درباره جسیکا جوئل الکساندر و ایبن دیسینگ ساندال
جسیکا جوئل الکساندر نویسنده، پژوهشگر فرهنگی، روزنامه نگار و سخنران بین المللی است. آثار او اغلب در فهرست کتاب های پرفروش قرار دارند. او سخنرانی هایی جهانی برای گوگل، مرکز فرهنگی اسکاندیناوی، سازمان ملل متحد و ... داشته است. ایبن دیسینگ ساندال، کارشناس حرفه ای فرزندپروری، روان درمانگر، معلم و مشاور خانواده است. او در زمینه ی روان شناسی و تحصیل کودک بیش از 20 سال تجربه ی عینی دارد که در تحریر کتاب راز شادی والدین دانمارکی به او کمک قابل توجهی کرده است.
درباره کتاب راز شادی والدین دانمارکی
کشور دانمارک یکی از شادترین کشورهای جهان است. طبق ارزیابی سازمان همکاری و توسعه ی اقتصادی (OECD)، که هر سال میزان خوشحالی افراد و رضایت از زندگی آن ها را با معیارهای مشخصی بررسی و ارائه می کند، کشور دانمارک به مدت 40 سال پیاپی، یعنی از سال 1973، به عنوان شادترین کشور جهان شناخته شده است. این کشور بر اساس آخرین سنجش صورت گرفته توسط این سازمان با امتیاز 5/7 از 10 هم چنان در رده ی شادترین کشورهای جهان قرار دارد. ممکن است در ابتدا این گونه به نظر برسد که علت وجود این سطح بالای رضایت از زندگی و خوشحالی در کشور دانمارک، رشد و توسعه اقتصادی است؛ اگر چنین دریافتی درست باشد، کشورهای صنعتی و پیشرفته ای مانند ایالات متحده آمریکا، بریتانیا و آلمان باید در رده ی کشورهای شاد بالاتر از دانمارک قرار بگیرند، اما این گونه نیست! همین امر دلیلی شد تا نویسندگان آمریکایی برای یافتن علت شادی مردم کشور دانمارک به تقلا بیفتند و بکوشند تا راز خوشحالی مردم این کشور را کشف کنند. جسیکا جوئل الکساندر (Jessica Juelle Alexander) و ایبن دیسینگ ساندال (Iben Sanahl) در کتاب راز شادی والدین دانمارکی ذیل هفت فصل تلاش می کنند تا علت های وجود شادی در خانواده های دانمارکی را شرح دهند. آن موضوعی که در ایجاد خانواده و پس از آن کشوری شاد به عنوان امری محوری شناخته می شود، شیوه ی خاص دانمارکی ها در فرزندپروری است. خانواده های دانمارکی می کوشند تا در تربیت فرزندان خود، مهارت های لازم برای داشتن یک زندگی سالم را به آن ها آموزش دهند. آن های برای فرزندانشان امنیت عاطفی ایجاد می کنند، شیوه های درست حل چالش ها را به آن ها می آموزند و به کودکانشان یاد می دهند که در رویارویی با وقایع مختلف، انعطاف داشته باشند. این کتاب توسط فاطمه اشرف آبادی به زبان فارسی ترجمه شده است و انتشارات امید سخن عهده دار انتشار آن بوده است.
نکوداشت های کتاب راز شادی والدین دانمارکی
- من به بازی آزاد اعتقاد دارم. من این کتاب تربیتی شگفت انگیز به نام راز شادی والدین دانمارکی را خواندم، که در مورد بازی آزاد صحبت می کند و این که چگونه واقعاً این شیوه ذهن آن ها را توسعه می دهد. (کریستین بل)
- کتابی که جوهری از باهوشی حسی دارد. شیوه ی دانمارکی جایگزین درخشانی برای والدین پراسترس مدرن ارائه می دهد و خانواده ها، از دهلی نو تا نیویورک با درک آن فریاد خواهند زد. جست وجوی شادی را فراموش کنید، این کتاب به ریشه های اصیل شادی خانوادگی می رسد. من حدس می زنم دانمارکی هستم.» (هیثر شوماک)
- پس از سال ها مطالعه ی دلایل وجود شادی در شیوه ی تربیت دانمارکی، به نظر من این کتاب راهنمای روشنگر، بسیار مفید و هوشمندانه ای در مورد چگونگی بهبود سطح شادی خود به عنوان والدین و نحوه ی پرورش کودکان شادتر به روش دانمارکی است. من این کتاب را به هر کسی که می خواهد به خود ویا فرزندانش بهترین شانس یک زندگی شاد را بدهد توصیه می کنم. (ملین ریدال)
جملات برگزیده ی کتاب راز شادی والدین دانمارکی
- هیچ میراثی بالاتر از صداقت نیست. (ویلیام شکسپیر)
- غلبه بر نفس خود بالاتر از فتح هزاران نبرد است. (بودا)
- بهترین و زیبا ترین چیزهای دنیا را نه می توان دید نه می توان لمس کرد، آن ها را باید در دل احساس کرد. (هلن کلر)
- همیشه به گونه ای از بازی حرف می زنیم که تصور می شود صرفاً خلاصی از یادگیری جدی است، در حالی که بازی کردن برای کودکان در حقیقت یادگیری جدی است. (مستر راجرز)
در بخشی از کتاب راز شادی والدین دانمارکی می خوانیم
همه ما با چنین موقعیتی آشنا شده ایم که در اوج خستگی فرزندانمان به حرف ما اهمیتی نمی دهند یا از آن سرپیچی می کنند و به رغم تلاش ما، به رفتار غلط خود یا آزارمان ادامه می دهند و باعث می شوند که از کوره دربرویم. برخی والدین در این موقعیت شروع به جیغ زدن یا داد و فریاد می کنند، برخی فرزند خود را تهدید می کنند که اگر به رفتار خود ادامه دهد باید ساعت ها بی سر و صدا یک گوشه بنشیند یا چیزهایی را که به آن علاقه دارد، از او می گیرند. برخی نیز از تنبیه فیزیکی استفاده می کنند. دوستان و والدین بسیاری را دیده ایم که بر سر فرزندنشان فریاد می زنند یا او را بر روی زانوی خود به پشت می خوابانند و به باسن او ضربه می زنند. این رفتار اغلب زمانی از والدین سر می زند که از بی اعتنایی فرزندشان نسبت به اخطاری که به او داده اند نا امید شده اند. در این مواقع، معمولاً با چنین صحنه ای روبه رو می شویم: «بهتراست همین حالا این کار را انجام دهی وگرنه!» یا «اگر همین الان تمامش نکنی چیزی بد در انتظارت است... متوجه منظورم که هستی!»، «اگر یکبار دیگر چنین چیزی از تو بخواهم، دیگر خودت می دانی چه می شود!» و پس از آن که این هشدار نهایی داده می شود و تمام روش ها بی نتیجه می ماند، والدین حس می کنند باید تا جایی ادامه دهند که کنترل اوضاع را دوباره به دست بگیرند و نتیجه آن به ضربه زدن بر باسن، جیغ کشیدن یا نوعی تنبیه بدنی ختم می شود. برخی مطالعات نشان می دهد حدود نود درصد از آمریکایی ها هنوز هم از ضربه زدن به باسن برای تنبیه کودکان استفاده می کنند. جسیکا نیز به عنوان یک کودک در معرض چنین تنبیهی بود، درست مانند خواهرش. واکنش این گونه والدین صرفاً مطابق با تنظیمات پیش فرض خود آن ها و بر اساس نحوه تربیتشان، عموماً فیزیکی بود.
فهرست مطالب کتاب
- یادداشت ناشر
- درباره نویسنده ها
- نظرهای منتقدان
- نظرهای والدین
- پیشگفتار ویرایش جدید
- مقدمه
- راز شادی دانمارکی چیست؟
- فصل اول: تنظیمات پیش فرض خود را بشناسیم
- فصل دوم: بازی
- فصل سوم: اصالت
- فصل چهارم: بازنگری
- فصل پنجم: همدلی
- فصل ششم: از اتمام حجت کردن اجتناب کنید
- فصل هفتم: با هم بودن و هوگه
- سوگند هوگه
- مقصد ما کجاست؟
شناسنامه کتاب راز شادی والدین دانمارکی
- نویسنده: جسیکا جوئل الکساندر، ایبن دیسینگ ساندال
- مترجم: فاطمه اشرف آبادی
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر شمعدونی
- تعداد صفحات: 136
- موضوع کتاب:کتاب علوم تربیتی
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : ندارد
بنابراین خواندن این کتاب در وهله ی اول به والدینی که می خواهند کودکان خود را شاد و سالم تربیت کنند و سپس به تمام افرادی که به دنبال داشتن سبک زندگی شادتری هستند، توصیه می شود. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.