درباره هرمان هسه
هِرمان هِسِه (آلمانی: Hermann Hesse؛ زادهٔ ۲ ژوئیهٔ ۱۸۷۷ – درگذشتهٔ ۹ اوت ۱۹۶۲ میلادی) ادیب، نویسنده و نقاش آلمانی-سوییسی و برندهٔ جایزهٔ نوبلِ سال ۱۹۴۶ در ادبیات بود. وی در ۲ ژوئیهٔ ۱۸۷۷ در شهر کلاو واقع در ایالت بادن-وورتمبرگ به دنیا آمد. پدر هرمان هسه مدیریت مؤسسه انتشارات مبلغین پروتستان را به عهده داشت. مادرش دختر هندشناس، هرمان گوندرت و مدیر اتحادیه ناشران کالو بود. کتاب خانه بزرگ پدربزرگ و شغل پدر، اولین باب آشنایی هرمان هسه جوان با ادبیات بود. از طریق پدر و مادرش که مبلغان مذهبی در هندوستان بودند، به جهان بینی و تفکرات فلسفی هند دست یافت.
درباره کتاب رزهالد
کتاب حاضر حکایت زندگی یک نقاش مشهور به نام «یوهان وراگوت» است که ازدواج ناموفقی داشته و با مشکلات خانوادگی خود دست و پنجه نرم می کند. او هیچ تناسبی با همسر خود ندارد و تنها چیزی که آن دو را به هم پیوند می دهد، فرزند خردسالشان است. کتاب رزهالد (Rosshalde) انعکاسی از زندگی شخصی و روحیات هرمان هسه (Hermann Hesse) است. مردی متمومل که با وجود ازدواج همچنان تنهاست و تعهد به خانواده او را از آرزوها و خواسته های روحی و معنوی اش دور نگه داشته است. در این اثنا دوست دوران جوانی اش از راه می رسد و سعی می کند راه نجاتی به او نشان دهد. نهایتاً یک تراژدی غیر منتظره، بنیان های زندگی وراگوت را به لرزه درمی آورد و باعث می شود او با شجاعت، تصمیمی نهایی خود را بگیرد. نام رزهالد در کتاب، برگرفته از محل زندگی وراگوت است که با وجود رفاه مناسب برای او حکم زندانی مجلل دارد که نمی تواند خود را از محدوده آن خارج کند. با پیش رفتن داستان سرانجام وراگوت تصمیم به ترک همسرش می گیرد تا با گریز از خانه و سفرش به هندوستان دوباره خودش را پیدا کند. این اثر ناب اشاراتی به زندگی خصوصی خود نویسنده دارد که زندگی پرتلاطمی را با همسر اولش تجربه کرده که در نهایت نیز به جدایی ختم شده است. همچنین سفر شخصیت اصلی داستان به هندوستان نشان دهنده ی علاقه ی هسه به اندیشه های شرقی ست.
نکوداشت های کتاب رزهالد
- نوعی بیوگرافی از زندگی هسه که روایتی از آشفتگی شخصی نویسنده در آستانه جنگ است. (مجله The Christian Science Monitor)
- بهترین داستان کوتاه هرمان هسه... بلوغ و مهارت و حقیقت نهفته در کتاب، آن را به اثری برجسته تبدیل کرده است. (مجله The Oregon Journal)
در بخشی از کتاب رزهالد می خوانیم...
«مسئلۀ ساده ای نیست یوهان، شرایط بدی است، قبول می کنم؛ راه دیگری به فکرم نمی رسد؛ ببین! از دنیای اطرافت بی خبر مانده ای؛ خودت را اینجا دفن کرده ای و در کار و زندگی غم انگیز خود زندانی شده ای، قدم بردار و حصارها را بشکن؛ چشم باز کن و ببین که چگونه جهان هزاران پدیدۀ بدیع در برابرت قرار داده؛ مدت درازی است که با اشیاء مرده زندگی می کنی و رابطه ات را با حیات زندگان قطع کرده ای؛ البته با پی یر پیوند داشته ای، او کودکی دوست داشتنی است، ولی مسئله اصلی این نیست؛ کمی رقت قلب را رها کن و از خود بپرس آیا او واقعاً نیازی به تو دارد؟»
«آیا به من نیاز دارد؟»
«بله، آنچه که تو می توانی به او بدهی عبارت است از عشق، محبت و احساس؛ چیزهایی که کودکان کمتر از آنچه که ما بزرگ ترها فکر می کنیم به آن ها نیاز دارند؛ از طرفی دیگر پدر و مادری این کودک را پرورش می دهند که تقریباً نسبت به همدیگر بیگانه اند و به خاطر او عملاً به یکدیگر حسادت می کنند؛ او در خانه ای تربیت نمی شود که الگوی صحیحی برای سلامت روح باشد، با ذهن پیش رسی که دارد اگر چنین رشد کند، روحیه ای ناسازگار پیدا خواهد کرد و روزی می رسد که با عرض معذرت او باید در نهایت یکی از شما را انتخاب کند، چنین روزی را پیش بینی نمی کنی؟» شاید حق با تو باشد، قطعاً راست می گویی، ولی من این قضیه را با دیدۀ عقل نگاه نمی کنم، جانم به این طفل بسته شده، با محبتش پیوند خورده ام، زیرا دیرزمانی است که دیگر در زندگی خود گرما و روشنایی احساس نمی کنم؛ شاید او چند سال دیگر من را رها کند، شاید مرا از خود ناامید کند، یا حتی روزی از من متنفر باشد، همان طور که آلبرت از من متنفر شد؛ زمانی که چهارده سال بیشتر نداشت چاقویش را به سمتم پرتاب کرد، ولی چند سالی را می توانم با پی یر باشم و به او عشق بورزم؛
شناسنامه کتاب رزهالد
- نویسنده: هرمان هسه
- مترجم: آرتین جهانشاهی، نگین جهانشاهی
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر نسل روشن
- تعداد صفحات: 196
- موضوع کتاب:کتاب های داستان و رمان خارجی
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : ندارد
این کتاب به علاقه مندان به آثار کلاسیک و دوستداران ادبیات آلمان پیشنهاد می شود. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.