دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سلامت خانواده / اطلاعات دارویی /

میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر داروی فاکتور 13 

پنجشنبه، 24 فروردین 1402
فاکتور 13 برای درمان و مدیریت دوره‌ای خونریزی جراحی در بیماران بزرگسال و کودکان با کمبود مادرزادی فاکتور XIII مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این مطلب میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر داروی فاکتور 13 بررسی می‌شود. همراه ساعدنیوز باشید.

فاکتور سیزده (به انگلیسی: Factor XIII) یا عامل تثبیت‌کننده فیبرین نام یکی از پروتئین‌های دخیل در انعقاد خون است. فاکتور سیزده آنزیمی پروتئینی است که پس از فعال شدن در پی یکسری واکنش‌های پی در پی به انعقاد خون در مواقع لزوم کمک می‌نماید. فاکتور XIII یک ترانس‌گلوتامیناز است که به وسیله ترومبین و در حضور کوفاکتور کلسیم فعال می‌شود و با اثر بر رشته‌های فیبرین موجب ایجاد پیوندهای عرضی و شبکه فیبرینی لخته می‌شود. کمبود این فاکتور سبب ناپایداری لخته می‌گردد. این بیماری کلا نادر است ولی ایران با دارا بودن 473 بیمار، دارای مقام اول جهان است. شهر خاش واقع در استان سیستان و بلوچستان بدلیل ازدواج‌های هم‌خونی و فامیلی بالاترین میزان شیوع را در ایران دارد.

میزان مصرف داروی فاکتور 13


داروی انعقاد خون فاکتور 13 (Factor XIII) معمولا هر 4 هفته یکبار تزریق می‌شود. به دقت از دستورات پزشک پیروی کنید. این دارو به صورت پودر بوده و نیاز است که پیش از مصرف با محلول رقیق کننده ترکیب شود. در صورتی که این دارو را در خانه تزریق می‌کنید، مطمئن شوید که روش نگهداری و ترکیب صحیح دارو را به طور کامل می دانید. پیش از تزریق، دارو و محلول را به دمای اتاق برسانید. دارو را پیش از مصرف گرم نکنید.

مکانیزم اثر داروی فاکتور 13


  • به طور موقت فاکتور XIII از دست رفته را که خونریزی را اصلاح و یا جلوگیری می‌کند، جایگزین می‌کند.

  • فاکتور XIII یک آنزیم فعال شده توسط یون کلسیم، با تجزیه ترومبین از زیر واحد A برای تبدیل شدن به فاکتور فعال 13 (FXIIIa) است. باعث اتصال متقابل فیبرین در طول انعقاد می‌شود و برای محافظت فیزیولوژیکی لخته در برابر فیبرینولیز ضروری است.

اثر فارماکوکینتیک داروی فاکتور 13


  • نیمه عمر: 6.6 روز

  • حجم توزیع: 51.1 میلی لیتر بر کیلوگرم

  • زمان پیک پلاسما: 1.7 ساعت

  • کلیرنس: 0.25mL/hr/kg

سخن آخر

این دارو با قسمتی از خون انسان ساخته شده است و ممکن است حاوی ویروس و یا سایر عوامل عفونی باشد. با وجود اینکه خون و پلاسمای اهدایی برای کاهش خطر احتمالی ابتلا به انواع عفونت ها، تحت آزمایش و درمان قرار می‌گیرد اما همچنان احتمال اندکی برای انتقال بیماری وجود دارد. از این رو، در مورد مزایا و معایب مصرف این دارو با پزشک مشورت کنید.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز شنبه 03 آذر
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
علی دایی در واکنش به تقلید صدایش در مراسم استقلالی‌ها: در گذشته پادشاهان دلقک‌هایی داشتند که وظیفه‌شان تقلید صدا و خنداندن مردم بود+عکس
نگاهی به انتخاب‌های شیک و زمستانی بازیگران زن ایرانی در دنیای کلاه بافت+عکس/ یکی از یکی خوش‌رنگ‌تر و جذابتر
ویرایش و ویراستاری متون انگلیسی
ویدیو/ مهران مدیری به شیلا خداداد: همیشه به هوشمند چی میگفتی که درس بخونه؟
شهره سلطانی، عمه خانم المیرا دهقانی در لحظه گرگ و میش: به خدا من تغییر جنسیت نداده‌ام؛ تا آخر عمرم همین هستم+عکس
حمایت قاطعانه رهبر معظم انقلاب از مردم در بحث خودرو؛ رهبری: کیفیت خودرو خوب نیست و مردم ناراضی‌اند؛ حق با مردم هست+ویدیو
لیلا اوتادی: من ترک هستم، منتها نه تُرک تبریز و اردبیل؛ ترک قشقاییِ شیراز هستم+ویدیو
چاپ مقاله در ژورنال های معتبر+ گارانتی چاپ فوری
شیلا خداداد: موهامو رنگ نمیکنم چون همینجوری و نچرال بودن رو دوست دارم؛ وقتی عروسی برم لاک میزنم و برمیگردم پاک میکنم+ ویدیو
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری