میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر داروی آلوسترون

  دوشنبه، 14 فروردین 1402   زمان مطالعه 2 دقیقه
میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر داروی آلوسترون
آلوسترون برای کنترل اسهال در سندرم روده تحریک پذیر در خانم ها استفاده می‌شود. در این مطلب میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر داروی آلوسترون بررسی می‌شود. همراه ساعدنیوز باشید.

سندرم روده تحریک پذیر (Irritable Bowel Syndrome) یک اختلال گوارشی طولانی مدت است که می‌تواند باعث ناراحتی مداوم شود. با این‌که اکثر افراد آن را با علائم شدید حس نمی‌کنند، ولی با این حال این بیماری بسیار شایع است. اما هنوز هم مبتلایان زیادی از وجود این سندروم اطلاعی ندارند و دردهای شکمی شدیدی را تحمل می‌کنند، بدون آن که بدانند مشکل از کجاست. با شناخت بیشتر و اطلاع از راه های کنترل سندروم روده تحریک پذیر، می‌توان علائم آن را بهبود بخشید.

داروی آلوسترون

میزان مصرف داروی آلوسترون


اگر مبتلا به یبوست هستید، از آلوسترون استفاده نکنید.در صورت ابتلا به یبوست، مصرف دارو را متوقف کنید و با پزشک خود تماس بگیرید. راهنمایی‌های روی برچسب داروی تجویزی خود را دنبال کنید. پزشک ممکن است گاهی اوقات دوز مصرفی شما را تغییر دهد تا مطمئن شود بهترین نتایج برای درمان شما حاصل می‌شود. این دارو را در مقادیر بیشتر یا کمتر و یا حتی طی زمان طولانی تر از توصیه پزشک استفاده نکنید. شما می‌توانید آلوسترون را با غذا و یا بدون آن مصرف کنید.

آلوسترون علائم IBS را برای همه افراد بهبود نمی بخشد. این دارو می‌تواند به کاهش درد و ناراحتی معده و اسهال کمک کند. ممکن است ممکن است برخی یا تمام علایم بیماری ممکن است 1 یا 2 هفته پس از شروع درمان از بین بروند. در صورتی که علائم IBS پس از 4 هفته درمان با آلوسترون بهبود پیدا نکرد، دیگر از این دارو استفاده نکرده و با پزشک خود تماس بگیرید.

مکانیزم اثر داروی آلوسترون


آلوسترون آنتاگونیست انتخابی گیرنده سروتونین 5-HT3 است. گیرنده های 5-HT3 کانال های کاتیونی غیر انتخابی هستند که به مقدار زیادی در نورون‌های روده‌ای و سایر قسمت‌های بدن توزیع شده‌اند. فعال شدن این کانال‌ها و دپلاریزاسیون نورونی مسئول تنظیم درد احشایی، حرکت کولون و ترشحات گوارشی و پروسه های مرتبط با سندرم روده تحریک پذیر است. آنتاگونیست های گیرنده 5-HT3 نظیر آلوسترون موجب مهار شدن کانال‌های کاتیونی غیر انتخابی و تعدیل پاسخ به سروتونین نورون‌های حرکتی و حسی دستگاه گوارش می‌شوند.

اثر فارماکوکینتیک داروی آلوسترون


  • نیمه عمر: 5 ساعت

  • زمان رسیدن به حداکثر غلظت پلاسمایی: 5-1.7 hr

  • فراهمی زیستی: 50-60%. غذا آن را کاهش می دهد.

  • اتصال به پروتئین: 82%

  • حجم توزیع: 65 -95 لیتر

  • دفع: 74% ادراری و 11% مدفوعی

  • متابولیت ها:6-هیدروکسیل، 6-اَ-گلوکورونید، دی کربونیل بیس-اکسید، آلوسترون اِن-دمتیله(همه غیر فعال اند)

  • متابولیسم: به مقدار زیادی دچار متابولیسم عبور اول کبدی می شود.

  • کلیرانس:94 میلی لیتر در دقیقه از طریق کلیه

سخن آخر

در طول مصرف آلوسترون، دستورات پزشک را در مورد پرهیز از مصرف مواد غذایی خاص و یا انجام برخی فعالیت ها مد نظر داشته باشید. به یاد داشته باشید، این دارو و تمام داروهای دیگر را از دسترس کودکان دور نگه دارید، هرگز داروهای خود را با دیگران به اشتراک نگذارید.


دیدگاه ها

پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها