به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، زمانی که خودروی رنو داستر در سال 2010 به بازار عرضه شد، از جایگاه اجتماعی خوبی برخوردار شد. اینکه بخواهید یک شاسی بلند با قیمت هاچبک های دیگر سازندگان ارائه کنید، راهی کاملا جدید بود که سایر سازندگان حتی فکر چنین کاری را هم در سر نداشتند. این نوآوری به طراحی انجامید بطوریکه ظاهر خودروی داستر آنقدر جدید بود که خودرویی دیگر در بازار به این صورت نبود. با اینکه قیمت این خودرو خوب بود اما از زیبایی ظاهری اش هم نزده بودند. چراغ عقبهای مستطیل شکل، شیشه عقب پنج ضلعی و انحناهای زیبای رینگ چرخ برخی از عناصری هستند که ظاهر خودروی داستر را به یک شاسی بلند بی همتا تبدیل می کنند.
رنو داستر ۲۰۱۷
شاید چند ماه قبل بود که، به طور رسمی رنو داستر دو دیفرانسیل در ایران شروع به عرضه کرد، خودرویی که وقتی از لحاظ ظاهری آن را با داستر های قبلی مورد مقایسه قرار می دهیم تغییرات زیادی را در آن ها شاهد نیستیم، رنو داستر ۲۰۱۷ بر روی پلتفرم X90 ساخته شده است و به این ترتیب خودرویی است با قابلیت های فنی مناسب و البته دوام بالا و هزینه نگهداری پایین.
خیلی از شاسی بلند های جدید، دیگر مانند قبل خاصیت آفرودی ندارند.
همان طور که اطلاع دارید در بیشتر کشورهای جهان بازار شاسی بلند ها داغ است و خودروسازان هم که به دنبال سود بیشتر هستند برای همین با شناخت سلیقه ی مردم روی به ساخت خودروهای دلخواه آنها رو می آورند، اما جالب است بدانید که عده ای از دوستداران آفرود از این امر که چرا خودرو های شاسی بلند جدید قابلیت زیاد یک خودروی آفرودی را ندارد گله مندند، و همواره از این روند ابراز ناراحتی می کنند و شاید پاسخ آن ها این باشد که بسیاری از مشتریان جدید و فراوان شاسی بلند ها بیشتر از آن که به خاصیت آفرودی شاسی بلندها توجه و علاقه نشان دهند، به بزرگی و جاداری آن علاقمند هستند لذا این نوع علاقه سبب شده تا شاهد ظهور چنین شاسی بلندهایی باشیم.
آیا رنو داستر ۲۰۱۷ هم یک شاسی بلند با قابلیت آفرودی است؟
بله، این شاسی بلند فرانسوی جز معدود شاسی بلند های جدید بازار ایران است که در کنار قابلیت های آفرودی خود، دارای ویژگی های مناسب یک خودروی شهری هم است، بی شک شما همراه عزیز و دوست داشتنی اول خودرو با مطالعه این مقاله به این مطلب پی خواهید برد.
مشخصات فنی رنو داستر ۲۰۱۷
شاید بیشترین تغییرات رنو داستر در فیس لیفت ۲۰۱۷ خود در بخش فنی باشد، چرا که رنو داستر ۲۰۱۷ در زیر کاپوت هایش، موتور دو لیتری چهار سیلندر DOHC جا خوش کرده است که ۱۳۵ اسب بخار قدرت را با گشتاور ۱۹۵ نیوتون متر تولید می کند، (حالا برای تفهیم باید بگم که میتسوبیشی ASX که ۱۶۶ میلیون حدود قیمتش است ۱۴۷ اسب بخار قدرت دارد ) لذا با توجه به اینکه موتور داستر گشتاوری است و کشش بالایی را به خودرو می دهد، شاهد آن هستیم که با سیستم دو دیفرانسیل خودرو هماهنگی بسیار خوبی را خلق می کند، هماهنگی که به راننده و سرنشینانش حس خوبی را می دهد، همچنین گیربکس چهار دنده اتوماتیک این خودرو به سیستم تیپ ترونیک و شروع حرکت در حالت برفی مجهز است، قدرت خودرو توسط این گیربکس به چهار چرخ داستر منتقل می شود. ولی داستر دو دیفرانسیل قابلیتی دارد که شاید در هر خودرو کراس اووری دیده نشود. اگر راحت بخواهیم بگوییم، در رده قیمتی کمتر ۲۵۰ میلیون تومان تنها چهار خودرو این ویژگی را دارند.
دو دیفرانسیل چه انتخاب هایی را به راننده می دهد؟
رنو داستر ۲۰۱۷ دو دیفرانسیل در قسمت انتقال قدرت به چرخ ها، انتخاب هایی را به راننده می دهد، شما می توانید از طریق پیچ تنظیمات دیفرانسیل، قدرت را به چرخ های جلو، چهار چرخ به صورت اتوماتیک و چهار چرخ به صورت ثابت و هماهنگ منتقل کنید، همچنین در حالت تک دیفرانسیل جلو شما استهلاک کمتری را در دراز مدت شاهد خواهید بود، همین امر منجر می شود که مصرف سوخت خودرو تا حدی کم شود، در حالت اتوماتیک، کامپیوتر خودرو با توجه به کشش و نوع رانندگی قدرت را به صورت اتوماتیک بین چرخ های جلو و عقب تقسیم می کند و باعث شود که ضرایب آن به خوبی تغییر کند، همین موضوع در این حالت باعث می شود که، پایداری بیشتری در رنو داستر ۲۰۱۷ ایجاد شود، در حالت چهار چرخ ثابت یا به اصطلاح چهار چرخ قفل، قدرت با ضریب ثابت به چرخ ها منتقل می شود و از هرزگردی هر چرخ جلوگیری می شود. این ویژگی باعث می شود تا داستر به عنوان تنها کراس اوور کاربردی کمتر از ۱۵۰ میلیون تومان در ایران شناخته شود.
امکانات رفاهی رنو داستر ۲۰۱۷
بی شک هرکس که تحقیقاتی در قبل بر روی رنو داستر داشته و یا حتی فیس لیفت قبلی رنو داستر را سوار شده است از امکانات رفاهی آن گلایه خواهد کرد و به شما خواهد گفت که امکانات رنو داستر در شیشه و آینه های جانبی برقی خلاصه می شود، کافی است یک بار رنو داستر فاز۲ را از نزدیک ببینید تا متوجه تغییرات آن نسبت به قبل شوید. رنو داستر ۲۰۱۷ دو دیفرانسیل و تک دیفرانسیل فاز دو، از نظر ظاهری تغییر چندانی را بر خود ندیده است، ولی در بخش داخلی تغییرات خوب و چشمگیری را بر خود می بیند، در زیر امکانات ویژه این خودرو قابل مشاهده است:
- کیسه ایمنی هوا راننده و سرنشین جلو
- دستگیره داخلی درب ها روکش کرومی
- آیینه های بغل برقی
- فرمان هیدرولیک، بشکن، تلسکوپی
- شیشه برقی با محافظ
- ریموت کنترل
- کروز کنترل
- صفحه نمایش دمای بیرون
- چراغ مه شکن جلو
- سنسور عقب – دو دیفرانسیل با قابلیت تنظیم اتومات توسط راننده – ترمز جلو دیسکی خنک شونده و ترمز عقب کاسه ای
ایمنی داستر ۲۰۱۷
رنو داستر در فیس لیفت اولیه خود موفق به کسب ۳ ستاره ایمنی از موسسه معتبر Euro Ncap شده، اما رنو داستر ۲۰۱۷ در بحث ایمنی تاییدیه ارتقا چهارگانه را از مرکز تست تصادف و جاده ای اروپا دریافت کرد. درباره امکانات ایمنی باید گفت که در نسخه دو دیفرانسیل با:
- دو کیسه هوا عرضه می شود.
- ترمزهای این خودرو به سامانه ABS و EBD مجهز است.
- سیستم کنترل پایداری ESP و کنترل هرزگردی روی آن نصب است.
با توجه به سختگیری های Euro Ncap و سابقه های داستر می توان فهمید که این خودرو نسبت به رقبای هم قیمت خود با توجه به شاسی و بدنه قوی، خودرویی ایمن به حساب می آید.
طراحی ظاهری رنو داستر ۲۰۱۷
شاید به اعتقاد خیلی ها داستر در بخش ظاهری چنگی به دل نمی زند، اما به هر حال در بخش ظاهری رنو داستر ۲۰۱۷ در این بخش ها دچار بازنگری و تغییر شده است:
- رینگ ها
- جلو پنچره و نوع کاسه چراغ جلو
طراحی داخلی رنو داستر ۲۰۱۷
بی شک یکی از قسمت هایی که در فیس لیفت ۲۰۱۷ داستر توسط کمپانی رنو فرانسه دچار بازنگری و تغییر زیاد گردیده بخش داخلی یا همان کابین این کراس اوور است، چرا که وقتی درب داستر را باز می کنید و وارد کابین آن می شوید، شاهد تغییرات زیر می باشید:
- طرح داشبورد
- رودری ها
- نمایشگر کیلومتر و غربیلک فرمان
این تغییرات با سادگی همیشگی داستر همراه است، ولی نوع جدیدی از سادگی را بیان می کند. داشبورد دو رنگ و رودری های جدید ارگونومی بهتری را به کابین داستر داده است و جایگیری دکمه ها در محل بهتری انجام شده است.
ابعاد و حجم صندوق عقب رنو داستر ۲۰۱۷
این خودرو که دارای وزن ۱۳۵۹ کیلوگرم است در زمانی که صندلی هایش پا بر جاست، ۴۰۸ لیتر صندوق عقبش حجم دارد، و وقتی که صندلی هایش خوابیده دارای حجم ۱۶۳۶ لیتر، است.
رقبا رنو داستر ۲۰۱۷
درباره ی رقبای رنو داستر باید از سانگ یانگ تیوولی و رنو کپچر نام برد که با بررسی دقیق متوجه برتری این دو رقیب نسبت به رنو داستر خواهید شد به همین علت ما به مقایسه رنو کپچر و رنو داستر پرداختیم.
مقایسه رنو کپجر RENAULT Capture و رنو داستر renault duster
یکی به وسیله ی شرکت ایرانی ایران خودرو و یکی به وسیله ی نماینده رسمی رنو در ایران عرضه می شوند، لذا درباره ی تفاوت هایشان باید گفت که :
- رنو کپچر کراس اوور جمع و جوری است که هرگز نباید از آن انتظار یک کراس اوور با خاصیت آفرودی را داشت لذا فقط در داخل شهر از آن لذت ببرید، و فکر استفاده غیر جاده ایی را باید از سر بیرون کنید، اما همان طور که در ابتدای مقاله هم گفتیم، رنو داستر یک کراس اوور با خاصیت آفرودی است، پس تا به این جای مقایسه ۱ بر هیچ به نفع رنو داستر است.
- در نمای ظاهری رنو کپچر از طراحی قشنگ تری بهره می برد اما شاید رنو داستر در این بخش کمی طراحی پایین تری را دارد پس با این تفسیر یک بر یک مساوی شدند.
- رنو داستر محصول زیر مجموعه رنو یعنی داچیا است پس نمی توان کیفیت ساخت خوبی را از آن انتظار داشت،(نسبت به محصولات خود رنو) اما فراموش نکنید که رنو کپچری که در اختیار شما قرار خواهد گرفت هم مونتاژ ایران خودرو است، پس باید گفت که در بخش مونتاژ نمی توان نظر قطعی را برای بازار ایران(فعلا)اعلام نمود، ولی اگر رنو کپچری که توسط خود رنو مونتاژ می گردد را ملاک قرار دهیم، پس تا بدین جای کار ۲ بر ۱ به نفع کپچر خواهد شد.
- مصرف سوخت رنو کپچر به صورت ترکیبی کمتر از رنو داستر است پس کپچر ۳ بر یک پیش افتاد.(رنو کپچر مصرف سوخت ترکیبی ۵.۴ را دارد و داستر ۸ را دارد)
- از لحاظ فنی داستر عملکرد بهتری را نسبت به کپچر دارد پس ۳ بر دو به نفع رنو کپچر است تا به این جای کار.
- امکانات رفاهی رنو کپچر بهتر از رنو داستر است هرچند در نسخه جدید داستر در این زمینه هم کار زیادی را بر خود دیده است اما با این حال سادگی همچنان در کابینش هست، پس در بخش رفاهی و طراحی کابین باز هم کپچر کمی بهتر است پس تا به این جای کارنتیجه ۴ بر ۲ به سود کپچر است.
- رنو داستر دارای شتاب بهتری نسبت به کپچر است پس رنو داستر در این بخش موفق تر است. و نتیجه کلی ۴ بر ۳ به سود کپچر می شود.