ب ام و 650i سری 6 - BMW 6 Seires 650i که طراحی خارجی آن توسط یک ایرانی به نام نادر فقیه زاده انجام شده، چنان زیبا، شکیل و عضلانی است که در بازارهای جهانی نیز چشم ها را مجذوب خود می کند چه برسد به بازار محدود و بسته داخل . پرشیا خودرو می تواند (می توانست) برای مدل های کوپه، کروک و گرن کوپه (Gran Coupe) و در مدل های 640i و 650i ثبت سفارش کند و همچنین نکته قابل توجه این است که مدل پرقدرت M6 نیز در این لیست دیده می شود (می شد).
ب ام و سری 6 یک خودرو سایز متوسط لوکس است که نسل اول آن در سال 1976 معرفی شد و تولید آن تا سال 1989 ادامه پیدا کرد اما ب ام و تصمیم گرفت تولید آن را به کلی متوقف کند تا اینکه در سال 2003، سری 6 قدرتمندانه به بازار بازگشت. اما اینجا قصد داریم در مورد نسل سوم آن صحبت کنیم که در سال 2011 معرفی شد.
این نسل از سری 6 با کد اتاق F06 روانه بازار شد و ب ام و مدل های کوپه، کانورتیبل، سدان و گرند تورر را از آن معرفی کرد که در همه نسخه ها به جز گرند تورر در بازار کشورمان و توسط پرشیا خودرو عرضه شد. باتوجه به موفقیت نسل قبلی سری 6 در ایران، این نسل هم توانست به محبوبیت بالایی دست پیدا کند.
امکانات رفاهی کامل بی ام و گرن کوپه 650i
در مورد امکانات رفاهی و آپشن های بی ام و گرن کوپه 650i باید گفت، با در نظر گرفتن این که این خودرو از برند بی ام و می باشد دارای آپشن های کاملی در این خصوص می باشد. از مهم ترین این آپشن ها تعداد 12 کیسه ایمنی به صورت پرده ای برای سر و بدن و برای سرنشینان جلویی تعبیه شده است. از دیگر امکانات رفاهی مهم سیستم ترمز آن بوده که از آن جمله می توان سیستم های کنترل پایداری EBD، سیستم جلوگیری از قفل شدن ترمزها یعنی ABS، DSC، CBC، سیستم کمک ترمز BA و هم چنین سیستم ترمز دستی الکترونیکی را نام برد. بدین ترتیب سلامت و ایمنی خودرو و سرنشینان تضمین می شود. تجهیزات جزئی تر نیز شامل: سیستم ضد سرقت، کلید هوشمند به علاوه استارت دکمه ای، فرمان جمع شونده در تصادف و در نهایت ورود بدون کلید به داخل کابین می شود.
نوع سیستم های مورد استفاده برای قوای فنی
در بخش فنی از سیستم ترمز فوق العاده عالی دیسکی با امکان خنک شوندگی استفاده می شود. این سیستم خود مجهز به سیستم مدیریت پایداری خودرو و سیستم های ایمنی دیگری می شود. سیستم تعلیق استفاده شده بر روی محورهای جلویی مک فرسون بوده که با پیشرفت همراه است و عملکرد قابل قبولی دارد. پیشرانه مورد استفاده در بی ام و گرن کوپه 650i به صورت بنزینی 8 سیلندر 32 سوپاپه می باشد که مدل آن خورجینی V شکل است. این موتور با حجم 4395 سی سی مجهز به انژکتورهای پاشش مستقیم و سیستم زمانبندی متغیر سوپاپ ها می باشد. توان تولیدی موتور مورد بحث 449 اسب بخار در 5500 دور بر دقیقه می باشد و حداکثر گشتاور 650 نیوتن متر در 2500 الی 4500 دور بر دقیقه را داراست.
مزایای بی ام و 650
پیشرانه پرقدرت و عملکرد پرشتاب
در این جا، با یک سدان ۱۹۴۰ کیلوگرمی طرف هستیم که پیشرانه پرقدرت ۸سیلندر توربوشارژ را در دل خود جای داده است و به واسطه آن می تواند ۴۵۰ اسب بخار قدرت را با ۶۵۰ نیوتن متر گشتاور در هم آمیزد و چرخ های محور عقب را با شدت هر چه تمام تر، به گردش درآورد.
هندلینگ و پایداری بسیار مطلوب
بی ام و ۶۵۰، خودرویی بسیار مهیج جهت رانندگی است؛ هنگامی که پشت فرمان این خودرو در حال مانوردادن هستید، احساس می کنید که تمام وزن و حجم این سدان بزرگ در دستان شما قرار دارد و به خوبی می توانید آن را تحت کنترل خود درآورید. باید خاطرنشان کرد که حریفانی هم چون مرسدس بنز سی ال اس، از چنین عملکرد مطلوبی برخوردار نیستند. این خودرو دقیقا همان هندلینگ و پایداری را به شما ارائه خواهد داد که از یک اتومبیل اسپرت و لوکس آلمانی انتظار می رود.
استایل ظاهری اغواگر
محال است از کنار این خودرو بگذرید و هیبت جذاب به همراه خطوط طراحی اغواگر آن، نگاه شما را به سمت خود جلب نکند. استایل این خودرو، به گونه ای طراحی شده است که هم بتواند نظر مشتریان ثروت مند و لوکس پسند را به سمت خود جلب کند و هم قادر باشد نیازهای بصری جوانان را به نحو مطلوب پاسخ دهد و ظاهری کاملا اسپرت را در معرض دید بگذارد.
سبک طراحی کابین و کیفیت ادوات به کارگرفته شده در ساخت این بخش نیز کاملا خرسندکننده و سطح بالا برآورد می شود.
مصرف سوخت بسیار مقرون به صرفه
در حال حاضر، بسیاری از تولیدات اقتصادی بازار کشورمان چیزی حدود هفت تا هشت و نیم لیتر بنزین در هر صد کیلومتر را درون پیشرانه های چهارسیلندر تنفس طبیعی ۱.۶ تا ۱.۸ لیتری خود به دی اکسیدکربن تبدیل می کنند. این در حالی است که بی ام و ۶۵۰ علی رغم بهره مندی از یک پیشرانه حجیم ۴.۴ لیتری ۸ سیلندر توربوشارژ، تنها حدود ۸.۸ لیتر سوخت در هر ۱۰۰ کیلومتر می سوزاند و از نظر نسبت مصرف سوخت به توان خروجی، یکی از کم مصرف ترین خودروهای موجود در بازار کشور به شمار می رود.
معایب بی ام و 650i
در ادامه، به بررسی معایب این خودرو می پردازیم:
واردات بسیار محدود
احتمالا شمارگان اندک این خودروی لوکس، نه تنها برای مالکان آن ایراد محسوب نشود، بلکه یک حسن نیز تلقی شود؛ اما به هرحال، هرگاه خودرویی به صورت محدود روانه بازار می شود، لوازم یدکی و بدنه آن نیز به راحتی در دسترس نخواهد بود؛ چنین خودرویی به ویژه هنگام تصادف یا خرابی های اساسی، دردسرهای نسبتا پرشماری را برای صاحب خود به وجود می آورد. بنابراین، واردات بسیار محدوده ۶۵۰ را نیز می توان در زمره نقاط ضعف آن دسته بندی کرد.
فضای محدود ردیف عقب
گرچه صندلی های ردیف دوم BMW 650i از بسیاری از خودروهای سدان جادارتر به نظر می رسد، اما در مقایسه با میزان فضایی که سایر رقبای هم کلاس برای سرنشینان ردیف عقب خود فراهم می آورند، این بخش در بی ام و ۶۵۰ نسبتا کوچک تر است و به ویژه افراد بلندقد، از ناحیه فضای سر با محدودیت هایی مواجه هستند.
هزینه نگه داری بسیار بالا
محصولات بی ام و به خودی خود، جزو پراستهلاک ترین خودروها از لحاظ هزینه نگه داری و قیمت لوازم یدکی به شمار می روند. حال اگر پای یک مدل لوکس و بسیار گران قیمت در میان باشد، هزینه نگه داری و بهای لوازم یدکی بسیار بالاتر می رود و شاید حتی برای برخی افراد ثروت مند نیز این میزان هزینه، چندان اقتصادی به نظر نرسد؛ بنابراین، می توان این مورد را نیز به نقاط ضعف بی ام و سری ۶ گرن کوپه اضافه کرد.