معرفی فیلم بعد از تو

  جمعه، 27 فروردین 1400   زمان مطالعه 4 دقیقه
معرفی فیلم بعد از تو
«بعد از تو»، فیلمی در ژانر خانوادگی-درام و رازآلود به نویسندگی و کارگردانی «فرهاد نجفی» و محصول سال 1398 سینمای ایران است.فیلم سینمایی «بعد از تو» با نام انگلیسی «One Night In Tehran» در تور جشنواره های بین المللی خود در پانزده جشنواره نامزد، و در این میان یازده بار موفق به دریافت جایزه شده است.

خلاصه داستان

فیلم “بعد از تو” روایت دختری به نام “لیلا” است. در شب تولد، لیلا ساعات خلوتِ شهر شلوغ را همراه یک غریبه در جست وجوی عشق، آرامش و صداقت پرسه می زند. او به فکر ملاقاتی دوباره با مردی است که دوستش دارد، اما وقتی فاصله رخ می دهد دیگر هیچ چیز چنان که به نظر می رسد نیست.

نکاتی درباره فیلم

فیلمبرداری « بعد از تو » تحسین برانگیز است.

« بعد از تو » اگرچه از پراکنده گویی رها نشده و کماکان معضل فیلمنامه دارد، اما حداقل در بخش کارگردانی امیدوار کننده است.

موسیقی کارن همایونفر در فیلم شنیدنی است.

فیلم پایان بندی دارد و تماشاگر را به حال خود رها نمی کند. در اینجا خبری از پایان بندی های فلسفی بی سر و ته که سایه اش سال هاست بر سینمای ایران غالب شده نیست و فیلم تکلیفش را با مخاطبش مشخص می کند.

بخش زیادی از دیالوگ های فیلم شعاری و بی ربط به قصه است. دیالوگ های گل درشتی که بیشتر در دورهمی های کافه ای شنیده می شود نه یک فیلم سینمایی!

گره گشایی نصفه و نیمه انتهایی فیلم بدون طی شدن مسیر منطقی در فیلمنامه شکل می گیرد. شاید بهتر بود فیلمساز مسیر دیگری را برای انتقال پیامش انتخاب می کرد.

برای به تصویر کشیدن خیانت که به واسطه فقر شکل می گیرد، فیلمنامه دم دستی ترین مسیر ممکن را پیش می گیرد. ارائه تصویر مینی مالیستی از فقر نمی تواند دربرگیرنده پیچیدگی های زندگی باشد و در نتیجه، پیام های اخلاقی فیلم هم کارکرد خودش را از دست می دهد.

تصویری که از خلافکاران در فیلم ترسیم می شود کلیشه ای و تک بُعدی است.

فیلم سینمایی بعد از تو با نام بین المللی «یک شب در تهران» به کارگردانی فرهاد نجفی در سال 1398 بر اساس طرحی از یاسر بختیاری تولید گردیده است و فیلمبرداری آن بعد از 35 جلسه به پایان رسیده است.

این فیلم با فیلمنامه ای به نویسندگی فرهاد نجفی و حمید سلیمی و با مشاوره مریم بهرامی ساخته شده است و فیلمی در ژانر درام عاشقانه است که تمام قصه آن در یک شب اتفاق می افتد و داستان آن درباره دختری است که به دنبال خوشبختی در هرج و مرج این جهان پرسه میزند، وارد یک تاکسی می شود، غافل از اینکه چگونه زندگی او برای همیشه تغییر خواهد کرد.

این فیلم برنده جایزه بهترین فیلم از جشنواره جهانی فیلم مایلستون و جایزه بهترین فیلم از جشنواره بین المللی فیلم کویین پالم شده است و نامزد جایزه بهترین فیلم از جشنواره بین المللی فیلم Unicorn White نیز می باشد.

شخصیت های فیلم

در همان ابتدای فیلم زمانیکه لیلا وارد ماشین می شود دیالوگهای بین لیلا و راننده حکایت از فساد اخلاقی لیلا دارد. او که همچون یک زن هر جایی با راننده سخن می گوید، رفته رفته مشخص می شود در شبی مورد تجاوز دست جمعی دوستان دوست پسرش قرار گرفته و اکنون می خواهد از دوست پسرش که یک آقازاده است انتقام بگیرد. ( دوست پسری که اساسا معلوم نیست چرا باید آقازاده باشد؛ و آقازادگی هیچ تاثیری در روند قصه ندارد. تا انتهای فیلم نیز مشخص نمی شود چرا دوست پسر این بلا را سرش آورده است)

سوال مهم درباره شخصیت لیلا این است که اگر لیلا زنی عادی است، چطور می تواند به این راحتی همانند یک فاحشه سابقه دار با راننده صحبت کند؛( گویا از نظر فیلمساز همان یک شب تجاوز برای تغییر خلق و خوی لیلا کفایت می کند!)

سپس مشخص می شود که لیلا قبل از دوست شدن با یک آقازاده، شوهری بنام فرهاد داشته و بخاطر اینکه فرهاد نتوانسته پولدار شود و شکست مالی خورده از او جداشده است. روابط بین لیلا و فرهاد با آنکه در فیلم عمیق تر از دیگر روابط نشان داده میشود، ولی همچنان گنگ و نامفهوم است. فرهاد کیست و از کجا آمده و چقدر عشق میان فرهاد و لیلا عمیق بوده؟ که اساسا به آن پاسخ داده نمی شود.

در بخشی از فیلم فرهاد به لیلا می گوید تو تحت تاثیر دوستانت بودی؛ که رابطه بین لیلا و دوستانش و نوع تفکر آنها نکته بسیار مهمی است که اساسا در فیلم حتی یک پلان کوتاه از آن را نمی بینیم.

کشمکش های داستان بین لیلا و فرهاد یا لیلا و دوست پسر آقازاده اش بسیار سطحی و بدون عمق است چراکه شخصیت ها یا مانند لیلا پر تضاد و تناقضند و یا همانند فرهاد گنگ و نامفهوم. در نتیجه از موقعیتهای دراماتیک بحران خلق نشده و خود به خود کشمکش هایی سطحی و بعضا مضحک را شاهدیم.

در همان ابتدای فیلم که پیشنهاد 100 میلیونی توسط لیلا داده می شود بیننده منتظر ادامه ماجرا است ولی اساسا اخاذی کردن و به نوعی انتقام از دوست پسر لیلا، ناگهان متوقف و عملا ماجرا بی انتها می ماند.

بازیگران

مینا وحید، تیرداد کیایی، محمد مهدی حسینی، نیلوفر پارسا

دیگر عوامل

تهیه کننده مهمد احمدی، فیلمبردار: روزبه رایگا، موسیقی: کارن همایونفر، تدوین: بهرنگ سنجابی، دستیار تدوین: پیوند اقتصادی، طراحی ترکیب و صدا: علیرضا علویان، دستیار صداگذاری: بهزاد مهدی زاده، عکاس: بهرنگ دزفولی.

مشخصات فیلم

نوع فیلم: خانوادگی

سال تولید: 1398


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
آخرین ویدیو ها