درباره استیون پرسفلید
استیون پرسفیلد (متولد سپتامبر ۱۹۴۳) نویسنده آمریکایی داستان داستان، غیر داستانی و فیلمنامه است. وی در سال ۱۹۴۳ در بندر اسپانیا، ترینیداد متولد شد. در آن زمان پدرش در نیروی دریایی مستقر بود. او در سال ۱۹۶۵ از دانشگاه دوک فارغ التحصیل شد و در سال ۱۹۶۶ به نیرو دریایی پیوست. در سال های پس ازآن، او به عنوان یک کپیرایت نویس تبلیغاتی، معلم مدرسه، راننده تراکتور و تریلر، متصدی بار، کارمند میدان نفتی، کارمند بیمارستان روانی، میوه جمع کننده ای در ایالت واشنگتن و فیلم نامه نویس کار میکرد. تلاش های او برای زندگی کردن به عنوان یک نویسنده، ازجمله زمانی که او بیخانمان بود و پشت ماشین خود زندگی میکرد، در کتاب او بنام The War of Art (جنگ هنر) با جزئیات نوشته شده است.
درباره کتاب نبرد هنرمند
سرچشمه ی یک اثر ادبی یا هنری اصیل را در کجا باید جست؟ منبعِ نیرویی که انسان را بدل به موجودی آفریننده می کند، درون اوست و یا خارج از او؟ آیا آفرینش هنری، آنگونه که غالبا تصور می شده، سرشتی رازآلود دارد، و یا بنا بر دیدگاه متأخر، هیچ راز و رمزی در کار نیست و برخورداریِ برخی افراد از استعداد هنری، درست مثل برخورداری انسان از هر استعداد دیگری، معلولِ شرایطِ محیطی و یا وراثتیِ مشخصی است؟ پرسش هایی از این دست، درازایی به قدمت تاریخِ انسان دارند. احتمالا از همان روزی که نخستین انسانِ هنرمند دست به آفرینشِ اثری زده است، پرسش هایی پیرامونِ ماهیت نیروی خلاقه در ذهن خود و یا اطرافیانش شکل گرفته است. به راستی نیز این مسائل جای تأملی شگرف دارند، و هیچ عجیب نیست که تاکنون پاسخ هایی گوناگون و غالباً متضاد به آن ها داده شده است. استیون پرسفیلد (Steven Pressfield)، نویسنده ی مشهور آمریکایی، در کتاب نبرد هنرمند (The war of art) کوشیده تا ضمنِ ارائه ی پاسخ هایی قانع کننده به سوالات پیرامونِ مسئله ی خلاقیت، به شما راهکارهایی نیز در جهت کشف و بروز استعدادهایتان پیشنهاد بدهد. او به عنوان یک نویسنده، به خوبی با موانع خلاقیت، یا آنطور که خودش بیان کرده، «دشمن های خلاقیت» آشناست؛ وی اعتقاد دارد که این موانع بیش از همه خود را در مقاومتِ ناخودآگاهانه ی فرد در برابرِ خواستِ عملی کردنِ ایده ها نشان می دهد. اینجاست که پرسفیلد در مقام آموزگاری مطمئن، به شما راهِ شکستنِ سد مقاومت درونی را نشان می دهد. پس از شکستن این سد، می توانید امید داشته باشید که با کمی پشتکار و کوشش، چشمه های خلاقیت در شما به زودی جاری شده، و چه بسا که فوران کنند! یکی از بخش های جذاب کتاب پرسفیلد، بحث او درباره ی منبع الهیِ قوه ی خلاقیت است. او در فصول پایانی اثر خود، از فرشتگان الهام صحبت می کند؛ فرشتگانی که برای احظار و به یاری طلبیدنشان، نخست باید به وجود آن ها باور داشت... اما آیا جز این است که این فرشتگان بنا به ماهیت خود، قادرند که در هر شکل و شمایلی در برابر انسان ظاهر شوند؟ اگر کار این فرشتگان، الهامِ ایده ها و تصاویر باشد، اگر وظیفه ی آن ها پرورش استعدادهای آدمی باشد، آیا ممکن نیست که آنان برای برخی در قالب کتابی سودمند و معجزه آسا ظاهر شده باشند؟ کتابی که به راستی نیز منبعِ الهام بسیاری بوده است: کتابِ نبرد هنرمند!
در بخشی از کتاب نبرد هنرمند میخوانیم:
پزشکان تخمین می زنند هفتاد تا هشتاد درصد کار آن ها، ربطی به بیماری ندارد؛ مردم بیمار نیستند، بلکه با خود نمایش می دهند. گاهی دشوارترین قسمت حرفه ی پزشکی، حفظ قیافه ی جدی است. جری سینفلد که بیست سال طبابت کرده می گوید در این شغل هنرپیشگی محصورکننده ای نهفته است. بیمار شدن اهمیت بیشتری به وجود شخص می بخشد. هر بیماری معادل یک نشان شجاعت برای تحمل آن است. بعضی مردم پشت سر هم از یک بیماری به بیماری دیگر می روند؛ یکی خوب می شود، یکی دیگر از راه می رسد و جای آن را می گیرد. وضعیت خودش به اثر هنری تبدیل می شود: بدلی از هنر خلاق واقعی. قربانی هزینه ی زیادی صرف پروراندن بیماری می کند، تا به سراغ هنر واقعی نرود. رفتار قربانی شکلی از پرخاشگری منفعل است. تلاش می کند به رضایت خاطر برسد، اما نه با کار صادقانه...
شناسنامه کتاب نبرد هنرمند
-
نویسنده: استیون پرسفیلد
-
مترجم: نوشین دیانتی
-
زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر پیکان
- تعداد صفحات: 200
- موضوع کتاب:کتاب کسب و کار
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : دارد
امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.