بازی Overwatch
با شخصیت های رنگارنگ Overwatch و جهان پرنور و فراگیر این بازی، Blizzard جهان بازی های تیراندازی تیمی را به بازار جدیدی عرضه کرده است. هر یک از اعضای تیم های شش نفره، نقش تانک، DPS و هیلر را بر عهده می گیرند تا برای دستیابی به اهدافی با تیم مقابل مبارزه کنند، در این بازی فقط تعداد بیشتر کسانی که می کشید مهم نیست.
این بازی به کار تیمی پاداش می دهد و این توانایی، یکی از نیازهای ضروری این بازی است. اکنون 27 قهرمان در این بازی وجود دارد که می توانید یکی از آن ها را انتخاب کنید و به این ترتیب می توانید مطمئن باشید که برای هر سبک بازی دست کم یک قهرمان وجود دارد.
نسخه جدید بازی Overwatch با نام Overwatch 2 را معرفی کند که پس از مدتی شرکت Blizzard Entertainment به طور رسمی اعلام کرد که این بازی در مراسم مذکور معرفی خواهد شد و برخی جزییات آن نیز در این مراسم اعلام می شود. این بازی تا قبل از معرفی در مراسم مذکور به یکی از رازهای دنیای عناوین رایانه ای تبدیل شده بود و شرکت Blizzard Entertainment در برابر انتشار حتی کوچک ترین اطلاعات از آن مقاومت می کرد.
اما این شرکت بالاخره در مراسم BlizzCon 2019 از بازی جدید خود یعنی Overwatch 2 پرده برداشت و اولین اطلاعات درباره این بازی را منتشر کرد. پس از معرفی بازی مذکور، شرکت سازنده دست به پخش یک ویدیو طولانی از این بازی زد که نشان می داد شخصیت های Winston، Tracer و mei برای مبارزه به شهر پاریس خواهند رفت.
شرکت Blizzard Entertainment اعلام کرده است که بخشی به نام Push از این بازی تا آخر هفته و در محل برگزاری نمایشگاه BlizzCon 2019 توسط گیمرها قابل اجرا خواهد بود. در این مراسم همچنین اعلام شد که بازی Overwatch 2 برای کنسول سوییچ نیز عرضه خواهد شد که بسیاری از منتقدان بازی نسبت به عرضه این بازی برای کنسول مذکور اعلام رضایت کرده و اعلام کردند که شرکت سازنده بازی می تواند با این کار سود بسیار خوبی از فروش بازی Overwatch 2 کند.
هنوز هیچ تاریخی برای عرضه بازی Overwatch 2 اعلام نشده است و گیمرها باید تا زمان اعلام رسمی تاریخ عرضه این بازی صبر کنند.
بلیزارد (Blizzard Entertainment) یکی از کمپانی هایی است که همواره در بازی های خود اولویت اصلی را خلق یک گیم پلی عالی قرار داده است. نسخه های استراتژیک Warcraft در زمان خود بهترین و بالانس ترین گیم پلی را در بین بازی های استراتژیک داشتند و این امر در مورد سری StarCraft هم صدق می کند.
یا به عنوان یک مثال بهتر، می توان به World of Warcraft اشاره کرد که با گذشت چندین سال از عرضه نسخه اولیه و با وجود اینکه این روز ها دیگر از لحاظ گرافیکی در برابر رقبا حرفی برای گفتن ندارد، هنوز هم افراد زیادی به دلیل همین گیم پلی غنی آن را بازی می کنند.
این مسئله در مورد دیگر بازی های این کمپانی بزرگ هم صدق می کند گه آخرین نمونه آن ها Overwatch است. با اینکه این بازی اولین تجربه بلیزارد در سبک تیراندازی اول شخص است و به همین دلیل هم کمی در موفق بودن آن شک داشتم، ولی مشخص است که علی رغم نداشتن تجربه قبلی، بلیزارد به خوبی ویژگی هایی که می توانند باعث موفقیت یک بازی در این سبک شوند را بررسی کرده و تک تک آن ها را به خوبی در بازی خود پیاده کرده است.
به عنوان یک تیراندازی اول شخص آنلاین، «وجود بالانس» در بازی و «توانایی محور بودن» آن بسیار مهم و حیاتی هستند و این دقیقا همان ویژگی است که در بازی های موفق هم سبک مثل Counter Strike یا Quake نیز به خوبی رعایت شده است.
در Overwatch کلا شاهد ۲۱ قهرمان هستیم که هریک از آن ها از لحاظ ظاهری، شخصیتی و خصوصیات مبارزه ای با یکدیگر فرق دارند و در ۴ کلاس تانک، پشتیبان، مهاجم و مدافع دسته بندی می شوند. هر قهرمان دارای دو توانایی خاص است و یک توانایی «آلتیمت» (Ultimate) هم دارد که پس از مدتی شارژ می شود و بسیار قدرت مند است.
با وجود تمام این تفاوت ها بین هیرو های بازی، سازندگان آن قدر هنرمندانه نقاط ضعف و قوت این قهرمان ها را پی ریزی کرده اند که هیچ یک از آن ها از ابتدا محکوم به شکست نیست و هیچکدام هم برتری خاصی نسبت به دیگری ندارد.
این وسط تنها عاملی که می تواند تعیین کننده موفقیت یا شکست در نبرد ها باشد، همکاری تیمی و از آن مهم تر توانایی های گیمر است. همین مساله اصلی ترین نقطه قوت بازی و عاملی است که باعث می شود بتوان ساعت ها Overwatch را تجربه کرد، از آن لذت برد و هرگز حس نکرد که بازیکن رقیب، به دلیل استفاده از یک هیروی به خصوص، شانس بیشتری برای پیروزی دارد.
المان دیگری که در Overwatch عملکرد بسیار خوبی دارد، بخش گرافیکی بازی است. این قضیه هم در مورد گرافیک هنری و هم گرافیک فنی این اثر صدق می کند. از حیث فنی، بافت های بازی کیفیت بسیار خوبی دارند و از آن مهم تر، شاهد یک تجربه روان با نرخ ثابت ۶۰ فریم هستیم که برای یک بازی در این سبک امری ضروری است و اگر شاهد افت فریم بودیم، قطعا این مساله می توانست به تجربه بازی و ریتم آن ضربه بزند.
ولی Overwatch حتی در شلوغ ترین صحنه ها هم با نرخ ثابت ۶۰ فریم اجرا می شود. از مباحث فنی که فاصله بگیریم، به گرافیک هنری این بازی می رسیم که در یک کلام عالی و ستودنی است. بلیزارد برای بازی سراغ یک گرافیک انیمیشنی رفته که هم واقعا زیبا اعمال شده است و هم کاملا مطابق با حال و هوای بازی است و در طراحی تک تک قسمت های این اثر از شخصیت ها گرفته تا محیط بازی، شاهد جلوه های هنری بسیار زیبایی هستیم.
یکی دیگر از نقاط مثبت بسیار مهم Overwatch، مخصوصا برای ما گیمر های ایرانی، سرورهای عالی بازی است. به جرأت می توان گفت که حتی با معمولی ترین اینترنتی که تصور کنید هم می توان Overwatch را بدون ذره ای تاخیر یا مشکل تجربه کرد و شخصا در چند روزی که بازی تجربه کردم، شاهد هیچ قطعی یا مشکل مشابه نبودم و سیستم پیدا کردن نبرد بازی هم بسیار سریع و عالی عمل می کند.
تمام المان های Overwatch دقیقا همانند قطعات پازل به بهترین شکل ممکن کنار هم قرار گرفته اند و یک تجربه ناب را خلق کرده اند. در کل اگر دنبال یک بازی سرگرم کننده هستید و مخصوصا اگر دوستانی دارید که می توانید بازی را همراه با آن ها تجربه کنید، در خرید Overwatch لحظه ای شک نکنید و حداقل از سه ماه تابستان پیش رو با تجربه این بازی برای خودتان یک لذت غیرقابل وصف خلق کنید.