درباره آلن دوباتن
اَلَن دو باتن (به فرانسوی: Alain de Botton) (زادهٔ ۲۰ دسامبر ۱۹۶۹) یک نویسنده، فیلسوف و مجری تلویزیون ساکن بریتانیا است. کتاب های او موضوعات مختلفی را به شیوه ای فلسفی با تأکید بر ارتباط آن با زندگی روزمره بررسی می کند. دوباتن جستارهایی در باب عشق را سال ۱۹۹۳ منتشر کرد که بیش از دو میلیون نسخه از آن به فروش رفت. از دیگر کتاب های پرفروش او می توان به چگونه پروست می تواند زندگی شما را تغییر دهد، اضطراب منزلت و معماری شادمانی اشاره کرد.
درباره کتاب آنجه در مدرسه یاد نگرفته اید
انرژی و هزینه ای که امروزه به رشد و پرورش ذهن نسل بعدی انسان اختصاص داده می شود در تاریخ بشریت بی سابقه است. در تمام کشورهای پیشرفته روال به این شکل شده است که یک فرد تا اوایل دهه سوم زندگی، کاری به جز درس خواندن و مطالعه ندارد: بیشتر خانواده ها انجام تکالیف مدرسه را از هر کاری ضروری تر می دانند، ارتشی از معلمان و مربیان آماده هستند تا به سوالات ریاضی و علوم پاسخ دهند و سیاستمداران همواره طرح های جدید برای آموزش و پرورش پیشنهاد می دهند. اما واقعیت این است که مدرسه، بسیاری از افراد جامعه را ناامید می کند. موضوعات فراوانی وجود دارد که هیچکس در مدرسه راجع به آن ها حرف نمی زند و کتاب آنچه در مدرسه یاد نگرفته اید (What they forgot to teach you at school) دقیقا برای بیان حرف های ناگفته تالیف شده است. هم اکنون محتوای برنامه های درسی مدارس هیچ ارتباطی با چالش های واقعی زندگی بزرگسالی ندارد. ما به اشتباه تصور می کنیم آنچه که باعث شکستمان خواهد شد کمبود دانش در جبر، ریاضی، ادبیات و تاریخ است اما چنین چیزی واقعیت ندارد. دلیل اصلی شکست ما در زندگی بزرگسالی، ناتوانی در رشد و توسعه مهارت های عاطفی است: شناختی که از خود داریم، مهارت هایی که در مدیریت روابط عاشقانه داریم، توانایی ما در برقراری ارتباط با فرزندان و همکاران، میزان اعتمادبه نفس ما، توانایی کنترل آرامش و توانایی مهربان بودن با خودمان. آنچه که باعث از بین رفتن امید و آرزوهای انسان ها می شود بیشتر درنتیجه شکست و ناتوانی آن ها در حیطه های عاطفی است تا موضوعاتی که در مدرسه و دانشگاه ارائه می شوند. وقتی به آنچه که می توانستیم در مدرسه یاد بگیریم فکر می کنیم، معمولاً ناامید می شویم و احساس می کنیم دیر شده است. تصور می کنیم نبود آن ها باعث می شود در زندگی بهای سنگینی بپردازیم و همچنین غیرممکن است بتوانیم مهارت های عاطفی موردنیاز را خودمان به تنهایی یاد بگیریم. اما موسسه مدرسه زندگی، نویسنده کتاب آنچه در مدرسه یاد نگرفته اید معتقد است که این کناره گیری هزینه سنگینی بر افراد تحمیل می کند. اگر در پی یادگیری آنچه که به ما یاد نداده اند نباشیم، نسل های بعد نیز مجبورند با مشکلات تکراری نسل قبل مواجه شوند و به عبارتی چرخ را از نو اختراع کنند! پس یادگیری درس های گفته نشده تنها راهی است که برای بزرگسالان باقی می ماند، هدفی که دستاوردش برای انسان، به تحمل سختی هایش می ارزد!
نکوداشت های کتاب آنچه در مدرسه یاد نگرفته اید
- کتابی درخشان درباره ضروری ترین و مهم ترین موضوع دنیا! (Jo Good, BBC London)
- درس هایی مفید برای به حداقل رساندن آسیب هایی که به خودمان و دیگران می زنیم. (Irish Times)
- راهنمایی عملی برای رویارویی با چالش های واقعی زندگی در قرن بیست و یکم! (Waitrose Weekend)
در بخشی از کتاب آنچه در مدرسه یاد نگرفته اید می خوانیم:
ما خود را مجاب می کنیم که بله، این کارها واقعاً خوب هستند. درواقع قدرت شک و تردید خودمان نسبت به مسائل مختلف را تضعیف می کنیم و از بین می بریم. ما آن میلیون ها پاسخ نه که از دیگران دریافت کرده ایم را هم اکنون درونی کرده ایم. بزرگسالِ خوب بودن مترادف با این است که مخالف خواسته های خودمان عمل کنیم و با آن ها بجنگیم. صبور بودن را یاد می گیریم و در آن بسیار خوب عمل می کنیم. نسبت به خواسته هایمان احساس گناه پیدا می کنیم و به این دیدگاه می رسیم که اگر به دنبال نیاز های خودمان برویم ممکن است به دیگران آسیب برسانیم. ما فقط به دنبال آن هستیم که نظر مثبت و تائید والدین، معلمان، قانون گذاران، صاحب منصبان دولتی و شاید خدایان را جلب کنیم. تصور می کنیم هر آنچه که هم اکنون وجود دارد حقیقت محض است و حقیقت دیگری به جز آن ها وجود ندارد. ما به این دیدگاه می رسیم که هیچ حقیقت دیگری غیر از مواردی که تاکنون وجود دارد، رخ نخواهد داد و به وجود نخواهد آمد. ما متقاعد می شویم که حتی اگر هدفی در ذهن داریم برای رسیدن به آن عجله نکنیم. مدام به ما گفته می شود که برای رسیدن به اهدافتان بهتر است یک یا دو دهه صبر کنید و با این کار ریسک حرکت عجولانه را نپذیرید. این دیدگاه، دیدگاهی است که در برخی زمینه ها به خوبی به کمک ما می آید. ما با چنین دیدگاهی، دیگر می دانیم که چگونه خود را از شر برخی خواسته های زیان بخش خود نجات دهیم. ماجرا در اینجا خنده دار و نهایتاً حزن انگیز می شود، چراکه هر چه سنمان بالاتر می رود، آنچه می خواهیم دیگر احمقانه، بیهوده، زشت یا عجولانه نمی شوند. با افزایش سن ممکن است چیزهای بسیار معقول و بسیار ضروری را برای خود بخواهیم. هرچند این بار دیگر خواسته هایمان معقول و ضروری هستند اما دیگر یاد گرفته ایم در مقابل آن ها با خود بجنگیم، دقیقاً به همان سختی و شدتی که در دوران کودکی با خواسته هایمان می جنگیدیم.
فهرست مطالب کتاب
- مقدمه
- فصل اول: سوءظن نسبت به مدرسه
- فصل دوم: نیازی به کسب اجازه ندارید
- فصل سوم: هیچ کس اهمیتی نمی دهد
- فصل چهارم: هیچ کس نمی داند
- فصل پنجم: از دوران کودکی خود درک درستی حاصل کنید
- فصل ششم: خودتان را دوست داشته باشید
- فصل هفتم: دیگران خیلی شبیه شما هستند
- فصل هشتم: مهربان باشید
- فصل نهم: بازسازی روابط
- فصل دهم: خلق و خوی خود را مدیریت کنید
- فصل یازدهم: به بخش بالغ درونتان گوش کنید
- فصل دوازدهم: هدف شما باید رسیدن به بلوغ عاطفی باشد
- فصل سیزدهم: خودخواه تر باشید
- فصل چهاردهم: دست از ارتباط با دیگران بردارید
- فصل پانزدهم: شریک زندگی خود را با دقت انتخاب کنید
- فصل شانزدهم: داشتن انعطاف پذیری هیجانی در ازدواج
- فصل هفدهم: همیشه روال جایگزین وجود دارد
- فصل هجدهم: زمان کوتاه است
- فصل نوزدهم: رها و آزاد باشید
- فصل بیستم: هیچ مقصدی وجود ندارد
- فصل بیست و یکم: سبک بال زندگی کنید
شناسنامه کتاب آنچه در مدرسه یاد نگرفته اید
- نویسنده: آلن دوباتن
- مترجم: علیرضا نظری انامق
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر اندیشه آگاه
- تعداد صفحات: 136
- موضوع کتاب:کتاب موفقیت و خودسازی
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : دارد
فرقی نمی کند دانش آموز هستید یا اینکه سال ها از جشن فارغ التحصیلی دانشگاه تان گذشته است، مطالعه این اثر به تمام خوانندگانی که در جستجوی درس هایی آموزنده درباره زندگی هستند پیشنهاد می شود. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.