درباره جورج الیوت
جرج الیوت (به انگلیسی: George Eliot) (نام واقعی: ماری آن اوانز) (زاده ۲۲ نوامبر ۱۸۱۹ در چیلور کتون در وارویکشایر انگلستان - درگذشته ۲۲ دسامبر ۱۸۸۰ در لندن) رمان نویس انگلیسی دوران ویکتوریا است. آثار او به خاطر دیدگاه های رئالیست و روان شناختی شهرت دارند.در سال ۱۸۶۴ «آموس بورتون»، اولین قسمت از سری داستان های «صحنه های زندگی روحانی»، را در مجلهٔ «بلک وود» منتشر کرد. اولین رمان کاملش در سال ۱۸۵۹ به نام «آدام بید» به چاپ رسید، که مورد استقبال فراوان و البته کنجکاوی مردم قرار گرفت. بعد از موفقیت رمان «آدام بید» تا ۱۵ سال بعد از آن به نوشتن رمان های محبوب ادامه داد. در همان سال رمان «آسیاب رودخانهٔ فلاس» را نوشت و آن را به همسرش «جورج هنری لیوس» تقدیم کرد. آخرین رمان جورج الیوت در سال ۱۸۷۳ به نام «دانیل دروندا» منتشر شد. این نویسنده روز ۲۲ دسامبر ۱۸۸۰ بعد از دو سال درگیری با بیماری کلیوی در سن ۶۱ سالگی درگذشت.
درباره کتاب میدل مارچ
کتابی که در دست دارید، شاهکاری از جورج الیوت (George Eliot)، نویسنده ی برجسته ی انگلیسی ست. بسیاری از منتقدان بر این عقیده اند که میدل مارچ (Middlemarch) عظیم ترین و مهم ترین اثر اوست. الیوت در کتاب حاضر پرتره ای تأثیرگذار از انسان هایی به نمایش می گذارد که جملگی در راه رسیدن به آنچه که در سر می پرورانده اند، شکست خورده اند. ازاین روی، بی راه نیست که برخی از صاحب نظران میدل مارچ را «یکی از بزرگ ترین داستان های تراژیک تاریخ» لقب داده اند. میدل مارچ اثری شایان توجه به لحاظ پیچیدگی و حجم است. آن را از جمله رمان های بلند و دشوار معرفی می کنند. اما اگر کمی پیچیدگی آن را تاب آورید، چنان لذتی را تجربه خواهید کرد که با هیچ تجربه ی دیگری قابل مقایسه نیست. این اثر در چهارچوب سنت «واقع گرایی» قرار می گیرد و آن را در زمره ی بزرگ ترین آثار ادبی بریتانیا می دانند. اثر حاضر در دو بخش روایت می شود. الیوت در بخش نخستِ میدل مارچ بر «دورتا بروک» تمرکز کرده و داستان آشنایی و ازدواج او با ادوارد کازابونِ کشیش را به نمایش می گذارد. کازابون سی سال از دوشیزه بروک بزرگ تر است و هر چه در روایت بیشتر پیش می رویم، سرنخ های تازه ای بر ما آشکار می شود. ورود پزشکی به نام ترتیوس لایدگیت به میدلندز که محل وقوع داستان است، و قصه ی عشق پرتب وتاب او با رزاموند وینچی، ماجرا را پیچیده تر از پیش می سازد و از این طریق، بخش دوم رمان میدل مارچ رقم می خورد. آنچه که جورج الیوت در رمان پیش رو بر آن تمرکز کرده، داستان مشکلات روزمره و گرفتاری مردمان عادی ست. از ازدواج های عموماً بدفرجام گرفته تا رابطه ی میان انسان ها. تجزیه و تحلیل شخصیت ها، به همراه طنز فرح بخش الیوت از ویژگی هایی ست که باعث می شود نتوانید از مطالعه ی این رمان شنیدنی دست بکشید. نگارنده ی کتاب میدل مارچ به مدد رمان به بررسی مهم ترین ابعاد زندگی می پردازد؛ از مذهب و سیاست گرفته تا هنر، جامعه و روابط انسانی. بد نیست بدانید رمان حاضر اولین بار در سال 1871 منتشر شد و مورد توجه منتقدان و صاحب نظران قرار گرفت. لیدا طرزی میدل مارچ را به فارسی برگردانده و ترجمه ی او از برگردان های قابل توجه کتاب میدل مارچ است. او در باب این اثر چنین می گوید: «جورج الیوت با چیره دستی تمام مکنونات قلب آدمیان را می خواند، زیر پوست شان می خزد و جهان را از دریچه چشم آنان می بیند. او از همان نخستین آثارش در پی درک و همدلی بود. میدل مارچ با ریزبینی و ظرافت آمال و ایده آل های والای شخصیت های خود را در برابر واقعیت های پیچیده زندگی روستایی انگلیسی محک می زند.» همچنین، خوانش این کتاب بر عهده ی مریم محبوب بوده است.
در سال 1994 مینی سریالی به همین نام و با اقتباس از کتاب میدل مارچ به نمایش درآمد. این سریال تلویزیونی تعداد نسخه های فروخته شده از میدل مارچ را به بیش از یکصد هزار جلد در آن سال رساند.
جوایز و افتخارات کتاب میدل مارچ
- جزو لیست برترین رمان های انگلیسی گاردین.
- جزو فهرست 1001 رمانی که باید پیش از مرگ بخوانید.
- بهترین رمان بریتانیایی به انتخاب منتقدان.
- کتاب برگزیده ی booklist.
نکوداشت های کتاب میدل مارچ
- - یکی از معدود رمان های انگلیسی که برای افراد بالغ نوشته شده است. (ویرجینیا وولف)
- - گسترده و پرمایه، غنی از کنایه و تعلیق. (گودریدز)
- - چشم اندازی وسیع از زندگی در شهری انگلیسی. (Barnes & Noble)
در بخشی از کتاب میدل مارچ میخوانیم...
دوروتیا انگشتر زمرد و دستبند را به دستش انداخت و دستش را مقابل چشمانش گرفت. سعی می کرد ذوق زدگی اش را در شعف مذهبی اش غرق کند. سلیا که از نقطه ضعف خواهرش تعجب کرده بود گفت: «حالا که از آن ها خوشت آمده برشان دار.» دوروتیا هم جواب داد: «آره، این دوتا را برمی دارم.» بعد دستش را گذاشت روی میز و با لحن دیگری ادامه داد: «ولی ببینی چه آدم های بیچاره ای در معدن جان کنده اند تا این سنگ ها را پیدا کنند و بفروشند.»سلیا فکر می کرد دوروتیا از حرفش پشیمان می شود و انگشتر و دستبند را برنمی دارد، ولی دوروتیا درآمد که: «آره، خواهرکم، این ها را برمی دارم، ولی بقیه اش را بردار و ببر. جعبه شان را هم ببر.» سلیا پرسید: «با هم می اندازی شان؟» دوروتیا سریع نگاهش کرد و گفت: «شاید. بستگی دارد چقدر تنزل کنم.»
شناسنامه کتاب میدل مارچ
-
نویسنده: جورج الیوت
-
مترجم: لیدا طرزی
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر نی
- تعداد صفحات: 1246
- موضوع کتاب:کتاب های داستان و رمان خارجی
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : دارد
اگر به رمان های کلاسیک علاقه مند هستید، کتاب میدل مارچ به شما پیشنهاد می شود. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.