ساعدنیوز
ساعدنیوز

معرفی رمان فونتامارا اثر اینیا تسیو سلیونه

  سه شنبه، 01 تیر 1400   زمان مطالعه 6 دقیقه
معرفی رمان فونتامارا اثر اینیا تسیو سلیونه
فونتامارا رمانی تلخ ولی بسیار مهم از نویسنده ایتالیایی، اینیاتسیو سیلونه است که در آن به بررسی زندگی مردم یک روستا به نام فونتامارا می‌پردازد. رمان‌های سیلونه شایسته مطالعه هستند و ما فونتامارا را در لیست کتاب‌های پیشنهادی قرار می‌دهیم.

درباره کتاب فونتامارا

فونتامارا رمانی از نویسنده ی ایتالیایی اینیاتسیو سیلونه است که در زمان پناهندگی اش از پلیس فاشیست در داووس سوئیس در سال 1933 نوشته شده است.
این رمان که اولین رمان سیلونه است و مشهورترین اثر وی محسوب می شود. با استقبال جهانی روبرو شد و بیش از یک میلیون و نیم نسخه به بیست و هفت زبان فروخت.
فونتامارا یک روستای کوچک و خیالی در مارسیکا در منطقه آبروزو است. مردم فونتامارا فقیر هستند و روستا آنقدر دور است که شهروندان از وقایع عمده اجتماعی مانند ظهور فاشیسم بی اطلاع هستند. یک شکاف عظیم بین دهقانان که اهالی فونتامارا هستند و کسانی که در شهر زندگی می کنند وجود دارد. آنها برای زنده ماندن روی زمین کار می کنند ، به عنوان ابزاری برای پیشرفت اقتصادی به مهاجرت روی می آورد و از وقایع خارج از شهر خود بی اطلاع هستند. آنها از بقیه ایتالیا جدا شده اند و از مدرنیته و فناوری جدید هیچ ندارند و مدام مورد سواستفاده قرار می گیرند.
سیلونه در کتاب فونتامارا رنجهای دهقانانی را توصیف می کند که هنوز تحت فئودالیسم زندگی می کنند و تحت رژیم جدید فاشیستی موسولینی بار سختی بیشتری می کشند. داستان آن با شوخ طبعی و تعلیق بیان شده است و به مضامینی چون سیاست و دین ، انقلاب و عرفان می پردازد. تلاش های مردم برای رهایی از چنگال این حکومت فاشیستی بسیار زیبا و خواندنی به تصویر کشیده شده است.
فونتامارا توسط منوچهر آتشی ترجمه شده و انتشارات علمی فرهنگی آن را منتشر کرده است.

خلاصه داستان فونتامارا

داستان رمان به مصائب روستاییان فونتامارا می پردازد که تصمیم می گیرند برای احقاق حقوقشان به شهر بروند. اعتراضات روستاییان نتیجه نمی دهد و مقامات می کوشند با وعده و وعید، آن ها را راضی نگه دارند. رمان فونتامارا شامل ده فصل است که حول موضوع واحدی دور می زند. زندگی سخت و طاقت فرسا، بیگاری، مزدِ بخور و نمیر و استثمار اربابان و حکومتی که پشت اربابان ایستاده. عده ای از زنان روستا برای بازپس گیری آب رودخانۀ دهکده که مسیر آن به ناحق به طرف زمین های زراعی دون کارلو ماگنا، سرازیر شده، راهی شهر می شوند. مأموران شهرداری مانع ورود زنان می شود. بعد از درگیری، رئیس پلیس دستور می دهد زنان را نزد پودستا، جانشین شهردار ببرند. زنان به خانه معاون ترادر می روند. در آن جا با دون چیرکوستانتسا که در بین روستاییان محبوبیتی دارد برخورد می کنند. دون چیرکوستانتسا فردی دو وجهی است و رابط بین اهالی ده و مقامات است. با وساطت او، آب رودخانه را بین روستاییان و مالک محلی حکومت تقسیم می کنند. براردو ویولا که یکی از جوانان دهکده است، زیر بار حرف زور نمی رود و اهالی ده را علیه حکومت می شوراند.

درباره نویسنده فونتامارا

سیلونه دوران کودکی را با فقر و تنگدستی گذراند و در زمین لرزه سال ۱۹۱۵ ایتالیا پدر و مادر و پنج برادر خود را از دست داد. در ۱۹۲۱ به حزب کمونیست ایتالیا پیوست و با دستگاه فاشیستی موسولینی به مبارزه پرداخت. در ۱۹۲۷ سفری به شوروی کرد و پس از بازگشت از آن سفر مانند همکاران دیگر خود آندره ژید و آرتور کوستلر و غیره راه مستقلی در پیش گرفت، چنان که در ۱۹۳۰ از حزب کمونیست استعفا داد. وی به علت فعالیتهای سیاسی ناگزیر شد در ۱۹۳۰ به سویس بگریزد.

قسمتی از کتاب فونتامارا

ظرف مدت بیست سال، همان زمین، همان باران و برف، همان روزهای مقدس، همان غذا، همان دلتنگی و همان درد و همان فقر بود. فقری که از پدران رسیده و آنان نیز از پدربزرگ ها به ارث برده بودند. نتیجه اینکه کار سخت و شرافتمندانه هرگز دردی را دوا نکرده است. شریرانه ترین بی عدالتی ها، آنجا چنان عمری طولانی داشتند که جای خود را در میان پدیده های طبیعی مثل باد و باران و برف باز کرده بودند.(رمان فونتامارا – صفحه ۹)

شرم آوره که آدم از بدبختی مردم خنده ش بگیره. (رمان فونتامارا – صفحه ۳۷)

شما رعیت هستین! شما را ساختن که زجر بکشین! (رمان فونتامارا – صفحه ۴۱)

هر زنی در فونتامارا به مردش گوشزد می کرد: سرت به کار خودت باشه، خودتو به گیر نگهبان ننداز، خونواده خودتو به هم نریز، بذار دیگران تو دردسر بیفتن. (رمان فونتامارا – صفحه ۶۵)

ژنرال بالدیسرا خیلی فقیر بود، شاید بتوان گفت بینواترین مرد فونتامارا، اما دلش نمی خواست هیچ کس از این مطلب سردربیاورد، و به انواع حقه ها متوسل می شد تا گرسنگی خود را – که سال های زیادی او را در کام فرو برده بود – بپوشاند. در میان خیلی چیزهای دیگر، یکی هم این بود که روزهای یکشنبه، با بهانه های عجیب وغریب از خانه بیرون می رفت و عصر که برمی گشت، مثل همیشه هوشیار و گرسنه بود، اما به سبکی تلوتلو می خورد و خلال دندانی را در دهانش نگه می داشت تا نشان دهد که گوشت خورده و مشروب زیادی سرکشیده و از عهده بوالهوسی هایش حسابی برآمده است. (رمان فونتامارا – صفحه ۶۷)

وقتی حکومت جدیدی روی کار می آید، یک دهقان فقیر کاری از دستش برنمی آید جز آنکه بگوید: «شاید خدا حکومت خوبی برای ما بفرستد!» عیناً مثل وقتی که در تابستان ابرهای فراوانی در افق پیدا می شود و کار دهقان ها نیست که بگویند باران می بارد یا تگرگ، بلکه پدر جاودانی است که می داند. (رمان فونتامارا – صفحه ۹۵)

رعایا، شخم می زدند، زمین را هموار می کردند، بیل می زدند، درو می کردند، خرمنکوبی می کردند و وقتی که همه چیز تمام می شد یک آدم غریبه می آمد و تمام منافع را می برد. کی می توانست اعتراض کند؟ حتی نمی توانستی اعتراض کنی زیرا همه چیز قانونی بود، فقط خود اعتراض غیرقانونی بود. (رمان فونتامارا – صفحه ۱۳۱)

یک چیز روشن بود: روز به روز قوانین جدیدی به نفع مالکین سبز می شد، اما قوانین کهنی که به نفع رعایا بود منسوخ می شد و آن هایی که به ضررشان بود باقی می ماند. (رمان فونتامارا – صفحه ۱۳۶)

هر بانکی عظیم تر از بانک قبلی بود و بعضی از آن ها مثل کلیسا گنبد و قبه داشتند. گرداگرد آن ها انبوهی از آدم و اتومبیل وجود داشت. براردو هرگز از تحسین این چیزها خسته نمی شد. من پرسیدم: «اما این ها گنبد دارن، شاید کلیسا باشن!» براردو باخنده جواب داد: «آره، اما مربوط به خدای دیگه. خدایی که حقیقتا بر زمین حکومت می کنه، پوله. و او بر همه کس حکومت می کنه، حتی بر کشیش هایی مثل دون آباکیو که درباره خدای آسمان صحبت می کنن. حالا که خدای تازه بر زمین حکومت می کنه، کاش ما با اعتقاد به همان خدای قدیمی از بین می رفتیم.» (رمان فونتامارا – صفحه ۱۶۵)

شناسنامه کتاب فونتامارا

نویسنده: اینیا تسیو سلیونه

مترجم: منوچهر آتشی

ناشر: امیر کبیر

تعداد صفحات: 196

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
عرض ارادت فریبا نادری به امام خمینی(ره): مرد بزرگ جایت خالی است در میان مردمان سرزمینِ نور؛ ممنون که این انقلاب رو برایمان رقم زدی+ عکس (171 نظر) (فیلم) نظر رهبر معظم انقلاب درباره تخت جمشید / افتخاری ندارد، خدا می‌داند چقدر بیگناه مقابل تخت طاغوت‌های زمان به قتل می‌رسیدند ... (90 نظر) سحر زکریا: بهنوش بختیاری نخود هر آشه در حد من نیست که بخوام باهاش دهن به دهن بشم! خانم بختیاری در بین همکاران جوک هستن!+فیلم (88 نظر) (فیلم) مصاحبه با دختری که با پوشش متفاوت از رهبر انقلاب در غرفه‌اش استقبال کرد / هیچ گونه صحبتی درباره پوشش و حجاب من نشد (68 نظر) سوگل طهماسبی بازیگر سریال کیمیا: بازیگران زنی که حیا و حجاب دارند در سینما جایی ندارند (51 نظر) الهام حمیدی: من مجبورم با سیلی صورتم را سرخ نگه دارم، ترجیح می‌دهم چهره‌ام همان الهام همیشه باشد تا یک چهره عمل شده تغییر یافته (50 نظر) مهراوه شریفی نیا، بازیگر سریال کیمیا با پوششی متفاوت و با گوشواره هایی با طرح انگور در شبکه تلویزیونی افغانستان حضور یافت+ویدیو/ تعریف و تمجید خانم بازیگر از مهمان نوازی مردم در کابل (44 نظر) فریبا نادری خطاب به صدف طاهریان: اگر نخواهند به تو پیشنهاد بی‌شرمانه بدهند پس باید به کی بدهند؟ والا من روم نمیشه حتما نباید اسم بدکاره روت باشه که+فیلم (43 نظر) ژیلا صادقی: من زنی هستم، آزاد/ در فطرت من حیا نهاده شده/می‌دانم از کجا باید شروع کنم و کجا می‌شود رها شد (41 نظر) عاشقانه های مازیار لرستانی با مهری خانم: دختر بابا صفورا عضو جدید به خانواده من اضافه شد، آن کس که می خندد هنوز آن خبر مخوف را نشنیده است!+فیلم (39 نظر) پزشکیان: اکثر یارانه‌ها به کسانی می‌رسد که احتیاجی به آن ندارند (38 نظر) علی دایی: دکترها گفته بودند شاید زیر عمل زنده نمانم، میتوانستم همه جای دنیا زندگی کنم اما همه درآمدم را در ایران سرمایه‌گذاری کردم...+عکس (38 نظر) نعیمه نظام دوست: با رنو افتادیم دنبال آقای عابدزاده سر یه چهارراه پیچیدیم جلوش محل نذاشت رفتم گفتم وایسا من هنرمند مملکتم گفت نه و رفت برگشتم خونه عکساشو جِر و واجِر کردم +ویدئو (37 نظر) امام جمعه پردیسان: از رهبری تقاضا دارم اجازه ساخت بمب اتم را صادر کنند +فیلم (35 نظر) جورجینا: رونالدو یک پدر فوق‌العاده و بهترین همسر است اما آشپزی نمیکند ما یک آشپز داریم اما بعضی اوقات خودم غذا درست میکنم در عربستان سقف خانه ها...+عکس (33 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
اقدام زیبا و انسان دوستانه حسن یزدانی، پهلوان ایرانی با هدیه ویژه مدال المپیک/ به ایشون باید گفت فرشته زمینی!
یک سگ پوتین را به عذرخواهی وادار کرد!
واکسن گارداسیل برای زگیل تناسلی همگانی می‌شود؟
عکس سفیر طالبان با یک زن بی‌حجاب خبرساز شد / وقتی دختران رو از تحصیل منع می‌کنی و خودت کنار زن بی‌حجاب عکس می‌گیری!
این کشور کودکان قاتل را استخدام می کند
واژگونی مرگبار اتوبوس کارگران در جاده سیرجان به شیراز با 1 کشته و 7 مصدوم
شهربانو منصوریان: بعد از به دنیا آمدن پسرم فقط 20 روز کنارش بودم، فقط باید مادر باشید تا بدانید من چه حسی داشتم+عکس
مقایسه خودرو / مقایسه کامل پژو 206 SD و پژو 207 SD
ختم قرآن / تلاوت قرآن کریم؛ حزب 4 – آیات 106 تا 141 سوره بقره + معنی و تفسیر آیات
از بازار چه خبر؟ | قیمت خودروهای خارجی و وارداتی امروز جمعه 9 آذر 1403
از بازار چه خبر؟ | قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی، امروز جمعه 9 آذر 1403
از بازار چه خبر؟ | قیمت سکه و طلا امروز جمعه 9 آذر 1403 + جدول
از بازار چه خبر؟ | قیمت دلار و یورو امروز جمعه 9 آذر 1403 + جدول
طبق آئین نامۀ جذب نخبگان باید 20% از معرفی‌شدگان بنیاد نخبگان در دانشگاه جذب شوند
وزیر علوم: در تلاشیم همۀ زیر نظام‌های آموزش عالی را زیر چتر نظارت و ارزیابی قرار دهیم
منتخب روز   
دعا و نیایش؛ بخش 2/ اجابت خواسته‌ها با دعای سمات در عصر جمعه تهران گردی؛ معرفی 15 مکان دیدنی تهران برای طبیعت‌گردی / همیشه که نباید شمال رفت، مکان های طبیعی پایتخت را بشناسید (ویدئو) بهنوش بختیاری: از بی‌پولی رفتم واسه تبلیغ عطر/ حدیث میرامینی: عطرش لیز بود؟ ربات‌های بامزه و کیوت به زودی جایگزین حیوانات خانگی می‌شوند؟ (ویدئو) نوستالژی شب‌های برره با بهنوش بختیاری و مهران مدیری/ تو هم خوب بلدی از خودت حرفهای عشقولانه در وکنیا😃 سرشناسترین دختر شاه قاجار در روز عروسی با لباس و تاج مدرن و بسیار شیک/ باورتون میشه 150 سال پیش واسه عروسی ساقدوش داشتن اونم با لباس‌های مخصوص؟ احسان علیخانی خطاب به جومونگ: به سوسانو حسادت نکن! من اصلا این سریال را ندیدم/ ایرانی ها جرعت ندارند مثل جومونگ دوتا زن بگیرند+فیلم (ویدئو) با خنده‌دارترین سکانس «در حاشیه»، امروزت رو شاد کن😁/ جواد رضویان: بالقوه شی شی هست؟/ سیامک انصاری: مال چراغ قوه هستش آتش سوزی یک انبار در محله خاوران مهار شد + ویدئو مفاخر ورزشی ایران/ حسین رضازاده از تولد و ورزش تا سیاست و رد پیشنهاد تغییر تابعیت گشت و گذاری در تنها کوچه‌ی دو طبقه‌ی جهان در کاشان/ خاص‌ترین کوچه‌ای که نظیرش در هیچ جای جهان وجود ندارد تهران گردی / معرفی 21 مرکز تفریحی و مهیج تهران پایتخت