به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، از مهمترین نگرانی های والدین ازدواج فرزندان با فرد مناسب است. یک دلیل مهم گرایش خانواده ها به ازدواج با بستگان، شناخت بیشتر و هم کفو بودن اقوام با یکدیگر است. اما آیا واقعاً این موضوع می تواند از آسیب های احتمالی پیشگیری کند؟ آیا در ازدواج های فامیلی میزان جدایی کمتر است؟ آیا ازدواج فامیلی موفق تر است؟ این نکته مهم است که اگر مهارتهای مهم زندگی را بلد نباشیم، چه با فردی که در خانواده و فامیل است و چه با غریبه ازدواج کنیم ولی نتوانیم با همسرمان و خانواده او درست رفتار کنیم، در هر صورت بازنده ایم.
در کشور ما هنوز هم برخی افراد و قومیت ها عقیده دارند که به هیچ عنوان با غریبه نباید وصلت کنند. جمله معروف عقد پسر عمو و دختر عمو را در آسمان ها بسته اند را همه شنیده اند. اما واقعاً چه چیزی کمک می کند شخصی ازدواج خوبی داشته باشد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت مهم ترین مسئله شناخت درست طرفین از یکدیگر قبل ازدواج است. شاید به همین دلیل خانواده ها فکر می کنند ازدواج فرزندشان با فامیل، که تصور می کنند شناخت خوبی نسبت به او و خانواده اش دارند مطمئن تر است و احتمال خوشبختی فرزندشان را بیشتر می کند.
مزیت ازدواج فامیلی
از گذشته فهرستی بلند بالا برای این نوع ازدواج برشمرده می شد، از جمله:
- آشنایی خانواده ها و زوج با یکدیگر،
- شناخت بهتر خلق و خو
- هم کفو بودن نسبی خانواده ها و زوج
- خارج نشدن سرمایه از خانواده
- حمایت و ارتباط بهتر با خانواده
- احتمال بالاتر برای دوام زندگی
معایب ازدواج خویشاوندی
با وجود برخی مزایا، این ازدواج خالی از اشکال هم نیست و از قضا اشکالات آن می تواند به سادگی زندگی زوج را با تنش رو به رو کند، از جمله:
- احتمال تولد فرزندانی با اختلالات ژنتیکی
- افزایش ریسک ابتلا به بیماری های روانی در فرزندان که با عامل ژنتیکی در ارتباط هستند، به خصوص اسکیزوفرنی
- احتمال دخالت خانواده ها با تغییر نقش آنان از خانواده به خانواده شوهر/زن، برای مثال تغییر نقش از خاله به مادرشوهر
- امکان کشیده شدن اختلافات خانوادگی به زندگی زوج یا برعکس
به مشاوره ازدواج رجوع کنید:
توصیه می شود همه برای مشاوره قبل از ازدواج اقدام کنند. این مسئله در مورد ازدواج فامیلی نیز صدق می کند.
گفته می شود که ازدواج فامیلی تضمین شده تر است، چراکه دو طرف و خانواده ها یکدیگر را می شناسند و از تمام روحیات و خلقیات یکدیگر باخبر هستند. اما این طور نیست. شناخت شما از پسر/دختر خاله، پسر/دختر عمه یا دیگر اعضای فامیل نسبت به رفتارهای او در قالب همسر متفاوت است.
به این دلخوش نباشید که مادرها/پدرها می گویند «او را مانند فرزند خودم بزرگ کرده ام.» پس از ازدواج، نقش افراد در خانواده تغییر می کند و این تغییر نقش می تواند باعث تغییر رفتارها و واکنش های فرد شود. پس از ازدواج او دیگر عمو/خاله/عمه/دایی شما نیست، بلکه جز خانواده همسرتان به شمار می رود. پس احتمال دارد در دعواها و اختلافات به جد طرف همسرتان را بگیرد و همه چیز پیچیده شود.
رفتارهای شما در مهمانی های خانوادگی بسیار متفاوت از خانه و زندگی شخصی است. به همین دلیل باید از یک مشاور برای رسیدن به شناخت بهتر، تصمیم گیری در مورد ریسک اختلالات ژنتیکی و کنار آمدن با دخالت خانواده ها کمک بگیرید.
اختلافات خانوادگی چه تاثیری در زندگی زوج و ارتباطات خانوادگی دارد؟
ازدواج فامیلی همیشه با ریسک به هم خوردن روابط خانوادگی همراه است. هر چند هدف از آن تقویت بنیان خانواده و پیوند بیشتر است، اما هر تنش، اختلاف و دعوا می تواند این بنیان را به لرزه بیاندازد.
این احتمال وجود دارد که با هر دعوا، هر خانواده ممکن است از یکی از طرفین دعوا حمایت کنند و این باعث تشدید کینه و کدورت می شود.
به علاوه، در صورتی که اختلاف به طلاق بیانجامد، روابط خانوادگی قطع خواهد شد.
بر عکس آن نیز وجود دارد. یعنی اختلاف بین مادرها، پدرها و دیگر اعضای خانواده باعث ورود تنش به زندگی زوج می شود.
برای پیشگیری از آسیب اختلافات به زندگی زوج و ارتباطات خانوادگی چه می توان کرد؟
خانواده های شما پیوند نزدیکی با هم دارند. پس احتمالا ارتباط و رفت و آمد بیشتری نیز با هم دارید. این می تواند ریسک دخالت خانواده ها را به دلیل صمیمیت بیشتر افزایش دهد.
از همان ابتدا مرز و حریم رابطه و زندگی مشترک خود را مشخص کنید. جلوگیری از اختلاف در ازدواج فامیلی همیشه بهتر از حل کردن دعوا است.
اگر با همسرتان مشکل یا اختلاف دارید، به جای کمک گرفتن از خانواده ها از مشاور کمک بگیرید. این مسئله برای ازدواج های فامیلی بیشتر از دیگران توصیه می شود. دلیل آن به دلیل جانب داری و ریسک کشیده شدن اختلافات به خانواده و به هم خوردن روابط فامیلی است.
همچنین، اگر اختلافی در خانواده شما رخ داده است، خود و همسرتان را از آن دور کنید. وارد جبهه گیری های فامیلی نشوید و به زندگی مشترک خود فکر کنید. اجازه دهید دیگران مشکلشان را خودشان حل کنند. شما با هم روابطی بر پایه احترام و محبت داشته باشید.
برای دیگران نیز مشخص کنید که اختلافات آنان از زندگی مشترک شما جداست و شما با همه با احترام و و براساس حریم بین اعضای خانواده رفتار می کنید.