به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، مرسدس بنز - Mercedes Benz - شرکت خودروسازی آلمانی است، که در زمینه طراحی و ساخت انواع خودرو، کامیون، اتوبوس و موتورهای درون سوز و همچنین ارائه خدمات مالی (لیزینگ و بیمه اتومبیل) فعالیت می کند.
این شرکت ادامه قدیمی ترین سازنده خودروهای بنزینی در جهان، یعنی دایملر موتورن گیزلشافت است، که در سال ۱۸۹۰ توسط گوتلیب دایملر و ویلهلم مایباخ تأسیس شده بود.
امروزه مرسدس بنز یکی از زیرمجموعه های شرکت دایملر آ گ به شمار می آید و همراه با آئودی و ب ام و، سه خودروساز مشهور و لوکس آلمانی هستند که به عنوان پرفروش ترین خودروسازان لوکس جهان، شناخته می شوند...
خودروهای مرسدس بنز ازگذشته دور در ایران حضور دارند و همواره از محبوب ترین خودروها نزد مردم ایران بوده اند.
مرسدس بنز در ایران دارای کلوپی رسمی است و اعضای آن در طول سال، به برگزاری رویدادها و گردهمایی های مختلفی می پردازند.
خودروهای سنگین و نیمه سنگین مرسدس بنز در ایران توسط شرکت ایران خودرو دیزل تولید و عرضه می شوند و مدت کوتاهی هم، مونتاژ مرسدس بنز E کلاس در ایران خودرو انجام می شد.
در حال حاضر شرکت ستاره ایران نمایندگی این برند در ایران را بر عهده دارد...
GLC، قد کشیدن کلاس C
نسخه کراس اوور کلاس C مرسدس بنز در سال 2015 به صورت جهانی معرفی شد. این خودرو بر پلتفرم جدید MRA (پلتفرم ماژولار با ساختار متحرک عقب)، مشترک با مرسدس بنز کلاس C و سری کراس اوورهای برقی EQ بنا شده است. محصول جدید تولید شده با نام GLC در حقیقت جایگزین سری پیشین کراس اوورهای مرسدس بنز با نام GLK شد تا هم از نظر طراحی و فنی و هم از نظر اسمی با سیاست های مدرن مرسدس بنز هماهنگ باشد.
نام گذاری سری کراس اوورهای مرسدس بنز ترکیبی از یک نام دو بخشی است. بخش اول GL نشان دهنده کلاس کراس اوور خودرو است که حرف G در زبان آلمانی نه تنها اشاره به کلمه “خودرو ویژه آفرود” دارد، بلکه نام اولین کلاس شاسی بلند مشهور مرسدس بنز (کلاس G) نیز هست. حرف L اما به مانند یک رابط میان G و کد کلاس بعدی آن عمل می کند. درنتیجه GLC بیان گر خودرویی از کلاس یا سگمنت C در فرمت کراس اوور است. یعنی کراس اووری که بر اساس ویژگی های فنی و ساختاری کلاس C بنا شده است. این ترجمه فنی درمورد سایر کراس اوور های مرسدس بنز نظیر GLE، GLS و … نیز به همین ترتیب صدق می کند. در نتیجه GLC کراس اوور کلاس C است و از دیدگاه سگمنت بندی مهندسی مرسدس بنز، در میان دو کراس اوور GLB و GLE قرار خواهد گرفت.
دو اتاق و یک روح
به دلیل داغ بودن بازار خودروای شاسی بلند کوپه که در حدود سال 2006 از سوی بی ام و X6 در جهان به راه افتاد، مرسدس بنز GLC را از بدو تولید در دو نسخه واگن و کوپه به تولید رساند. اما نسخه کوپه تنها خودرویی زیبا و جوان پسند است و معمولا از دیدگاه کاربرد به اندازه نسخه واگن منطقی نیست. در نتیجه این تولید موازی باعث شد تا جای خالی محصولی خوش چهره در بین خریداران کلاس GLC خالی نباشد.
نسخه معمولی یا همان واگن GLC نسل اول با کد شناسایی X253 شناخته می شود. اما برحسب سنت مرسدس بنز نسخه کوپه شاسی بلندهای تولیدی این برند با حرف C و در این مورد بخصوص با کد C253 شناسایی می شود تا از نظر تخصصی میان دو نسخه تمایز ایجاد کند.
فیس لیفت آخر کار GLC چطور از آب درآمد؟
درسال 2019 برای نسخه کوپه و 2020 برای نسخه واگن، مرسدس بنز نمونه های فیس لیفت نسل اول GLC را ارائه داد. تغییرات نسخه فیس لیفت شامل ارائه نسل جدید سیستم دستوری صوتی MBUX مرسدس بنز، طیف جدید پیشرانه ها، فرمان جدید و سیستم مولتی مدیا جدیدی با نمایشگر نوین 12.3 اینچ بود. نسخه فیس لیفت برای سال 2019 به بازار مکزیک و 2020 به بازار تایلند راه یافتند.
از آنجایی که این مدل از سال 2015 بر خط تولید قرار دارد، انتظار نمی رود مرسدس بنز این نسل را بیش از هشت سال بر خط تولید نگهدارد. می توان اینطور حدس زد که احتمالا نسل دوم کلاس جدید و نوظهور GLC تا سال 2024 به بازار معرفی شود. در نتیجه این تنها یک فیس لیفت جزئی برای به روزسازی طراحی GLC به منظور همرای بازار تا زمان عرضه نسل دوم آن خواهد بود.
مرسدس GLC، هم اقتصادی، هم اسپرت
محصولات جدیدی مرسدس بنز به مراتب بیشتر از دو دهه گذشته رو به اقتصادی و کم مصرف بودن گذاشته است. شرایط جوی کره زمین، مسئولیت اجتماعی و افزایش هزینه های سوخت در سراسر دنیا مرسدس بنز را همانند سایز خودرسازان به سمت و سوی پیشرانه های کم حجم مجهز به سیستم های کمکی (توربوچارجر و سوپرچارجر) یا حتی نسخه های هیبریدی کشانده است. اما خوشبختانه در این میان هنوز چند پیشرانه مطلوب و دوست داشتنی مناسب خودرو دوستان جهان در حق انتخاب های مرسدس بنز دیده می شود.
در نتیجه وابسته به بازار هدف، طیف نسبتا گسترده ای از پیشرانه های متنوع برای GLC در نظر گرفته شده است که درحال حاظر نسخه های پس از فیس لیفت آن ها بر روی خط تولید قرار دارند. نسخه های دیزل شامل یک نمونه 2.0 لیتری توربو دیزل 4 سیلندر در سه ستاپ مختلف و یک نمونه 6 سیلندر خطی 3.0 لیتری توربو دیزل است. نسخه شش سیلندر می تواند در GLC 400d 4MATIC، قدرتی برابر با 325 اسب بخار و گشتاور وحشتناکی برابر با 700 نیوتون.متر تولید کند تا این GLC در 5.1 ثانیه به تندی 100 کیلومتر بر ساعت برسد.
اما این پایان داستان نیست. در میان پیشرانه های بنزینی پرتوان مرسدس بنز یک نسخه 4 سیلندر 2.0 لیتر در چهار ستاپ مختلف، یک نمونه 3.0 لیتری V6 و دو نمونه 4.0 لیتری V8 مشاهده می شود.
ضعیف ترین ستاپ در میان نسخه های بنزینی مربوط به نسخه 195 اسب بخاری و 320 نیوتون.متری نسخه 2.0 لیتری است که همچنان شتاب بسیار خوب 8 ثانیه ای برای GLC به همراه دارد. اما پیشرانه 4.0 لیتری V8 به تقویت برند پرآوازه AMG بر روی GLC 63S 4MATIC+ قدرتی برابر با 503 اسب بخار و گشتاوری برابر با 700 نیوتون.متر تولید می کند تا با تکیه بر سیستم دو دیفرانسیل هوشمند 4MATIC بنز، تنها در 3.8 ثانیه وزن 1.8 تنی GLC را به تندی 100 کیلومتر بر ساعت برساند.
تنها گیربکس ارائه شده مشترک در تمامی مدل ها و تریم ها، نمونه 9 سرعت اتوماتیک 9G-Tronic است در حالی که نسخه دو دیفرانسیل هوشمند به صورت سفارشی و بر روی برخی تریم های تولیدی قرار خواهد گرفت.
GLC در ایران
متاسفانه با وجود محدودیت های قانونی بسیار، GLC یکی از محصولات محجور مرسدس بنز است که تنها درنسخه های گذر موقت و در تیراژ بسیار محدود به بازار کشور وارد شد. اما همان طور که انتظار می رفت نسخه های وارداتی را نمونه های کوپه این مدل تشکیل می دهند که به مراتب زیباتر و جوان پسندانه تر از نسخه های واگن هستند.
تیراژ فروش GLC از حدود4600 دستگاه در سال 2015 به بیش از 69 هزار دستگاه در سال 2018 رسید. این افزایش خیره کننده نرخ فروش نشان دهنده پتانسیل بسیارزیاد این سری محبوب در بخش فروش بازار جهانی است. بیهوده نیست که خودروسازان جهانی در این بازار داغ حسابی فعالیت می کنند.