استفاده از یک رنگ در دکوراسیون داخلی علاوه بر علاقه خاص، جسارت نیز می خواهد. البته با یک ایده خوب و طراحی مناسب می توان دکوراسیونی دلربا را به وجود آورد. گاهی این شیوه دکوراسیون داخلی تنها برای بخشی از منزل استفاده می شود. مثلا تنها برای اتاق خواب یا اتاق نشیمن.رنگ سبز یکی از محبوب ترین رنگ ها برای سبک دکوراسیون مونوکروماتیک است. این رنگ حس سرزندگی و شادابی را در محل به وجود می آورد. رنگی که با الهام گرفتن از گیاهان به دست می آید.معمولا برای استفاده از رنگ سبز در فضا از گیاهان نیز کمک گرفته می شود؛ تا ترکیب آنها محیطی زنده و به دور از تکرار را به وجود آورد.
استفاده از رنگ تک فام و تنها سبز به این معنا نیست که همه جا را سبز کنیم و به جز سبز رنگ دیگری وجود نداشته باشد. بلکه ترکیب رنگ های متناسب با سبز حسی گیاهی را به ما می دهد، مانند قهوه ای که شامل ساقه گیاهان نیز است، کاملا متداول است. همچنین رنگ های خنثی مانند سفید در این ترکیب رنگ به راحتی جای می گیرد.در هنگام استفاده از یک رنگ برای دکوراسیون داخلی از شدت رنگ های مختلف استفاده کنید. این کار باعث می شود محیطی گرم تر داشته باشید.
مونوکروماتیک
امروزه در بحث ساختمان سازی دو موضوع ساخت و طراحی داخلی از اهمیت بالایی در بین معماران و طراحان برخوردار است. ساختمانی که تمام اصول مهندسی در مراحل ساخت آن رعایت شده است اما طراحی داخلی آن بر اساس اصول دکوراسیون داخلی و طرح های نوین صورت نگیرد از نظر زیباشناسی جلوه ای مطلوب نخواهد داشت. با این وصف میتوان به اهمیت طراحی داخلی در خانه های امروزی پی برد و با آگاهی از انواع سبک ها و اصول آن اقدام به طراحی دکوراسیون خانه نمود.
طراحی دکوراسیون منزل بر اساس انواع سبک های طراحی داخلی مانند کلاسیک, مدرن, سنتی, باروک, مونوکروماتیک و … صورت میگیرد. طراحان داخلی بر اساس سلیقه صاحب خانه ها و فضای مورد نظر اقدام به طراحی دکوراسیون مینمایند و یکی از سبک ها یا تلفیقی از آنها را در فضای خانه اعمال میکنند. در نوشته های پیشین به بررسی خصوصیات انواع سبک های دکوراسیون داخلی پرداخته شد.
سبک مونوکروماتیک مناسب فضای کوچک است زیرا استفاده از سایه و تن های مختلف یک رنگ خاص باعث میشود فضا بزرگتر جلوه کند. جذاب ترین و لذت بخش ترین روش برای تکمیل الگوی رنگ در این سبک افزودن بافت و چاپ است. بافت به سطح ناهموار اتاق جذابیت و زیبایی میبخشد و باعث ایجاد سایه روشن در سطوح تک رنگ میشود. کوسن ها, فرش و پرده عناصر خوبی برای افزودن بافت به فضا هستند.
افزودن چاپ های تک رنگ نیز از نظر بصری زیبایی بی نظیری در دکوراسیون فضا ایجاد میکند. برای ایجاد تنوع میتوان یک رنگ خنثی به پالت رنگ های غیرخنثی اضافه نمود, بنابراین با اضافه نمودن رنگ های سیاه و سفید به رنگ اصلی میتوان فضای اتاق را زنده تر جلوه داد. اگر از اصول کاربرد الگوهای رنگی آگاه باشید میتوانید صندلی ها, بالشتک ها و پرده ها را با چاپ های تک رنگ انتخاب کنید. الگوها بهترین روش برای ایجاد عمق به پالت رنگی در سبک مونوکروماتیک هستند اما باید آنها را به طور محدود استفاده نمائید اگر خواهان یک دکوراسیون ساده و سرشار از هارمونی هستید.
سبک دکوراسیون داخلی مونو کروماتیک
ایده اصلی این سبک استفاده از تک رنگ در دکوراسیون داخلی است. ترکیبی از رنگ های روشن تا تیره از یک نوع رنگ باعث می شود دکوراسیون خاصی به وجود آید. انتخاب رنگ بسته به سلیقه مالک است. روحیات هر فردی خاص است. ممکن است فردی از رنگ های شاد و پر انرژی لذت ببرد و یا شخصی از رنگ های آرامش بخش و ملایم استفاده کند.
مونوکروماتیک یکی از آسانترین سبک های دکوراسیون داخلی است که یک دکوراتور تازه وارد نیز می تواند به خوبی آن را ایجادکنددراین سبک به سادگی از کنار هم قرار دادن اشیاء یک رنگ می توان به یک تعادل مناسب در این سبک رسید.
دکوراسیون فضا
اضافه نمودن چاپ های تک رنگ نیز از نظر بصری زیبایی بی نظیری در دکوراسیون فضا ایجاد میکند. برای ایجاد تنوع میتوان یک رنگ خنثی به پالت رنگ های غیرخنثی اضافه نمود, بنابراین با اضافه نمودن رنگ های سیاه و سفید به رنگ اصلی میتوان فضای اتاق را زنده تر جلوه داد. اگر از اصول کاربرد الگوهای رنگی آگاه باشید میتوانید صندلی ها, بالشتک ها و پرده ها را با چاپ های تک رنگ انتخاب کنید. الگوها بهترین روش برای ایجاد عمق به پالت رنگی در سبک مونوکروماتیک هستند اما باید آنها را به طور محدود استفاده نمائید اگر خواهان یک دکوراسیون ساده و سرشار از هارمونی هستید.