درباره فرانسوا موریاک
فرانسوا موریاک (به فرانسوی: François Mauriac) روزنامه نگار، نویسنده و شاعر فرانسوی و برنده جایزه نوبل ادبیات سال ۱۹۵۲ یکی از بزرگترین نویسندگان قرن بیستم اروپا محسوب شده است. او در روز یکم سپتامبر سال ۱۹۷۰ در ۸۴ سالگی درگذشت. فرانسوا موریاک در سال ۱۸۸۵ در بوردو از بنادر بزرگ فرانسه متولد شد، در ۱۹۳۳ به عضویت فرهنگستان کشورش درآمد، سال ۱۹۵۲ جایزه نوبل ادبیات را دریافت کرد و سرانجام بعد از نزدیک به هفتاد سال نویسندگی، در اول سپتامبر سال ۱۹۷۰ در شهر پاریس از دنیا رفت. با تمام تلاشهای او در این عرصه این جمله تمسخرآمیز و نیشدار ژان کوکتو (Jean Cocteau) شاعر، نقاش، فیلمساز، نمایشنامه نویس و کارگردان تئاتر فرانسوی دربارهٔ او تأمل برانگیز است که گفته بود: موریاک بیچاره! اگر بمیرد می توان درباره اش گفت همه چیز را داشته است، مگر همه چیز را!
درباره کتاب نامه ای به ایزابل
بیست وسه سال بود که مسیو لوئیس نفرتی خاموش و پنهان نسبت به خانواده اش داشت. او که وکیلی سالخورده با اخلاقی تند و تلخ بود، تمام بدبختی های زندگی خود را ناشی از همسر و فرزندانش می دانست. با این حال از وقتی که همسرش ایزابل از دنیا رفت، لوئیس تصمیم گرفت تا نامه ای خطاب به او بنویسد و تمام خاطرات و افکار خود را از جوانی تا به الان روایت کند. کتاب نامه ای به ایزابل (The Knot of Vipers) نیز شرح این نامه است. نوشته ای که چه به خود لوئیس و چه دیگران نشان می دهد که چرا و چگونه روح و منش و اخلاقیات این مرد در طول این سال ها تغییر کرده و این سیاهی همچون ماری سمج به دورش پیچیده است. ماجرای این زخم قدیمی نیز از جایی آغاز می شود که بیست و سه سال قبل، لوئیس گمان می کرد که ازدواج عاشقانه ای با ایزابل داشته است. دختری ثروتمند از طبقه اشراف که پیش از پیوند زناشویی اش، دل به مرد دیگری سپرده بوده اما رابطه اش به ازدواج ختم نمی شود. به همین خاطر پس از آشنایی با لوئیس، او را به عنوان همسر خود می پذیرد. با این حال این وکیل جوان کم کم غرور و بخل گریبانش را می گیرد و گمان می کند هیچگاه همسرش او را دوست نداشته است. به علاوه به خاطر داشتن عقاید ضدمذهبی اش، با ایزابل به مشکل می خورد و این کینه روزبه روز بزرگ تر و عمیق تر می شود تا جایی که فرزندانش را نیز مسبب تمام مشکلات و بدبختی هایش می پندارد. لوئیس که حالا پیر و فرتوت شده و ثروت کلانی نیز دارد، گمان می کند که حالا وقت مجازات کردن و تسویه حساب است. به همین خاطر تصمیم می گیرد تا فرزندانش را از ارث محروم کند، اما با مرگ نابهنگام ایزابل، لوئیس کم کم دچار تحول روحی می شود و تجربیات درونی و معنوی جدیدی را پشت سر می گذارد.
در سال 1980 فیلمی فرانسوی به کارگردانی ژاک تربوتا (Jacques Trebouta) و با نام اصلی Le noeud de vipers از روی همین داستان ساخته شد.
در بخشی از کتاب نامه ای به ایزابل میخوانیم
با همه این احوال موردی برایم اتفاق افتاد که در آن سعی نکردم خودم را به زور هم که شده آدم نفرت انگیزی بدانم. سال 1897 بود که باجناق من و شوهرخواهر تو، یعنی بارون فیلیپو، مرد. تاریخ دقیق مرگش حتماً خاطرت هست. خواهرت مارینت صبح از خواب بیدار شد و او را صدا زد و جوابی نشنید. دریچه ها را باز کرد و چند لحظه که به چشم های بیرون زده و آرواره آویزان پیرمرد نگاه کرد، تازه فهمید که ساعت ها کنار یک جسد خوابیده است. شک دارم کسی از جمع شما فهمیده باشد که وصیت نامه پیرمرد مفلوک چقدر وحشتناک بوده است. ثروت بی حسابش برطبق وصیت نامه به شرطی به زنش می رسید که پس از مرگ او ازدواج نکند. وگرنه بیشتر آن به خواهرزاده ها، برادرزاده های پیرمرد می رسید.
شناسنامه کتاب نامه ای به ایزابل
-
نویسنده: فرانسوا موریاک
-
مترجم: مهدی سمائی
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر چاپار
- تعداد صفحات:232
- موضوع کتاب:کتاب های داستان و رمان خارجی
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : دارد
علاقه مندان به ادبیات فرانسه و رمان های کلاسیک از شنیدن کتاب صوتی نامه ای به ایزابل لذت خواهند برد. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.