به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از نی نی سایت،کدام شیشه شیر مناسب نوزاد شماست؟شیشه شیر از جمله وسایلی است که در لیست کامل سیسمونی نوزاد وجود دارد و جزو لوازم ضروری است. با انواع شیشه شیر و جنس آنها شوید و شیشه شیر مناسبی را برای سیسمونی نوزاد در نظر بگیرید.
شیشه شیر ارتودونسی
یکی از انواع شیشه هایی که می توانید برای نوزاد تهیه کنید، شیشه با سرشیشه ارتودونسی است. این شیشه ها نسبت به مدل های شیشه شیر کلاسیک جدیدتر هستند و می توانید برای راحتی نوزاد آنها را تهیه کنید. مهمترین مزین شیشه شیر ارتودونسی این است که به دندان و فک کودکان آسیبی وارد نمی کند و طراحی آن بر اساس شیوه طبیعی رشد دندان و لثه ها انجام شده است. البته مادران باید به این نکته توجه کنند که بهتر است موقع به دهان گذاشتن این بطری سوراخ های آن به سمت سقف دهان قرارگرفته باشند. سر این نوع شیشه در ابتدا صاف و در انتها کمی گرد است و در بعضی مدل ها از ابتدا تا انتها صاف و سربالا است.
شیشه شیر ضد نفخ
یکی از مشکلاتی که برای بعضی از نوزادان پیش می آید، نفخ شکم است که به دنبال آن نوزاد مدام گریه کرده و آرامش اطرافیان را از بین می برد. برای حل این مشکل شیشه شیر ضد نفخ اختراع شده است! اما کار این شیشه شیر چیست؟ داستان از این قرار است که در تغذیه با شیشه شیرهای معمولی، کودک مجبور است بعد از چند بار مکیدن برای ادامه انتقال شیر، دهانش را از روی سری شیشه بردارد تا هوا وارد شیشه شود و فشار منفی ایجادشده داخل شیشه جبران شود. این شرایط سبب می شود که کودک همراه با شیر مقدار هوای بیشتری وارد معده خود کند. شیشه شیرهای ضد نفخ مجهز به سیستم تهویه هوای داخلی و سوراخ هایی هستند که به طور خودکار هوا را وارد شیشه می کنند. درنتیجه با استفاده از آن ها کودک می تواند به راحتی به مکیدن شیر ادامه دهد دچار دل درد و در نتیجه گریه های شدید نمی شود.
برای تکمیل سیسمونی نوزاد بهتر است در بین برندهای مختلف مانند شیشه شیر اونت، شیشه شیر دکتر براون، شیشه شیر چیکو و... نمونه مناسبی را برای فرزندتان انتخاب کنید.
جنس شیشه شیر
بیشتر شیشه شیرهای نوزاد شیشه ای هستند اما در بازار شیشه شیر پلاستیکی هم پیدا می شود.
شیشه شیر شیشه ای
این شیشه شیرها دوام بیشتری دارند، حاوی مواد سمی پلاستیکی نیستند و لازم نیست آنها را مدام ضدعفونی کنید. نسبت به شیشه شیرهای پلاستیکی وزن بیشتری دارند. علاوه بر این خطر شکستن برای آن مطرح است. البته استفاده از محافظ پلاستیکی به دور آن، از خطر شکستگی می کاهد.
شیشه شیر سیلیکونی
این شیشه شیر بافت نرمی دارد و به همین دلیل هنگام شیر دادن به کودک بیشتر مورداستفاده قرار می گیرد. وقتی کودک هنگام شیر خوردن در حال به خواب رفتن است مادر می تواند با فشار دادن شیشه شیر سیلیکونی مقداری شیر وارد دهان کودک کرده و به او یادآوری کند که هنوز شیرش تمام نشده است. این شیشه ها سبک هستند و خود کودک هم می تواند آن را در دست بگیرند اما نسبت به شیشه های شیشه ای قیمت بیشتری دارند.
شیشه شیر پلاستیکی
این شیشه ها سبک و نشکن هستند اما عمر زیادی ندارند و برای سلامت کودک لازم است که آنها را مدتی بعد از استفاده تعویض کنید. بلافاصله بعد از خالی شدن شیشه باید آن را بشویید تا حالت چسبناک به خود نگیرد.
سرشیشه ها را بشناسید
سرشیشه ها بطور معمول یا سیلیکونی هستند یا لاتکسی. هر کدام از این سرشیشه ها مزایا و معایبی دارند:
سرشیشه سیلیکونی
این سرشیشه ها سفت تر هستند و در طولانی مدت شکل خودشان را حفظ می کنند. علاوه بر این سرشیشه های سیلیکونی راحت تر شسته می شوند و کمتر بو می گیرند. در بعضی از مدل ها امکان شست و شوی سرشیشه در داخل ماشین ظرفشویی هم وجود دارد.
سرشیشه لاتکسی
سرشیشه های لاتکسی نرم تر و انعطاف پذیرتر است، اما به اندازۀ سرشیشه های سیلیکونی دوام ندارد. علاوه بر این در موارد بسیار نادر، ممکن است نوزادان به لاتکس حساسیت نشان دهند.
سایز شیشه شیر
سر شیشه شیر سایز های مختلف دارد. بنابراین از ابتدای نوزادی تا وقتی که نوزاد همچنان از شیر شیشه ای استفاده می کند لازم است که به این نکته توجه داشته باشید و سرشیشه ای با سایز مناسب را انتخاب کنید. این سایز ها معمولاً در 4 گروه 0 تا 3 ماهه، 3 تا 6 ماهه، 6 تا 18 ماهه و 18 تا 36 ماهه تقسیم بندی می شوند. شیشه شیر حتماً باید متناسب با سن کودک خریداری شود. در غیر این صورت ممکن است سلامتی نوزاد را به خطر بیندازد.