معرفی کتاب انسان موجود یک روزه اثر اروین یالوم

  شنبه، 08 مرداد 1401   زمان مطالعه 7 دقیقه
معرفی کتاب انسان موجود یک روزه اثر اروین یالوم
اروین د. یالوم روان‌درمانگر مشهور اگزیستانسیال در کتاب انسان موجودی یک روزه، روایتی صادقانه و تاثیرگذار درباره مشکلات زندگی بشر ارائه داده است. این کتاب داستان واقعی بیماران یالوم را به تصویر می‌کشد که هر یک از آن‌ها با مفاهیمی نظیر ترس از مرگ، یافتن معنای زندگی، از دست دادن عزیزان، انزوا و ... دست و پنجه نرم می‌کنند.

درباره اروین یالوم

اروین د. یالوم (Irvin David Yalom) آمریکایی از چهره های مطرح روانپزشکی در سال های اخیر می باشد. او فارغ التحصیل رشته ی پزشکی بوده و پس از اتمام دوره ی آموزش و طرحش فعالیت آکادمیک خود را در دانشگاه استنفورد آغاز کرد. از آن به بعد مشارکت های تأثیرگذار او در شاخه ی روانپزشکی شروع شد. تدریس در زمینه روان درمانی گروهی، بنیان گذاری مدل روانپزشکی اگزیستانسیال از جمله دستاوردهای او می باشند. اولین کتاب های او غیر داستانی و تخصصی بودند که بسیار مورد توجه دانشجویان روانپزشکی قرار گرفتند، به زبان های مختلف ترجمه شدند و یکی از آن ها (تئوری و عمل در روان درمانی گروهی) هنوز به عنوان کتاب درسی به طور گسترده ای در دانشگاه ها تدریس می شود. علاوه بر کتاب های علمی و تخصصی؛ یالوم کتاب های داستانی و رمان را نیز در کارنامه خود دارد، این دسته از کتاب ها افزون بر محتوای درمانی و علمی دارای نثر شیوا و تکنیک های نوشتاری قابل قبولی بودند که شهرت بسیار زیادی در میان عموم مردم برای یالوم رقم زدند و زندگی معنوی و روحی بسیاری از خوانندگان را تحت تأثیر قرار دادند.

پوستر اروین یالوم

درباره کتاب انسان موجود یک روزه

اروین یالوم به عنوان یکی از برجسته ترین روان پزشکان و روان شناسان جهان همواره آثاری جذاب و ارزنده برای دوست داران و مخاطبان حرفه ای رشته روانشناسی و فلسفه نگاشته و در قالب داستان هایی گیرا و تاثیرگذار، تجربیات و دیدگاه های خود را با ما به اشتراک گذاشته است. کتاب انسان موجودی یک روزه (Creatures of a Day) نیز از چنین ویژگی خاصی برخوردار است. پربیراه نیست که استیون پینکر، روانشناس و زبان شناس مشهور کانادایی درباره کتاب انسان موجودی یک روزه می گوید: « برای انتشار این کتاب باید جشن گرفت!» در این کتاب با مجموعه ای از داستان های واقعی روبه رو خواهید شد که هر کدام برگرفته از تجربیات واقعی یالوم در مواجهه با بیمارانش است. او این اثر ماندگار را در هشتاد و چهارسالگی خود نوشت و عنوان آن را از کتاب تاملات مارکوس آورلیوس، فیلسوف رواقی و امپراطور روم، برگرفته است. باید بدانید که هر یک از داستان های این مجموعه دو چالش بزرگ را مطرح می کنند؛ ابتدا آنکه چگونه می توان زندگی معناداری داشت و تجربه «بودن» را برای خود معنا کرد و دوم آنکه چطور باید با حقیقت گریزناپذیر هستی کنار آمد. به بیانی دیگر اروین یالوم به عنوان یک اندیشمند اگزیستانسیال همواره نگاهی وجودگرایانه به مسائل داشته و در این اثر نیز تلاش کرده تا پرسش ها و چالش های عمیق فلسفی خود را از نگاه مراجعان و مشکلات شان ارائه دهد. برای مثال شما با پرستاری آشنا می شوید که باید با درد از دست دادن پسرش کنار بیاید تا بتواند رنج های بیمارانش را تسکین دهد یا سرگذشت پسری جوان را می شنوید که با انجام انواع رابطه جنسی می خواهد وحشت خود از مرگ را دور کند یا با پیرمردی همراه می شوید که با دوران کهنسالی خود با تمامی محدودیت هایش کنار نیامده و می داند که در آستانه مرگ قرار دارد اما هنوز به دنبال معنایی برای بودن و زندگی اش می گردد. کتاب انسان موجودی یک روزه زبانی طنزآلود و ساده دارد و بی شک شنیدن هر یک از داستان ها تاثیری تکان دهنده بر شما خواهد گذاشت و نگاهی جدید و البته معنادار به زندگی پیدا خواهید کرد.

نکوداشت های کتاب انسان موجودی یک روزه:

  • کار یالوم تمرین شگفت انگیزی در قصه گویی است. (نیویورک تایمز)
  • یالوم رمان نویس و روانپزشک، ده داستان از مراجعان خود ارائه می دهد و جنبه های مختلف روان درمانی را نشان می دهد؛ به ویژه درس های امیدوارکننده ای درباره پیری و مرگ به ما آموزش می دهد. (Publishers Weekly)
  • بینش های تلخ و زیبا از یک درمانگر عاقل که درباره حرفه ی خود حرف می زند. درمانگری که به عنوان یک نویسنده او را تحسین می کنم. (آبراهام ورگس، نویسنده کتاب برش برای سنگ) اگر به فلسفه و روان درمانی علاقه دارید و می خواهید این موضوعات را در قالب داستان هایی واقعی و تکان دهنده بشنوید، این کتاب انتخابی جذاب و مفید برایتان خواهد بود.

در بخشی از کتاب انسان موجودی یک روزه می خوانیم:

می خوام این جلسه با جلسه قبلی مون متفاوت باشه. این بار یک بازسازی کامل می خوام. تولد شصت سالگیم داره می رسه و من می خوام زندگیم رو تغییر بدم. این نخستین کلام سالی بود. زنی زیبا و رک که به چشمان من مستقیم زل زد و نگاه خیره من را بر خود نگه داشت. آغاز جلسات روان درمانی او به شش سال پیش برمی گردد. زمانیکه او از من تقاضای چهار جلسه مشاوره کرده بود. تنها چهار جلسه برای کسب مساعدت جهت تالم درازمدتی که پس از فوت پدرش گریبان گیرش شده بود. باوجود اینکه او از آن زمان محدود نهایت بهره را برده و موفق به کاوش عمیق تری در رابطه طوفانی خود با والدینش شده بود، من باور داشتم که مسائل دیگری وجود دارد که باید به آن ها توجه شود.

خلاصه کتاب انسان موجود یک روزه

در كتاب حاضر یالوم دو چالش اصلي هستي را از نگاه مراجعانش و تا حدي خودش توضيح مي دهد: دست و پنجه نرم كردن با چگونه پر معنا زيستن و چگونه با انتهاي اجتناب ناپذير هستي كنار آمدن. تمركز اين كتاب نيز بر روايات يالوم از مراجعانش است كه به شكل رماني هستي گرايانه نگاشته شده است. زباني طنز آلود دارد و بي تكلف و اغلب تكان دهنده و به طور صادقانه از سختي ها و مبارزة انسان ها براي بودن حكايت مي كند. در عين حال يالوم از ميوه هاي زندگي مانند عشق، دوستي و خانواده به منزلة وسايل و شيوه هاي اصلي تحمل زندگي نام مي برد. كتاب انسان موجودي يكروزه شامل ده داستان كوتاه از تجربه هاي اين روانكاو و روانپزشك اگزيستانسياليست است كه به زباني شيوا، اين مجموعه را به منبعي معتبر براي درمانگرانِ در حال تعليم و رماني گيرا و آموزنده براي عموم تبديل مي كند. يكي از ويژگي هاي مهم نوشته هاي «اروين يالوم» تأكيد او بر ارتباط و اهميت آن در درمان است. او معتقد است كه اصلاح تعاملات انساني و «ارتباط» با ديگري كليد درمان اختلالات خلقي و رواني است. يالوم در اين كتاب، مانند ساير آثارش، سعي كرده است تا با برقراري رابطه اي چارچوب دار و مرزبندي شده و در عين حال صميمي و گرم تأثير تعاملات انساني را به خواننده نشان دهد.

نقد و بررسی کتاب انسان موجودی یکروزه

کتاب انسان موجودی یکروزه و قصه های دیگری از روان درمانی نوشته ی اروین یالوم برای نخستین بار در سال 2015 منتشر شده است. جالب است بدانید نازی اکبری روان درمانگر و مترجم این کتاب برای ترجمه ی این کتاب از اروین یالوم اجازه ی کتبی دریافت کزده است و جز آن مصاحبه ی مفصلی نیز با دکتر یالوم داشته است که متن مصاحبه در آخر این کتاب اضافه شده است. تمرکز اروین یالوم در این کتاب بر روی دو چیز است: نخست دست و پنجه نرم کردن با چگونه پرمعنا زیستن و دوم چگونه با انتهای اجتناب ناپذیر هستی کنار آمدن. نازی اکبری، مترجم کتاب درباره ی لحن آن می نویسد: «یکی از ویژگی های مهم نوشته های یالوم تاکید او بر « ارتباط و اهمیت آن در درمان » است. او معتقد است که اصلاح تعاملات انسانی و « ارتباط » با دیگری کلید درمان اختلالات خلقی و روانی است. او در این کتاب، مانند سایر آثارش، سعی کرده است تا با برقراری رابطه ای چارچوب دار و مرزبندی شده و در عین حال صمیمی و گرم تاثیر تعاملات انسانی را به خواننده نشان دهد.»

فهرست مطالب کتاب

  • نمونه
  • در زمان معیوب
  • خلوص
  • آرابسک
  • مولی، متشکرم
  • مرا اسیر مکن
  • ملاحظه ی بچه هاتو بکن
  • افسوس گذشته ها را باید رها کرد
  • برو گمشو دنبال مرض کشنده ی خودت باش
  • سه بار گریستن
  • انسان موجودی یک روزه
  • پسگفتار
  • کلامی با خوانندگان
  • گفت وگو با اروین یالوم خطاب به مخاطبینش در ایران

شناسنامه کتاب انسان موجود یک روزه

  • نویسنده: اروین یالوم
  • مترجم: نازی اکبری
  • زبان: فارسی
  • ناشر چاپی: نشر ققنوس
  • تعداد صفحات: 270
  • موضوع کتاب:کتاب موفقیت و خودسازی
  • نسخه الکترونیکی:دارد
  • نسخه صوتی : دارد

امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
از سراسر وب   
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها