روت کردن گوشی چیست؟
روت کردن (Root) عبارت است از فرایندی که به وسیله آن محدودیت های اعمال شده روی گوشی هوشمند را بر می دارید. با روت کردن گوشی دسترسی و کنترل کاملی بر روی تنظیمات تلفن هوشمند خود خواهید داشت.
در صورتیکه بخواهید، از تلفن هوشمندتان در سطحی دیگر استفاده کنید، مسلما روت کردن اولین گزینه پیش روی شماست. اولین مزیت روت کردن گوشی اندرویدی، دسترسی به تعداد بیشماری از اپلیکیشن هاست که پیش از این باید بابت استفاده از خدمات آن ها مبالغی را پرداخت می کردید.
از طرف دیگر، برداشتن محدودیت های مختلفی که توسط تولید کنندگان تلفن همراه یا مشاغل واسط و… برای استفاده کنندگان اندروید، اعمال شده است، از دیگر محسنات روت کردن تلفن هوشمند است. به طور خلاصه، Root کردن به شما امکان می دهد از تلفن هوشمندتان به گونه ای استفاده کنید، که دوست دارید، نه به صورتیکه برای شما تعریف شده است.
معایب روت کردن گوشی چیست؟
1- حذف گارانتی و ضمانت گوشی
پس از روت کردن گوشی اندروید خود، دیگر آن تحت پوشش گارانتی نخواهد بود و با رخ دادن مشکلاتی اعم از خراب شدن سخت افزاری و... نمی توانید از گارانتی آن استفاده نمایید.
2- گوشی شما تبدیل به آجر خواهد شد!
بطور کلی گوشی ای که روت می شود، عملکرد آن ضعیف و ضعیف تر می شود و از آنجایی که گارانتی شما آن نخواهد شد، همانند این است که یک آجر در جیب خود گذاشته اید و هر آن ممکن است آسیبی به آن وارد شود و هزینه گران قیمتی را باید بپردازید.
3- ویروسی شدن سریع
گوشی هایی روت می شوند، به سادگی می توانند ویروسی شوند و مالکان این گوشی ها برای از بین بردن ویروس ها با استفاده های از برنامه های جانبی، رام گوشی را فلش می کنند تا ویروس های موجود از بین بروند.
مزایا و معایب روت کردن گوشی های اندورید
مزایای روت کردن گوشی چیست؟
روت کردن گوشی همراه با معایب موجود دارای مزایای متعددی نیز می باشد که در ادامه به مهم ترین آنها اشاره خواهیم نمود.
1- اجرای برنامه های مخصوص
با استفاده از روت کردن گوشی می توانید به سادگی تمام برنامه هایی که در حالت عادی گوشی شما باز نمی کنند را باز کنید و از آن استفاده نماید.
2- حذف برنامه های دیفالت و نصب شده از قبل گوشی
پس از خرید تلفن و یا پس از بازنشانی کارخانه اسمارت فون خود مشاهده نموده اید که گوشی شما با تعدادی برنامه دیفالت یا پیش فرض اجرا می شود که ابن برنامه ها به هیچ وجه قابل حذف نمی باشند و برای حذف باید گوشی اندرویدی خود را روت کنید.
3- خالی کردن حافظه گوشی
بطور معمول بصورت خواه ناخواه پس از آنکه شما برنامه یا برنامه هایی را در گوشی خود نصب می کنید، در حافظه گوشی ذخیره می شوند و نمی توانید این میزان دیتا را در اس دی کارت ذخیره کنید. اما پس از روت کردن گوشی می توانید به سادگی تمام تمام برنامه های نصب شده را همراه با دیتا آنها در اس دی کارت ذخیره کنید و به مرور حافظه گوشی خالی خواهد شد.