درباره کتاب شب های بغداد
لطف الله ترقی(۱۲۸۲ - ۱۳۵۲) نویسنده ایرانی بوده است. وی روزنامه نویسی جنجالی و با ذوق خاصی بود و در اواخر عمر از ملاکین بزرگ ایران محسوب می شد.
رمانی تاریخی مربوط به یکی از خونخوارترین خلفای عباسی، هارون الرشید، که از دلدادگی او به دختر آذرین، سردار ایرانی سخن به میان آورده و در عین حال وقایع سیاسی ـ اجتماعی آن زمان را به تصویر کشیده است. در این کتاب درایات وزراء ایرانی آن دوره، در رأس آن ها جعفر برمکی و چگونگی ازدواج او با عباسه، خواهر هارون الرشید و عاقبت دلخراش ایشان، با قلم شیوا و بلیغ استاد لطف الله ترقی به صورت رمانی تاریخی و عاشقانه نگاشته شده است.
چکیده ای از متن
سکوت عمیق و زیبایی بر روی امواج خروشان دجله سایه افکنده و تاریکی مسرت آوری به آن ضمیمه شده و منظره دلپذیری را ایجاد نموده بود که ناگهان صدای یک آواز این سکوت را درهم ریخت. این آواز از یک حنجره پرهیجانی بیرون می آمد و از یک روح حساس حکایت می کرد؛ به طوری که هارون و جعفر را به خود متوجه نمود. هر دو خوب گوش دادند. صدا از میان امواج دجله به گوش می رسید و در میان آن سکوت و تاریکی عمیق، تأثیر مخصوصی داشت. یک مرتبه شعری خواند و خاموش شد ولی برای دو دقیقه دیگر باز از سر گرفت.
فهرست مطالب کتاب
- شب های بغداد
- در منزل عاصمه
- هاجر در نزد زبیده
- در آستانه خطر
- در خدمت زبیده
- یک شب هولناک
- هارون در تنهایی
- در تعقیب عباس
- در دنباله آن شب
- به طرف زندان سعیده
- دنباله سرنوشت عباس
- پس از دستگیری عباس
- برای دفع خطر
- در راه نجات عباس
- در باغ عروفه
- به دنبال شافع
- در زندان سعیده
- ملاقات دو دلداده
- بی گناهان کوچک
- آتش را روشن می کنند، همه را می سوزانند
- آن گاه پشیمان می شوند
- آخرین دیدار
- عاقبت نجمة الصباح
- وقتی یک مرد می میرد!
شناسنامه کتاب شب های بغداد
-
نویسنده: لطف الله ترقی
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر پر
- تعداد صفحات: 536
- موضوع کتاب:کتاب های داستان و رمان ایرانی
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : ندارد
اگر به تاب های سیاسی _ تاریخی علاقمند هستید کتاب فوق گزینه خوبی است. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.