آزمون GRE
آزمون جنرال GRE متداول ترین نسخه در ایران و البته جهان است که مورد تقاضای اکثر دانشگاه های آمریکا و کانادا برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا می باشد. تمامی مراکز مورد تأیید ETS برای برگزاری آزمون GRE در ایران نیز هر هفته این آزمون را به صورت منظم و کامپیوتری برگزار می کنند.
این آزمون دارای ۳ قسمت درک واژگان (verbal section)، ریاضیات (quantitative section) و قسمت نوشتاری تحلیلی (analytical writing section) می باشد.
- سؤالات مربوط به آزمون ریاضی شامل ۲ سری سؤال ۲۰ تایی است که در ۳۵ دقیقه باید پاسخ داده شود، نمره این بخش بین ۱۳۰–۱۷۰ محاسبه می شود.
- سوالات بخش درک واژگان شامل ۲ سری سؤال ۲۰ تایی است که باید در ۳۰ دقیقه پاسخ داده شود. نمره این بخش نیز بین ۱۳۰–۱۷۰ محاسبه می شود.
- قسمت نوشتاری تحلیلی شامل نوشتن ۲ انشا می باشد که هرکدام دارای ۳۰ دقیقه زمان است. نمره این بخش از ۶ محاسبه می شود.
نحوه پخش سوالات در آزمون جی ار ای
شروع آزمون شما با بخش رایتینگ Writing خواهد بود. همانطور که در بالا گفته شد بعد از یک ساعت سوالات بخش های واژگان و بخش ریاضی آزمون برای شرکت کنندگان توزیع می گردد. اما به این نکته توجه داشته باشید که در برگزاری این دو بخش ترتیب ثابتی وجود ندارد، برای مثال ممکن است در بخش اول شما به سوالات ریاضی پاسخ دهید و سپس سوالات واژگان انگلیسی را داشته باشید و یا بالعکس.
همچنین لازم به ذکر است در امتحان جی ار ای دو بخش بدون نمره هم برای شرکت کنندگان در نظر گرفته شده است که این بخش ها شامل بخش Unscored و بخش Research است.
بخش Unscored شامل سوالاتی در حوزه ی واژگان و یا ریاضی است که در بین سوالات شما قرار دارد و شما از محل سوالات و نوع سوالات اطلاع نخواهید داشت، در این بخش مشاهده شده است که شرکت کنندگان با استفاده از حدسیات سعی در حذف برخی سوالات نموده اند، این کار به هیچ وجه پیشنهاد نمی شود و شرکت کننده نمی تواند با توجه به میزان سختی سوال بدون نمره بودن آن سوال را پیش بینی نماید.
بخش Research یکی دیگر از بخش هایی ست که در این آزمون شامل امتیاز و نمره نمی شود، این بخش بر خلاف دیگر بخش ها بدون نمره محل مشخصی دارد و معمولا در انتهای امتحان برای شرکت کنندگان قرار داده می شود و به شرکت کنندگان اعلام می شود که این بخش شامل نمره نیست لازم به ذکر است در هر آزمون جی ار ای شرکت کنندگان تنها با یک بخش بدون نمره روبرو خواهد بود نه هردو بخش.
بررسی بخش های امتحان
- بخش رایتینگ تحلیلی GRE
این بخش مهم از آزمون جی ار ای شامل دو قسمت اصلی ست که به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
- Issue writing
در این بخش شرکت کننده می بایست به یک سوال پاسخ دهد و برای پاسخگویی به این سوال سی دقیقه زمان در نظر گرفته شده است. پاسخ این بخش بصورت تایپی وارد می شود و شما باید برای مدیریت زمان خود بر روی مهارت تایپ خود نیز کار کنید. از نظر محتوا، این بخش شباهت زیادی به بخش Task2 امتحان آیلتس دارد.
- Argument writing
بخش دیگری که در قسمت نگارشی امتحان جی ار ای مورد بررسی قرار می گیرد بخش Argument است. این قسمت از رایتینگ از نظر محتوایی و نوع سوال کاملا با سوالات تافل و آیلتس متفاوت بوده و تمرین جداگانه ای برای کسب حداکثر نمره می طلبد.
در این قسمت پاراگرافی از یک نویسنده به عنوان سوال به شما داده می شود که آن پاراگراف شامل تحلیل ها و شواهدی برای یک مبحث خاص است که منجر به یک نتیجه گیری شده است و شما می بایست از این استدلال ها و شواهدی که نویسنده استفاده کرده است منطقا ایراد گرفته و نظرات و مستدلات خود را در قالب یک متن ارائه دهید.
- بخش واژگان (Verbal)
یکی دیگر از بخش های مهم و تاثیرگذار در آزمون بین المللی GRE بخش دایره لغات و واژگان است که در سال های اخیر با توجه به تغییر سیاست های برگزارکنندگان این آزمون، دستخوش تغییراتی شده است.
این بخش که وابسته به دایره ی لغات شماست تا آگوست سال ۲۰۱۱ با تمرکزی محسوس بر روی دامنه ی لغات، شرکت کنندگان در آزمون را وادار به حفظ لغات، کلمات مترادف و متضاد می کرد اما از آن تاریخ به بعد این آزمون در سیاستی جدید به کار خود ادامه داد که در آن درک مطلب و مهارت خواندن متن از اهمیت بالاتری برخوردار است.
این آزمون که در ابتدا به اسم Revised GRE شناخته می شد پس از منقضی شدن آخرین مدارک صادره GRE در تاریخ آگوست ۲۰۱۶ به اسم اصلی خود تغییر نام داد.
در این قسمت شرکت کنندگان می بایست به سوالاتی در قالب جای خالی، سوالات مترادف و متضاد و سوالات مربوط به درک مطلب پاسخ دهند.
- بخش ریاضیات
بخش ریاضی آزمون جی ار ای یکی از مهم ترین و موثرترین قسمت های این امتحان در مسیر کسب نمره ی مورد نظر شرکت کنندگان است.
بر خلاف تصورات متقاضیان شرکت در این آزمون که این ذهنیت را دارند که این بخش شامل سوالات سطح بالای ریاضی است، سوالات این بخش از نظر سطح آموزشی با سوالات دوره ی دبیرستان و پیش دانشگاهی مدارس ایران برابری می کند. ولی نکته ای که این بخش را به یکی از بخش های پیچیده ی این آزمون بدل می کند نیاز به سرعت عمل و از آن مهم تر قدرت تحلیل این سوالات و پاسخ ها است.
در این بخش شرکت کنندگان مجاز به استفاده از ماشین حساب هستند ولی کسب نمره ای که بتواند شما را در رسیدن به هدف تان کمک کند تنها نیازمند به دست آوردن پاسخ ها نیست و در بعضی از موارد شما می بایست پاسخی تحلیلی از آن سوال را ارائه دهید و پیشنهاد می شود برای رسیدن به نمره مورد نظر بیش از پیش بر روی مهارت های ریاضی و محاسباتی و همچنین سرعت عمل در پاسخگویی خود تمرکز نمایید