به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، با گرم شدن بازار خودروهای شاسی بلند در سال 2015، ام جی نیز مدل GS را به عنوان اولین کراس اورش، روانه بازار جهانی کرد و اتفاقا از اواخر همان سال بود که پای نخستین سری وارداتی آن به کشورمان باز شد. حتی قبل از آمدن GS به ایران، ام جی کارنامه قابل قبولی برای مشتریان ایرانی ارائه کرده بود. شاید نتوان او را یکی از درخشان ترین ها دانست ولی حقیقتاً آنچه ارائه داد شامل محصولاتی فاخر بود؛ اما در این میان بخت با تنها شاسی بلند این برند چینی انگلیسی الاصل چندان یار نبود. ام جی GS مدل خوبی بود که در زمان بدی وارد بازار شد! این کراس اور، درست در ایامی که دیگر چینی ها با قیمت هایی نازل و با شرایط فروش متنوع به دست مشتریان می رسیدند، ناگهان با گردنی افراشته اعلام حضور کرد. GS در قسمت طراحی نمره خوبی می گیرد ولی اشکال اصلی او اینجا بود که کمی در استفاده از متریال باکیفیت داخل کابین خساست به خرج داده است. از سوی دیگر، داشتن پیشرانه ای قدرتمند و جعبه دنده ای با پاسخ سریع، آن را به یکی از خاص ترین کراس اورهای ایران در سگمنت کامپکت ها تبدیل کرده است.
پرواز MG با GS
از دیدگاه طراحی نمای خارجی GS، هیچ جای تعجب ندارد که تاریخ دور و دراز اسپرت سازی ام جی را به همراه المان های نوین و مد روز در ساختار اولین بلند قامت انگلیسی-چینی ام جی دید. تا زمان عرضه GS به بازار جهانی، استفاده از خطوط شکسته و تیز و طراحی نسبتا عجیب در ساختار محصولات این برند به امضای انحصاری این خودروساز بدل شده بود که از قلم طراحانی چون آنتونی ویلیامز کِنی نشات می گیرد. این طراح که طراحی مدل های ۳، ۶ و ۵۵۰ ام جی را در کارنامه خود دارد همچنین مسئول طراحی نسخه مفهومی GS و نسخه تولیدی آن نیز است.
ظاهر کلی ام جی GS بدون شک منتقل کننده حس و روح جسور و چالاک محصولات اسپرت ام جی است که هیجان را در جلوپنجره باریک و در ترکیب با خطوط تیزی که به لوگو MG قرار گرفته در مرکز جلو پنجره منتهی می شود، به بیننده القا می کند. نمای انتهایی GS شاید به اندازه نمای جلویی آن جذاب و خیره کننده نباشد اما استفاده از چراغ های عقب با طراحی متمایز و البته وفاداری بسیار زیاد به نسخه مفهومی باعث می شود این خودرو همانند همه مدل های ام جی، منحصر به فرد و متمایز جلوه کند. استفاده هوشمندانه طراحان ام جی از سپرهای جلو و عقب مشکی رنگ و امتداد آن ها تا قوس لبه گلگیرها، به شکل بسیار چشمگیری در ترکیب دقیق دو حس متمایز اسپرت گرایی برند ام جی با ساختار کراس اوور مدل GS موثر واقع شده است.
متاسفانه نمای داخلی MG GS به اندازه نمای خارجی آن جسارت و اسپرت گرایی را به راننده القا نمی کند. البته به منظور هماهنگی سبک طراحی و حفظ پایداری و اتصال نمای خارجی به نمای داخلی، در کابین GS نیز از خطوط شکسته و زاویه دار بسیاری بهره گرفته شده است که باعث می شود نمای داخلی چشمگیر و شلوغ تر از آنچه هست به نظر برسد.
یکی از بزرگترین قدم های ام جی در راستای افزایش کیفیت و ارزش معنوی GS در برابر رقبای هم کلاس خود استفاده از تریم های براق پیانویی بر مرکز داشبرد و تریم دو رنگ داخلی در روکش صندلی ها و رودری ها است که در کمتر محصول چینی موجود در بازار ایران شاهد آن هستیم.
ام جی جی اس با داشتن ارگونومی راحت و قابلیت حمل ۵ سرنشین در صندوق بار خود تنها ۳۳۵ لیتر فضای آزاد در اختیار سرنشینان قرار می دهد که به هیچ عنوان رضایت بخش نیست اما جای شکر آن باقی است که با خوابیدن ردیف دوم صندلی ها این قدار می تواند تا ۱۳۴۰ لیتر افزایش یابد.
استفاده از آپشن ها و ویژگی هایی چون فرمان الکتریکی، سیستم ورود و استارت بدون کلید، پدال های تعویض دنده از پشت فرمان، سیستم نظارت بر فشار باد تایرها، کنترل خودرو در آستانه حرکت در شیب، سیستم مولتی مدیا با نمایشگر ۶٫۱ اینچی لمسی و دوربین دید عقب به همراه سیستم جهت یابی جهانی، سانروف و سیستم روشنایی اتوماتیک چراغ های جلو توانست تا حد بسیار زیادی برتری و رگه اروپایی خود را بر سایر چینی های بازار ثابت کند.
قلب تپنده پرتوان ام جی جی اس
پیشرانه به کار رفته در ام جی GS یک نمونه ۴ سیلندر ۲ لیتری انژکتوری تزریق مستقیم توربو (T-GDI) است که به لطف استفاده از دو تکنولوژی توربوچارجر و پاشش مستقیم سوخت به صورت همزمان، قادر است قدرتی برابر با ۲۱۷ اسب بخار در دور ۵۰۰۰ و گشتاوری معادل با ۳۵۰ نیوتون متر در دور ۲۵۰۰ را در اختیار گیربکس اتوماتیک ۶ سرعت اتوماتیک دو کلاچ (۶DCT) و سپس چرخ های جلو قرار دهد. زمانی که GS به بازار ایران عرضه شد یکی از قدرتمندترین چینی های بازار ایران بود.
ایرانیانی که جک S5 کرمان موتور را خودرویی تند و تیز تصور می کردند، حال باید می پذیرفتند که باید در برابر GS پرتوان که وزنی تنها برابر با ۱۶۴۰ کیلوگرم دارد، پرچم سفید صلح را بالای سر ببرند. GS چالاک با این ویژگی های فنی قادر است تا در مدت خیره کننده ۸٫۷ ثانیه از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر دست یابد و این درحالی است که مصرف سوخت متوسط آن تنها برابر با ۸٫۵ لیتر در هر صد کیلومتر است. از آنجایی که درصد قابل توجهی از سهام شرکت مادر ام جی، یعنی سایک موتور (Saic Motor) در اختیار جنرال موتورز آمریکا، است باید یادآور شد که این شرکت بخش عمده ای از تکنولوژی های به کار گرفته شده در بخش نیرو محرکه خود را مدیون این کمپانی بزرگ و قدرتمند آمریکایی است.
با داشتن ابعاد خارجی معادل با ۴۵۰۰×۱۸۵۵×۱۶۷۵ میلی متر و فاصله محورهای ۲۶۵۰ میلی متری، بهتر بود GS با اندکی عرض بیشتر طراحی می شد تا از حس غلطش اتاق نسبتا بلند آن در پیچ های تند و تیز کاسته شده و ظاهری قلدرتر پیدا کند. با این اوصاف نه تنها GS در داخل اتاق راننده را در اجرای مانورهای رانندکی به خوبی در بر می گیرد بلکه در اجرای حرکات نمایشی نیز می تواند با پایداری قابل توجه خود سرنشینان را شوکه کند.
چشم بادامی اروپایی
ام جی GS کراس اووری دورگه است که به دلیل داشتن ریشه ای اصیل و اروپایی، ضمن داشتن روابطی مستقیم با شرکت جنرال موتورز آمریکا، تنها از سوی چینی های سایک موتور اداره می شود. از این رو این برند به خوبی توانست اعتبار و شکوه نام ام جی را در محصولات اخیر خود و همچنین در بازار ایران حفظ کند. اما مشکل مدل GS در حضور در بازه قیمتی به مراتب فراتر از رقبای بی کیفیت تر و صد البته ارزان تر و البته بی توجهی و کاهلی نسبی طراحان نسبت به نمای داخلی آن بود که با وجود داشتن کیفیت طراحی و مونتاژ بسیار بالا، قدرتی فراتر از حد انتظار و اعتبار بسیار خوب برند، نتوانست آنچنان که باید در دل مشتریان ارزان پسند ایرانی جا باز کند. ام جی GS هنوز هم یکی از توانمندترین کراس اوورهای بازار کشور است که از دیدگاه کیفی و توانمندی های حرکتی رقیبی در سگمنت خود ندارد.