ساعدنیوز
ساعدنیوز

مخبر: یارانه نان و دارو به هیچ وجه حذف نمی‌شود

  شنبه، 17 اردیبهشت 1401 ID  کد خبر 204085
مخبر: یارانه نان و دارو به هیچ وجه حذف نمی‌شود
ساعد نیوز: معاون اول رئیس جمهور گفت: به هیچ وجه یارانه دارو و نان برای هیچ کدام از اقشار حذف نخواهد شد. در قبال کالا‌هایی که یارانه آن‌ها حذف خواهد شد، دقیقا حساب شده تا به صورتی برای اقشار مختلف جبران شود که مشکلی برای هیچکس ایجاد نشود.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور شامگاه جمعه در برنامه صف اول که از شبکه خبر سیما پخش شد، گفت: حتی یک نفر هم نباید بر اثر کرونا فوت کند، تلاش می کنیم تا تعداد فوتی ها به صفر برسد.

سه دلیل افزایش قیمت اقلام خوراکی چیست؟

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به تحولات سال های اخیر در حوزه کالا های اساسی گفت: چند موضوع باعث شده تا امنیت غذایی به چالش کشیده شود. نخست بحث خشکسالی در مناطقی است که عمدتا خود آن ها محل تولید بودند. بحث جنگ اوکراین هم جز مسائل جدی است، تقریبا ۷۰ درصد دانه های روغنی آفتابگردان توسط اوکراین تولید می شود که اکنون تعطیل شده و حدود ۳۰ درصد غلات دنیا از اوکراین تهیه می شد که با چالش مواجه شده است.

وی ادامه داد: یک حرکتی که در کشور های بزرگ انجام شد و هنوز هم ریشه های اصلی آن مشخص نیست، جمع آوری عجیب کالا های اساسی در نقاط مختلف دنیاست که باعث کم شدن عرضه و در نتیجه افزایش قیمت ها و مسائل مختلف شد.

مخبر گفت: اکنون هم با توجه به اینکه وضعیت منطقه یک وضعیت روشنی نیست و در مقابل ما یک تابلوی روشنی از آینده منطقه وجود ندارد و مشخص نیست تا چند سال باید گرفتار بحث های این منطقه باشیم که عرضه را دچار چالش کرده، این مورد هم جزو مواردی است که در ایران هم به شدت نسبت به آن مراقب هستیم.

تغییر راهبرد دشمنان از جنگ نظامی به جنگ اقتصادی

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به سیر نام گذاری سال های اخیر توسط رهبر انقلاب با تعیین شعار های مختلف گفت: متاسفانه دولت ها در رابطه با شعار های مقام معظم رهبری که ایشان طی این ده سال به درستی انتخاب کردند، توجه مناسبی نداشتند. معتقدم اگر ۵۰ درصد این شعار ها عملیاتی می شد اکنون در کشور برخی از گرفتاری های فعلی را نداشتیم.

وی افزود: سبک زندگی، الگوی مصرف، تولید با همه ابعاد مختلف آن بحث شده، اما متاسفانه کمتر به آن توجه شده است. یکی از وظایف و مسئولیت هایی که دولت مصر است که برای خود تعریف و اجرایی کند عمل به شعار های رهبر انقلاب است.

مخبر با اشاره به جنگ اقتصادی دشمنان علیه کشورمان گفت: پس از شکست رژیم بعث عراق در جنگ، دشمنان با وجود تمام وحدت شان در تقابل با جمهوری اسلامی، موفق نبودند. به همین دلیل شیوه خود را برای تقابل با جمهوری اسلامی تغییر دادند که بسیار خطرناک تر بود. چراکه در جنگ تحمیلی یک جغرافیا و چند استان محدود درگیر جنگ بودند، اما در جنگ اقتصادی ۸۵ میلیون نفر درگیر هستند که در نتیجه وسعت بیشتری را شامل می شود.

وی ادامه داد: به همین دلیل، مقام معظم رهبری با هوشمندی این مورد را تشخیص دادند و مرتبا متذکر شدند. در همین حد هم که دشمن موفق نشده در جنگ اقتصادی کشور را دچار آسیب جدی کند به این دلیل بوده است که ما به این توصیه ها عمل کرده ایم و مطمئن هستیم کشور به نقطه خوبی خواهد رسید.

توفیقات نظام و کشور ناشی از عمل به توصیه های رهبر انقلاب است

معاون اول رئیس جمهور در خصوص اقدامات جمهوری اسلامی برای مقابله با تحریم های دشمنان و بازدارندگی راهبردی در حوزه اقتصاد گفت: رهبر معظم انقلاب از یک سو راهبرد خنثی سازی تحریم ها و از سوی دیگر اقتصاد مقاومتی را مطرح کردند و توفیقاتی که در این عرصه داشتیم ناشی از عمل به توصیه های ایشان بوده است که کشور را از تکانه های شدید اقتصادی مصون کرد.

وی افزود: در گذشته با کوچک ترین موضع گیری رئیس جمهور آمریکا، شاخص های اقتصادی تغییر می کرد، اما امروز آن ها متوجه شده اند که تحرکات و موضع گیری های آن ها چالش آفرین نیست.

توانستیم بدون استقراض کشور را اداره کنیم

مخبر گفت: دولت سیزدهم اقدامات خوبی در عرصه خنثی سازی تحریم ها داشته است. در آغاز به کار دولت فروش نفت حدود ۶۰۰ هزار بشکه بوده و امکان دسترسی مناسب به منابع حاصل از فروش نفت نداشتیم. همچنین منابع مالی زیادی از کشورمان بلوکه شده بود و وضعیت کالا های اساسی نیز در شرایط نامناسبی قرار داشت که می توانست مشکل آفرین باشد. دولت بدون استقراض و با همان منابعی که در اختیار داشت ظرف سه تا چهار ماه توانست وضعیت کالا های اساسی را به نقطه مناسب برساند.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به مرگ و میر روزانه ۷۵۰ نفر در اثر کرونا در روز های آغاز کار دولت سیزدهم، گفت: در بحث کرونا روزانه ۷۵۰ نفر فوتی داشتیم و واکسن هم نمی دادند؛ البته معتقد نیستم که دولت قبل برای تهیه واکسن تلاش نکرد بلکه شیطنت کردند و با اینکه پول خوبی به کوواکس پرداخت شد، اما واکسن ندادند. در دولت سیزدهم موفق شدیم با پول خودمان حدود ۱۵۰ میلیون واکسن وارد کنیم.

وی ادامه داد: توانستیم با پول های خودمان کالا های اساسی را به یک نقطه مناسب برسانیم. از فروش نفت توانستیم کشور را اداره کنیم و استقراضی انجام ندادیم. در واقع توانستیم راهبرد خنثی سازی را به یک نقطه مطلوب برسانیم و بسیاری از امور کشور را با همین درآمد ها و درآمد های حاصل از فروش نفت مدیریت کردیم.

یارانه نان و دارو به هیچ وجه حذف نمی شوند

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه یارانه نان و دارو به هیچ وجه حذف نمی شوند، گفت: برای نان سنتی، یارانه ای در نظر گرفته شده که طبق مصوبه مجلس باید به صورت کالابرگ الکترونیکی پرداخت شود و برای کالا های اساسی دیگر نیز مبلغی ماهانه در نظر گرفته شده تا افزایش قیمت ها جبران شود.اقشار با درآمد بالاتر بخشی از هزینه تأمین این کالا ها را پرداخت می کنند، اما اقشار نیازمند و کم درآمد جامعه به طور کامل از این کمک هزینه ها بهره می برند و پولی که به آن ها تعلق می گیرد، آرامش آن ها را تأمین می کند.

وی ادامه داد: این کمک هزینه ها قبل از آزادسازی قیمت ها به حساب سرپرستان خانوار واریز خواهد شد و در کنار این تمهیدات برای دهک های پایین جامعه سبد سهام نیز در نظر گرفته شده است.

با اقدامات دولت و گشایش های مالی که صورت گرفت، شاخص های اقتصادی ثبات پیدا کرد

مسئول هماهنگی تیم اقتصادی با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای خنثی سازی تحریم ها، گفت: طرف های غربی در مذاکرات فهمیدند که جمهوری اسلامی محتاج مذاکره و نتایج آن نیست، اگرچه دولت سیزدهم همه تلاش خود را برای رفع تحریم ها به کار گرفت، اما اقدامات انجام شده از موضع عزت بوده است. برخی اقتصاددانان پیش بینی می کردند که قیمت دلار به ۴۰ هزار تومان برسد. اما با اقدامات دولت و گشایش های مالی که صورت گرفت، شاخص های اقتصادی ثبات پیدا کرد.

وی افزود: در اوایل کار دولت سیزدهم نرخ تورم ۵۰ درصد رشد داشته، اما این رقم در پایان سال گذشته به حدود ۳۵ درصد رسید.

مخبر در خصوص افزایش قیمت برخی اقلام در هفته اخیر منشأ گرانی برخی کالا ها را الزامات قانونی بودجه و طرح موضوع حذف ارز ترجیحی کالا های اساسی عنوان کرد.

معاون اول رئیس جمهور گفت: برای سال ۱۴۰۰، ۸ میلیارد دلار ارز ترجیحی برای کالا های اساسی در نظر گرفته شده بود که این رقم در مدت سه تا چهار ماه مصرف شد. دولت یک لایحه دو فوریتی برای ساماندهی و جهت بخشی به ارز ترجیحی ارائه کرد که مجلس با فوریت آن مخالفت کرد و به سال ۱۴۰۰ نرسید و این مسئله با درخواست دولت و موافقت مقام معظم رهبری تا پایان سال حل شد.

وی افزود: در لایحه بودجه ۱۴۰۱ بحث حذف ارز ترجیحی نبود و از سوی دیگر دولت مجبور بود برای جلوگیری از مفاسد این ارز، آن را اصلاح کند، برای آنکه در ایام نوروز و ماه رمضان مردم متحمل سختی نشوند، این کار در آن مقطع صورت نگرفت. از سویی دیگر گرانی انرژی و افزایش ارزش افزوده کالا ها و نیمایی شدن عوارض گمرکی به طور طبیعی تورم و گرانی را به بازار تحمیل می کرد.

دولت برای جلوگیری از کمبود کالا های اساسی جهت دهی به ارز ترجیحی را در دستور کار قرار داد

معاون اول رئیس جمهور گفت: افزایش قیمت کالا های اساسی در دنیا نیز شرایط را به گونه ای کرده بود که حتی برخی کشور های اروپایی برای اولین بار برخی کالا ها را سهمیه بندی کردند.

مخبر گفت: دولت در این شرایط بر اساس الزامات قانونی و برای جلوگیری از کمبود کالا های اساسی و همچنین مقابله با قاچاق و صدور این کالاها، جهت دهی به ارز ترجیحی را در دستور کار قرار داد. اینکه یک شرکت ۵۰ هزار میلیارد تومان سود کسب می کرد ناشی از آن بود که خدمات ارزان دریافت می کرد و آن را به صورت آزاد می فروخت یا صادر می کرد.

وی ادامه داد: برای نمونه شرکت های بزرگ فولادی و پتروشیمی به جای استفاده از آب دریا از آب شرب با قیمت ارزان استفاده می کردند که ما برای اصلاح این وضعیت هشت خط انتقال آب را عملیاتی کردیم.

مخبر با بیان اینکه شرکت های تولیدی اقتصادی عمل نکرده بلکه از فرصت های رانتی بهره می بردند، اظهار داشت: بهره مندی از رانت باعث شده بود که سودجویان به درآمد های کلان برسند، اما بخش عمده مردم در مضیقه قرار داشتند.

وی در ادامه در خصوص تأثیر گرانی ها بر اقشار کم درآمد گفت: اگرچه گرانی ها به همه آحاد ملت فشار می آورد، اما دهک های پایین و بسیار کم درآمد بیشترین آسیب را می بینند. سال گذشته ۱۵.۶ دهم میلیارد دلار ارز ترجیحی پرداخت شد که برای هر دلار ۲۰ هزار تومان یارانه تخصیص یافت و حاصلضرب این ارقام ۳۱۲ هزار میلیارد تومان می شود. در سایه این اتفاق برخی افراد به درآمد های سرشار دست یافتند و میلیون ها نفر بدون بهره مندی از این یارانه ها زندگی سختی را می گذرانند که برخی از آن ها حتی در تأمین مسکن مناسب اولیه ناتوان هستند.

رئیس جمهور گفت آماده ام برای اصلاح اساسی اقتصاد کشور از آبرویم هزینه کنم

معاون اول رئیس جمهور درباره لزوم ساماندهی ارز ۴۲۰۰ تومانی و توزیع عادلانه یارانه ها، گفت: جراحی اقتصادی باعث فضاسازی از سوی کسانی می شود که رانت های کلان می برند و به همین دلیل برای دولت ها هزینه داشته است. دولت های قبلی سینه شان را برای مقابله با چالش ها سپر نکردند، اما آقای رئیس جمهور گفت که من آماده ام برای اصلاح اساسی اقتصاد کشور از آبرویم هزینه کنم.

وی ادامه داد: اگر زمانی که نرخ ارز ۱۲ هزار تومان بود، ارز ترجیحی حذف می شد، هزینه های کمتری داشت، اما امروز به دلیل افزایش نرخ ارز حتماً تبعاتی دارد، اما اصلاح اساسی اقتصاد تصمیم جدی دولت است.

معاون اول رئیس جمهور گفت: از همه دلسوزان و نخبگان می خواهم که در این اصلاح اقتصادی، دولت را یاری دهند و برای آحاد جامعه تبیین کنند که ارز ۴۲۰۰ تومانی مغایر عدالت بوده و تولید کشور را با چالش مواجه کرده و هیچ سودی برای مردم نداشته است. همچنین از نخبگان و رسانه ها می خواهم که در تبیین مسئله، آحاد مردم خصوصاً طبقات کم درآمد جامعه را نگران نکنند، چراکه این کار بزرگی است که به نفع مردم و کشور خواهد بود.

اقدامات دولت برای کاهش هزینه مسکن خانوارها، توان اقتصادی آن ها را افزایش می دهد

مخبر گفت: ۳۰ درصد هزینه سبد خانوار را هزینه مسکن تشکیل می دهد و دولت برای کاهش این هزینه به دنبال اجرای تمهیدات و اقداماتی است که موجب افزایش توان اقتصادی خانوار ها می شود.

وی افزود: تعیین مالیات برای ۵۶۰ هزار خانه خالی شناسایی شده، پرداخت کمک ودیعه مسکن برای اقشار کم درآمد، تکمیل مسکن مهر و مسکن نیمه تمام طرح اقدام ملی و اجرای نهضت ملی مسکن جزو مهم ترین این اقدامات هستند.

مردم مطلقاً نگران ذخایر کالا های اساسی نباشند

معاون اول رئیس جمهور درباره وضعیت ذخایر کالا های اساسی راهبردی کشور گفت: مردم مطلقاً نگران ذخایر کالا های اساسی نباشند. اقتصاد کشور مشکل دارد، اما لاینحل نیست و اگرچه اصلاح اقتصادی کاری زمان بر است، اما با همدلی قوا و همراهی مردم و همه دلسوزان حتماً نتایج خوبی در پی دارد و به آینده نظام خوشبینم.

وی ادامه داد: رئیس جمهور در دو سه شب آینده خبر های خوبی برای مردم در خصوص اصلاح نحوه تخصیص ارز ترجیحی خواهد داشت.

مخبر گفت: دولت سیزدهم مصر است همه منابع عادلانه توزیع شود و همه عزتمندانه زندگی کنند و کسی محتاج و ناتوان در تأمین معاش نباشد. خوشبختانه همه قوا در اصلاح نظام اقتصادی وحدت نظر کامل و همکاری صمیمانه ای دارند.

دولت به دنبال تهیه یک طرح جدید برای جلب مشارکت مردم جهت تکمیل طرح های نیمه تمام است

معاون اول رئیس جمهور گفت: دولت برای حل مشکل اشتغال نیز تدابیر خوبی دیده است، یکی از این تمهیدات استفاده از ظرفیت های معطل مانده در کشور است. در کشور کارخانه ها و واحد های تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل زیادی داشتیم که در مدت ۶ ماه با نهضت احیای کارخانه های تعطیل و نیمه تعطیل، بخش عمده آن ها به مدار تولید بازگشت.

وی ادامه داد: فقط در دو ماه گذشته حدود ۱۰۰ کارخانه غیرفعال مجدداً به عرصه تولید بازگشته اند و در کنار آن ها پیشران های توسعه اقتصادی نیز ساماندهی شده اند.

مخبر گفت: یکی دیگر از طرح های دولت بحث واگذاری طرح های نیمه تعطیل است. خط قرمز دولت در سفر های استانی کلنگ زنی طرح های جدید بوده است. اولویت دولت در سفر های استانی تزریق اعتبار به پروژه هایی بوده که بیش از ۶۰ درصد پیش رفته، اما بر زمین مانده اند. دولت به دنبال آن است که با تهیه طرحی جدید مردم را در تکمیل طرح های نیمه تمام برزمین مانده مشارکت دهد.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: از وقتی که رهبر شده‌ام آجیل نخوردم؛ چون رهبر باید مثل فقرا زندگی کند! (506 نظر) 10 اقدامِ منجر به گرانی در 100 روز (254 نظر) 10 ایده تبلیغات مؤثر برای کسب‌وکارهای کوچک (246 نظر) (تصاویر) سفر به عصر قاجار؛ منظره‌های «کلاردشت»، 158 سال قبل (244 نظر) داریوش ارجمند: زنی که وزنه برداری می کند نه رَحِم دارد و نه تخمدان ریش درآورده نه می‌تواند شوهر کند و نه می‌تواند بچه داشته باشد! (243 نظر) مهران مدیری: من رفتم مسافرت و بهترین هتل اون شهر رو پیدا کردم ولی من رو نشناخت و گفت اتاقامون پُره، من هنوزم که هنوزه فکر میکنم دارم خواب میبینم+ویدیو (203 نظر) الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (68 نظر) بهاره رهنما: من کاهل نماز بودم که بعد از شرط گذاشتن همسر دومم درباره نماز خواندن الان نمازم را میخوانم و دیگه کاهل نماز نیستم (64 نظر) رونالدو: برای اولین بار جورجینا را برای شام دعوت کردم متعجب بود چون باورش نمی شد که به جای اتوبوس با بوگاتی به خانه برمی گردد+فیلم (58 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (52 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (46 نظر) خلاقیت خنده دار پدر ایرانی با طراحی سینما در توالت خانه اش حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (41 نظر) تعجب بازیگر مطرح ترکیه با دیدن خونه زندگیِ شاه‌نشین پوریا پورسرخ، آرش سریال کیمیا+ ویدیو/ میزبانی درجه یک در خانه‌ای درجه یک👌 (40 نظر) پریناز ایزدیار؛ هرچقدر هم شلوغ باشم بازم وقت دارم که به ازدواج فکر کنم، شرایط خانواده‌مون این مدلی نیست که ازدواج حتما باید سنتی باشه یا نباشه، ولی خودم دوست دارم همسرم رو انتخاب کنم (39 نظر) مهران مدیری: شایعه نیست؛ هواپیمای شخصی دارم سوئیچ رو هم دادم به بچه‌های پشت صحنه! / برشی از برنامه تلویزیونی جذاب «دورهمی» با اجرای بی‌نظیر مهران مدیری (39 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
تذکر جدی علی دایی به اعجوبه طنز ایران: دفعه آخرت باشد که ادای من را درآوردی!
فال قهوه با نشان روز شنبه 3 آذر ماه 1403
فال انبیاء روزانه شنبه 3 آذر 1403
فال روزانه امروز شنبه 3 آذر ماه 1403
فال شمع روزانه امروز شنبه 3 آذر 1403
فال حافظ با تفسیر امروز شنبه 3 آذر 1403+فیلم
فال ابجد روزانه شنبه 3 آذر 1403
رونمایی از سند ازدواج در زمان قاجار؛ آداب عجیب خواستگاری رفتن بدون خبر دادن به صاحبخانه+ عکس
یک فیلم ایرانی نداریم که مردها در آن نرقصند!
بشار اسد و نبیه بری به پیام رهبر انقلاب چه جوابی دادند؟
واکنش ایران به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام چیست؟
تصویب قطعنامه ضدایرانی کشورهای غربی در آژانس اتمی
ابلاغیۀ رئیس جمهور مبنی بر اصلاح مصوبۀ ماده واحدۀ تأسیس سازمان ملی هوش مصنوعی
ویدیو | فلسفۀ زندگی از نگاه حسین پناهی: عشق یک جفت النگو، عدالت نیم کیلو سیب‌زمینی!
معنا و مفهوم ضرب المثل «هر چی سنگه، مال پای لنگه» در ادبیات فارسی / ضرب المثل در حقیقت یک باور هست، و هر باور یک ماتریکس!
منتخب روز   
دورهمی پارسا پیروزفر و پریناز ایزدیار در یک کافه شیک و دلباز/ دو بازیگر خوش استایل و دوست‌داشتنی در یک قاب هدیه‌ دست‌ساز مادران سرزمین آفتاب، سیستان و بلوچستان به مسعود پزشکیان+ویدیو استفاده از ویروس کووید 19 برای مبارزه با سرطان! تب دنگی خطرناک شد؛ شیوع در جنوب شرقی ایران! سردار آزمون: وقتی دو تا گل میزنیم فکر میکنیم بازی رو بردیم و این ایراد بزرگ ماست/ناراحتی سردار آزمون بعد از بازی با قرقیزستان جزئیات پرونده آزار و اذیت دختر 16 ساله مشهدی از طرف 2 برادر ناتنی و پناه بردن او به کلانتری / از چند سال قبل که 2 برادر ناتنی ام به مصرف شیشه اعتیاد پیدا کردند مدام مرا کتک می زدند... مرگ پسر جوان بعد از خوردن الکل ضدعفونی اولین تمرین تیم ملی در استادیوم شهر بیشکک/ماشالله به این انرژی گروگانگیری افغان‌ها در تهران توسط 3 پاکستانی اخاذ اندروید 15 برای شیائومی و سامسونگ کی میاد؟ /لیست کامل تبلت‌هایی که اندروید15 سامسونگ را دریافت می‌کنند سلیقه‌ی خاص همسر پوریا پورسرخ برای سوپرایز تولد شوهر خوش‌تیپش با دیزاین شیک و کیک روکش طلا/ چه تیپ خفنی زده شادوماد! تصاویری از اولین تمرین ستاره های همیشه درخشان تیم ملی ایران، از طارمی گرفته تا بیرانوند و... در بیشکک قبل از بازی با قرقیزستان/به امید پیروزی✌