به گزارش سایت خبری ساعد نیوز ، آلفارومئو، برند ایتالیایی که در سال 1910 در ایتالیا تاسیس شد و از سال 1911 در مسابقات اتومبیلرانی شرکت کرد تا بحال افتخارات زیادی توسط آلفارومئو کسب شده است. اگرچه در ادامه فعالیت آلفارومئو، مالکیت این شرکت به فیات رسید اما کماکان طراحی متفاوت و کیفیت عالی آلفارومئو، آن را به محصولی با اعتبار در بازارهای مهم جهانی تبدیل کرده است. آلفارومئو در ایران توسط شرکت آلفاموتور عرضه می شود و در این چند سال محصولات مختلفی از جمله آلفارومئو جولیتا و آلفارومئو میتو و البته در سال گذشته آلفارومئو 4C عرضه شده است.
آلفارومئو در ایران
عرضه خودروهای آلفارومئو توسط شرکت آلفاموتور طی چندسال به کندی صورت گرفت تا درنهایت، با توقف واردات توسط دولت، پرونده حضور خودروهای این برند ایتالیایی در ایران برای مدتی نامعلوم بسته شد. پیش از آن نیز به دلیل ارائه خدمات پس ازفروش ضعیف، مشتریان ایرانی به تدریج از خودروهای آلفارومئو روی گردان شدند و دیگر رقبای این خودروها را برای خرید انتخاب کردند؛ در نتیجه، پس از شروعی نسبتا طوفانی، آلفارومئو در ایران به سرعت فراموش شد و امروزه به سختی می توان خودروهای این برند را در خیابان های ایران مشاهده کرد. در ادامه، نگاهی به محصولات حاضر از برند آلفارومئو در ایران خواهیم داشت که شما را به مطالعه آن دعوت می کنیم.
آلفارومئو میتو
کوچکترین و ارزان ترین عضو خانواده محصولات آلفارومئو در ایران، آلفارومئو میتو است که نسخه ارزان تر و کوچک تر آلفارومئو جولیتا محسوب می شود. میتو در سبد محصولات آلفارومئو همان نقشی را ایفا می کند که فولکس واگن پولو در بین خودروهای شرکت آلمانی برعهده دارد؛ هر دو نسخه هایی ارزان تر و ساده تر از هاچ بک های داغ محبوب هستند که فرصت سواری این خودروها را با بودجه ای محدود فراهم می آورند.
واردات آلفارومئو میتو به ایران از سال 2010 آغاز شد؛ اما از سال 2012 بود که عرضه این خودرو در تیراژ گسترده به بازار کشورمان آغاز شد. آلفارومئو میتو برخلاف سگمنتی که در آن عرضه می شود، امکانات رفاهی متعدد و قابلیت های حرکتی قابل قبولی را ارائه می دهد که این خودرو را برای یک دهه در بازار مطرح کرد. اصلی ترین رقیب میتو در این سال ها، دی اس 3 بوده است که هر دو هاچ بک لوکس اروپایی، به سرنوشت نافرجامی در بازار کشورمان مبتلا شدند.
زیر کاپوت آلفارومئو میتو، یک موتور 1.4 لیتری توربوشارژر قرار دارد که به فناوری مولتی ایر مجهز شده است. این پیشرانه می تواند حداکثر 135 اسب بخار قدرت و 206 نیوتن متر گشتاور تولید کند که برای وزن 1135 کیلوگرمی میتو کاملا مناسب به نظر می رسند و این خودرو را به یک هاچ بک سریع تبدیل می کنند. جعبه دنده درنظرگرفته شده برای آلفارومئو میتو نیز از نوع شش سرعته دوکلاچه است که دقت و سرعت بالایی را در تعویض دنده ها از خود به نمایش می گذارد.
این خودرو می تواند در 8.5 ثانیه از حالت سکون به سرعت صد کیلومتر بر ساعت دست یابد و حداکثر سرعت آن نیز 207 کیلومتر بر ساعت است. پیشرانه و قوای فنی میتو در عین حال که عملکرد قابل قبولی ارائه می دهند، رقم مصرف سوخت اقتصادی را نیز از خود بر جای می گذارند. مصرف سوخت ترکیبی آلفارومئو میتو 5.6 لیتر در هر صد کیلومتر است که برای یک هاچ بک کوچک با باک 45 لیتری، مطلوب به نظر می رسد.
با این حال، تمامی تجربیات خوب آلفارومئو میتو در همین جا پایان می یابد ؛ چراکه انجام سرویس های دوره ای و امور مربوط به تعمیر و نگه داری آلفارومئو میتو در ایران به آسانی امکان پذیر نیست. باید توجه کرد که پیشرانه 1.4 لیتری مولتی ایر این خودرو به شدت پیچیده است و تنها تعمیرکاران ماهر و آموزش دیده قادر به انجام تعمیرات و سرویس های آن هستند. در نتیجه چنین رویکردی، بسیاری از میتو های واردشده به بازار کشورمان متحمل خسارات جبران ناپذیری شدند که از سوی تعمیرکاران ناآشنا به این خودروها وارد شد.
یکی دیگر از نکات منفی آلفارومئو میتو، قیمت خودرو گزافی بود که از سوی شرکت واردکننده برای این خودرو تعیین شد. این رقم گزاف، سبب شد تا فاصله قیمتی بین آلفارومئو میتو و جولیتا به شدت کاهش یابد و ارزش خرید میتو در هاله ای از ابهام قرار گیرد. در نتیجه، واردات میتو به مرور کاهش یافت و آخرین نسخه های این خودرو، در سال 2015 وارد بازار کشورمان شدند. با توجه به پایان حیات آلفارومئو میتو در اوایل سال 2019 میلادی، دیگر امیدی به واردات این خودرو به بازار کشورمان در آینده نخواهد بود.
آلفارومئو جولیتا
دومین محصول آلفارومئو در ایران، هاچ بک داغ و جذاب این برند، یعنی جولیتا است. واردات نمونه اولیه آلفارومئو جولیتا به بازار ایران از سال 2011 آغاز شد و تا سال 2013 ادامه یافت. پس از آن، پای نمونه فیس لیفت این خودرو نیز به خیابان های کشورمان باز شد و در حال حاضر نیز نمونه های 2017 آلفارومئو جولیتا جدیدترین مدل های این خودرو در بازار کشور محسوب می شوند.
این خودرو با تبلیغاتی گسترده وارد بازار کشورمان شد و در سایه نبود رقبای قدرت مند، مدتی طولانی به عنوان خودرویی مطرح در بازار باقی ماند. با این حال، فعالیت ضعیف شرکت واردکننده در ارائه خدمات فروش و پس ازفروش به همراه ورود رقبایی هم چون سئات لئون و فولکس واگن گلف، آلفارومئو جولیتا را در معرض تهدید قرار دادند و درنهایت نیز واردات این خودرو به کشور یک سال پیش از ممنوعیت واردات، متوقف شد.
آلفارومئو جولیتا به پیشرانه 1.4 لیتری توربوشارژر مولتی ایر مجهز است که در ظاهر با موتور آلفارومئو میتو مشابه است؛ اما به واسطه تنظیمات صورت گرفته، قدرت و گشتاور بیشتری را تولید می کند. حداکثر قدرت این پیشرانه، 170 اسب بخار و حداکثر گشتاور آن نیز 250 نیوتن متر است که برای یک هاچ بک اسپرت و لوکس، رضایت بخش به نظر می رسند. جعبه دنده آلفارومئو جولیتا نیز همانند برادر کوچکترش، از نوع شش سرعته اتوماتیک دوکلاچه است.
آلفارومئو جولیتا به لطف این قوای فنی، می تواند در 7.7 ثانیه از حالت سکون به سرعت صد کیلومتر بر ساعت دست یابد و حداکثر سرعت آن نیز 218 کیلومتر خواهد بود که برای یک هاچ بک جمع وجور اسپرت، قابل قبول تلقی می شود. نکته جالب آن که مصرف سوخت آلفارومئو جولیتا همانند برادر کوچکتر خود یعنی میتو، اقتصادی است و در هر 100 کیلومتر، تنها شش لیتر بنزین به حالت ترکیبی می سوزاند. بنابراین، به جرات می توان گفت که آلفارومئو جولیتا، نسخه ای قوی تر و مجهزتر از میتو محسوب می شود.
با وجود تمام شایستگی های آلفارومئو جولیتا، این خودرو در بازار کشورمان به موفقیت چندانی دست نیافت که در ادامه، علل ناکامی آن را مورد بررسی قرار خواهیم داد. نخستین مورد، مربوط به پیشرانه این خودرو است که در مقابل بنزین بی کیفیت به شدت حساس است و با توجه به کمبودهای گاه و بی گاه بنزین سوپر در کشورمان، مالکین جولیتا برای تامین سوخت باکیفیت به مشکل برخورد می کنند.
پیچیدگی فنی نیز که یکی از نکات منفی میتو بود، با شدت بیشتر در آلفارومئو جولیتا دیده می شود و انجام تعمیرات این خودرو را حتی از بی ام و سری 1 نیز دشوارتر می سازد. به همین دلیل، بسیاری از نسخه های جولیتا موجود در کشور تاکنون دچار خسارات ناخواسته ای شده اند که از سوی تعمیرکاران ناآشنا به این خودروها وارد شده است.
آلفارومئو 4C
گل سرسبد محصولات آلفارومئو در ایران، کوپه اسپرت این برند یعنی آلفارومئو 4C است که خوشبختانه موفق شد از قانون منع واردات خودروهای لوکس جان سالم به در ببرد. آلفارومئو 4C که در بین اهالی رسانه به «بچه فراری» شهرت دارد، نماد بارزی از تلاش های یک شرکت خودروسازی برای خلق خودرویی فوق العاده سبک است.
جالب است بدانید که پیشرانه آلفارومئو 4C یک موتور چهارسیلندر 1.75 لیتری توربوشارژر است و خبری از موتورهای قدرت مند V8 یا V10 در این خودرو نیست. این پیشرانه، حداکثر 240 اسب بخار قدرت و 350 نیوتن متر گشتاور تولید می کند که در دنیای خودروهای اسپرت، ارقام اعجاب انگیزی نیستند؛ با این حال، آلفارومئو 4C به کمک وزن بسیار اندک 1118 کیلویی خود، از همین قدرت و گشتاور نه چندان زیاد نهایت استفاده را می برد.
به واسطه عملکرد فوق العاده گیربکس شش سرعته اتوماتیک دوکلاچه آلفارومئو 4C، این خودرو قادر است در زمانی برابر با 4.1 ثانیه، از حالت سکون به سرعت صد کیلومتر بر ساعت دست یابد و حداکثر سرعت آن نیز 258 کیلومتر بر ساعت خواهد بود. مصرف سوخت ترکیبی آلفارومئو 4C نیز با توجه به پیشرانه کوچک این خودرو اندک است و کمتر از هفت لیتر در صد کیلومتر برآورد می شود.
رقیب مستقیم آلفارومئو 4C در ایران، پورشه 718 باکستر است؛ اما این کوپه اسپرت ایتالیایی به واسطه قیمت گران مایه، با خودروهایی هم چون بی ام و i8 نیز به رقابت پرداخته است. همان طور که اشاره شد، وزن آلفارومئو 4C بسیار اندک است و این کاهش وزن به لطف حذف بسیاری از امکانات رفاهی به دست آمده است؛ در نتیجه، بسیاری از امکاناتی را که در پورشه 718 باکستر قابل درسترسی هستند، در آلفارومئو 4C نخواهید دید. این مساله به همراه پیچیدگی فوق العاده بالا، فنربندی اسپرت و کم ارتفاع و نبود زیرساخت برای انجام خدمات تعمیر و نگه داری، خرید آلفارومئو 4C در ایران را به یک رویای کابوس وار تبدیل کرده است.