درباره مارگارت النور اتوود
مارگارت اِلنور اتوود (به انگلیسی: Margaret Elenor Atwood) (زاده ۱۸ نوامبر ۱۹۳۹) شاعر، داستان نویس، منتقد ادبی، فعال سیاسی و فمینیست سرشناس کانادایی است. او جوایز ادبیات پرنسس آستوریاس و آرتور سی. کلارک را دریافت کرده است؛ پنج بار برای جایزه بوکر نامزد شده که از این میان یک بار برنده آن بوده است؛ همچنین، بارهای متعدد در مرحله پایانی جایزه فرماندار کل کانادا (Governor General) حضور داشته و دو بار آن را به دست آورده است. نام او در سال ۲۰۰۱ در میان ستاره داران پیاده راه مشاهیر کانادا قرار گرفت. او همچنین یکی از بنیان گذاران بنیاد نویسندگان کانادا است؛ سازمانی غیرانتفاعی که برای تقویت جامعه نویسندگان کانادا می کوشد. در کنار خدمات بی شمارش به ادبیات کانادا، او از متولیان بنیان گذاری جایزه شعر گریفین است. کتاب های سرگذشت ندیمه، آدمکش کور برندهٔ جایزهٔ بوکر سال ۲۰۰۰ و اوریکس و کریک از آثار او هستند.
درباره کتاب سرگذشت ندیمه
رمان سرگذشت ندیمه (The Handmaid's Tale) در سال 1985 با وجود انتقادهای زیاد به چاپ رسید و در همان سال جایزه بهترین داستان انگلیسی زبان Govenor General را به خود اختصاص داد. این کتاب در ژانر علمی-تخیلی قرار می گیرد، هرچند مارگارت اتوود (Margaret Atwood)، با اینکه کتابش برنده ی جایزه آرتور سی کلارک که مخصوص کتاب های علمی-تخیلی است شده، با این عقیده موافق نیست. این کتاب که به یک ناکجاآباد فمینیستی زبانزد شده، رمانی ضد آرمان شهری است که به شرح یک جامعه دیکتاتور می پردازد و درباره آتیه انسان و مفهوم انسانیت اخطار می دهد. داستان در شهر کمبریج ایالت ماساچوست رخ می دهد. پس از ترور رئیس جمهور، انقلابی اتفاق می افتد که باعث ایجاد تغییرات بزرگی در این ایالت می شود. مسیحیان سردسته این انقلاب هستند که بعد دولتی به اسم «گیلاد» تشکیل می دهند. در این حکومت نوبنیاد، قانون و مقرراتی وجود ندارد و فردیت اشخاص، به ویژه زنان، برای حکومت کم اهمیت است. در واقع همۀ کارهای روزمره و تصمیمات فردی شهروندان مانند ازدواج مجدد، طلاق و... تحت نظر دولت است و افراد مجبور به پذیرش تبعیض های جنسیتی و ظلم و ستم هستند. همه ماجرای کتاب سرگذشت ندیمه در اینجا به پایان نمی رسد. در ناحیه هایی از کشور خیالی داستان، حوادث مرگباری (مربوط به نیروگاه های هسته ای) اتفاق می افتد که در پی آن، بیشتر مردان شهر قدرت باروری خود را از دست می دهند. این در حالی است که حکومت ناباروری مردان را نمی پذیرد و عقیم بودن را تنها به زنان انتساب می دهد. به همین علت، حکومت زنانی را که توانایی باروری دارند، مجبور می کند که در خانواده های سلطنتی زندگی کنند تا فرزندانی به دنیا آورند و بعد از آن برای ملازمت به خانواده ای دیگر به خانه های دیگر فرستاده شوند. این زنان "ندیمه" نام دارند. در کتاب حاضر، قصه توسط یکی از همین ندیمه ها به اسم «جون» نقل می شود. شخصیت اصلی کتاب پس از ایجاد حکومت "گیلیاد" به محل زندگی یکی از دولتمردان فرستاده می شود و به او عنوان «آف فرد» می دهند؛ به این علت که نام فرمانده اش «فرد» است. در پی انجام کارهای خانه و خریدهای روزانه، «آفرد» با ندیمه ی دیگری صحبت می کند و با گروهی زیرزمینی که برای کودتا علیه حکومت تلاش می کنند، آشنا می شود. همین آشنایی کورسوی امیدی در دل او روشن می کند. مخاطب از «آفرد»، قهرمان کتاب چیز زیادی نمی داند. تنها چیزی که از او می داند این است که سابقا با یک مرد مطلقه ازدواج کرده بود اما ازدواجش به وسیلۀ دولت لغو شده است. به همین علت فرزند وی از او گرفته و به خانواده ای دیگر بخشیده شده و خود وی نیز دستگیر می شود. جریان زندگی آفرد پس از ورود به حکومت «گیلیاد» دست خوش تغییرات بسیاری می شود و...
سریال «سرگذشت ندیمه»
بروس میلر نویسنده و کارگردان آمریکایی بر اساس رمان معروف سرگذشت ندیمه، در سال 2017 سریالی با عنوان The Handmaid’s Tale ساخت. این مجموعهٔ تلویزیونی آمریکایی مورد توجه مخاطبان و منتقدان بسیاری قرار گرفت و جایزه های زیادی را به خود اختصاص داد. به عنوان مثال، اولین مجموعه ای بود که جایزه ی گلدن گلوب را برای بهترین سریال تلویزیونی درام دریافت کرد.
در قسمتی از کتاب سرگذشت ندیمه میخوانیم...
«خواب می بینم که از بستر بیرون آمده ام و در طول اتاق راه می روم، نه این اتاق، و از در بیرون می روم، نه این در. در خانه ام، در یکی از خانه هایم، و او دوان دوان به دیدنم می آید، با لباس خواب سبز کوچکش که در جلو طرح گل آفتابگردان دارد. پاهایش برهنه اند. در آغوشش می گیرم و احساس می کنم که بازوها و پاهایش دور تنم حلقه می شوند و گریه ام می گیرد، چون می فهمم که بیدار نیستم. در همان تخت هستم و سعی می کنم بیدار شوم؛ بیدار می شوم و بر لبه تخت می نشینم و مادرم با یک سینی وارد می شود و می پرسد بهترم یا نه. در کودکی هر وقت که بیمار می شدم، سر کار نمی رفت و در خانه می ماند. این بار هم بیدار نیستم.»
شناسنامه کتاب سرگذشت ندیمه
-
نویسنده: مارگارت النور اتوود
-
مترجم: سهیل سمی
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر ققنوس
- تعداد صفحات: 464
- موضوع کتاب:کتاب های داستان و رمان خارجی
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : دارد
بنابراین کتاب سرگذشت ندیمه با تکیه بر سمبولیسم و مسائل روانشناختی، بسیاری از مسائل و مشکلات اجتماعی، سیاسی و مذهبی و قوانین و مقررات دیکتاتورانه دولت های سدۀ 20 را به نقد می کشد. مارگارت النور اتوود در جریان این داستان نشان می دهد که دولت ها و جوامع دیکتاتور عمر زیادی ندارند و در پایان، این امید است که نجات بخش انسان هاست. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.