به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، سدان(به انگلیسی: Sedan) یا سالون به خودروهای سواری معمولی یا اصطلاحاً صندوقدار می گویند که دارای سقف ثابت، صندوق عقب مجزا و دو ردیف صندلی بوده و می تواند دو یا چهار در داشته باشد. سدان متداولترین شکل طراحی بدنه خودرو است. در ابتدای مقاله راهنمای خرید خودرو سدان خانوادگی ایرانی باید بدانیم که شرکت های خودروسازی داخلی کشور طیف نسبتاً وسیعی از سدان های خانوادگی را تولید و به بازار عرضه می کنند. در کل می توانیم بگوییم که خودروهای ساخت داخل دارای آپشن های پیشرفته و متعدد قابل اشاره ای نیستند. شاید تنها دلیل خرید و فروش و بازار بزرگ خودروهای داخلی در سطح کشور را بتوان قیمت ارزان آنها نسبت به خودروهای با کیفیت وارداتی دانست.
با این حال، لازم به اشاره است که تعدادی از این خودروها به کشورهای فقیرنشین و بدون امکانات مختلفی صادر شده و در حد خود نیز مورد استقبال قرار گرفته اند. در این مقاله5 اتومبیل سدان خانوادگی را بررسی کنیم. اگر قصد خرید یک خودرو جادار و خانوادگی رامعرفی میکنیم.
ساینا ؛ تیبای ارتقا یافته با امکانات زیاد
سال 93 سایپا اتومبیل ساینا را به عنوان یک ماشین سدان خانوادگی وارد بازار ایران کرد. ساینا را می توان مدل ارتقاء یافته تیبا دانست. مهندسان ایران خودرو قطعاً زمانی که در حال طراحی ساینا بوده اند، به تیبا فکر می کرده اند.
ساینا علاوه بر جراحی خارجی که انجام داده، تغییراتی را هم در درون کابین تجربه کرده است. این تغییرات باعث شده که داشبورد خودرو کوچک تر شود. همین کوچکی داشبورد فضای بیشتری را برای سرنشینان فراهم کرده و دیگر مثل تیبا پای سرنشینان در فشار نیست.
علاوه بر تغییراتی ظاهری، سایپا موتور ارتقاء یافته ای را هم برای این خودرو در نظر گرفته است. البته قدرت فنی و شتاب این خودرو تنها کمی بهتر از تیبا است. همچنین به دلیل کشیدگی بدنه خودرو، ساینا یک صندوق عقب بزرگ دارد. این خودرو استاندارد آلایندگی یورو 4 را به یدک می کشد و مثل تمام خودروهای سایپا مصرف پایینی دارد. به ازای هر 100 کیلومتر مربع ساینا 7 لیتر بنزین مصرف می کند.
با توجه به صندوق عقب بزرگ، امکانات رفاهی داخل کابین، ظاهر جذاب و البته مصرف پایین ساینا یک ماشین سندان خانوادگی عالی است که می تواند در سفرها شما را همراهی کند.
سمند؛ هنوز هم اولین و قوی ترین خودرو ملی است
پروژه تولید اتومبیل ملی با صرف هزینه های زیاد بالاخره در دهه 80 به ثمر نشست و سمند ایران خودرو وارد بازار شد. سمند از همان ابتدا به دلیل ظاهر قدرتمند و مردانه اش بسیار موردتوجه قرار گرفت.
سمند به عنوان یک سدان خانوادگی، قدرت اصلی خود را در جاده ها نشان می دهد. درواقع از همان ابتدا مهندسان طراح، خودرو ملی را برای شرایط سخت و دشوار طراحی کرده اند. استفاده از بدنه مستحکم و وزن بالای سمند باعث می شود، این اتومبیل ایمنی بالایی در بین خودروهای ایرانی داشته باشد.
موتور خودرو ملی ایران، 113 اسب بخار نیرو تولید می کند و شتابی 12 ثانیه ای را برای سمند عضلانی به ارمغان آورده است. جدای از توان مناسب فنی بالا، سمند در بین ایرانی ها به جادار بودن شهرت دارد. حجم فضای صندوق عقب این اتومبیل 350 لیتر است که در بین همتایان ایرانی خود بی رقیب است. اگر به دنبال خرید یک خودرو خانوادگی هستید که امنیت، رفاه و آسایش را به شما هدیه کند، قطعاً سمند یکی از گزینه های خوب پیش روی شماست.
پژو پارس؛ خوش پوش ترین سندان خانوادگی ایران
زمانی که دیگر دیدن چهره 405 به یک اتفاق عادی در خیابان تبدیل شده بود، ایران خودرو تصمیم به تولید یک پژو جدید کرد. پروژه تولید پارس با کمک مهندسان خارجی صورت گرفت و در سال 87 چرخ این خودرو روی جاده های ایران چرخید.
به دلیل ظاهر جذاب و شیک، پارس از همان زمان عرضه در قلب خریداران جا باز کرد و با استقبال خوبی در فروش مواجه شد. پارس مدل تغییریافته پژو 405 در خارج و داخل است. این اتومبیل بر روی فیس لیفت پژو 405 طراحی شده است و مهندسان البته سعی کرده اند ظاهری اسپرت تر به آن بدهند.
موتور پارس TU5 است که تغییراتی بر روی آن صورت گرفته و از شتاب مناسبی هم برخوردار است. استفاده از کیسه هوا، ترمزهای ای بی اس، سیستم تهویه اتوماتیک و سنسور دنده عقب به این اتومبیل تجهیزات مناسبی بخشیده است. صندوق عقب این خودرو هم مانند سمند بزرگ و جادار است و در سفرهای خانوادگی شما را با کمبود جا مواجه نمی کند. اگر قصد خرید یک اتومبیل شیک برای سفرهای درون و برون شهری را دارید از پژو پارس ایران خودرو غافل نشوید.
تندر 90؛ سندان با دوام و خوش کیفیت
اگر هنوز هم در خرید سندان خانوادگی شک دارید، می توانید نگاهی به تندر 90 بیندازید. تندر که در بین مردم با نام ال 90 هم شناخته شده است، توسط پارس خودرو به بازار عرضه می شود.
اگرچه خیلی ها از ظاهر این خودرو دل خوشی ندارند اما مشخصات فنی قوی باعث شد این خودرو در ایران محبوب شود. این خودرو در آزمودن های تصادف هم امتیاز 3 از 5 ستاره را کسب کرده است و برخلاف بسیاری از تولیدات داخل ایمنی مناسبی دارد.
جدای از قدرت موتور مناسب، تندر 90 دوام بالایی هم دارد و به سختی به سرنوشت خودروهای کم کیفیت داخلی دچار می شود. در واقع استفاده از قطعات گران و باکیفیت باعث شده گذر این خودرو کمتر به تعمیرگاه بیفتد. این خودرو استاندارد آلایندگی یورو 4 را کسب کرده است و در هر 100 کیلومتر به 8 لیتر بنزین نیاز پیدا می کند. ال 90 به عنوان یک سندان خانوادگی دوام مناسبی دارد و می تواند تا سال ها شریک سفرهای خانوادگی شما باشد.
تیبا؛ ارزان ترین و کم مصرف ترین سندان خانوادگی تولید ایران
سایپا که همیشه به ساخت خودروهای ارزان شهرت داشته ، دست به ساخت تیبا زده است. تیبا یک خودرو داخلی ارزان قیمت است که در گروه سندان های خانوادگی جای می گیرد. این خودرو در سال 87 وارد بازار شد.
جالب است بدانید سایپا قرار بود تیبا را با نام مینیاتور به بازار عرضه کند که بعداً پشیمان شد. این خودرو برای اولین بار بر روی پلتفرم X200 طراحی و ساخته شد، پایه ای از طراحی که بعدها در تولید سایر محصولات سایپا مورداستفاده قرار گرفت. تیبا را می توان پدر ساینا و کوییک دانست.
تیبا در مقایسه با سایر سندان های خانوادگی مصرف سوخت کمتری را دارد و تنها 7 لیتر بنزین را در هر 100 کیلومتر مربع مصرف می کند. این خودرو در مقایسه با سایر سندان امکانات رفاهی کمتری را به سرنشینان خود می دهد که با توجه به قیمت اقتصادی آن قابل توجیه است.