به گزارش پایگاه خبری ساعدنیوز، فارس نوشت:
«فکرکنم کارگردان قبل از هر سکانس میگه صدا، دوربین، سیگار، حرکت» این یکی از واکنشها به سیگارهای پرتکرار در سریال زخم کاری است. رئیس دبیرخانه ستاد کنترل دخانیات وزارت بهداشت بهزاد ولیزاده امروز 6 مرداد از نامه نگاری با دادستانی و شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره تبلیغ دخانیات در شبکه نمایش خانگی و سینما خبر داد و گفت که اگر به تبلیغ محصولات دخانی در سینما و شبکه نمایش خانگی توجه نشود، میتوان گفت «تمام اقدامات وزارت بهداشت درجهت کنترل مصرف دخانیات آب در هاون کوبیدن است.»
مرداد ماه 1390 بود که صدا و سیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر اساس مصوبه ستاد کشوری کنترل دخانیات، موظف به انجام اقدامات لازم برای نمایش ندادن مصرف دخانیات توسط هنرپیشگان در فیلمها و سریالهای ایرانی و خارجی شدند.
آمارها نشان میدهد نوجوانهایی که در معرض نمایش مصرف دخانیات در فیلمها بودند 12 برابر دیگر نوجوانان به اعتیاد روی میآورند. بازیگر کشورمان داریوش سلیمی میگوید که از 13 سالگی سیگار را شروع کردم و 40 سال درگیر اعتیاد بودم فقط برای اینکه «هنرمند محبوبم سیگار را با ولعِ خاصی میکشید.»
این درحالی است که در اغلب فیلمهای نمایشخانگی و سینما سکانسهای سیگار پر تکرار هستند.
تحقیقات جهانی بیانگر آن است که صنعت دخانیات برای افزایش مصرف محصولات دخانی، سالانه میلیاردها دلار هزینه میکند. نمایش استعمال دخانیات در تولیدات تلویزیونی و فیلمهای سینمایی، راهی برای ترویج مصرف دخانیات و در عین حال دور زدن ممنوعیتهای تبلیغاتی دخانیات است که در بیشتر کشورها وجود دارد.
جامعهشناس امانالله قراییمقدم معتقد است که رسانه یکی از خرده مواردی محسوب میشود که میتواند «تا حدی انسان را به سمت دخانیات و اعتیاد سوق دهد، اما عامل اصلی یک معضل نیست.»
اما رضا فریدی، روانشناس بالینی با اشاره به اینکه فیلمها و سریالها محبوبیت و جذابیت برای سیگار ایجاد میکنند میگوید که نوجوانان سعی میکنند حداقل در سیگار کشیدن شبیه شخصیتهای محبوبشان باشند.
رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات معتقد است که در اولین گام پیشگیری از تبلیغات و نمایش سیگار در سینما و سریالها با توجه به اینکه قانون خوبی در بحث ممنوعیت تبلیغات دخانیات داریم فقط کافی است نهادهای ناظر به درستی مسئولیتشان را انجام بدهد.