مناطق دیدنی و جاذبه های زیبای گردشگری جواهرده

  شنبه، 18 بهمن 1399   زمان مطالعه 9 دقیقه
مناطق دیدنی و جاذبه های زیبای گردشگری جواهرده
جواهرده روستایی زیبا در رامسر، در استان مازندران است که با زیبایی‌های وصف‌ناپذیرش، به‌عنوان یکی از شاهکارهای خلقت در عرصه طبیعت شناخته می‌شود. برای آشنایی بیشتر با این روستا، با ما همراه شوید.

جواهرده کجاست؟

همه ما رامسر را به عروس شهرهای ایران می شناسیم. اما رامسر فراتر از چیزی است که اکثر مسافران می پندارند. در ۳۰ کیلومتری جنوب غرب رامسر، این شهر زیبا و تماشایی خطه سرسبز مازندران و بر فراز ارتفاعات دهستان سخت سر، روستایی زیبا با نام روستای جواهرده قرار دارد. روستایی که جزء ییلاقات منطقه به شمار می آید و توانسته اصالت و طبیعت خود را همان گونه که بوده، حفظ کند. هنوز زندگی خسته کننده و پر مشغله شهری بر این منطقه، کوچک ترین تاثیری نگذاشته و قلب مردم روستای جواهرده، همچون نام روستایشان، یک تکه جواهر ارزنده است.

گفتنی است که روستای جواهرده رامسر در ارتفاع دو هزار متری از سطح دریا قرار دارد و به همین خاطر است که همواره میزبان مه غلیظ و زیبایی است که هر روز به ملاقات مردم نازنین روستا می آید. از آنجا که مردم روستای جواهرده، ارتباط دوستانه ای با طبیعت اطراف خود دارند، زندگی بسیار آرامی را تجربه می کنند و همگی در تلاش برای حفظ این رابطه هستند تا آسیبی به طبیعت بکر و زیبای آنها وارد نشود.

طبیعت روستای جواهرده همان جایی است که شما در حالت عصبانیت یا خستگی، حتی با تصور تصویر آنجا نیز آرام می شوید. آرامش در تمام کوچه و پس کوچه های آن موج می زند و بین مردم، صمیمیت و آشنایی زیبایی برقرار است. صبح ها می توانید با آواز پرندگان کوچک و خوش صدا از خواب بیدار شوید و با باز کردن پنجره، روی ماه ابر و باد را ببوسید.

تاریخچه نام جواهرده

روایات مختلفی برای انتخاب نام این روستا وجود دارد؛ برخی بر این باورند نام محلی این منطقه ییلاقی در ابتدا «جورده» بوده که با گذشت زمان به «جواهر ده» تبدیل شده است، اما برخی معتقدند از آنجایی که نام اولین حاکم این منطقه زنی به نام جواهر بود، نام این روستا از آن نشات گرفته است. یکی دیگر از روایت های موجود که از اهالی این منطقه به گوش می رسد را می توان وجود گنج و جواهر بسیار زیاد در اعماق خاک های این روستا دانست که بیشتر به حقیقت نزدیک است.

پوشش گیاهی

اطراف جواهرده، پوشش گیاهی از جنگلی به چمن زار و بوته زار تغییر می کند و در همین نقطه در دامنه کوه های پربرف «سماموس» روستای ییلاقی و سنتی جواهرده با طبیعت زایدالوصفش خودنمایی می کند. این منطقه در هر چهار فصل سال زیبایی خاص و مثال زدنی خود را دارد.

جواهرده منطقه ای تاریخی با جنگل های سرسبز و بلندبالا است که نیمی از سال با بارش سنگین برف، از برف پوشیده و در فصل تابستان از هوای بسیار مطبوع و دل پذیر برخوردار است. این منطقه رویایی، شاهکار طبیعت و نگین کوه های البرز به شمار می رود که از 3 جهت در محاصره کوه قرار دارد. این منطقه با وجود فاصله کم از دریای خزر، در ارتفاع قابل ملاحظه ای از سطح دریا که حدود 2 هزار متر است قرار دارد.

آب و هوای روستای جواهرده

به علت اینکه آب و هوای روستای جواهرده در فصل تابستان خنک و مطبوع می شود گردشگران داخلی و خارجی بسیاری این منطقه را برای سفر انتخاب می کنند. و البته امکانات رفاهی و اقامتی نیز یکی از دلایل دیگر جذب گردشگران در این منطقه می باشد منطقه رویایی که با وجود زیبایی های فراوان و چشمه سار های قدیمی دل هر بیننده را به وجد می آورد.

در فصل زمستان به علت کولاک شدید کوه های این روستا زیبایی خیره کننده ای به خود می گیرند با این وجود در این فصل اقامت و حرکت به سمت این روستا به قدری مشکل می شود گردشگران در این فصل سال کمتر به منطقه سفر می کنند.

مکان های دیدنی روستای جواهرده

  • کوه ها و قله ها

روستای جواهرده دارای کوههای زیبا و مرتفعی می باشد که از معروف ترین آنها می توان به اژک سه براره رژه (رجه) و سرخ تله (بخش شرقی قله سماموس) اشاره کرد. که در بین آن ها مرتفع ترین این قله ها، قله سرخ تله می باشد. سماسوس ، مقبره شاه یحیی کیایی بر چکاد قله سماسوس با یخچال های دائمی و چشمه های معروف و درمانی از جمله جاذبه های دیدنی و زیبای روستای جواهرده می باشد.

تصویر

  • آبشار

آبشارهای زیبایی که در جویبار های بالادست قرار دارند ، پارک جنگلی وسیع در میان دره در کنار رود صفا رود همچنین رودخانه ای با آب معدنی گاز دار از دیگر جاذبه های گردشگری این روستا می باشد.

جالب است بدانید همین آبشارهای زیبا دلیل انتخاب این روستا برای گردشگری از سوی عاشقان طبیعت می باشد که یکی از زیباترین این آبشارها در انتهای روستا و در کنار تخت سنگ بزرگی واقع است که پذیرای میهمانان این منطقه می باشد.

با کمی توقف در کنار این آبشار های زیبا و استراحت در آنجا در هوای پاک کوهستان لحظاتی به یاد ماندنی و فراموش نشدنی برای هر گردشگری رقم میزند در 15 کیلومتری جنوب شهر رامسر و در مسیر جاده جواهرده آبشار اول جواهرده یا آبشار صفا رود واقع است. جالب است بدانید این آبشار فصلی می باشد و در هر موقعیت زیبایی خاصی از خود به نمایش می گذارد.

تصویر

  • دریاچه قو

در انتهای مسیر و در نزدیکی مقصد، می توانید از جاده ای خاکی گذر کنید و به دریاچه قو برسید. آلاچیق های کنار دریاچه، قایق های پدالی، عطر و بوی غذاهای شمالی، بوی خاک، سبزه و نسیم دریاچه، لذت گردش تان را بیشتر می کند.

تصویر

  • رودخانه

یکی از موهبت های الهی که از دامنه های شرقی کوه سماموس در 24 کیلومتری جنوب غربی رامسر سرچشمه می گیرد رودخانه صفارود می باشد که ضمن گذشتن از روستاهای جواهرده ، صیقل محله و تنگ دره از دل جنگل عبور کرده و با یک دنیا آرامش به دریا منتقل می شود. جواهرده با مکان های جذاب و دیدنی انجام شیر سنگی ، گهواره سنگی ، چشم های زیبای طبیعی و سلاژ پشته از جمله مقاصد اصلی و بسیار دیدنی شمال به شمار می رود.

  • آتشکده و معبد

در این روستا به دلیل قدمت تاریخی بالا آتشکده و معابدی از دوران ساسانیان و ادیان زرتشتیان وجود دارد که از آثار تاریخی و فرهنگی این مناطق است.

  • گورهای تاریخی گبری

گورهای تاریخی گبری دو تا سه هزار ساله که بیانگر قدمت کهن این روستاست یکی از دیدنی های روستای جواهر ده است . پیشینه گورهای گبری که در سرتاسر روستای جواهرده و روستاهای اطراف آن دیده می شوند به هخامنشیان و زرتشتیان بازمی گردد.

گبر، نامی بود که مردم در قدیم به مردم غیر مسلمان پیش از خود می گفتند. این گورها به شکل سرداب یا خمره ای ساخته شده و گنجینه هایی از زندگی روزمره یا اشیا گرانقیمت مردم آن زمان را در خود جای داده بودند؛ که نشان می داد آنها به رستاخیز اعتقاد داشتند. به علت حمله های شبانه و گسترده به این گورهای تاریخی بخش بزرگی از این گنجینه ها به یغما رفته است.

  • مسجد آدینه

از دیگر جاذبه های گردشگری جواهرده مسجد آدینه است که متعلق به 700 سال پیش است و با آداب و رسوم خاصی برای مردم این مناطق گره خورده است.

تصویر

  • رستوران سنتی خاور خانم

یکی از رستوران های جذاب سنتی که در بین ایرانیان آوازه ای کسب کرده است خاور خانم کدبانوی شمالی می باشد.

خاور خانوم به کمک دوستان و آشنایان خود در آشپز خانه دوطبقه زیبایی که دارد اقدام به تهیه و توزیع غذا می کند. این کدبانو هرچند یک خانه ساده معمولی دارد اما موقعیت مکانی منزل او طوری است که از چشم اندازی رو به طبیعت سرسبز برخوردار است مکانی که ارزش یک بار تجربه را با صرف یک وعده غذایی دلچسب با دست پخت کدبانوی با سلیقه گیلانی دارد.

همانطور که می دانید غذا های خانگی به واسطه مزه و طعم وحدت شیوه سرو غذا تفاوت بسیاری با غذاهای رستورانی دارد. غذایی طبخ شده روی اجاق های گازی کوچک قدیمی که داخل یک سینی بزرگ با ظروف گل گلی جذاب همراه با زیتون پرورده و ماست محلی سرو می شود و جذابیت آن چند برابر از سرو غذا در رستورانهای لوکس پنج ستاره می باشد.

همین سبک سرو خاور خانوم را در روش میزبانی و پذیرایی عباس برزگر از میهمانان خارجی خود در دهکده گردشگری رامی توان ملاحظه کرد. شیوه پخت و سرو غذا در فضای سنتی همیشه برای ایرانی ها چه در داخل کشور و چه در خارج از کشور جذابیت وسوسه کننده و خاصی دارد.

خاور خانوم یک اشپزخانه کوچک و نقلی را با همراهی و همکاری تعدادی از خانم های ده و خواهرزاده اش به یک محله کسب و کار و درآمد زایی پر سود و پر مشتری مبدل کرده است. هر مشتری که غذایی سفارش می دهد بعد از تایمی غذای مشتری به روش سنتی سرو می شود و عرضه و توزیع آن به نوعی با حال و هوای سنتی و فرهنگ قدیمی همراه است که برای هر گردشگری می تواند دلچسب باشد.

تجربه لحظه ای رستوران خاور خانم به قدری لذت بخش است که گویی در خانه یک خانم خانه دار گیلانی قدم میزنید. چرا که همه چیز در آنجا حال و هوای خودمانی بسنتی به خود گرفته است و بی شک توجه و تعهد به سبک زندگی سنتی منجر به کسب شهرت این زن جوان شمالی شده است.

کسی که هیچ تبعیضی در محیط کاری بین کارگران و دستیاران و خواهرزاده اش قائل نیست. فقط وفقط برای خاور خانوم تحویل به موقع و طعم عالی غذا و کیفیت آن در اولویت است که این ویژگی مهمی است که منجر به این شده که این رستوران به آوازه ی بلندی نه تنها در گیلان و ایران بلکه در آن سوی مرزها نیز برسد.

خاور خانوم همین که هر روز صبح چشم باز میکند به فکر اینکه چه غذایی و با چه طعمی طبخ کند می افتد چراکه رضایت و خشنودی مشتریان یکی از دغدغه های مهم او می باشد. وی به قدری شیفته و عاشق کارش می باشد که حتی شب ها خواب ثبت سفارش مشتری و طبخ غذا در آشپزخانه را میبیند. ناگفته نماند خاور خانوم رمز موفقیت و محبوبیت خود را از برکت وجود همسرش می داند می گوید همیشه مدیون همسرش است.

خاور خانم 3 کارگر دائمی در رستوران خود برای پاسخگویی به نیازهای مشتریان و 16 کارمند موقت برای کمک به او در روزهای تعطیل دارد نکته جالبی که در این میان وجود دارد این است که در آشپزخانه این بانوی خوش ذوق همه کارها تیمی و مشارکتی پیش می روند.

تصویر

مسیر دسترسی به روستای جواهرده

جاده ای که از غرب رامسر شروع می شود گردشگر را به سمت جواهرده راهنمایی می کند که این مسیر زیبایی های بی نظیری همچون دره و رودخانه های باصفای صفارود و شیب تند راه را به همراه دارد به تدریج که از میان کوه های مشجر عبور می کنید و در امتداد رودخانه صفارود با تغییر نوع پوشش گیاهی مواجه می شوید و کم کم از تراکم درختان کاسته می شود.


دیدگاه ها

آخرین ویدیو ها