معرفی کتاب واژه نامه‌ی حزن های ناشناخته اثر جان کونیگ

  شنبه، 12 شهریور 1401   زمان مطالعه 8 دقیقه
معرفی کتاب واژه نامه‌ی حزن های ناشناخته اثر جان کونیگ
تابه‌حال برایتان پیش آمده که در یک موقعیت خاص‌، تجربه عمیقی را درون خودتان احساس کنید اما هیچ واژه‌ای را برای توصیف آن نداشته باشید؟ کتاب واژه نامه حزن‌های ناشناخته که جان کونینگ آن را نوشته است، همان راهنماییست که به عواطف شما امکان بیان‌شدن بخشیده! برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد این کتاب همراه ما باشید.

درباره جان کونیگ

جان کونیگ سازنده ویدئو، صداپیشه، طراح گرافیک و نویسنده است. او که در آیداهو متولد شد و در ژنو، سوئیس بزرگ شد، فرهنگ لغت غم های مبهم را در سال 2009 ایجاد کرد. او با همسر و دخترش در مینیاپولیس زندگی می کند. نویسنده خلاق و بی نظیر کتاب واژه نامه حزن های ناشناخته، جان کونیگ است. او متولد آیهادو و بزرگ شده ژنو سوییس است که در زمینه های گوناگونی مانند نویسندگی، دوبله، هنر گرافیک و فیلم سازی فعالیت می کند. این نویسنده محبوب با نگارش کتاب واژه نامه حزن های ناشناخته به شهرت رسید و امروزه عده زیادی طرفدار این اثر خلاقانه او هستند.

پوستر جان کونیگ

درباره واژه نامه ی حزن های ناشناخته

تا حالا اتفاق افتاده حسی میان دلتنگی و بی حوصلگی را تجربه کنید، درحالی که نه کاملا دلتنگ هستید و نه کاملا بی حوصله؟! اگر آذری زبان باشید، می دانید که برای این حالت واژه ای وجود دارد به نام «داریخماخ». حالتی بین دلتنگی و بی حوصلگی که نه این است و نه آن، درعین حال هم این است و هم آن! اما این واژه را فقط کسانی که آذری زبان هستند در دایره واژگانشان دارند و می توانند حس و حالشان را با آن بیان کنند! شاید این اتفاق برایتان عجیب باشد، اما همه ما گاهی حالاتی را درون خودمان احساس می کنیم که علی رغم عمق زیادی که دارند، واژه ای برای بیان آن نیست. همین اتفاق هم در بسیاری از موارد باعث می شود نتوانیم آنچه را که در لحظه احساس می کنیم، به زبان آوریم و ارتباط موثری را با درون خودمان و دیگران برقرار کنیم. تابه حال به این فکر کرده اید که برای توصیف هر شیء یا مکان، هر برهه از تاریخ و یا چیزهای دیگر، چند ده معادل را می توان به کار برد؟ مثلا زمانی که قرار است درباره یک نوع لباس صحبت کنید، می توانید چندین کلمه مختلف و دقیق را برای توصیف کامل آن انتخاب کنید. اما آیا این امکان برای احساسات عمیق بشری هم وجود دارد؟ واقعیت این است که آدم ها در نقاط مختلف دنیا، حفره های عمیقی در واژگان و کلمات خود دارند که گاهی همین حفره ها، آن ها را درون خود گم می کند و احساساتشان را ناقص و ناگفتنی باقی می گذارد! کتاب واژه نامه حزن های ناشناخته (The Dictionary of Obscure Sorrows) دقیقا همان چیزیست که این حفره های خالی را پر می کند و همه آدم ها برای بیان احساسات عمیق و ناشناخته درونی شان به آن نیازمندند. جان کونیگ (John Koenig) با نوشتن این کتاب، بخش زیادی از ناشناخته های گم شده درونتان را دوباره بیرون کشیده و به شکل واژه هایی قابل استفاده درآورده است که زندگی و برقراری ارتباط را برایتان آسان تر می کند. این کتاب مجموعه ای از واژگان جدید و بدیعی است که به شما کمک می کند حالات و تجربیات درونی تان را بسیار آسان تر و قابل فهم تر به دیگران ابراز کنید. خواندن این کتاب پرفروش نیویورک تایمز شکل جدیدی را به روزهای شما می بخشد و ناجی ماهری برای تجربه های حسی شماست!

نکوداشت های کتاب واژه نامه حزن های ناشناخته

  • کونیگ در این کتاب به گوشه های تنهایی تجربه ی انسانی نور می تاباند و کلماتی را برای عجیب ترین احساساتی که غیرقابل انکارند، بیان می کند. این کتاب بسیار مسحورکننده است. (The Washington Post)
  • یک کتاب به تمام معنا جدید و نو! اثری که شبیه به یک فرهنگ لغت برای غم های مبهم عمل کرده و احساسات را به شکل شاعرانه تعریف می کند که همه ما آن را تجربه می کنیم، اما کلماتی برای بیان آن نداریم! (until now)
  • بسیار درخشان! (New York Magazine)
  • این کتاب کلمات جدیدی را خلق می کند که به همه آن ها نیازمندیم اما معادلی برای آن نداریم! (جان گرین، نویسنده پرفروش نیویورک تایمز کتاب The Fault in Our Stars)
  • این اثر مجموعه ای از کلمات ساخته شده است که به خوبی برخی از عمیق ترین احساساتی را که انسان می تواند تجربه کند، توصیف می کند. کلماتی که به هر دلیلی هنوز با هیچ اصطلاحی تعریف نشده اند! (Bustle)
  • کلمات این قدرت را دارند که دگرگون شوند و ما را وادار کنند دنیا را از دریچه ای متفاوت ببینیم. کونیگ، احساسات به ظاهر غیرقابل ارتباطی را که ما به عنوان انسان هر روز تجربه می کنیم، به هم وصل می کند و کلماتی را برای آنها بیان می کند. کونیگ به طرز درخشانی از طریق احساسات و عواطفی که در کلمات جدید وجود دارد، راهی را برای نشان دادن نحوه ارتباط ما با خود و دیگران ایجاد می کند. (BoDean Warnock, Booklist)

در بخشی از کتاب واژه نامه حزن های ناشناخته می خوانیم

اغلب موجودات زنده نیازی ندارند ارزش زندگی را به خود یادآور شوند. آن ها به سادگی زمان را سپری می کنند. گربه ای پیر می تواند به راحتی پشت ویترین کتاب فروشی بنشیند و ساعت ها را با تماشای عابران سپری کند. گربه به آهستگی پلک می زند و با نفس های منظم، بی آن که به چیزی فکر کند، بی خیال به تماشای وَنی می نشیند که در حال تخلیه ی بارش در آن سوی خیابان است. چه راه وروش خوبی! طریق چندان بدی برای زیستن نیست. بخش اعظم زندگی در این حالت در زمان روزمره سپری می شود. هیچ جدال عظیمی، هیچ آیین مقدسی، هیچ دریافت غیرمنتظره ای در کار نیست. تنها یک خانه زیستی ساده و معمولی که در تصاویری کوچک این سو و آن سو ثبت شده است. تمام آن اشیاء کوچکِ ارزان قیمت. آن لرزش پرسروصدای پنکه سقفی چرخان؛ یک جفت مسواک در لیوان مجاور سینک روشویی، صدای جیغ زمخت درِ توریِ قدیمی، صدای غیژغیژ الکترونیکی خشک رسیدی در حال چاپ، سروصدای بلند کسی که در طبقه ی بالا دوش می گیرد. احساس به پاکردنِ یک جفت جوراب پشمی در صبحی زمستانی و ازپادرآوردن آن ها در پایان روز. این ها احساساتی هستند که بی آن که غرقشان شویم از ذهنمان می گذرند. برای بسیاری شان هیچ ارزشی قائل نیستیم. اما چندصد سال دیگر، این جهان شخصیت های کاملاً متفاوتی را به خود خواهد دید. آن ها دیگر برای این به گذشته نمی نگرند که دریابند چه کسی یا چه زمانی در نبردها پیروز شد. برعکس، آن ها به این خواهند اندیشید که ما روزهای خود را چگونه زیستیم و سپس مصنوعات گران بهای جهان را، آن گونه که در گذشته بود، با تمام جزئیات کوچک و اندوه بارش گرد خواهند آورد. آن ها پیِ یافتن نقاشی های به جامانده در حاشیه ی کتاب های درسی ما و قاصدک های خشک شده لابه لای اوراق دفاتر خواهند رفت. آن ها برای تصور احساسی که لمس لباس های ما بر بدنمان داشته و ناهار یک روز معمولی و هزینه ی احتمالی آن در ذهن خواهند کوشید.

خلاصه کتاب واژه نامه ی حزن های ناشناخته

واژه نامه ی حزن های ناشناخته مجموعه ای از واژگان نو برای بیان عواطف است. رسالت این واژه نامه تاباندن نور آگاهی بر غرابت بنیادی انسان بودن است؛ تمامی دردها، افکار اهریمنی، احساسات و احوالات، خوشی ها و امیالی که زمزمه شان در پس زمینه ی حیات روزمره به گوش می رسد. در زبان احساسات نقطه ی کور بزرگی وجود دارد؛ حفره های وسیعی در واژگان هست که حتی از نبودنشان مطلع نیستیم. ما هزاران هزار کلمه برای توصیف انواع مختلف سهره ها و قایق ها و زیرجامه های تاریخی داریم، اما برای به تصویرکشیدن ظرافت های دلپذیر تجربه ی بشری چیزی جز واژگان اولیه و بدوی نداریم. این کتابْ فرهنگی از واژگان است؛ شعری درباره ی همه چیز. واژه نامه ی حزن های ناشناخته با تعاریفی که براساس مضمون گروه بندی شده اند به شش فصل تقسیم شده است: جهان بیرون، خود درون، آدم هایی که می شناسید، آدم هایی که نمی شناسید، گذر زمان و جست وجوی معنا. تعاریف بی هیچ ترتیب خاصی مرتب شده اند و زندگی نیز به همین طریق است؛ درست مانند احساسات که همچون آب یا هوا بی مقصد در ذهن شما جاری و ساری اند. تمامی کلمات این واژه نامه جدید هستند. برخی از میان انبوهی زباله ی دورریز نجات یافته و بازتعریف شدند، برخی دیگر از پارچه ای کامل و یک دست دوخته شدند، اغلب آن ها اما از به هم دوختن تکه هایی از صد زبان مختلف، خواه زنده و خواه مرده، به دست آمدند. مقصود این کلمات لزوما استفاده از آن ها در گفت وگو نیست. مقصود هستی یافتن برای خود کلمه است. با این هدف که به آن بخش سرگردان و رام نشدنی ذهن خود نظمی بدهید تا خود بتوانید آن آشفتگی را با کلام ذهنی خویش حل وفصل کنید، بی آن که احساس گم گشتگی بیش از اندازه شود؛ با این علم که همه ی ما کم وبیش گم گشته ایم.

فهرست مطالب کتاب

  • درباره ی کتاب
  • فصل اول: در میانه ی زیستن و رؤیاپردازی
  • فصل دوم: سرزمین رام نشده ی درون
  • فصل سوم: تلفیق جاذبه ها
  • فصل چهارم: چهره هایی در میان جمعیت
  • فصل پنجم: قایق ها در مقابل جریان
  • فصل ششم: خطر کن و تاس ها را بینداز
  • پسگفتار: واژگان جدید و استفاده از آن ها
  • قدردانی
  • یک توصیه

شناسنامه کتاب واژه نامه ی حزن های ناشناخته

  • نویسنده: جان کونیگ
  • مترجم: سوما زمانی
  • زبان: فارسی
  • ناشر چاپی: نشر میلکان
  • تعداد صفحات: 223
  • موضوع کتاب:کتاب روانشناسی بزرگسالان
  • نسخه الکترونیکی:دارد
  • نسخه صوتی : ندارد

همه آدم هایی که می خواهند به صلح درونی برسند و ارتباط موثری را با خودشان و دیگران برقرار کنند به این واژه نامه ناشناخته نیاز دارند تا آنچه را که درون خود احساس می کنند، اما کلمه ای برای آن وجود ندارد به زبان آورند. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
عرض ارادت فریبا نادری به امام خمینی(ره): مرد بزرگ جایت خالی است در میان مردمان سرزمینِ نور؛ ممنون که این انقلاب رو برایمان رقم زدی+ عکس (117 نظر) الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (114 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (108 نظر) تذکر جدی علی دایی به اعجوبه طنز ایران: دفعه آخرت باشد که ادای من را درآوردی! (81 نظر) سحر زکریا خطاب به شهاب حسینی: این جماعت چه می دانند که در خیابان با من چه کردید از اینکه یورش آوردید برای زدن من فراموش نمی کنم! +عکس (62 نظر) علی دایی در واکنش به تقلید صدایش در مراسم استقلالی‌ها: در گذشته پادشاهان دلقک‌هایی داشتند که وظیفه‌شان تقلید صدا و خنداندن مردم بود+عکس (62 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (54 نظر) سحر زکریا: بهنوش بختیاری نخود هر آشه در حد من نیست که بخوام باهاش دهن به دهن بشم! خانم بختیاری در بین همکاران جوک هستن!+فیلم (54 نظر) شیلا خداداد: موهامو رنگ نمیکنم چون همینجوری و نچرال بودن رو دوست دارم؛ وقتی عروسی برم لاک میزنم و برمیگردم پاک میکنم+ ویدیو (39 نظر) مریم مومن: تمام پسرهای محله رو زدم هیچکس بدون اجازه من نباید از کوچه رد میشد باید زنگ در رو میزدن بعد رد میشدن+فیلم (37 نظر) (فیلم) مصاحبه با دختری که با پوشش متفاوت از رهبر انقلاب در غرفه‌اش استقبال کرد / هیچ گونه صحبتی درباره پوشش و حجاب من نشد (32 نظر) امام جمعه پردیسان: از رهبری تقاضا دارم اجازه ساخت بمب اتم را صادر کنند +فیلم (32 نظر) ژیلا صادقی: من زنی هستم، آزاد/ در فطرت من حیا نهاده شده/می‌دانم از کجا باید شروع کنم و کجا می‌شود رها شد (32 نظر) لیلا اوتادی: من ترک هستم، منتها نه تُرک تبریز و اردبیل؛ ترک قشقاییِ شیراز هستم+ویدیو (31 نظر) مهراوه شریفی نیا، بازیگر سریال کیمیا با پوششی متفاوت و با گوشواره هایی با طرح انگور در شبکه تلویزیونی افغانستان حضور یافت+ویدیو/ تعریف و تمجید خانم بازیگر از مهمان نوازی مردم در کابل (31 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
فال شمع روزانه امروز چهارشنبه 7 آذر 1403
فال قهوه با نشان روز چهارشنبه 7 آذر ماه 1403
فال روزانه امروز چهارشنبه 7 آذر ماه 1403
باقری: پاسخ به اسرائیل ورای تصورات سران رژیم طرح‌ریزی شده است
فال ابجد روزانه چهارشنبه 7 آذر 1403
فال انبیاء روزانه چهارشنبه 7 آذر 1403
رابعه اسکویی: پشیمانم؛ اگر می دانستم اعدامم نمی کنند زودتر به ایران می آمدم/ باید جنازه‌ام به ایران می‌آمد
قالیباف:قاچاق روزانه 30 میلیون لیتر سوخت سازماندهی شده است
فال حافظ با تفسیر امروز چهارشنبه 7 آذر 1403 + فیلم
تبریک تولد عاشقانه و زیبای امید عالیشاه به همسرش با یک متن احساسی و خاص/ چه اسفندها دود کردیم برای تو...+عکس
جدیدترین خبر از وضعیت سلامتی کاپیتان پرسپولیس بعد ضربه شدید؛ امید عالیشاه باید جراحی شود
اعتصاب نیروهای پشتیبانی علوم‌پزشکی شوشتر
26 راز زیبایی و جوانی به توصیه متخصصان پوست و زیبایی / کرم هایی که باید و نباید استفاده کنید
این افراد دیرتر به آلزایمر مبتلا می‌شوند
گوشت قرمز زیاد مصرف می‌کنید؟ اگر نمی‌خواهید سرطان بگیریر حتما این توصیه را جدی بگیرید
منتخب روز   
رابعه اسکویی: پشیمانم؛ اگر می دانستم اعدامم نمی کنند زودتر به ایران می آمدم/ باید جنازه‌ام به ایران می‌آمد نبرد سخت بازیگران زن و مرد ایرانی در لبنان/ الناز حبیبی، علیرام نورایی، لیندا کیانی، لادن مستوفی: سختی های زیادی رو تحمل می کنیم!+فیلم کلیپ سخنان پر مهر و محبت مقام معظم رهبری در مورد بانوان بد حجاب تصاویر دیده نشده عروسی دختر ناصرالدین شاه تا چایی‌خوری در کاخ گلستان + عکس (ویدئو) کُری‌خوانی نعیمه نظام دوست در جوکر برای احسان علیخانی: برا اذیت کردن علیخانی، برنامه ویژه دارم/ مهم‎‌ترین استراتژی و تکنیکم اینه که رها و آزاد باشم ترکیه شعار "زن زندگی آزادی" را ممنوع اعلام کرد جزئیات وضعیت کاپیتان عالیشاه / 24 ساعت باید تحت نظر باشد خبر تاسف برانگیز امروز/ حدس میزنید در جهان تکنولوژی زده‌ی امروز هر ساعت چند زن بدست نزدیکانش به قتل میرسد؟ مفاخر ورزشی ایران/ سعید معروف جادوگر والیبال را بیشتر بشناسیم (فیلم) بیش از 60 درصد ایرانی‌ها تمایل دارند مهاجرت کنند / حس تعلق به ایران به شدت کاهش یافته ... تهران گردی / معرفی 36 پارک تفریحی و جذاب تهران؛ پایتخت را بهتر بشناسید آلبوم تصاویر ورزشی و خصوصی محمدهادی ساروی کُشتی گیر چشم ابرو مشکی ایرانی ؛ از کافه گردی و پاریس گردی تا پُشتک روی تُشک و مدال طلا