تمیز کردن مبلمان منزل یکی از مهم ترین کارهایی است که باید به طور مرتب انجام شود. مبل ها تأثیر زیادی در آراستگی منزل دارند. ذرات گردوغبار، خرده های نان و خوراکی هایی که لابه لای شیارهای مبل جمع شده اند، لکه های نوشیدنی و سایر آلودگی ها سبب می شوند مبل نامرتب و کثیف به نظر برسد. بسیاری از افراد نظافت مبل و خصوصا تمیز کردن مبل پارچه ای را یکی از مشکل ترین بخش های نظافت منزل می دانند. البته واقعا هم تمیز کردن مبل پارچه ای کار ساده ای نیست! اگر این کار را به طور صحیح انجام ندهید، علاوه بر کثیف تر کردن آن، ممکن است به پارچه ی مبل آسیب برسانید. بااین حال، دستورالعمل هایی برای تمیز کردن مبل پارچه ای وجود دارد که به شما کمک می کند بدون نگرانی و با خیال راحت به نظافت مبل ها بپردازید. بنابراین قبل از آنکه یک پارچه و کمی شوینده بردارید و به جان مبل هایتان بیفتید، توصیه می کنیم این مطلب را تا انتها بخوانید.
نحوه ی شستشوی مبلمان
مبل ها را به سه طریق می شود شست. یکی از آن ها استفاده از بخارشوی است. شما می توانید با بخارشوی، پارچه مبل هایتان را کاملا تمیز و ضدعفونی کنید. راه دوم استفاده از محلول آب ولرم و شامپو است. به این ترتیب شما پس از حاضرکردن این محلول باید ابر یا اسفنجی بزرگ را به آن آغشته کنید و روکش مبل ها را با این ابر کف آلود تمیز کنید. بعد از آن ابر خیس دیگری را روی پارچه مبل بکشید تا کف سطح پارچه از بین برود. در همه ی روش های شستشوی مبلمان باید مراقب باشید چوب مبل ها خیس نشوند. چوب در اثر مرطوب شدن به سرعت پوسته پوسته و سفید می شود و به مرور زمان ترک می خورد. روش سوم سپردن کار شستشوی مبل ها به مراکزی است که این کار را انجام می دهند. پس از شستن مبل ها سعی کنید آنها را بوسیله ی سشوار خشک کنید تا پارچه ها از بین نروند و چروک نشوند.
مراحل تمیز کردن مبلمان در خانه
برای تمیز کردن مبلمان ابتدا قسمت هایی که قابل جدا شدن هستند را جدا کنید، درز مبل ها را به یک وسلیه مناسب مثل خط کش بررسی کنید تا چیزی در شیارها نباشد. احتمال دارد کودک شما وسیله ای را که مدت ها است گم کرده اید در شیارها و درزهای مبل قرار داده باشد.
در مرحله بعدی تمیز کردن مبلمان باید به وسیله جارو برقی گرد و غبار را از روی مبل ها پاک کنید، با لوله مخصوص شیارهای مبل را نیز جارو کنید. قسمت هایی از مبل ممکن است آلودگی و گرد و غبار به آن چسبیده باشد و باجارو برقی پاک نشود. برای از بین بردن این دست از آلودگی و جرم روی سطح مبلمان، باید با یک برس نرم روی کثیفی ها بکشید و دقت کنید که این کار را با فشار زیاد انجام ندهید تا به پارچه مبل آسیبی وارد نشود.
در مرحله بعدی تمیز کردن مبلمان باید با پرزگیر موهای و پرزهای روی سطح مبل را از بین ببرید. اگر حیوان خانگی دارید برای تمیز کردن مبلمان این مرحله ضروری است. بعضی از افراد تصور می کنند که تمیز کردن مبلمان مختص به پارچه مبل است، در صورتی که قسمت های فلزی و یا چوبی که در نمای مبل به کار رفته در معرض آلودگی هستند و زمان تمیز کردن مبلمان نباید از تمیز کردن این قسمت های مبلمان چشم پوشی کرد. دقت کنید که از مواد مخصوص برای نظافت قسمت های چوبی و یا فلزی مبل استفاده کنید و حواس تان باشد که محلول روی پارچه سرریز نشود.
هنگام تمیز کردن مبلمان باید به پارچه مبل توجه کرد، معمولا سازندگان دستورالعمل مراقبت و شستشوی مبلمان را از طریق برچسب هایی که علائم اختصاری زیر را دارد تعیین می کنند. این علائم را هنگام تمیز کردن مبلمان نباید نادیده بگیرید.
علامت | معنی |
W | حرف اختصاری آب به زبان انگلیسی است که معنی آن استفاده از آب خالی یا بخار آب برای نظافت می باشد. |
WS | این علامت یعنی با محلول پایه آب و مواد شیمیایی امکان نظافت مبل وجود دارد. |
S | وجود این علامت به معنی تمیز کردن مبل به صورت خشک کردن باید صورت بگیرد. |
O | یعنی مواد به کار رفته در محصول از مواد ارگانیک تشکیل شده و فقط با آب سرد باید شستشو شود. |
X | وجود این حرف یعنی باید با برس یا جارو برقی نظافت شود و بعد از آن با شامپوی مخصوص تمیز گردد. |
قبل از تمیز کردن مبلمان تثبیت کننده رنگ و جنس پارچه تهیه کنید تا بعد از تمیز کردن مبلمان از آن استفاده کنید. این کار رنگ و دوام پارچه مبل را حفظ می کند. اگر روی مبل لکه هایی وجود دارد با استفاده از آب و سرکه سفید رقیق شده، لکه ها را از بین ببرید. محلول را روی لکه ها اسپری کنید و خیلی آرام با دستمال پاک کنید.
حالا نوبت قسمت اصلی تمیز کردن مبلمان می رسد. درون یک ظرف بزگ سه لیتر آب بریزید و با سه پیمانه شامپوی غیر شیمایی یا پایه آب مخلوط کنید. قبل از اینکه برای تمیز کردن مبلمان محلول را روی کل سطح بریزید، محلول را روی قسمت کوچکی از مبل بریزید و ده دقیقه صبر کنید. سپس با یک حوله کاغذی را روی آم قرار دهید. اگر حوله رنگ پارچه رت به خودش جذب کرد، باید محلول را رقیق تر کنید.
بعد از تمیز کردن مبلمان با محلول نوبت به بخارشو کردن است تا لکه های روغنی را از بین ببرد. با قدرت پایین بخارشو از بالا به پایین مبلمان را تمیز کنید. اگر بخار شو ندارید با یک حوله نرم و آب ولرم این کار را انجام دهید. بعد از بخارشو حالا نوبت به شامپو زدن است. این مرحله از تمیز کردن مبلمان با مرحله آب و شامپو تفاوت دارد. در مرحله قبل آلودگی ها خیس خورده شده تا راحت تر پاک شود.
در این مرحله با یک اسفنج کف شامپو را روی سطح مبل قرار دهید. بعد از آن که سطح مبل را با شامپو کف زدید، بخار شو را در حالن مکنده قرار دهید تا کف ها را از بین ببرد و اگر بخارشو ندارید با یک دستمال مرطوب کف ها را از روی سطح مبلمان تمیز کنید.
در سطرهای بالا اشاره کردیم اگر پارچه مبل قابل جدا شدن است با می توانید طبق دستورالعمل برچسب بشویید، این کار دردسر کمتری دارد. این روش تمیز کردن اصولی مبلمان برای قسمت هایی است که پارچه مبل جدا نمی شود. تمیز کردن مبلمان به پایان رسید، حالا نوبت به قسمت های بعدی نظافت خانه است.