به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، معمولا وقتی خودروسازان صحبت از معرفی و تولید یک خودروی جدید می کنند، منظورشان یک خودروی کاملا جدید نیست و در بیشتر مواقع نسخه هایی به روزرسانی شده و ارتقاءیافته از محصولات قبلی خود را معرفی می کنند. اما این قاعده شامل مرسدس بنز GLB نمی شود چون این مدل یک خودروی کاملا جدید است. مرسدس بنز GLB یک کراس اور کامپکت براساس پلتفرم A کلاس است. مدل A کلاس یک هاچ بک است و از محصولات ارزان قیمت مرسدس بنز محسوب می شود، اما GLB یک کراس اور خانوادگی است که قابلیت حمل ۷ سرنشین را در سه ردیف صندلی دارد. همچنین مرسدس، این محصول جدید خود را به امکاناتی مجهز کرده است که در کم تر خودرویی در این کلاس مشاهده می شود.
مدل GLB اولین کراس اور مرسدس بنز در این کلاس است. ردیف سوم صندلی ها در این خودرو برای ۲ نفر جای کافی دارد. برای سرنشینان عقب امکاناتی مانند پورت USB و جالیوانی نیز تعبیه شده است. کیسه هوای جانبی در GLB به گونه ای طراحی شده اند که از سرنشینان ردیف سوم نیز محافظت کنند. مرسدس بنز اعلام کرده است که این خودرو حتی توانایی نصب صندلی کودک در ردیف سوم را نیز دارد. با اینکه هنوز اعداد و ارقامی در مورد فضای ردیف سوم این خودرو اعلام نشده اما مرسدس بنز اعلام کرده که ردیف سوم این خودرو بیشتر مناسب کودکان است.
از M به ML و حالا GL
کلاس M دومین تجربه مرسدس بنز در ساخت شاسی بلند (پس از کلاس G در دهه ۱۹۷۰) و اولین تجربه این برند در ساخت کراس اوور شهری بود که در سال ۱۹۹۷ روانه بازار جهانی شد. این کلاس با پیروی از قوانین نام گذاری مرسدس بنز به زودی به کلاس ML تغییر نام داد و در چند سال اخیر با تغییر دوباره رویه نام گذاری، حالا با نام سری GL شناخته می شود. با به کارگیری پلتفرم ها و طراحی فنی مشترک با سایر مدل ها، طیف گسترده ای از کراس اوورهای سری GL نظیر GLA، GLC، GLE و GLS به سری محصولات این برند اضافه شد. حالا کلاس جدید GLB یکی دیگر از این دست محصولات مرسدس بنز است که از دیدگاه کلاس بندی مرسدس بنز، بین دو مدل GLA و GLC قرار می گیرد تا طیف خودروهای سری GL را تکمیل کند.
در نتیجه برای درک راحت تر سبک نام گذاری مرسدس بنز باید در ذهن داشته باشید که کد GL نشان دهنده کلاس کراس اوور/شاسی بلند محصول تولیدی و کد بعدی آن مانند S، E، C و … نشان دهنده اشتراک فنی و کلاس بندی مشترک با آن کلاس در محصولات سواری مرسدس بنز است.
مرسدس بنز GLB وارد می شود
کلاس جدید GLB بر پلتفرم MFA2 متحرک جلو مشترک با کلاس A بنز به تولید رسیده است اما از دیدگاه طراحی با پیروی از سبک طراحی قوطی کبریتی کلاس پیشین GLK و کلاس نوین GLS، با تنها ۲۲ میلی متر طول کمتر از GLC، درست میان دو کراس اوور GLA و GLC قرار می گیرد تا از نظر سایزبندی و استانداردهای علم طراحی، کاملا منطبق و هم رده کلاس B سواری اما در سری کراس اوورهای مرسدس بنز باشد. فاصله محورهای این کلاس ۱۰ میلی متر از کلاس A کشیده تر است که با وجود ناچیز بودن تاثیر بسزایی در کاربردی تر بودن فضای داخلی آن دارد. با وجود آن که GLB به اندازه ای ناچیز از GLC کوچک تر است اما به لطف طراحی بهتر نمای داخلی، توانسته است سه ردیف صندلی در خود جای دهد تا کراس اووری ۵ در و ۷ نفره باشد.
طیف پیشرانه های به کار رفته در در GLB همانند پلتفرم، کاملا با کلاس A بنز یکسان است. در نتیجه سه پیشرانه ۴ سیلندر توربو، دو نمونه بنزینی ۱٫۳ و ۲٫۰ لیتر و یک نمونه ۲٫۰ لیتر دیزل برای این خودرو قابل سفارش است. سیستم انتقال نیرو شامل یک نمونه اتوماتیک ۷ سرعت دو کلاچ (۷DCT) و برای اولین بار یک نمونه اتوماتیک ۸ سرعت دو کلاچ (۸DCT) قابل انتخاب است که در حالت متحرک جلو یا مجهز به سیستم چهارچرخ متحرک هوشمند مرسدس بنز با نام تجاری ۴-Matic برای این کراس اوور از سوی مشتری قابل انتخاب است.
سیستم تعلیق کاملا بر اساس کلاس خودروهای سواری در جلو از نوع مک فرسون استرات و در عقب از نوع مولتی لینک با قابلیت انتخاب کمک های هوشمند تطبیق پذیر است. این سیستم تعلیق ویژه سواری بر مسیرهای آسفالت طراحی شده است و سیستم دو دیفرانسیل ۴-Matic نیز به منظور افزایش پایداری و فرمان پذیری از خودروهای سواری برای این دست کراس اوورها به کار گرفته شده و به هیچ عنوان قابلیت آفرود ندارد. به همین دلیل این دست خودروها را کراس اوورهای شهری می نامند.
این طور عنوان شده است که مرسدس بنز برنامه تولید دو نسخه پلاگین هیبرید (برقی/بنزینی با قابلیت شار از طریق پریز برق شهری) و نسخه تمام الکتریکی احتمالا با نام EQB (EQ کد شناسایی تجاری محصولات تمام الکتریکی مرسدس بنز) برای کلاس GLB را در دست بررسی دارد. نمونه پلاگین هیبرید به احتمال قوی از مجموعه فنی مشترک هیبرید کلاس A بهره خواهد برد در حالی که نسخه تمام الکتریکی EQB از دو موتور الکتریکی به همراه گیربکس تک سرعت ضریب ثابت بهره خواهد گرفت.
عملکرد فنی با حضور AMG
GLB با وجود داشتن پیشرانه های کم حجم از سیستم پرخوران توربو بهره می گیرد در نتیجه حتی پیشرانه ۱٫۳ لیتری آن به عنوان ضعیف ترین پیشرانه بنزینی در ضعیف ترین ستاپ ممکن قادر به تولید قدرت ۱۳۶ اسب بخار و ۲۰۰ نیوتون متر گشتاور است که با در نظر داشتن بازه وزنی استاندارد ۱۳۰۰ تا ۱۴۴۵ کیلوگرمی (وابسته به تریم و آپشن ها) GLB قادر به ثبت شتاب قابل قبول ۹٫۴ ثانیه ای است.
خوشبختانه GLB نیز با پیشرانه و خط انتقال نیرو ارتقا یافته تیونر رسمی کمپانی مرسدس بنز، یعنی AMG همراه شده است تا علاقه مندان سرعت و شتاب را نیز راضی نگه دارد. قدرتمندترین نسخه GLB با کد شناسایی تجاری GLB 35 AMG شناخته می شود و از پیشرانه ۲٫۰ لیتری توربو به قدرت ۳۰۲ اسب بخار در دور ۵۸۰۰ تا ۶۱۰۰ و گشتاور ۴۰۰ نیوتون متر در دور ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ و سیستم انتقال نیرو ۸ سرعت دو کلاچ ستاپ شده از سوی AMG و البته سیستم ۴-Matic بهره می گیرد که می تواند در زمان قابل توجه ۵٫۲ ثانیه از حالت سکون به تندی ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت دست یابد.