امیل زولا
امیل ادوار شارل آنتوان زولا (فرانسوی: Émile Édouard Charles Antoine Zola )(زاده ۲ آوریل ۱۸۴۰ – درگذشته ۲۹ سپتامبر ۱۹۰۲) رمان نویس، نمایش نامه نویس و روزنامه نگار فرانسوی، مهم ترین نمایندهٔ مکتب ادبی ناتورالیسم و عامل مهم در گسترش تئاتر ناتورالیستی بود. او یکی از معروف ترین نویسندگان فرانسوی است که کتاب هایش در سطح وسیع در جهان ترجمه و چاپ شده و مورد تحلیل و تفسیر قرار گرفته است. از کتاب های او در سینما و تلویزیون فراوان اقتباس شده است. زندگی و آثار زولا موضوع پژوهش های تاریخی بسیار بوده است. در زمینهٔ ادبیات او را عمدتاً با مجموعهٔ بیست جلدی روگن ماکار می شناسند که جامعهٔ فرانسه را در دوران امپراتوری دوم فرانسه به تصویر می کشد. این مجموعه دربارهٔ سرگذشت خانوادهٔ روگن ماکار طی نسل های مختلف است و شخصیت های هر دوره و نسل خاص موضوع هر رمان هستند.
معرفی کتاب دارائی خانواده روگن ماکار اثر امیل زولا
داستان ثروت روگن ها، عنوان نخستین کتاب از مجموعهٔ بیست جلدی روگن ماکار است که امیل زولا، نویسندهٔ اهل فرانسه بنگاشته است. این کتاب یکی از آثار مشهور ادبی جهان است، از این کتاب با عنوان: «دارایی خانواده روگن» نیز یاد می شود. داستان سرکوب قیام خونین مردم جنوب فرانسه در کودتای سال 1851 میلادی ست. نویسنده، دو رقیب از یک خانواده را بررسی می کند؛ یکی: روگن و دیگری: ماکار، روگن به هوای مال اندوزی هوادار کودتا ست؛ و برادرش ماکار بر اثر فقر و از روی حسادت به برادر خویش، طرفدار جمهوری می شود. بنابراین، مسائل میهنی دستاویزی بیش نیست. نگارش این مجموعه بیست جلدی در ماه می سال 1869 میلادی آغاز، و در ماه ژوئن سال 1870 میلادی به صورت پاورقی منتشر میشود، سه چهارم مجموعه انتشار یافته بود که بین فرانسه و آلمان جنگ درگرفت و انتشار پاورقی متوقف ماند، در ماه اکتبر سال 1870 میلادی، کتاب به صورت جداگانه منتشر شد. آثار نخستین امیل زولا رنگ رمانتیسم داشت و از احساس شاعرانه برخوردار بود که به هیچ وجه با شیوه نگارش دوره میانسالی او مشابهت نداشت. او توجه زیادی به مقولات اجتماعی داشت و طرفدار بزرگ آزادی و عدالت و مدافع آشتی ناپذیر طبقه زحمتکش اجتماع بود. افرادی چون زولا سبب شدند، رمانتیسم که به جنبه های درونی و خیال گونه هنرمند توجه می کند، رنگ ببازد و رئالیست و واقعیت های زندگی جای آن را بگیرد… دارایی خانواده روگن در سال 1851 و در زمان سرکوب قیام خونین مردم جنوب فرانسه جریان دارد . در این ماجرا شاهد جبهه گیری متفاوت دو برادر هستیم. مسائل میهنی برای هیچ یک اهمیتی ندارد. در اینجا شاهد برخورد افراد این خانواده با وضعیت نابسامان فرانسه می باشیم و زولا سعی می کند نقش وراثت در این بین را شفاف سازد . در سایر کتاب های این مجموعه 20 گانه شاهد سیر سرنوشت افراد مختلف این خاندان خواهید بود . هر کتاب با موضوعی جدا و مستقل.
خلاصه کتاب دارایی خانواده روگن
یکی دیگر از آثار مشهور امیل زولا که مترجم دکتر محمد تقی غیاثی آن را به خوبی به فارسی ترجمه کرده است. داستان این کتاب راجب وقایع قیام خونین مردم جنوب فرانسه در سال ۱۸۵۱ می باشد. که کارکترهای این داستان دو برادر با ذهنیت ها ونظرات مختلف هستند یکی منافع خود را در کودتا کردن می داند و دیگری به علت فقیر بودن و حسادت طرف جمهوری را می گیرد و نکته این جاست که هیچ کدام از این دو برادر اهمیتی به مسائلی که برای کشور در حال وقوع است نمی دهند.
نقد و بررسی کتاب دارایی خانواده روگن
شماره اشخاص کتاب دارایی خانواده روگن از ۲۵ تَن هم فراتر است، ولی چند چهره مشخص تر است، «پی یر روگُن» پسر بزرگ، «ماکار» پسر کوچک و «سیلور» نبیره او است، زولا در وصف حالات عصبی او از کتاب های پزشکی دورهٔ خود استفاده کرده است، نویسنده آشکارا به او علاقه دارد، روگُن، پسر بزرگ او رِند و حقه باز و بی عاطفه و آلت دست زن بلند پرواز خویش است، آنتوان ماکار، پسر کوچکش، پست و تن پرور و ستمدیده و در عین حال ستمگر است، «ژوزفین گاوودان» نیز برجستگی ویژه ای دارد، «فلیسیته پوئک» زن روگُن، بازیگر ماهری است ولی در این قصه بیشتر در نقش همدست و قهرمان فرعی ظاهر می شود. اوژن، اریستید و پاسکال در قصه های بعدی نقش مهم تری به عهده می گیرند. تعداد قهرمانان دست دوم بیشتر است علاوه بر این، امیل زولا اوضاع تاریخی، طبقات اجتماعی، روابط آنها با یکدیگر و چهره و منش اشخاص قصه را مورد توجه خاص قرار می دهد بسیاری از کارشناسان مسائل ادبی، این قصه را بهترین کتاب در «تربیت عاطفی» جوانان میدانند.
شناسنامه کتاب دارایی خانواده روگن
- نویسنده: امیل زولا
- مترجم: محمد تقی غیاثی
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نیلوفر
- تعداد صفحات:364
- موضوع کتاب:کتاب های داستان و رمان خارجی
- نسخه الکتریکی:دارد
- نسخه صوتی : ندارد
امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم .