درباره چارلز بوکوفسکی
هاینریش چارلز بوکوفسکی (به انگلیسی: Henry Charles Bukowski) (زاده ۱۶ اوت ۱۹۲۰ - درگذشته ۹ مارس ۱۹۹۴) شاعر و داستان نویس آمریکایی متولد آلمان بود. نوشته های بوکوفسکی به شدت تحت تأثیر فضای لس آنجلس، شهری که در آن زندگی می کرد قرار گرفت. او اغلب به عنوان نویسندهٔ تأثیرگذارِ معاصر نام برده می شود و سبک او بارها مورد تقلید قرار گرفته است. بوکوفسکی، هزاران شعر، صدها داستان کوتاه، و ۶ رمان، و بیش از پنجاه کتاب نوشته و به چاپ رسانده است. در سال ۱۹۸۶، مجلهٔ «تایمز» بوکوفسکی را «قهرمان فرودستان آمریکایی» نامید.
درباره کتاب عامه پسند
کتاب عامه پسند، رمای نوشته ی چارلز بوکفسکی است که اولین بار در سال 1994 به چاپ رسید. داستان این اثر به ماجراهای عجیب شخصیتی به نام نیک بلان می پردازد. نیک، کارآگاهی بدشانس است که به شکلی اتفاقی با مهمترین پرونده ی قرن مواجه می شود؛ خب البته باید گفت چندین پرونده که هر کدام به یک میزان مبهم و اسرارآمیز هستند و هیچ کدام به جز رفتنِ بیشتر و بیشتر به اعماق کابوسی تاریک، اگزیستانسیال و البته طنزآمیز به جایی نمی رسند. در ابتدا، بانوی مرگ از بلان می خواهد تا از مرگ رمان نویسی فرانسوی به نام سلین مطمئن شود؛ بلان سپس توسط افراد دیگری نیز استخدام می شود: شوهری که گمان می کند همسرش در حال خیانت به اوست، یک متصدی کفن و دفن که به دنبال موجودی فضایی می گردد و شخص دیگری که از بلان می خواهد کسی یا چیزی را پیدا کند که فقط با نام گنجشک قرمز شناخته می شود. کتاب عامه پسند (Pulp) از زبان کارآگاهی به نام نیکی بلان روایت می شود. بر خلاف سایر رمان های پلیسی، شخصیت کار آگاه در این داستان پیرمردی کم توان است که به کمک شانس و دیگران در انجام وظایف خود موفق می شود. چارلز بوکفسکی (Charles Bukowski) رمان عامه پسند را به سبکی زیبا و مختص به خود نوشته است. نویسنده نگران قضاوت های دیگران و ظاهر سازی نیست. همین آشکار بودن حقیقی، او را تا این حد جذاب کرده است. رمان عامه پسند تم طنز با رگه هایی از نوشته های علمی تخیلی، فوق طبیعی و فلسفی را در خود گنجانده است. هفت تیر روی جلد کتاب در واقع قدرت کارآگاه بلان است که هر جا و در هر موقعیتی با خطری مواجه شود یا بخواهد برتری خود را ثابت کند از آن استفاده می کند. هفت تیری که بعضی مواقع به کمک او می آید و بعضی مواقع قربانی های فضایی او را نمی کشد!
در بخشی از متن کتاب عامه پسند می خوانیم:
نتوانستم آنقدر بخورم که خوابم ببرد. فقط نشستم و کمی با لیوان نوشیدنی بازی بازی کردم. بدون فایده. حالا هم که صبح روز بعد است و من در دفتر کارم هستم. احساس بیهودگی می کردم. انگار به هیچ دردی نمی خورم. با خودم فکر می کردم که یک میلیارد زن وجود دارد که نمی دانم چرا حتی یکی از آن ها تصمیم نمی گیرد بیاید و در دفتر را بزند. با خودم گفتم که چرا من همیشه یک بازنده ام. انگار کارآگاهی هستم که از پس حل هیچ معمایی برنمی آمدم. اصلاً چرا من این شغل را انتخاب کرده بودم. محوِ تماشای مگسی شده بودم که برای خودش روی میزم قدم می زد و من داشتم خودم را آماده می کردم که با یک ضربه ی کاری آن را به دیار نیستی بفرستم که ناگهان فکری به ذهنم رسید که باعث شد از جا بپرم.
سبک نوشتاری کتاب عامه پسند
برخلاف دیگر آثار بوکوفسکی، عامه پسند، از دیدگاه «هنری چیناکسی» نوشته نشده است. راوی این داستان خود نیکی بلان، کارآگاه خصوص داستان است که داستان را نیز روایت می کند. تحقیقات بلان، قدم به قدم او را به سمت زندگی در سطوح پایین شهری می برد و بلان کم کم به برخی از نکات مهم پی می برد. چارلز بوکوفسکی رمان عامه پسند را با سبکی زیبا و مختص به خود نوشته است. نویسنده نگران قضاوت های دیگران و ظاهرسازی نیست و به همین دلیل توانسته که داستان خود را به طور کاملا شفاف و حقیقی بنویسد. این موضوع باعث دو چندان شدن جذابیت داستان در کتاب عامه پسند شده است. رمان عامه پسند، تم طنز، با رگه هایی از نوشته های علمی تخیلی، فوق طبیعی و فلسفی را در خود جای داده است.
خلاصه ای از کتاب عامه پسند:
بوکفسکی در کتاب عامه پسند خود داستان را از دید کارآگاهی در شهر لس آنجلس تعریف می کند. نیکی بلان مهلت اجاره دفترش تمام شده است و چون به پول احتیاج دارد باید خیلی سریع چند پرونده مشتری های خود را حل کند. اولین مورد او زنی به نام بانوی مرگ است. بانوی مرگ به دنبال زنی به نام سلین می گردد که یک نویسنده ی فرانسوی است و چند سال پیش مرده است ولی بانوی مرگ برای پیدا کردن او به بلان اصرار می کند. جستجوی بلان برای پیدا کردن سلین او را قدم به قدم تا زندگی پایین شهری می برد. کسانی که بوکفسکی را خوب بشناسند این پدیده برای آن ها آشناست. علاقه ی زیادی که بوکفسکی به لس آنجلس و تک تک محله های آن دارد بر خوانندگان او پوشیده نیست.
نقد و بررسی کتاب عامه پسند
بحث در مورد کتاب عامه پسند بسیار زیاد است. ما تلاش می کنیم که در این فرصت کوتاه جنبه های مختلفی از کتاب را پوشش دهیم.
کلا افرادی که عامه پسند را می خوانند یا عاشقش می شوند یا از آن متنفر! عامه پسند نوعی طنز سیاه است. از آنجایی که خود نویسنده آن را به بد نوشتن تقدیم کرده، می توان گفت از نظر فرم چیز جدیدی برای گفتن ندارد، ولی کسی نیست که از خواندن آن لذت نبرده باشد! معما های مطرح شده در کتاب، طنز بوکفسکی و قصه گویی او چیزهایی است که این کتاب را برای مخاطب خود جذاب می کند. کتاب عامه پسند ادبیات ساده ای دارد و خواننده را برای درک حرف هایش به زحمت نمی اندازد و شاید برای همین است که مورد پسند بعضی ها واقع نمی شود. کتاب عامه پسند پر است از جمله های ناب و خلاق که آدم را خسته نمی کند. کتاب طوری مخاطب را در خودش غرق می کند که می توان ساعت ها سر را از روی نوشته ها بلند نکرد ولی بعد از خود پرسید که : این همه مدت چه خوانده ام ؟ پوچ گرایی بوکفسکی در کتاب عامه پسند کاملا مشهود است و این حس را به خواننده نیز انتقال می دهد. مشکلاتی که در کودکی با پدرش داشته او را به فردی کمال گرا تبدیل کرده است، او برای این که کتابی بی نقص بنویسد و کلمات درست را انتخاب کند در عذاب است. حتی در پاراگراف هایی از کتاب ناامیدی او را نسبت به خودش می بینیم. ولی بوکفسکی در این کتاب که در سال های آخر زندگیش نوشته شده است خود را از ندا های آسیب زن درونی خود رها می کند. او به این نتیجه می رسد که همیشه نمی شود بی نقص بود، که بی نقص وجود ندارد. گاهی فقط باید نوشت. بوکفسکی انقدر خودش را در کتاب بیان می کند که با داشتن یک قرار ملاقات با او برابری می کند. از لحن واقع گرا و کنایه آمیز بوکفسکی نیز در کتاب عامه پسند و دیگر کتاب هایش نیز نمی شود گذشت. اگر این کتاب قرار بود خداحافظی بوکفسکی باشد، پس ما قدردان این خداحافظی زیبا ولی عجیب او هستیم.
شناسنامه کتاب عامه پسند
-
نویسنده: چارلز بوکوفسکی
-
مترجم: سروش تائب چوبری
-
زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر سفیر قلم
- تعداد صفحات: 168
- موضوع کتاب:کتاب های داستان و رمان خارجی
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : دارد
امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.