به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،مقایسه کردن کودک با سایر دوستان وی یا کودکان اقوام و حتی خواهر و برادرهایش کمکی به فرزند شما نمی کند، بلکه بر عکس می تواند اثرات منفی اي بر رفتار وي داشته باشد.
مقایسه، اعتمادبه نفس آنها را به شدت خدشه دار کرده و باعث می شود احساس حقارت کنند. باوجود این، بسیاری از والدین وقتی می بینند فرزندشان به خوبی بچه های دیگر نیست، دست از مقایسه كردن نمي كشند و مدام كودك شان را با كودكان ديگر در كفه ترازوي سنجش و مقايسه قرار مي دهند.
براي رهايي از اين رفتار غلط کافی است به خود بقبولانید که فرزند شما، موجودی مستقل و آزاد است که راه رشد و شیوه زندگی خودش را دارد و خواهد داشت. بعضی ها، این اصل را همان روزی که روی صفحه مانیتور سونوگرافی، جنسیت کودک شان معلوم می شود، می پذیرند. این کودک قرار نیست همه خواسته های شما را موبه مو اجرا کند؛ همان طور که شما، خواسته های والدین تان را موبه مو انجام ندادید. بنابراين با اين رفتار و حركت با دست خود به فرزندتان آسيب نرسانيد.
در زیر به دلایل مهمی اشاره می کنیم که به شما نشان می دهند مقایسه كردن كودكان با يكديگر كار درستي نيست و چه عواقبي مي تواند در پي داشته باشد.
پنج اثر مخرب مقایسه کودک
اینکه به طور مداوم آن ها را نصیحت کنید که چطور از بقیه بهتر باشند هیچ فایده ای نخواهد داشت. بهترین کار این است که بر روی عقده ی حقارت آن ها از پایه کار شود. کاملا طبیعی است که بخواهیم بدانیم جایگاه فرزندمان در این دنیای رتبه ها و درصدها بین دیگران کجا است. جاییکه هر شخصی برای نشستن بر روی صندلی دانشگاه یا دبیرستان تلاش می کند.
نصیحت مداوم به آن ها و گفتن اینکه دیگران از او بهتر هستند هیچ کمکی به او نخواهد کرد. بلکه شما تلاش کنید که عقده های کم بینی او را از نو بسازید. اینجا پنج اثر مخرب مقایسه کودک وجود دارد.
۱-باعث عدم اعتماد به نفس شان می شود
اگر شخصی به ما بگوید که ما در انجام کاری خوب نیستیم و دیگرانی هستند که آن را بهتر انجام می دهند به طور آرام و پایداری عدم اعتماد به نفس در ما شکل می گیرد. فرزندان ما اگر به حد کافی خوب باشند دیگر سرگردان نخواهند بود.
۲- حسادت باعث از بین رفتن ریشه ها می شود
وقتی شما فرزندتان را با یک شخص کامل که در حال حاضر جلوی چشم است مقایسه می کنید فرزند شما ممکن است از شدت حسادت رنج ببرد. که این می تواند بچه ی همسایه باشد ، یک همکلاسی یا حتی پسرخاله اش. حسادت یک احساس خوب که در وجود انسان ریشه بدواند نیست و کودک بیچاره ی شما از حسادت عذاب می کشد که می تواند باعث تنفر و حتی پرخاشگری در او شود.
با مقایسه کردن زمانیکه شخصیت دیگران ساخته می شود شخصیت کودک شما متلاشی می شود و این می تواند باعث منفی گرایی در او شود. حتی اگر تلاش هم کنید نمی توانید حجم این منفی گرایی در او را حدس بزنید . به جای اینکه وظایف جدید و چالش های پیش رویش را با روحیه مثبت بپذیرد، پذیرش خودش و نتایج کارهایی که انجام می دهد منفی خواهد بود . همگی ما می خواهیم فرزندمان را مثبت پرورش دهیم و باعث شادی او شویم.
۴- باعث تخریب رابطه والدین فرزندی می شود
اگر شما به فرزند خود بگویید که بچه ی همسایه بهتر از اوست او به تدریج شروع به تحقیر شما می کند. بچه ها از لحاظ احساسی آسیب پذیر هستند. آن ها ممکن است که قادر نباشند که داستان پشت پرده را ببینند و نگرانی شما درباره ی خودشان را درک کنند . به جایش فکر می کنند که شما مخالف آن ها هستید.
۵- ممکن است در آینده بزرگسالانی عصبانی و تند خو شوند
والدینی که به راحتی فرزندان شان را مقایسه می کنند باعث می شوند فرزندانشان عصبی و تندخو باشند . کودکان ممکن است به طرز افراطی سعی در راضی نگه داشتن والدین شان داشته باشند و بعد از مدتی احساس کنند نمی توانند انتظارات والدین شان را بر آورده کنند و اعتماد به نفس و استقلال شان را از دست بدهند.
پدر و مادر بودن کار خیلی سختی در دنیاست و از آن سخت تر این است که پدر و مادر ایده آلی باشی .ما اولین آموزگار فرزندمان هستیم. اولین کسانی هستیم که زمانی که کوچک هستند از ما تقلید می کنند. پس وظیفه ی ما این است که با کوشش زیاد بهترین گام هایمان به جلو را برداریم. به فرزندانمان اجازه دهیم که هر روزی که می گذرد در یک محیط مثبت رشد کنند. بیایید به آن ها بگوییم هر روزی که می گذرد چقدر خاص است.