دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / نگهداری حیوانات خانگی /

مشکلات نگهداری جغد در خانه 

پنجشنبه، 26 خرداد 1401
جغد در فیلم ها و کارتون ها به عنوان حیوان خانگی خوبی معرفی شده است اما باید بگوییم که برخلاف آن ها در واقعیت، این قضیه درست نیست. ما در این مطلب به شما میگوییم چرا نباید جغد را در خانه نگه دارید.

آیا نگهداری جغد در خانه می تواند گزینه خوبی باشد ؟ شاید شما هم تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که به جغد به عنوان یک حیوان خانگی نگاه کنید ، اگر چنین ایده های در ذهن دارید باید بدانید جدا از نکته مهم انسانی و آسیب رسانی به حیوانات وحشی ، مشکلات بسیاری در پیش رو خواهید داشت.نگهداری جغد در خانه شاید در نگاه اول جالب برسد چرا که در بسیاری از فیلم ها، کتاب ها و نمایش های تلویزیونی، جغدها را به عنوان حیوانات خانگی بسیار مهربان، باهوش و خونگرم نشان می دهند. آیا جغدها همانطوری که در فیلم ها به نظر می رسند، می توانند جزء حیوانات خانگی باشند؟در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

چرا جغدها حیوانات خانگی خوبی نیستند؟

برخلاف سگ ها که می توان آن ها را اهلی کرد، جغدها ذاتا پرندگانی وحشی بوده و به سختی می توان آن ها را در محیط خانه نکه داری کرد.جغدها یکی از بهترین شکارچیان وحشی روی زمین هستند. مانند یک هواپیمای مخفی زنده، جغدها تقریباً بی صدا پرواز می کنند. جغدها به لطف پرهای حاشیه دار و دندانه دار در لبه بالایی بالها که صدای عبور هوا را خفه می کنند، بی صدا پرواز می کنند. آن ها می توانند با سروصدایی بسیار کم به طعمه حمله کنند.

اما جغد، پرنده ای است که برای شکار و کشتن طعمه تکامل یافته است و هیچ چیز نمی تواند این غریزه این پرنده را تغییر دهد. این پرنده مانند بسیاری از حیوانات وحشی، شکار می کند. جغدها عمدتا تنها زندگی می کند و غریزه زندگی در یک گله را ندارند.غریزه زندگی در یک گله، برخی از گونه های پرندگان، مانند طوطی ها را به حیوانات خانگی عالی تبدیل می کند. جغدها نوازش و تماس مکرر با انسان ها را تحمل نمی کنند، زیرا این رفتارها کاملاً بر خلاف طبیعت تکامل یافته آنها است. منقار جغدها به صورت چاقوهای تیز برای سوراخ کردن و برش طراحی شده اند، نه اینکه روی شانه شما قرار بگیرند!

گر با نحوه برخورد با جغدها آشنایی ندارید، می توانید به یک قربانی شکار جغد تبدیل شوید! جغد پرنده ای است که برای شکار و کشتن طعمه های کوچک تکامل پیدا کرده است، نه اینکه صاحبان انسان خود را در محیط خانه سرگرم کند.حداقل چند دلیل اجتناب ناپذیر وجود دارد که توضیح می دهد چرا یک جغد یک انتخاب بسیار بد برای نگه داری به عنوان یک حیوان خانگی است.

مشکلات تغذیه ای پرورش جغد در خانه

شاید تصور شما از تغذیه جغد همانند طوطی یا مرغ عشق باشد که از دانه ها، سبزیجات و پلت تغذیه کند. در حالی که واقعیت چیزی جز این است، نگهداری جغد در خانه نیازمند خرید روزانه گوشت برای اوست، زیرا او ذاتا پرنده ای شکاری بوده و چیزی جز گوشت برای او معنی غذا را نمی دهد.علاوه بر این آنها بسیار کثیف کاری می کنند و هنگام خوردن گوشت عادت به تکه تکه کردن آنها را دارد، بنابراین اگر جغد شما را در قفس باشد باید روزانه 3 الی 4 مرتبه قفس او را تمیز کنید و با توجه به اینکه گوشت سریعا فاسد می شود تصور کنید که قفس پرنده چه بوی تعفنی خواهد داشت.

خطر حمله جغد به صاحب خانه یا مهمانان

جغد ها دارای چنگال ها و منقاری تیز و بُرنده می باشد که تا در سریع ترین زمان ممکن شکار خود را پاره نمایند. بنابراین با توجه به خصلت وحشی گری که جغد دارد در صورت پرورش جغد در خانه این احتمال وجود دارد که به شما یا وابستگان شما به چشم یک طعمه نگاه کرده و به شما یا آنها حمله ور شود.آمار نشان می دهد جغد ها در موارد زیادی صاحبان خود را به دلیل عدم تامین غذای مناسب مورد حمله قرار داده است، پس اگر قصد نگهداری جغد در خانه را دارید باید این مورد شدیدا مورد توجه قرار دهید.

نه تنها خطرناک بلکه غیرقانونی

در ایران که نگهداری از سگ نیز بحث های مربوط به خود را دارد، قوانین مربوط به نگهداری از این موجود نیازی به بررسی بیشتر ندارد. با این حال به دلیل خطرناک بودن و دیگر مشکلات نگهداری از جغد به عنوان حیوان خانگی، در اکثر مناطق جهان نگهداری از این پرنده ممنوع می باشد. در صورتی که به هر دلیلی جغد را به عنوان حیوان خانگی خود انتخاب کنید، باید در نظر داشته باشید زمانی پیش خواهد آمد که او مریض یا دچار مشکل خواهد شد. در این موارد باید او را نزد دامپزشکی ببرید که در زمینه شکارچی ها تخصص داشته باشد. دامپزشک عادی آموزش های لازم در این زمینه را ندیده و نمی تواند مشکل این پرنده را حل کند. حتی اگر دامپزشک مورد نظر خود را پیدا کنید، این احتمال وجود دارد که این موضوع به مراجع قضایی گزارش داده شود و از آن جایی که نگهداری از حیوانات درنده بدون مجوزهای لازم جرم محسوب می شود، این احتمال وجود دارد که توسط دادگاه محاکمه و حتی به زندان محکوم شوید.

نیاز جغد ها به فضای زیاد جهت پرواز

آنها در طبیعت روزانه حداقل 8 ساعت را در حال پرواز هستند زیرا به دنبال شکار هستند و همین عامل باعث افزایش طول عمر آنها تا 30 سال می گردد. پس اگر قصد پرورش جغد در خانه را دارید باید قفسی بسیار بزرگ برای پرنده در نظر بگیرید تا آزادانه پرواز نماید. اگر جغد ها در قفسی مانند قفس طوطی زندگی کنند طولی نخواهید کشید که دچار افسردگی و بیماری خواهند شد.

جغدها حیواناتی مستقل هستند

این پرندگان شکارچی هایی هستند که به طور مستقل زندگی و شکار می کنند. برخلاف پرنده های بزرگی مانند طوطی ماکائو یا کاکادو، جغدها در طبیعت به صورت دسته ای زندگی نمی کنند. بنابر این اصلا تمایلی به رابطه با دیگر پرندگان ندارند مگر با جفت خود.زندگی به صورت دسته و تفکری که این سبک زندگی ایجاد می کند دلیل موفقیت طوطی در وارد شدن به زندگی انسان ها است. از آن جایی که جغدها این خصوصیت را ندارند، آنان همه را، به جز جفت خود، یا به چشم طعمه یا دشمن نگاه می کنند و نسبت به آنان خشونت به خرج خواهند داد. در صورتی که حتی موفق شوید که رابطه مناسبی را با جغد خود برقرار کنید، از آن جایی که جغد تنها شما را به عنوان دوست خود می شناسد، در صورتی که مریض شوید یا نتوانید از او نگهداری کنید شخص دیگری نمی تواند به راحتی به او نزدیک شده و با پرنده ارتباط برقرار کند.همچنین جغدها نسبت به جفت و همدم خود بسیار وفادار هستند و صورتی که سرپرستی آنان واگذار شود تا حد مرگ افسرده می شوند.

دردسرهای فصل جفت گیری جغد

باید توجه داشته باشید که جغد پرنده ای است که شب ها فعال است و وقتی شما می خواهید به خواب پر از آرامش خود بروید زمان آن است که جغد فعالیت خود را شروع کرده و برای آن تازه اول صبح است .در فصل جفت گیری شب ها این پرنده بسیار صدا کرده و مانند بوق های پی در پی است که روی اعصاب آدم می باشد و مطمن اگر همسایه ای در آن نزدیکی باشد به نزد شما خواهد آمد

نیازهای بهداشتی و مراقبت از جغد

جغد ها نیاز خیلی ضروری به دانسته خاصی پزشکی ندارند و صحبت با یک دامپزشک ماهر کار شما را ساده خواهد کرد .باید مدفوع جغد را بررسی کنید تا مشکلات بهداشتی آن را متوجه شوید و نکات دیگر که در هنگام دریافت مجوز به شما یاد خواهند داد.در کل یک محیط مناسب ، غذای مناسب و رفع نیاز های اولیه جغد آن را راضی خواهد کرد.

سایر مشکلات نگهداری جغد در خانه

روزی را تصور کنید که پرنده شما به شدت مریض شده باشد، بنابراین شما چاره ای جز مراجعه به دامپزشک را نخواهید داشت. ولی باید به این نکته توجه داشته باشید که هر دامپزشکی تخصص معالجه پرندگان شکاری را ندارند و پیدا نمودن دامپزشک خود مشکل بزرگی محسوب می شود.یا روزی را در نظر بگیرید که جغد شما برای همسایه شما مزاحمت ایجاد کرده باشد در این صورت آنها اگر از شما شکایت کنند ، قطعا کسی که در این میان محکوم خواهد شد، خود شما هستید. پس در پرورش این پرنده وحشی احتیاطات لازم را باید به خرج دهید.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز شنبه 08 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
چاپ فوری مقالات علمی پژوهشی
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
هزینه استخراج مقاله ISI از پایان نامه
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
مراحل سابمیت مقاله
پذیرش و چاپ مقاله علمی پژوهشی در کمترین زمان
تبدیل پایان نامه به مقاله علمی پژوهشی
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب