مشخصات و امکانات خودروی سایپا رهام (شاهین)

  چهارشنبه، 05 آذر 1399   زمان مطالعه 7 دقیقه
مشخصات و امکانات خودروی سایپا رهام (شاهین)
سایپا رهام در چند تیپ مختلف به صورت اتوماتیک و یا مجهز به جعبه‌دنده دستی روانه بازار کشور خواهد شد که البته تاکنون هیچ‌کدام از آنها به صورت رسمی از سوی سایپا تایید نشده‌اند. با این حال می‌توان به حضور برخی امکانات و آپشن‌های رفاهی ایمنی در نسخه فول آپشن‌ این سدان جمع‌وجور ایرانی امید داشت

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، سایپا رهام یک سدان جمع وجور شهری است که چندی پیش طی یک مراسم مجلل توسط شرکت سایپا معرفی شد. طبق ادعای مهندسین شرکت سایپا طراحی ظاهری ROHAM با الهام از شاهین ایرانی شکل گرفته است و اولین محصول ملی محسوب می شود که بر روی پلتفرم SP100 ساخته شده است. شرکت سایپا با توجه به تحریم های جدید آمریکا سعی در داخلی سازی هرچه بیشتر محصولات تولیدی خود دارد ازاین رو می توان رهام را اولین قدم شرکت سایپا در جهت رسیدن به هدف های خود دانست. طبق ادعای مسئولین شرکت سایپا، رهام از امنیت و کیفیت بسیار بالاتری نسبت به سایر خودروهای سدان حال حاضر بازار کشور برخوردار است و توانسته آزمون هایی همچون تست تصادف، کالیبراسیون موتور، کالیبراسیون ایربگ، ارتعاشات عمر و دوام قطعات، فرمان پذیری، قرارگیری تزئینات داخلی، سیستم خنک کاری، وضعیت چراغ ها و روشنایی، اندازه گیری درزهای بین درب ها، انواع تست های جاده ای، تست های کمربند، نفوذ آب و گردوغبار را با موفقیت کامل پشت سر بگذارد و حتی ۳ ستاره ایمنی را از موسسه ایمنی NCAP کسب نماید. سایپا رهام طبق دسته بندی های جهانی در سگمنت C جای می گیرد و بر اساس برنامه ریزی های انجام شده قرار است در ۶ تیپ مختلف (base1،standard،Mid،base 2، Lux، SuperLux) و با دو نوع گیربکس اتوماتیک و دستی به بازار عرضه شود.

تصویر
طراحی ظاهری سایپا رهام (شاهین)

طراحی ظاهری سایپا رهام (شاهین)

پس از مواجهه نخستین با سایپا رهام (شاهین) احتمالا شما نیز همچون بسیاری از افراد دیگر متوجه زیبایی نسبی این خودرو به ویژه در قیاس با بسیاری از محصولات دیگر سایپا نظیر انواع تیبا، پراید و غیره خواهید شد و بر آن اذعان خواهید کرد. با این حال نمی توان تمام این زیبایی و جذابیت ظاهری سایپا شاهین در قیاس با خودروهای تولید داخل را تماما به پای شرکت سایپا و تیم طراحی این خودرو نوشت؛ زیرا همان طور که در ابتدای بحث به آن اشاره شد، سایپا رهام شباهت بسیار زیادی به ولکس سی۳۰ داشته و قطعا از طراحی ظاهری سدان چینی مذکور در بحث ترسیم شمایل سایپا رهام الهامات بسیاری گرفته شده است.

حتی می توان پا را فراتر گذاشت و سایپا رهام را فیس لیفتی نسبتا جذاب از ولکس سی۳۰ در نظر گرفت. به هر حال طراحی خوشایند این خودرو به ویژه شمایل اسپرت چراغ های جلو، طرح سه بعدی و دلپسند سپر به همراه حالت ساده اما خوشایند جلوپنجره، چهره ای زیبا و مطابق با سلیقه بسیاری از مشتریان ایرانی برای سایپا شاهین به ارمغان آورده است. حضور برخی حجم پردازی های معقول و منطقی در نواحی جانبی و روی درپوش موتور سبب شده تا نمایی خوش تراش و نسبتا عضلانی را در بدنه این سدان کوچک ایرانی شاهد باشیم. فرم نسبتا زیبای چراغ های دوتکه عقب، به جز بخش کوچکی از آن که به نظر می رسد به اجبار روی درب صندوق جانمایی شده، نمایی جذاب و عامه پسند را به کمک طراحی خوشایند سپر و درب صندوق برای این بخش از سایپا شاهین در پی داشته است.

تصویر
طراحی ظاهری سایپا رهام (شاهین)

با این حال به نظر می رسد بخش کوچک چراغ های عقب که با فرم هندسی نامتناسب و ساده روی درب صندوق ضمیمه شده است، تاثیری نامطلوب بر هماهنگی بصری اجزای این قسمت از خود بر جای گذاشته باشد. به طور کل طراحان سایپا رهام موفق شده اند المان های اصلی طرح بدنه این خودرو را به شیوه ای نسبتا هماهنگ و معقول و در قالب بدنه ای زیبا و چشم نواز در کنار یکدیگر قرارداده و آن را در چهارچوب خودرویی عامه پسند و مناسب برای بازار ایران به سرانجام برسانند.

طراحی داخلی سایپا رهام (شاهین)

فضای کابین سایپا رهام نیز در نوع خود و در مقایسه با بسیاری از تولیدات دیگر این شرکت، جذاب و مدرن تر به نظر می رسد. طراحی تقریبا زیبای کنسول میانی داشبورد به همراه فرم مناسب غربیلک فرمان و حالت اسپرت پنل کیلومتر شمار پشت آن، جلوه ای چشم نواز و تقریبا همه پسند از فضای داخلی رهام به نمایش می گذارد. سطح کیفی متریال کابین نیز گرچه احتمالا چندان مرغوب نخواهد بود اما می توان انتظار داشت که نسبت به سایر محصولات سایپا نظیر کوییک و …، از متریال با کیفیت تری در ساخت کابین این خودرو بهره گرفته شود.

همچنین با توجه به آن که هنوز سایپا رهام به صورت رسمی توسط محققان و خبرنگاران حوزه خودرو مورد بررسی قرار نگرفته است، نمی توان پیرامون فضای داخلی و کیفیت آن به طور دقیق اظهارنظر کرد، اما به نظر می رسد که حضور چهار سرنشین بزرگسال با قد متوسط در این خودرو با محدودیت و تنگناهای خاصی مواجه نباشد. صندوق عقب سایپا رهام نیز حدود ۴۲۰ لیتر فضا در اختیار وسایل و اسباب کاربران قرار داده و حجم آن جهت مسافرت های خانوادگی کاملا قابل قبول و مناسب خواهد بود. به طور کلی طراحی داخلی سایپا شاهین در نوع خود جذاب و کاربردی به نظر رسیده و می تواند نظر مساعد مشتریان این بخش بازار را تا حد زیادی نسبت به خود جلب سازد.

تصویر
طراحی ظاهری سایپا رهام (شاهین)

آپشن ها و امکانات سایپا رهام (شاهین)

بر اساس اطلاعات فعلی سایپا رهام در چند تیپ مختلف به صورت اتوماتیک و یا مجهز به جعبه دنده دستی روانه بازار کشور خواهد شد که البته تاکنون هیچ کدام از آنها به صورت رسمی از سوی سایپا تایید نشده اند. با این حال می توان به حضور برخی امکانات و آپشن های رفاهی ایمنی در نسخه فول آپشن این سدان جمع وجور ایرانی امید داشت: ترمزهای ضد قفل ABS، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD، ترمزهای دیسکی هر چهار چرخ، سامانه کنترل لغزش و پایداری، سامانه کمکی ایستایی در سربالایی، سنسور فشار باد تایر، کروز کنترل یا تثبیت کننده سرعت، فرمان برقی حساس به سرعت، صندلی های جلو با قابلیت تنظیم برقی چند حالته، تهویه مطبوع دستی یا اتوماتیک، کمربند ایمنی پیش کشنده، ۶ عدد کیسه هوا که احتمالا به ۴ یا ۲ عدد کاهش داده شود، سامانه هشداردهنده نزدیک شدن به موانع، چراغ روشنایی در روز، ورود بدون نیاز به کلید، استارت دکمه ای، نمایشگر لمسی ۷ و یا ۱۰ اینچی مرکزی، سانروف برقی، روکش صندلی های چرمی.

مشخصات فنی سایپا رهام (شاهین)

در ابتدای امر قرار بر این بود تا شرکت سایپا موتور ۱.۶۵ لیتری برلیانس H330 را روی این سدان جدید خود نصب کند؛ توانایی پیشرانه مذکور برابر ۱۱۴ اسب بخار و ۱۵۴ نیوتن متر است که در صورت حضور در سایپا رهام می تواند شتابگیری و عملکرد فنی قابل قبولی را از خود بر جا بگذارد. با این حال به نظر می رسد به دلیل برخی مشکلات پیش آمده و همچنین تعلیق همکاری سایپا با خودروسازان خارجی از جمله برلیانس، سبب شده تا تیم مهندسان این شرکت قید استفاده از پیشرانه چهار سیلندر تنفس طبیعی ۱۶ سوپاپ برلیانس اچ۳۰۰ را بزنند و در عوض به سراغ مدل توربوشارژ موتور سایپا ساینا بروند که در واقع نسخه ای تقویت شده از موتور پراید به حساب می آید. موتور BM15T یک پیشرانه ۴ سیلندر توربوشارژ ۸ سوپاپ به حجم ۱.۵ لیتر بوده و قادر است نیرویی معادل ۱۰۸ اسب بخار قدرت و به همراه ۱۶۵ نیوتن متر گشتاور تولید کند. در ابتدا قرار بود از یک جعبه دنده اتوماتیک ساخت شرکت کره ای HPT در سایپا رهام جهت انتقال قدرت به سوی چرخ های جلو استفاده شود، اما با توجه به مشکلات موجود ناشی از تحریم ها، احتمالا سایپا به سراغ برخی جعبه دنده های تولید شده توسط شرکت های چینی برود. به هر صورت هنوز به صورت قطعی نمی توان پیرامون مباحث فنی سایپا رهام اظهارنظر کرد.

مزایا و معایب سایپا رهام (شاهین)

شاهین یا رهام از مزایای نظیر: طراحی ظاهری جذاب، طراحی داخلی مناسب، کابین با گنجایش قابل قبول، گستردگی خدمات پس از فروش به ویژه با توجه به یکسان بودن اساس پیشرانه با سایر خودروهای ملی سایپا نظیر تیبا و ساینا برخوردار خواهد بود. از طرف دیگر هنوز نمی توان به طور قطعی پیرامون ضعف های فنی و نقاط ضعف این خودرو پیش از حضور رسمی آن در بازار اظهارنظر کرد.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها