درباره تئودور درایزر
تئودور هرمان آلبرت درایزر، زاده ی 27 آگوست 1871 و درگذشته ی 28 دسامبر 1945، رمان نویس و روزنامه نگار آمریکایی بود.او در ترهات واقع در ایندیانا به دنیا آمد و دوازدهمین کودک از سیزده فرزند خانواده بود. درایز پس از به پایان رساندن دبیرستان، به دانشگاه ایندیانا رفت اما در سال 1890 تحصیلات خود را کنار گذاشت. او سال ها به عنوان روزنامه نگار برای روزنامه های شیکاگو گلوب و سنت لویی گلوب مطلب می نوشت و با افراد مشهوری چون توماس ادیسون نیز مصاحبه هایی انجام داده بود.درایزر در سال 1898 با سارا آزبورن وایت ازدواج کرد، اما این زوج به خاطر مسائلی چون روابط پنهانی درایزر، در سال 1909 از هم جدا شدند ولی هیچ وقت به صورت رسمی از هم طلاق نگرفتند.تئودور درایزر در سن 74 سالگی در هالیوود کالیفرنیا چشم از جهان فرو بست.
درباره کتاب تراژدی آمریکایی
زندگی شخصیت اصلی رمان تراژدی آمریکایی، کلاید گریفیتس، با به وقوع پیوستن اتفاقی غیرمنتظره تغییر می کند و اکنون، آرزوهای او برای پیشرفت در اجتماع و رسیدن به دختری زیبا و ثروتمند، مورد تهدیدی جدی قرار گرفته است. این رمان از یک منظر، داستان نابودی و به قهقرا رفتن مردی را روایت می کند که برای رسیدن به موفقیت، زندگی اش را به تباهی می کشاند. اما این کتاب از منظری ژرف تر، جامعه ای را به تصویر می کشد که ارزش هایش، هم به وجودآورنده ی بلندپروازی های سطحی کلاید هستند و هم سرنوشت او را تعیین می کنند. تراژدی آمریکایی، تصویری منحصر به فرد از واقعیت های تلخ زندگی آمریکایی و جنبه های تاریک رویای آمریکایی است. این کتاب با ارائه ی داستانی فوق العاده پراحساس و تأثیرگذار، به عنوان بزرگترین موفقیت ادبی تئودور درایزر شناخته می شود.
نقد و بررسی کتاب تراژدی آمریکایی
درایزر این رمان را در سال ۱۹۲۵ نوشت، اما شاید خودش هیچ وقت نمی دانست از روی این کتاب یکی از بهترین فیلم های ملودرام در تاریخ سینما ساخته شود. رمان داستان جوانی به نام کلاید گریفیث است که در خانواده ای فقیر و مذهبی زندگی می کند. او از زندگی در این محیط فقر زده بیزار است و تلاش می کند از آن بگریزد. ناغافل خواهر ساده دلش با معشوقش که بازیگری دوره گرد است می گریزد و خانواده گریفیث از اینجا دچار بحران می شود.
اما بحران برای خود کلاید زمانی شروع می شود که پادوی یک هتل بزرگ می شود و این گونه پا به دنیای الکل و فحشا می گذارد. معشوقِ خواهرش او را سرخورده و آبستن قال می گذارد و او هم دیگر روی برگشتن به خانه ندارد و سربار کلاید و مادرش می شود. کلاید هم عاشق دختر نه چندان پابندی به نام هورتنس می شود و سعی می کند به هر وسیله ای او را از آن خود کند و تمام درآمدش را به پای او می ریزد. هورتنس هم که تنها تظاهر به دوست داشتن کلاید می کند هر بار کلاید را تیغ می زند. کلاید و دوستانش در یکی از گشت و گذارهایشان دخترکی را با ماشین زیر می گیرند و او مجبور می شود از شهر بگریزد و... . درایزر را پدر ادبیات سیاه می دانند. دنیای داستان «تراژدی آمریکایی» پر است از فقر و نکبت، دغل بازی، دروغ و حیله و فساد و گویا اولین بار بوده است که نویسنده ای این چنین واقعیات آن جامعه را به تصویر می کشیده است. در مورد ویژگی های این رمان گفته شده که شخصیت های فراموش نشدنی، تصاویری دقیق از برخوردهای بین آدم ها و نهادهای اجتماعی جامعه سرمایه داری، گرفتاری آدم ها در چنبر طبیعتی کور و کشش ها و تمایلات غریزی آن را به صورت تفسیری بر روان دردمند انسان درآورده اند. پرینگتون از منتقدان مهم اوایل قرن بیستم، تئودور درایزر را پس از والت ویتمن واقعیت گراترین صدا در آمریکا خوانده است. ویلیام فالکنر، نویسنده ی بزرگ آمریکا نیز به تاثیر درایزر بر کار خود اعتراف کرده و منتقدان بزرگ دیگری از جمله ایروینگ هائو، تراژدی آمریکایی را شاهکار ادبی دانسته اند. این رمان در نخستین سال های انتشارش فروش چندانی نداشت و نسخه های زیادی از آن به چاپ نرسید، چرا که او انسانی را به تصویر کشیده بود که برای رسیدن به رویاهایش، قواعد جامعه را زیر پا می گذاشت. درایزر پس از این رمان، چندین داستان کوتاه و رمان دیگر نوشت؛ اما هیچ کدام به پای این اثر نرسید. این کتاب برای اولین بار در سال ۱۳۶۳، با ترجمه ی سعید باستانی در انتشارات هاشمی به چاپ رسید.
شناسنامه کتاب تراژدی آمریکایی
- نویسنده: تئودور درایزر
- مترجم: سعید باستانی
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر هاشمی
- تعداد صفحات: 1017
- موضوع کتاب:کتاب های داستان و رمان خارجی
- تعداد جلد: 2
- نسخه الکتریکی:دارد
- نسخه صوتی : دارد
امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.