موارد منع مصرف و تداخل دارویی تروسپیوم

  سه شنبه، 26 بهمن 1400   زمان مطالعه 4 دقیقه
موارد منع مصرف و تداخل دارویی تروسپیوم
تروسپیوم يك آنتي موسكارين داراي آمين نوع چهارم با فعاليت‌هاي مشابه با آتروپين است و در درمان تكرر ادراري، فوريت و بي‌اختياري ادراري تجویز می شود.
تروسپيوم يك آنتي موسكارين داراي آمين نوع چهارم با فعاليت هاي مشابه با آتروپين است و در درمان تكرر ادراري، فوريت و بي اختياري ادراري ناشي از ناپايداري عضله دترسور و يا هايپررفلكسي دترسور و همچنين به عنوان داروي ضد اسپاسم كاربرد دارد. دوزهاي معمول آن 20 ميلي گرم دو بار در روز به صورت خوراكي و قبل از غذا با معده خالي مي باشد. دوزهاي كمتر از 20 ميلي گرم و يكبار در روز مي تواند در بيماران 75 سال به بالا قابل استفاده باشد. نياز به ادامه درمان بايد در فواصل منظم 3 تا 6 ماهه سنجيده شود. از ديگر روش هاي تجويز آن تزريق عضلاني و وريدي و همچنين به صورت شياف مقعدي مي باشد.

تداخلات دارویی تروسپیوم

تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و داروهای گیاهی) که استفاده می کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز داروی مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.برخی از داروهایی که ممکن است با تروسپیوم تداخل کنند، عبارتند از: متفورمین، تنوفوویر، ونکومایسین، داروهای ضد پارکینسون (مانند بنزتروپین، تری هگزیفنیدیل)، داروهای ضد ویروسی (مانند اکسی بوتینین، اسکوپولامین، تولترودین، دیسیکلومین)، قرص یا کپسول پتاسیم ، پراملینتید. داروهای خاصی که در ادامه نام می بریم، می توانند خطر عوارض جانبی تروسپیوم (مانند تنفس آهسته ، خواب آلودگی شدید و سرگیجه) را چندین برابر کنند، اگر داروهایی از جمله: الکل، ماری جوانا، داروهای خواب و یا ضد اضطراب (مانند آلپرازولام (alprazolam)، دیازپام (diazepam)، زولپیدم (zolpidem))، آنتی هیستامین ها (از قبیل ستیریزین (cetirizine)، دیفن هیدرامین (diphenhydramine))، شل کننده های عضلانی و داروهای ضد درد و مسکن (مانند کدئین) را استفاده می کنید، به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید. برچسب بر روی تمام داروهای خود را (مانند داروهای آلرژی یا سرفه و سرماخوردگی) بررسی کنید چرا که برخی از آن ها از موادی تشکیل شده اند که باعث خواب آلودگی می شوند. از داروساز خود در مورد استفاده از آن ها سؤال کنید تا با خیال راحت بتوانید از این داروها استفاده کنید.

داروی تروسپیوم

موارد هشدار و احتیاطات ویژه حین مصرف تروسپیوم

بعضی دارو ها را نمی توان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی دارو ها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز می گردد؛ بنابراین بهتر است که قبل از مصرف این دارو، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:

  1. در صورتی که باردار هستید و یا به نوزاد خود شیر می دهید.
  2. اگر هرگونه مشکل قلبی-عروقی و یا نارسایی قلبی دارید.
  3. اگر هرگونه مشکل کبدی یا کلیوی دارید.
  4. اگر هر گونه مشکل غده پروستات دارید.
  5. اگر به هر یک از بیماری زیر مبتلا هستید: افزایش فشار چشم (گلوکوم)، پرکاری تیروئید، فشارخون بالا، میاستنی گراویس (بیماری ضعف عضلانی).
  6. اگر مبتلابه بیماری هستید که می تواند موجب انسداد در معده، روده یا دستگاه ادراری شود.
  7. اگر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این داروها شامل تمامی داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویز شده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف می کنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.
  8. اگر سابقه واکنش آلرژیک به دارویی دارید.

موارد منع مصرف تروسپیوم

  1. به تاریخ انقضای داروی تروسپیوم توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام شده است،از آن مصرف نکنید.
  2. هرگز داروی تروسپیوم را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
  3. تداخل دارویی تروسپیوم را چک کنید و اگر در حال استفاده از دارویی هستید که با این دارو تداخل دارد، با پزشک خود راجع به استفاده از داروهایتان مشورت نمایید.
  4. در دوران بارداری و شیردهی، نباید دارویی را خودسرانه و بدون مشورت با پزشک استفاده کنید. این دارو می تواند عوارض نامطلوبی روی جنین شما داشته باشد
  5. تروسپیوم تاثیری روی رانندگی و کار با ماشین آلات نمی گذارد.

نکات قابل توصیه تروسپیوم

  1. به همه ی متخصصان مراقبت های سلامتی خود بگویید که این دارو را مصرف می کنید. این شامل پزشکان، پرستاران، داروسازان و دندانپزشکان شما می شود.
  2. اجتناب از رانندگی و انجام وظایف یا اقدامات دیگر که نیاز به هوشیاری دارد تا زمانی که متوجه شوید که دارو چگونه بر شما تاثیر می گذارد.
  3. در آب و هوای گرم یا انجام فعالیت زیاد مراقب باشید. برای جلوگیری از از دست دادن مایعات، مایعات زیادی بنوشید.
  4. قبل از مصرف الکل یا داروهای دیگر و محصولات طبیعی که باعث کاهش فعالیت شما می شود، با پزشک خود صحبت کنید.
  5. واکنش خیلی بد به نام آنژیوادم با این دارو اتفاق افتاده است. گاهی اوقات ممکن است تهدید کننده حیات باشد. علائم ممکن است شامل تورم دست، صورت، لب ها، چشم ها، زبان یا گلو ؛ مشکل تنفس؛ مشکل بلعیدن یا خشونت صدا باشد در صورت داشتن هر یک از این علائم، فورا به پزشک مراجعه کنید.
  6. در صورت بارداری یا قصد بارداری، به پزشک خود بگویید. شما باید در مورد مزایا و خطرات استفاده از این دارو در حین بارداری صحبت کنید.
  7. اگر شیردهی دارید، به پزشک خود بگویید. شما باید درباره هر گونه خطری برای کودک خود صحبت کنید.
  8. با معده خالی یا حداقل یک ساعت قبل از غذا مصرف کنید.
  9. با یک لیوان آب پر بخورید.
  10. برای به دست آوردن بیشترین اثر، هیچ دوزی را از دست ندهید.
  11. دوز فراموش شده را به محض به یاد آوردن مصرف کنید.اگر نزدیک دوز بعدی است از آن صرف نظر کنید.از دوبرابر کردن یا افزایش دوز خودداری کنید.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
از سراسر وب   
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها