به گزارش سایت خبری ساعد نیوز ، طبق اطلاعات جدید منتشر شده از سایپا اطلس، ظاهرا این خودرو قرار است یکی از نخستین محصولات سایپا باشد که از موتور بهبودیافته تیبا یا همان موتور M15GSI بهره می برد.
پروژه توسعه موتور M15GSI از سال 97 در شرکت مگاموتور شروع شده بود و قرار بود در سال 98، سایپا از این موتور برای کوییک و ساینا استفاده کند. اما حالا با تاخیر یکساله، زمان تولیدانبوه این موتور جدید نیز درحال فرارسیدن است. مهم ترین بهبودهای انجام شده در این موتور، نسبت به موتورهای M15 معمولی که در خانواده X200 (تیبا، ساینا و کوییک) استفاده شده است، عبارتند از:
- کاهش 6 الی 7 درصدی مصرف سوخت،
- افزایش 7 درصدی قدرت،
- افزایش 5 درصدی گشتاور،
- استفاده از دریچه گاز برقی،
- استفاده از سیستم زمانبندی متغیر سوپاپ یا VVT.
آنطور که مگا موتور خبر داده، موتور بهبودیافته MGSI می تواند قدرتی بین 89 تا 94 اسب بخار و گشتاوری بین 135 تا 138 نیوتن متر تولید کند. البته در آینده، سایپا نسخه های قوی تر این موتور که قدرتی بین 105 تا 117 اسب بخار دارند را نیز به تولید می رساند.
مشخصات فنی سایپا اطلس
اگرچه در حال حاضر (زمان نگارش این مطلب) شرکت Saipa به طور رسمی مدل اطلس را معرفی نکرده است، اما بر اساس اطلاعات نسبتا موثق، ظاهرا اطلس از موتور به روزرسانی شده کوییک با کد شناسایی M15GSi استفاده خواهد کرد. این پیشرانه از سال ۹۷ توسط شرکت مگاموتور در دست توسعه قرار داشت و احتمالا همراه با سایپا اطلس، به بازار خودروی کشور معرفی خواهد شد.
بر اساس داده های ارائه شده از سوی شرکت مگاموتور، قدرت موتور Saipa Atlas در بازه ۸۹ تا ۹۴ اسب بخار قرار می گیرد. نهایت گشتاور این پیشرانه نیز رقمی بین ۱۳۵ تا ۱۳۸ نیوتن متر ارزیابی شده است.
هم چنین اطلاعات به گوش رسیده حکایت از این دارند که نسخه قوی تر این موتور با قدرت ۱۰۵ تا ۱۱۷ اسب بخار نیز در آینده به طور رسمی معرفی خواهد شد و در صف خدمت به محصولات Saipa قرار خواهد گرفت. در مورد سامانه انتقال قدرت نیز باید گفت که به احتمال قوی، یک جعبه دنده ۵سرعته دستی یا یک گیربکس اتوماتیک برای سایپا اطلس در نظر گرفته شود.
با توجه به ارتقای جزئی توان پیشرانه اطلس نسبت به مدل کوییک، احتمالا باید شاهد توان فنی تقریبا مشابه این دو خودرو باشیم؛ بنابراین، گمان می رود Saipa Atlas از شتاب صفرتاصد معادل ۱۲.۵ تا ۱۳.۵ ثانیه برخوردار باشد. حداکثر سرعت و میانگین مصرف سوخت اطلس نیز احتمالا چیزی در حدود ۱۶۰ تا ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت و ۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر خواهد بود.
آپشن های رفاهی سایپا اطلس
انتظار می رود سایپا اطلس در فول آپشن ترین نسخه خود، با امکاناتی هم چون روکش صندلی چرمی، آینه های جانبی برقی با گرم کن، صندلی راننده با تنظیمات برقی، تهویه اتوماتیک، ورود و استارت بدون کلید، بلوتوث و USB، سیستم صوتی با ۴ اسپیکر، نمایشگر لمسی داشبورد، سامانه رهیاب، دوربین عقب، فرمان برقی با دکمه های کنترل، چراغ های مه شکن جلو و عقب، دی لایت، حس گر پارک عقب و کروزکنترل به مشتریان داخلی تحویل داده شود.
ایمنی سایپا اطلس
در بحث ایمنی نمی توان اطلس را هم چون سایر محصولات پلتفرم Q200 سایپا خیلی سرآمد دانست و احتمالا سطح ایمنی آن در حد کوییک خواهد بود. با این تفسیر، تنها می شود گفت که این محصول احتمالا خودرویی ایمن تر از پراید یا تیبا است؛ اما درکل، حرف چندانی در بحث ایمنی برای گفتن ندارد.
از جمله تجهیزات ایمنی که به احتمال قوی در Saipa Atlas به خدمت گرفته خواهند شد، می توان به دو یا چهار عدد کیسه هوا، سیستم کنترل پایداری (در نسخه فول آپشن)، ترمز ضدقفل ABS، توزیع نیروی ترمز EBD، کمربند ایمنی پیش کشنده و… اشاره کرد.