به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، میل لنگ در واقع قطعه ای است که حرکت پیستون ها را به یک حرکت دورانی تبدیل می کند و آن را به گیربکس انتقال می دهد. پیستون ها در درون سیلندرها دارای یک حرکت خطی هستند. میل لنگ با اتصال به این پیستون ها به دلیل ساختار خاص خود یک حرکت دورانی تولید می کند. میل لنگ ها با توجه نوع پیشرانه خودرو به دو دسته خطی و خورجینی تقسیم می شوند.
در پیشرانه های خطی به تعداد لنگ های میل لنگ سیلندر وجود دارد اما در موتورهای خورجینی تعداد سیلندرها دو برابر تعداد لنگ هاست. میل لنگ معمولا از فولاد با کربن متوسط و یا آلیاژ فولاد ساخته می شود. در ساختار این قطعه به منظور تسریع در خنک کنندگی از فلز وانادیوم استفاده می شود.
روش های سخت کاری محور میل لنگ
میل لنگ ماشین را به برخی از روش های حرارتی، سمانتاسیون و نیز به وسیله آبکاری سخت می کنند. عمل سخت کاری محورها توسط روش های القایی یا سمانتاسیون تا عمق معینی انجام می شود. پس از این مرحله، سنگ زنی و صاف کاری سطوح انجام می شود و به منظور کاهش اصطکاک، محورها را پولیش کاری می کنند، البته امروزه سخت کاری سطحی معمولاً با روش های جدیدتری انجام می گیرد. در روش اول، گاز نیترات را با دمای ۵۸۳ درجه سانتی گراد در مجاورت محور میل لنگ قرار می دهند و پس از جذب شدن گاز نیتروژن توسط فولاد تا عمق کمی، به شدت سفت و سخت می شود و به آن لایه سفید می گویند. به منظور افزایش استحکام میل لنگ، دمای داخلی آن در حد کم نگه داشته و سطح قطعه پولیش زده می شود.
در روش بعدی، سطح میل لنگ در معرض نمک مذاب قرار می گیرد و به رنگ خاکستری درمی آید و تا عمق ۰٫۰۳ میلی متر سخت می شود و سخت کاری با نیکل یا کروم هم از روش های دیگر است، همچنین در قسمت جلوی میل لنگ خودرو یک یا دو عدد جای خار برای قرار دادن پولی ها و چرخ دنده وجود دارد و در قسمت عقب آن، فلانچی برای اتصال به فلایویل طراحی شده است.
تفاوت میل لنگ های موتورهای خطی با موتورهای خورجینی
در موتورهای خطی، تعداد لنگ ها برابر با تعداد سیلندرهاست و در موتورهای خورجینی برابر با نصف سیلندرها است. در میل لنگ خودرو وزنه هایی قرار دارد که وجودشان برای حفظ تعادل در برابر فشار پیستون و شاتون لازم است و همچنین سبب روان تر کار کردن موتور خودرو و بالا رفتن دور موتور می شوند؛ ازاین رو در موتورهای ۸ سیلندر که به شکل خورجینی ساخته می شوند، احتمال تاب برداشتن موتور در اثر گرما و حرارت بالای موتور کاهش پیدا می کند. برای طولانی شدن عمر مفید موتور ماشین نباید درجه حرارت مایع خنک کننده ماشین از حد مجاز بیشتر شود و زمانی که موتور ماشین جوش می آورد، نباید موتور را خاموش کرد بلکه با ریختن آب روی رادیاتور که باعث کاهش حرارت می شود، درب رادیاتور را با احتیاط باز کرده و آب و مایع خنک کننده را چک کنید.