روستای انگاس
این روستا در ارتفاع حدود ۱۹۰۰ متری از سطح دریا آزاد و در دامنه کوه های سر به فلک کشیده سلسله جبال البرز همچون کنگلو (کنگر لو) در سمت جنوب به ارتفاع ۳۶۰۰ متر و شاه کوه در سمت شمال غرب به ارتفاع ۲۹۷۴ متر ور دشتان در سمت شرق به ارتفاع ۲۹۱۳ متر و گته چال در سمت جنوب به ارتفاع ۲۸۰۵ متر و حمزه چال در سمت شمال غرب به ارتفاع ۲۸۹۵ متر قرار دارد که همچون دیواری عظیم او را احاطه کرده است. از چشمه های زیبای این منطقه که آبی گورارا دارند همچون آبشار جناب، آبشار پنجاه چم، آبشار چشمه موزیا، آبشار اوسیاره و بز چشمه می توان نام برد.
تالاب ارواح
این دریاچه که به تالاب ارواح نیز شهرت دارد، در ۵ کیلومتری شمال روستای چلندر از توابع نوشهر واقع است. دریاچه در میان جنگل انبوه پهن برگ در منطقه ملا کلا قرار گرفته است. طول دریاچه در حدود ۷۰۰ متر و عرض آن ۳۰۰ متر است. در درون دریاچه درختان خشک شده ای قرار دارند که منظره جالبی ایجاد کرده اند. برای دسترسی به این دریاچه در کیلومتر ۱۲ مسیر نور به نوشهر پس از جاده ونوش، باید وارد جاده فرعی روستای چلندر و صلاح الدین کلای سفلی شد و بعد از عبور از روستا به محیط بانی خواهید رسید.
بعد از انجام اقدامات اداری لازم در محیط بانی جاده شمالی را به طول ۱۰ کیلومتر ادامه دهید. پس از مشاهده تابلوی دشت و بند ممرز وارد جاده فرعی شوید. این جاده فرعی شما را به دریاچه بند ممرز (تالاب ارواح) خواهد رساند. توجه داشته باشید عبور از جاده فرعی نیاز به خودروهای کمک دار دارد و به دلیل بکر بودن منطقه امکان مواجهه با حیات وحش بسیار زیاد است.
سد آویدر
سد آویدر سد خاکی آویدر در فاصله ۳۰ کیلومتری شرق شهر نوشهر و در نزدیکی پارک جنگلی سی سنگان در استان مازندران قرار دارد. این سد و دریاچه پشت آن دریاچه در فاصله ای دور از دریا و در دل کوهستان قرار دارد که این امر سبب کاهش رطوبت هوا در این منطقه شده است. سد خاکی آویدر در حقیقت متعلق به اداره آبیاری منطقه است و دریاچه پشت سد نیز جهت تامین آب مورد نیاز زمین های زراعتی منطقه ایجاد شده است.
پارک جنگلی سی سنگان
این پارک علاوه بر جاذبه های گردشگری و توریستی، سیاست حفظ و حراست از گونه های نادر و حفاظت شده گیاه شمشاد را به طور جدی دنبال می کند. این پارک یک جنگل نمونه و طبیعی از جنگل های جلگه ای شمال ایران است که ترکیب و تنوع گونه های درختی آن جذابیت دارد. در این پارک جنگلی درختان بلوط با قطر بیش از دو متر و همچنین گونه های شمشاد و افرا دیده می شود و مساحت قابل توجه و در کنار دریا بودن، به آن زیبایی کم نظیری داده است. تنوع گونه ای و طبیعی بودن در پارک جنگلی سی سنگان، در مقایسه با پارک جنگلی نور و موارد مشابه بیشتر است و اشکوب بندی بالاتری دارد. این پارک که در ۲۷ کیلومتری جاده نوشهر به نور قرار دارد، از شمال به دریای خزر، از جنوب به سلسله جبال البرز، از غرب به روستای توسکاتک و از شرق به روستای صلاح الدین کلا محدود می شود. مساحت این پارک در حدود ۶۰۲ هکتار است و زیستگاه انواع گونه های درختی، درختچه ای خشبی و علفی و جانوری است. پارک جنگلی سی سنگان در نوشهر واقع است و از نظر پوشش گیاهی و جذب گردشگر، از پارک های شاخص کشور محسوب می شود. این پارک دارای آب وهوای مرطوب، با زمستان ملایم و میانگین بارندگی سالانه ۱۱۰۰ میلی متر است. پارک جنگلی سی سنگان یکی از بهترین و با ارزش ترین پارک های جنگلی شمال کشور است که بخشی از آن ذخیره گاه و بخش دیگر تفرجگاه در نظر گرفته شده است. قسمت جنوبی این پارک بکرتر است و هیچ نوع مداخله پرورشی و قطع درخت در آن انجام نشده است. به طور کلی محوطه پارک از نظر توزیع گیاهی به سه بخش ساحلی، جنوبی و غربی تقسیم می شود.
دیو چشمه
عمق چشمه نیم متر، طول آن پنج متر و عرض چشمه حدود سه متر است و کمی پایین تر از چشمه، سنگ فرش منقش و زیبا به صورت پلکانی موزائیک کاری شده که جلوه این چشمه را دو چندان کرده است. این چشمه زیبا و پرجاذبه به دلیل آب بسیار فراوان و گوارا، اهالي منطقه از دیرباز، ديو چشمه یا چشمه بزرگ نامیدند. برای رسیدن به این چشمه بزرگ پس از طی۲۴ كيلومتر از ابتدای دو راهی چالوس (دوب آب) به کجور در حاشیه راست جاده ییلاقی بخش کجور این چشمه زیبا و دیدنی رخ می نمایاند. آب چشمه در فاصله حدود یکصد متری از طریق یک نهر سنگ چین شده به سمت توربینی هدایت و آن را به حرکت در می آورد که دیدن این صحنه خاطره آمیز و جذاب است.
دریاچه خضرنبی
این دریاچه در شمال شهرستان نوشهر و در میان جنگل قرار گرفته و بنا به اعتقاد بومیان دارای تقدس مذهبی است. وسعت آن کم تر از نیم هکتار، عمق آن حدود ۵ متر و آب آن شیرین است. از آنجایی که این دریاچه از عوامل تخریب انسانی دور مانده و در محدوده حفاظت شده البرز مرکزی قرار گرفته است، مأمن انواع پرندگان و انواع جانوران وحشی این ناحیه شده است که معمولا برای غذایابی و خوردن آب به سوی این دریاچه می آیند. به لحاظ ویژگی های فوق الذکر و فضای بسیار طبیعی، چشم اندازهای زیبا، دلنواز و فرح بخشی دارد که هر بیننده ای را به ویژه در ایام بهار و تابستان و پاییز شیفته خود می سازد.
بازار نوشهر
یکی از جاذبه های قشنگ هر شهر، به خصوص شهرهای شمالی، بازارش است. بازاری که بوی تازگی می دهد و همینکه واردشان می شوید بوی سبزی تازه و سیر و ترشی محلی بهتان میخورد. ماهی ها را از دریا تازه صید کرده اند و آورده اند برای فروش و همه چیز بوی تازگی و سرزندگی می دهد. بازار نوشهر هم چنین بازاری است. بوی ترشی و سبزی های تازه می دهد و قهوه خانه های قدیمی و دنجی هم در گوشه و کنار آن است که میتوان در آن کنار محلی ها نشست و یک استکان چای خورد. این بازار در میدان آزادی نوشهر واقع شده.
روستای کندلوس
یکی از جاذبه های گردشگری نوشهر، روستای دیدنی کندلوس است. کندلوس که به آن میخ ساز هم می گویند، جاذبه های زیادی دارد. خانه هایی با دیوارهای کاهگلی که پنجره های کوچک زیبایی دارند، سقف های چوبی و کوچه های سنگفرش، کندلوس را جزو روستاهای زیبای ایران قرار داده. هوای خنک و ییلاقی این روستا هم باعث می شود از خیر رفتن به آن نگذریم. از قشنگی های کندلوس جدا از صنایع دستی اش مثل جاجیم، ایزار (پارچه پشمی چارخانه دستباف)، بافتن جوراب، دستکش و بلوز پشمی گلدار و نمدمالی و دو موزه گیاهان دارویی و مردم شناسی کندلوس است . موزه گیاهان دارویی کندلوس در ۱۰ هکتار، اولین موزه گیاهان دارویی ایران است.
موزه گالری دیدی
اگر دلتان می خواهد در سفر به نوشهر به اصطلاح با یک تیر دو نشان بزنید، بهتر است یک سر بروید موزه گالری دیدی در نزدیکی نوشهر. در این موزه- گالری که حدود ۳ هزار متر است، حدود ۱۵۰ مجسمه و ۶۰۰ تابلو پیش چشممان قرار دارد و در انبار آن هم حدود ۸۰۰ اثر دیگر نگهداری می شود. موزه گالری دیدی، هم مرکز خرید دارد، هم کافی شاپ، هم رستوران، هم خانه کتاب و هم سالن آمفی تئاتر برای سخنرانی ها و سمینارها. منظره این بنا از چهار طرف جنگل است و دریا و کوه و شالیزار. میگویند اگر امکان سفر به خارج و قدم زدن در موزه هایش را نداری، با قدم گذاشتن در این موزه گالری حست کاملا ارضا می شود. آثار باشکوه این موزه و امکانات زیادش هر بیننده ای را به وجد می آورد. این موزه گالری در ایزدشهر نور قرار گرفته و با نوشهر ۵۰ کیلومتر فاصله دارد.
تنگ دار
برای آنهایی که در سفر به نوشهر دنبال جذابیت هایی فراتر از چیزهایی مثل دریا و جنگلند و دلشان جاهای مهیج تر می خواهد، تنگ دار می تواند انتخاب خوبی باشد. تنگ دار، بکر است و برای فرار از گرمای هوا و آب تنی بهترین جا. تنگ دار که احتمالا به خاطر دار و درخت های فراوان اطرافش دارای این اسم است، رودخانه ای با آبی بسیار خنک دارد. عمق رودخانه در قسمت های مختلف متغیر است و باید مراقب قدم هایی که برمی دارید باشید، اما حوضچه های مسیرتان جای مناسبی برای آب تنی و شیرجه زدن است. تنگ دار در خروجی چالوس به نوشهر و نزدیکی روستای کشکسرا قرار گرفته.
منطقه چلک نوشهر
منطقه چلک نوشهر (چیلک) از جاهای دیدنی نوشهر در فاصله ۱۰ کیلومتری شهرستان نوشهر به سمت رویان، در استان نوشهر قرار دارد.
منطقه زیبای چلک از جاهای دیدنی نوشهر یکی از بهترین مناطق شمال کشور جهت سرمایه گذاری، ساخت و ساز، خرید و فروش زمین و ویلا، گردشگری و غیره می باشد. منطقه چلک دارای جمعیت بومی و غیر بومی زیادی می باشد که جمعیت غیر بومی آن بیشتر توریست هایی از سایر نقاط کشور می باشند. در ادامه با سیری در ایران همراه باشید تا با ویژگی های این منطقه بیشتر آشنا شویم
در منطقه چلک از جاهای دیدنی نوشهر فاصله بین دریا و جنگل نهایتا ۲ کیلومتر می باشد و یک مکان بسیار زیبا جهت تفریحات و گذراندن اوقات فراغت می باشد.
تنگه میخساز
طبیعت نوشهر بسیاز زیباست مخصوصا روستای کندلوس که در اطراف این شهر دیدنی قرار دارد .تنگه میخساز یا گذرگاه رستم یکی از جاذبه های طیبیعی مازندران است که در نزدیکی روستای کندلوس (در حومه نوشهر) قرار دارد. برخى منابع این دهكده را گذرگاه رستم، قهرمان اسطوره اى ایران ذكر كردند و ناصرالدین شاه قاجار نیز در سال ۱۲۹۲ هجرى چند روز در تنگه میخساز اطراق كرد.
آدرس : مازندران – نوشهر – روستای کندلوس
حمام کندلوس
حمام کندلوس مربوط به اواسط دوره قاجار است و در شهرستان نوشهر، بخش کجور، دهستان زانوس رستاق، روستای کندلوس واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۲۱۹۷۶ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
باغ گیاه شناسی نو شهر
در سال ۱۳۳۳ حدود ۷ هکتار از زمین های ایستگاه کشاورزی نوشهر جهت کاشت گونه های درختی و درختچه ای در نظر گرفته شد و تعدادی گونه ا ز خارج و داخل کشور جمع آوری و در ۷۳ قطعه مختلف کاشته شد. بدین وسیله آربراتوم (مجموعه درخت و درختچه) بنا گذاشته شد. هدف از احداث این باغ انجام مطالعات اکولوژی از جمله بررسی روند سازگاری گونه کاشته شده بود. ا ین باغ مجموعه های ساده و زیبایی از جمله آلاچیق و آبنما را که نمایی از باغ های ایرانی است، در خود جای داده است. باغ گیاه شناسی نوشهر از نظر وسعت و قدمت دومین باغ گیاه شناسی کشور است. وجود مجموعه ای از گونه های منحصر به فرد در آربراتوم باعث شهرت جهانی آن شده و هر ساله مورد بازدید بسیاری از محققین و دانشجویان رشته های مرتبط قرار می گیرد. این گنجینه با ارزش از نظر حضور و تنوع گونه های گیاهی شایان توجه است. اهداف اولیه احداث این مجموعه همانند اهداف سایر باغ های گیاه شناسی دنیا، در واقع آموزش و تحقیقات بنیادی در رابطه با علوم زیستی و گیاهی است. انتقال گونه های جنگلی بومی و وارد کردن گونه های غیر بومی، ایجاد کلکسیون های مختلف و پوپل مان های آزمایشی از گونه های مختلف با فرم های زینتی متنوع از اهداف در دست اجرا در این با غ می باشد. برای این باغ همانند سایر باغ های گیاه شناسی دنیا در کنار آربراتوم، بخش های مختفی از جمله قطعات درختچه های زینتی، گیاهان معطر و پرچین سازی، سوزنی برگان، گیاهان پیازی، گیاهان گرمسیری، گیاهان دارویی، توندرا، باغ سیستماتیک، گلخانه گیاهان گرمسیری، و مجموعه گیاهان خشک یا هرباریوم در نظر گرفته شد.