به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، هوندا اینسایت ۲۰۱۹ برمبنای پلتفرم هوندا سیویک ساخته شده و بسیاری از شاخصه های آن را داراست با این تفاوت که هوندا اینسایت لباس فاخرتری بر تن کرده، ظاهر زیباتری دارد و همچنین از کابین چشم نوازتری بهره مند گردیده و می تواند رقیب هوندا آکورد به عنوان جذابترین سدان چهاردرب تلقی گردد.
هوندا ضرورتا سیستم هایبرید آکورد را برداشته و آن را برای استفاده در یک خودروی کوچک تر مهیا نموده است. با وجود آنکه آکورد هیبرید از یک پیشرانه دو لیتری استفاده می کند، هوندا اینسایت به یک پیشرانه ۱.۵ لیتری اتکینسون چهار سیلندر مجهز شده که توان خروجی آن بالغ بر ۱۰۷ اسب بخار بوده و گشتاور حاصل از آن به ۱۳۴ نیوتن متر می رسد و ۴۰.۵ درصد بازده گرمایی دارد.
این سیستم هیبریدی نسل سوم از یک باتری با ظرفیت ۱.۱ کیلووات ساعت استفاده می کند که به صورت ترکیبی قدرت اینسایت را به ۱۵۱ اسب بخار می رساند. قدرت و گشتاور موتور الکتریکی کششی این خودرو نیز برابر ۱۲۹ اسب بخار و ۲۶۷ نیوتن متر است. در مقام مقایسه توان خروجی هوندا آکورد معادل ۲۱۲ اسب بخار است.
اینسایت جدید در سه مدل EX, LX و Touring و با پیشرانه دو موتوره هیبریدی نسل سوم ساخت هوندا عرضه شد. این پیشرانه در همه مدل ها یکسان است. به وسیله این موتور پیشرفته می توان بسته به نیاز راننده و شرایط، خودرو را به یک خودروی هیبریدی موازی، هیبریدی سری و یا تمام الکتریکی تبدیل کرد. این مفاهیم را در ادامه توضیح خواهیم داد.
پیشرانه بنزینی از نوع 1.5 لیتری 4 سیلندر است که 107 اسب بخار نیرو و 134 نیوتن متر گشتاور تولید می کند. پیشرانه بنزینی به گونه ای برنامه ریزی شده است که در دورهای بالا به بیشترین بازدهی می رسد. موتور الکتریکی 129 اسب بخار نیرو و 267 نیوتن متر گشتاور تولید می کند. یک موتور الکتریکی کوچک نیز وظیفه استارتر و ژنراتور را برعهده دارد. موتور الکتریکی و بنزینی روی هم رفته 151.5 اسب بخار نیرو تولید می کنند.
به طور کلی به سه روش می توان هوندا اینسایت را به حرکت درآورد:
- EV Drive: در این حالت تنها از موتور الکتریکی برای به حرکت در آوردن خودرو استفاده می شود.
- Hybrid Drive: در این حالت باز هم موتور الکتریکی چرخ ها را به حرکت در می آورد با این تفاوت که موتور بنزینی نیز روشن بوده و ژنراتور یا باتری ها را شارژ می کند. به این حالت هیبریدی سری می گویند.
- Engine Drive: در این حالت که مخصوص رانندگی در مسیرهای جاده ای با سرعت یکسان است، موتور بنزینی مستقیماً چرخ های جلو را به چرخش در می آورد. به این حالت هیبریدی موازی می گویند.
در هر سه حالت بالا نیز می توان بسته به نیاز راننده، یکی از حالت های رانندگی Eco, Normal یا Sport را انتخاب کرد. همچنین سه حالت ترمزگیری احیایی (Regenerative Braking) نیز برای تبدیل انرژی حاصل شده از ترمز به الکتریسیته وجود داشته و بهره وری را بیش از پیش بالاتر برده است.
تجربه رانندگی با هوندا اینسایت 2019
خوشبختانه فرصت شد تا مدل Touring که بالاترین سطح امکانات و تجهیزات دارد را برانیم. اولین چیزی که جلب توجه می کند عایق بندی خوب کابین و به گوش نرسیدن صدای پیشرانه یا محیط پیرامون در سرعت های پائین است؛ حتی با روشن شدن موتور بنزینی در سرعت های کم نیز آرامش کابین برهم نمی خورد. تنها با فشردن پدال گاز و شتابگیری، صدای موتور بنزینی را خواهید شنید.
در صورت تخته گاز کردن، موتور الکتریکی نیز وارد کار شده تا در همراهی با موتور بنزینی، اتومبیل را با سرعت بیشتری به جلو برانند. در مسیرهای جاده ای موتور بنزینی مستقیماً به چرخ های جلو متصل شده و موتور الکتریکی از جریان خارج می شود. فرمان پذیری عالی اینسایت ما را غافلگیر کرد و به طور کلی در مقایسه با پریوس، هندلینگ بسیار بهتری دارد.
با ثبت شتاب توسط گوشی آیفون متوجه شدیم هوندا اینسایت در مدت زمان 8.38 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر در ساعت رسیده و پریوس همین مسافت را در 10.34 ثانیه طی می کند. این مقایسه دقیق نیست اما در نوع خود جالب است. کمپانی هوندا نیز خود اعلام کرده بود محصولش 1.5 ثانیه از پریوس سریع تر بوده و زیر 8 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر در ساعت می رسد. ادعایی که رنگ و بوی واقعیت به خود گرفته است.