درباره نویسندگان کتاب توهم آگاهی
استیون اسلومن به عنوان استاد در زمینه ی علوم شناختی، روان شناسی و زبان شناسی در دانشگاه براون به تدریس مشغول است. وی هم اکنون در ایالت رودآیلند به همراه همسرش زندگی می کند. فیلیپ فرنباخ در دانشکده ی کسب وکار لیدز در دانشگاه کلرادو مشغول به کار است و به همراه خانوده اش در شهر بولدر زندگی می کند.
درباره کتاب توهم آگاهی
توهم آگاهی ادعا می کند که نبوغ واقعی را می توان در روشهایی که با استفاده از اجتماع پیرامون خود ایجاد کرده ایم پیدا کرد. ذهن انسان، هم نبوغ آمیز عمل می کند و هم اسف بار، هم درخشان ظاهر می شود و هم نابخرد. انسان ها قادرند که چشمگیرترین دستاوردها و شاهکارها را به ارمغان آورند. چگونه است که مردم می توانند هم زمان شما را با نبوغ خود مبهوت و با نادانی خود ناامید کنند؟ چگونه چنین چیره دست عمل می کنند، در حالی که فهم اندکی دارند؟ این ها سؤالاتی است که کتاب توهم آگاهی: چرا هیچ گاه در اندیشیدن تنها نیستیم؟ (The Knowledge Illusion: Why We Never Think Alone) بدان ها پاسخ می دهد. استیو اسلومن (Steven Sloman) و فیلیپ فرنباخ (Philip Fernbach) در بخشی از کتاب به اهمیت درک درست از کارکرد ذهن می پردازند و تلاش می کنند تا شما را به فهم غنی تری نسبت به آنچه در ذهنتان رخ می دهد برسانند
جملات برگزیده ی کتاب توهم آگاهی...
- برآورد ما از میزانی که می دانیم بسیار خوش بینانه است و این حاکی از آن است که ما نادان تر از آنیم که فکر می کنیم.
- اکثر ما این آزادی را در اختیار داریم که جوامعی را برگزینیم که برای اجتناب از دروغ و گزاره های غلط هر کاری بتوانند انجام می دهند. اجتماع تا بدین جا پیش رفته چراکه اغلب مردم در اکثر مواقع اهل تعاون و همکاری هستند.
- مردم اغلب آنچه را می دانند انجام می دهند و از انجام آنچه هیچ درکی از آن ندارند ناتوان هستند. پس نادانی مسیر زندگی ما را تعیین می کند.
در بخشی از کتاب توهم آگاهی می خوانیم...
بهترین ابزار برای تشخیص عمل مناسب در یک شرایط معین، قوای ذهنی است که می تواند اطلاعات را پردازش کند. سیستم های بصری باید قادر باشند به طور مناسبی پردازش های پیچیده را انجام دهند تا بتوانند موش را از برگ تمیز دهند. برای انتخاب عمل مناسب، دیگر فرآیند های ذهنی نیز حائز اهمیت هستند. حافظه می تواند نشان دهد در شرایط مشابه در گذشته چه اعمالی مؤثرتر بوده اند و قوۀ تعقل می تواند به پیش بینی چیزی بپردازد که تحت شرایط جدید اتفاق خواهد افتاد. توانایی اندیشیدن به طور گسترده ای تأثیر عمل را افزایش می دهد. در این معنا اندیشه بسط عمل است. درک اینکه فرآیند اندیشه چطور صورت می گیرد، آن قدرها هم ساده نیست. چگونه مردم اندیشیدن را برای عمل به کار می گیرند؟ افراد به کدام قوای ذهنی نیازمندند تا این امکان را به آن ها بدهد که با استفاده از عقل و حافظۀ خود، به پیگیری اهدافشان بپردازند؟ خواهیم دید که انسان ها هنگام استدلال درمورد اینکه جهان چگونه عمل می کند، درواقع درمورد علیت مهارت می یابند. پیش بینی تأثیرات عمل، نیازمند استدلال دربارۀ این موضوع است که چگونه علت ها، معلول ها را به وجود می آورند و پی بردن به اینکه چرا واقعه ای معین رخ می دهد نیازمند استدلال دربارۀ این موضوع است که چه علت هایی در به وجود آوردن یک معلول محتمل هستند. این چیزی است که ذهن برای آن طراحی شده است. چه در حال اندیشیدن به اشیا فیزیکی، نظام های اجتماعی، دیگر افراد، سگ خانگی مان یا هر چیز دیگری باشیم، مهارت ما در این است که معین کنیم چگونه اعمال و دیگر علت ها، معلول ها را به وجود می آورند. می دانیم که لگد به توپ آن را به هوا می فرستد، اما لگد به سگ باعث ایجاد درد می شود. فرایندهای فکری، زبان و احساسات همگی بدین منظور طراحی شده اند که استدلال علّی ما را به کار گیرند تا به ما در عمل به شیوه ای منطقی یاری رسانند.
خلاصه کتاب توهم آگاهی
انسانها جوامع و فناوری های بسیار پیچیده ای ایجاد کرده اند ، اما اکثر ما حتی نمی دانیم که یک قلم یا توالت چگونه کار می کند. چگونه با وجود درک کم چنین موفقیتهایی به دست آورده ایم؟ دانشمندان شناختی استیو اسلومن و فیلیپ فرنباخ استدلال می کنند که ما علیرغم کاستی های ذهنی خود زنده می مانیم و رشد می کنیم زیرا در یک جامعه غنی از دانش زندگی می کنیم. کلید هوش ما در افراد و چیزهای اطراف ما نهفته است. ما دائما اطلاعات و تخصص های ذخیره شده در خارج از سرمان را انجام می دهیم: در بدن ما ، محیط ما ، دارایی های ما و جامعه ای که ما در آن تعامل داریم – و معمولا حتی متوجه نمی شویم که ما این کار را می کنیم. ذهن انسان هم درخشان است و هم احساساتی. ما آتش را کشف کردیم، نهادهای دموکراتیک را ایجاد کردیم ، روی ماه ایستادیم و ژنوم خود را ترتیب دادیم. و با این حال ، هر یک از ما مستعد خطا ، گاهی غیر منطقی و غالبا نادان هستیم. اساسا ماهیت عمومی اطلاعات و دانش توضیح می دهد که چرا ما اغلب تصور می کنیم بیشتر از آنچه که واقعا می دانیم ، می دانیم ، چرا عقاید سیاسی و باورهای غلط آنقدر سخت تغییر می کنند و چرا رویکردهای فرد محور به آموزش و مدیریت غالبا ناکام می شوند. اما ذهن مشترک ما نیز ما را قادر به انجام کارهای شگفت انگیز می کند. توهم آگاهی ادعا می کند که نبوغ واقعی را می توان در روشهایی که با استفاده از اجتماع پیرامون خود ایجاد کرده ایم پیدا کرد.
فهرست مطالب کتاب
- مقدمه: نادانی و جامعۀ آگاهی
- بخش اول: چه می دانیم؟
- بخش دوم: چرا می اندیشیم؟
- بخش سوم: چگونه می اندیشیم
- بخش چهارم: چرا چیزی را باور داریم که آن گونه نیست؟
- بخش پنجم: اندیشیدن با جهان و بدنمان
- بخش ششم: اندیشیدن با دیگران
- بخش هفتم: اندیشیدن با فناوری
- بخش هشتم: اندیشیدن دربارۀ علم
- بخش نهم: فکر کردن دربارۀ سیاست
- بخش دهم: تعریف جدید هوش
- بخش یازدهم: هوشمندسازی مردم
- بخش دوازدهم: گرفتن تصمیمات هوشمندانه تر
- نتیجه گیری: ارزیابی نادانی و توهم
- سپاس گزاری
- دربارۀ نویسندگان
شناسنامه کتاب توهم آگاهی
- نویسنده: استیو اسلومن، فیلیپ فرنباخ
- مترجم: مینا تربتی، محسن فشی
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر کتاب کوله پشتی
- تعداد صفحات: 326
- موضوع کتاب:کتاب موفقیت و خودسازی
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : دارد
بنابراین ذهن انسان، هم نبوغ آمیز عمل می کند و هم اسف بار، هم درخشان ظاهر می شود و هم نابخرد. انسان ها قادرند که چشمگیرترین دستاوردها و شاهکارها را به ارمغان آورند امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.