درباره جان کونیگ
جان کونیگ سازنده ویدئو، صداپیشه، طراح گرافیک و نویسنده است. او که در آیداهو متولد شد و در ژنو، سوئیس بزرگ شد، فرهنگ لغت غم های مبهم را در سال 2009 ایجاد کرد. او با همسر و دخترش در مینیاپولیس زندگی می کند. نویسنده خلاق و بی نظیر کتاب واژه نامه حزن های ناشناخته، جان کونیگ است. او متولد آیهادو و بزرگ شده ژنو سوییس است که در زمینه های گوناگونی مانند نویسندگی، دوبله، هنر گرافیک و فیلم سازی فعالیت می کند. این نویسنده محبوب با نگارش کتاب واژه نامه حزن های ناشناخته به شهرت رسید و امروزه عده زیادی طرفدار این اثر خلاقانه او هستند.
درباره واژه نامه ی حزن های ناشناخته
تا حالا اتفاق افتاده حسی میان دلتنگی و بی حوصلگی را تجربه کنید، درحالی که نه کاملا دلتنگ هستید و نه کاملا بی حوصله؟! اگر آذری زبان باشید، می دانید که برای این حالت واژه ای وجود دارد به نام «داریخماخ». حالتی بین دلتنگی و بی حوصلگی که نه این است و نه آن، درعین حال هم این است و هم آن! اما این واژه را فقط کسانی که آذری زبان هستند در دایره واژگانشان دارند و می توانند حس و حالشان را با آن بیان کنند! شاید این اتفاق برایتان عجیب باشد، اما همه ما گاهی حالاتی را درون خودمان احساس می کنیم که علی رغم عمق زیادی که دارند، واژه ای برای بیان آن نیست. همین اتفاق هم در بسیاری از موارد باعث می شود نتوانیم آنچه را که در لحظه احساس می کنیم، به زبان آوریم و ارتباط موثری را با درون خودمان و دیگران برقرار کنیم. تابه حال به این فکر کرده اید که برای توصیف هر شیء یا مکان، هر برهه از تاریخ و یا چیزهای دیگر، چند ده معادل را می توان به کار برد؟ مثلا زمانی که قرار است درباره یک نوع لباس صحبت کنید، می توانید چندین کلمه مختلف و دقیق را برای توصیف کامل آن انتخاب کنید. اما آیا این امکان برای احساسات عمیق بشری هم وجود دارد؟ واقعیت این است که آدم ها در نقاط مختلف دنیا، حفره های عمیقی در واژگان و کلمات خود دارند که گاهی همین حفره ها، آن ها را درون خود گم می کند و احساساتشان را ناقص و ناگفتنی باقی می گذارد! کتاب واژه نامه حزن های ناشناخته (The Dictionary of Obscure Sorrows) دقیقا همان چیزیست که این حفره های خالی را پر می کند و همه آدم ها برای بیان احساسات عمیق و ناشناخته درونی شان به آن نیازمندند. جان کونیگ (John Koenig) با نوشتن این کتاب، بخش زیادی از ناشناخته های گم شده درونتان را دوباره بیرون کشیده و به شکل واژه هایی قابل استفاده درآورده است که زندگی و برقراری ارتباط را برایتان آسان تر می کند. این کتاب مجموعه ای از واژگان جدید و بدیعی است که به شما کمک می کند حالات و تجربیات درونی تان را بسیار آسان تر و قابل فهم تر به دیگران ابراز کنید. خواندن این کتاب پرفروش نیویورک تایمز شکل جدیدی را به روزهای شما می بخشد و ناجی ماهری برای تجربه های حسی شماست!
نکوداشت های کتاب واژه نامه حزن های ناشناخته
- کونیگ در این کتاب به گوشه های تنهایی تجربه ی انسانی نور می تاباند و کلماتی را برای عجیب ترین احساساتی که غیرقابل انکارند، بیان می کند. این کتاب بسیار مسحورکننده است. (The Washington Post)
- یک کتاب به تمام معنا جدید و نو! اثری که شبیه به یک فرهنگ لغت برای غم های مبهم عمل کرده و احساسات را به شکل شاعرانه تعریف می کند که همه ما آن را تجربه می کنیم، اما کلماتی برای بیان آن نداریم! (until now)
- بسیار درخشان! (New York Magazine)
- این کتاب کلمات جدیدی را خلق می کند که به همه آن ها نیازمندیم اما معادلی برای آن نداریم! (جان گرین، نویسنده پرفروش نیویورک تایمز کتاب The Fault in Our Stars)
- این اثر مجموعه ای از کلمات ساخته شده است که به خوبی برخی از عمیق ترین احساساتی را که انسان می تواند تجربه کند، توصیف می کند. کلماتی که به هر دلیلی هنوز با هیچ اصطلاحی تعریف نشده اند! (Bustle)
- کلمات این قدرت را دارند که دگرگون شوند و ما را وادار کنند دنیا را از دریچه ای متفاوت ببینیم. کونیگ، احساسات به ظاهر غیرقابل ارتباطی را که ما به عنوان انسان هر روز تجربه می کنیم، به هم وصل می کند و کلماتی را برای آنها بیان می کند. کونیگ به طرز درخشانی از طریق احساسات و عواطفی که در کلمات جدید وجود دارد، راهی را برای نشان دادن نحوه ارتباط ما با خود و دیگران ایجاد می کند. (BoDean Warnock, Booklist)
در بخشی از کتاب واژه نامه حزن های ناشناخته می خوانیم
اغلب موجودات زنده نیازی ندارند ارزش زندگی را به خود یادآور شوند. آن ها به سادگی زمان را سپری می کنند. گربه ای پیر می تواند به راحتی پشت ویترین کتاب فروشی بنشیند و ساعت ها را با تماشای عابران سپری کند. گربه به آهستگی پلک می زند و با نفس های منظم، بی آن که به چیزی فکر کند، بی خیال به تماشای وَنی می نشیند که در حال تخلیه ی بارش در آن سوی خیابان است. چه راه وروش خوبی! طریق چندان بدی برای زیستن نیست. بخش اعظم زندگی در این حالت در زمان روزمره سپری می شود. هیچ جدال عظیمی، هیچ آیین مقدسی، هیچ دریافت غیرمنتظره ای در کار نیست. تنها یک خانه زیستی ساده و معمولی که در تصاویری کوچک این سو و آن سو ثبت شده است. تمام آن اشیاء کوچکِ ارزان قیمت. آن لرزش پرسروصدای پنکه سقفی چرخان؛ یک جفت مسواک در لیوان مجاور سینک روشویی، صدای جیغ زمخت درِ توریِ قدیمی، صدای غیژغیژ الکترونیکی خشک رسیدی در حال چاپ، سروصدای بلند کسی که در طبقه ی بالا دوش می گیرد. احساس به پاکردنِ یک جفت جوراب پشمی در صبحی زمستانی و ازپادرآوردن آن ها در پایان روز. این ها احساساتی هستند که بی آن که غرقشان شویم از ذهنمان می گذرند. برای بسیاری شان هیچ ارزشی قائل نیستیم. اما چندصد سال دیگر، این جهان شخصیت های کاملاً متفاوتی را به خود خواهد دید. آن ها دیگر برای این به گذشته نمی نگرند که دریابند چه کسی یا چه زمانی در نبردها پیروز شد. برعکس، آن ها به این خواهند اندیشید که ما روزهای خود را چگونه زیستیم و سپس مصنوعات گران بهای جهان را، آن گونه که در گذشته بود، با تمام جزئیات کوچک و اندوه بارش گرد خواهند آورد. آن ها پیِ یافتن نقاشی های به جامانده در حاشیه ی کتاب های درسی ما و قاصدک های خشک شده لابه لای اوراق دفاتر خواهند رفت. آن ها برای تصور احساسی که لمس لباس های ما بر بدنمان داشته و ناهار یک روز معمولی و هزینه ی احتمالی آن در ذهن خواهند کوشید.
خلاصه کتاب واژه نامه ی حزن های ناشناخته
واژه نامه ی حزن های ناشناخته مجموعه ای از واژگان نو برای بیان عواطف است. رسالت این واژه نامه تاباندن نور آگاهی بر غرابت بنیادی انسان بودن است؛ تمامی دردها، افکار اهریمنی، احساسات و احوالات، خوشی ها و امیالی که زمزمه شان در پس زمینه ی حیات روزمره به گوش می رسد. در زبان احساسات نقطه ی کور بزرگی وجود دارد؛ حفره های وسیعی در واژگان هست که حتی از نبودنشان مطلع نیستیم. ما هزاران هزار کلمه برای توصیف انواع مختلف سهره ها و قایق ها و زیرجامه های تاریخی داریم، اما برای به تصویرکشیدن ظرافت های دلپذیر تجربه ی بشری چیزی جز واژگان اولیه و بدوی نداریم. این کتابْ فرهنگی از واژگان است؛ شعری درباره ی همه چیز. واژه نامه ی حزن های ناشناخته با تعاریفی که براساس مضمون گروه بندی شده اند به شش فصل تقسیم شده است: جهان بیرون، خود درون، آدم هایی که می شناسید، آدم هایی که نمی شناسید، گذر زمان و جست وجوی معنا. تعاریف بی هیچ ترتیب خاصی مرتب شده اند و زندگی نیز به همین طریق است؛ درست مانند احساسات که همچون آب یا هوا بی مقصد در ذهن شما جاری و ساری اند. تمامی کلمات این واژه نامه جدید هستند. برخی از میان انبوهی زباله ی دورریز نجات یافته و بازتعریف شدند، برخی دیگر از پارچه ای کامل و یک دست دوخته شدند، اغلب آن ها اما از به هم دوختن تکه هایی از صد زبان مختلف، خواه زنده و خواه مرده، به دست آمدند. مقصود این کلمات لزوما استفاده از آن ها در گفت وگو نیست. مقصود هستی یافتن برای خود کلمه است. با این هدف که به آن بخش سرگردان و رام نشدنی ذهن خود نظمی بدهید تا خود بتوانید آن آشفتگی را با کلام ذهنی خویش حل وفصل کنید، بی آن که احساس گم گشتگی بیش از اندازه شود؛ با این علم که همه ی ما کم وبیش گم گشته ایم.
فهرست مطالب کتاب
- درباره ی کتاب
- فصل اول: در میانه ی زیستن و رؤیاپردازی
- فصل دوم: سرزمین رام نشده ی درون
- فصل سوم: تلفیق جاذبه ها
- فصل چهارم: چهره هایی در میان جمعیت
- فصل پنجم: قایق ها در مقابل جریان
- فصل ششم: خطر کن و تاس ها را بینداز
- پسگفتار: واژگان جدید و استفاده از آن ها
- قدردانی
- یک توصیه
شناسنامه کتاب واژه نامه ی حزن های ناشناخته
- نویسنده: جان کونیگ
- مترجم: سوما زمانی
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر میلکان
- تعداد صفحات: 223
- موضوع کتاب:کتاب روانشناسی بزرگسالان
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : ندارد
همه آدم هایی که می خواهند به صلح درونی برسند و ارتباط موثری را با خودشان و دیگران برقرار کنند به این واژه نامه ناشناخته نیاز دارند تا آنچه را که درون خود احساس می کنند، اما کلمه ای برای آن وجود ندارد به زبان آورند. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.