشتری برای بیان هویتیش ببرد حتی بیشتر از قبل؛ چرا که طبق آماری از سایت BOF، برخی از جوانان از شخصیت مجازی خودشان بیشتر رضایت دارند . با تغییر نسل جدید، نسلی که در این دوران پاندمی از کلاس های درسی تا تفریح و معاشرت با دوستانشان در همین فضای مجازی بوده است، دور از انتظار نیست که کمد لباس دیجیتالی را به کمد لباس واقعی ترجیح دهد؛ شاید کمی عجیب باشد اما واقعیت این است که نسل Z کمتر درکی از وسیله های فیزیکی دارد (مثل عکس های چاپی یا نوار کاست) و در عوض با تمام فرمت های دیجیتالی انس گرفته است. برای این نسل ارزش داشتن یک کلکسیون دیجیتالی (مثل NFT) و نمایش آن به تعداد زیادی از مردم ترجیح داده می شود به یک مجموعه ای عتیقه و نمایش آن فقط به تعداد محدود اطرافیانشان.
اینجاست که وجود فشن و مد در دنیای متاورس حس می شود و بازاری هیجانی برای عرضه ی محصولات دیجیتالی ایجاد می شود. در نتیجه فشن اینجاست تا برای استیتمنت نسل جدید و اظهار هویتش اهرمی تسهیل گر باشد.

در اینکه مد مجازی آینده ی دنیای فشن است، شکی نیست و متخصصین بسیاری اعتقاد دارند که به زودی برندهای دیگر هم به این حیطه وارد خواهند شد. دنیای آینده، دنیای دیجیتال و مجازی است و نمی توان آینده ای جز این برای صنعت فشن در آن تصور کرد. استایل و سبک پوشش نیمی از هویت و شخصیت شما را شکل می دهد بخش فرهنگ و هنر ساعد نیوز یک پلتفرم برای افزایش آگاهی و اطلاعات شما در زمینه مد و فشن است ما در کنار شما هستیم تا بهترین ها را با یکدیگر تجربه کنیم. برای پیگیری جدید ترین اخبار، ترند های مد و فشن و تحلیل استایل سلبریتی ها با بخش فرهنگ و هنر ساعد نیوز همراه باشید.


4 پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز جمعه 14 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
چاپ فوری مقالات علمی پژوهشی
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
هندی حرف زدن محمدرضا گلزار در آنتن تلویزیون/ آیسان خانوم باید به این همه استعداد افتخار کنه +فیلم
هزینه استخراج مقاله ISI از پایان نامه
استخراج فوری مقاله از پایان نامه برای مجلات ISI
نحوه محاسبه هزینه چاپ یک کتاب
تبدیل پایان نامه به مقاله علمی پژوهشی
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
تبدیل پایان نامه به مقاله آی اس آی