به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، به طور کلی ازدواج دوم رواج زیادی پیدا کرده است. برخی فکر می کنند ازدواج دوم از همان ابتدا محکوم به نابودی است. در برخی شرایط ازدواج دوم با حضور کودکان خراب می شود. جالب اینجاست که میزان طلاق در ازدواج های دوم بیشتر از ازدواج اول است. این در حالی است که خیلی ها فکر می کنند افرادی که طلاق گرفته اند تجربه لازم برای زندگی مشترک را به دست آورده اند و اشتباهات گذشته را تکرار نمی کنند؛ اما افسوس که غالبا چنین نیست کسانی که یک ازدواج نا موفقی داشته اند ممکن است توانایی تحمل شریک جدیدی را نداشته باشند. در حالی که بسیاری از زوجین ازدواج مجدد را به عنوان شانس دوم سعادت می دانند، اما آمار داستان دیگری را نشان می دهد. طبق داده های موجود در سرشماری، میزان طلاق برای ازدواج های دوم در ایالات متحده بیش از 60٪ در مقایسه با حدود 50٪ برای ازدواج های اول است.
گاهی اوقات چالش های جدیدی در ازدواج دوم پیش می آیند؛ مثلا کسی که به خاطر مشکلات مالی طلاق گرفته ممکن است در ازدواج دوم، دنبال کسی باشد که او را از نظر مالی تامین کند. همین امر در مورد سایر مسائل مهم زناشویی – برآورده شدن جنسی، عدم ارتباط عاطفی (ارتباطی)، مشکلات همسران و غیره صادق است. از آنجایی که فرد به دلیل مشکل خاصی طلاق می گیرند در ازدواج دوم می خواهند این مشکل را برطرف کنند؛ اما بیشتر افراد در ازدواج دوم خود متوجه اختلافاتی بین همسر اول و دوم خود می شوند. شاید همسر دوم آنها یک سری برتری های داشته باشد؛ اما حتما یک سری ویژگی های همسر اول را نخواهد داشت. همین اختلافات ممکن است ازدواج دوم را تحت فشار قرار دهد.
مشکلات ازدواج مجدد برای مردان
به طور کلی مشکلات ازدواج مجدد برای هر یک از زوجین به صورت مشترک می تواند رخ دهد اما در اینجا می خواهیم مشکلات ازدواج مجدد که مختص مردان است را برشمریم.
تصوری که در جامعه وجود دارد این است که مردان هر وقت که بخواهند با هر شرایطی می توانند اقدام به ازدواج مجدد کنند اما مردان نیز با مشکلات ازدواج مجدد روبرو خواهند شد. به طور مثال در صورتی که همسر فوت شده باشد در صورتی که مدت زمان زیادی از فوت همسر نگذشته باشد و قصد ازدواج مجدد داشته باشند به بی مهری نسبت به همسر سابق خود متهم می شوند و در صورتی که از همسر خود جدا شده باشد نیز این شائبه در ذهن اطرافیان به وجود می آید که ممکن است دلیل جدایی از همسر سابق همسر فعلی است. اگر مردان صاحب فرزند نیز باشند حتما باید رضایت فرزندان را نیز در نظر داشته باشند زیرا خانواده پدری همسر سابق و همچنین خود فرزندان ممکن است وجود نامادری را پذیرا نباشند.
یکی از مهمترین مشکلات ازدواج مجدد برای مردان پرداخت مهریه همسر سابق است که گاهی ممکن است تا سالها درگیر این موضوع باشند و ممکن است همسر دوم با این مسئله برخورد مناسبی نداشته باشد و بیش از پیش در فشار مالی و روحی قرار بگیرد. در صورتی که فرزندان با همسر سابق زندگی کنند نیز نفقه آن ها به عهده پدر خواهد بود که می تواند مشکلاتی را به وجود آورد.
به طور کلی به واسطه عدم منع قانونی و عرف و جامعه ای که در کشورمان حاکم است مشکلات ازدواج مجدد برای مردان کمتر است و راحت تر از زنان به سمت ازدواج مجدد می روند. باور جامعه این است که ادامه زندگی مجردی برای مردان به خصوص مردانی که دارای فرزند باشند سخت تر است و به همین دلیل بیشتر به ازدواج دوم تشویق می شوند. اما با وجود این نباید مردان از مشکلات ازدواج مجدد غافل شوند. ازدواج مجدد به خودی خود غیرممکن نبوده و مردان می توانند با راهکار مناسب و مدیریت صحیح مشکلات ازدواج مجدد را به حداقل برسانند.
مشکلات ازدواج مجدد برای زنان
مشکلات ازدواج مجدد به طور کامل در بالا مطرح شد اما در این قسمت مشکلاتی که منحصرا برای زنان ممکن است پیش بیاید را ذکر می کنیم. به دلیل عرف و جامعه ازدواج مجدد برای زنان خیلی پذیرفته نبوده و معمولا واکنش به آن بیشتر از مردان خواهد بود. در صورتی که زنی همسرش فوت شده باشد علاوه بر این که به بی مهری به همسر سابق محکوم می شود از طرف خانواده همسر سابق نیز مشکلاتی خواهد داشت. ممکن است با ناپدری برای نوه هایشان مخالفت کنند. در صورتی که حضانت فرزندان نیز به عهده مادر نباشد معمولا بعد از ازدواج مجدد به دلیل القای حس بی مهری هم در اطرافیان و هم در فزندان از دیدار با مادر ممکن است خودداری کنند. اگر حضانت فرزندان با مادر باشد نیز باید رضایت فرزندان جلب شود تا بتوانند ارتباط خوبی با ناپدری برقرار کنند.
در صورت جدایی از همسر نیز مشکات ازدواج مجدد برای زنان بیشتر از مردان خواهد بود. زنانی که از همسر خود جدا شده باشند و فرزندی نیز داشته باشند متهم به تنوع طلبی و بوالهوسی خواهند شد. به دلیل فرهنگ غلط در ایران انتظار می رود زنی که دارای فرزند است از ازدواج مجدد باید محروم شود و در صورتی که این فرهنگ نادیده گرفته شود به علت تعدد مشکلات ازدواج برای زنان زندگی برای آن ها بسیار دشوار تر می شود.
یکی از مهمترین مشکلات ازدواج مجدد برای زنان در صورتی که از همسر خود جدا شده باشند ایجاد مزاحمت و برخورد غلط همسر اول با این موضوع است. در صورتی که فرزندان از مادر جدا باشند معمولا دیدار مادر و فرزندان را بسیار دشوار می کنند. اگر فرزندان دختر باشند معمولا به بهانه ناامنی برای آن ها از طرف ناپدری از ماندن فرزندان نزد مادر خودداری کند.
راهکارهایی برای جلوگیری از مشکلات ازدواج مجدد
وجود مشکلات ازدواج مجدد که بیان شد به این معنا نیست که نتوان زندگی مجدد خوبی را تجربه کرد. با به کار بردن راهکارهای مناسب می توان تا حد زیادی مشکلات ازدواج مجدد را به حداقل رساند. سعی کنید در وهله اول سعی کنید نزد یک مشاور خانواده رفته و از مشکلات ازدواج مجدد پیشگیری کنید. در اینجا نیز بعضی راهکارها برای کاهش مشکلات مطرح می شوند.
برای کاهش مشکلات ازدواج مجدد باید سعی کنید تا گذشته را فراموش کرده و با کوله باری از اندوه و ناراحتی های قبلی وارد زندگ جدید نشوید. باید همسرتان را به عنوان اولین و مهمترین شخص زندگیتان بپذیرید و او در اولویت قرار بگیرد و تمام انتظارات همسر را بشناسید و به آن ها توجه کنید و در جهت برآوردن نیازهای همسرتان کوشا باشید. در تربیت فرزندان وسواس زیاد به خرج نداده و مانند یک خانواده معمولی در ازدواج اول مسائل تربیتی را در نظر بگیرید و آزادی عمل معقول به آن ها بدهید. سعی کنید وقت بیشتری به همسرتان اختصاص دهید و ارتباطتان را با او قوی تر کنید. ابراز محبت مداوم به همسر را فراموش نکنید. سعی کنید فعالیت های مشترکی با همسر داتشه باشید تا وقت بیشتری را با هم بگذرانید. رعایت این مسائل می تواند تا حد زیادی مشکلات ازدواج مجدد را کاهش دهد و زندگی مجدد را موفق تر کند. اما فراموش نکنید که علاوه بر رعایت این نکات در طول زندگی برای پیشگیری از مشکلات ازدواج مجدد نزد روانشناس رفته و مشاوره بگیرید تا بتوانید زندگی را مدیریت کنید و رابطه را تحکیم ببخشید.